beata985 28.10.11, 09:29 Zaczęło się LET IT SNOW w radiu...w reklamie... to kiedy pierwsza kolęda?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziewczyna_bosmana Re: aaaaaaaaaaaaa 28.10.11, 09:43 Co rok to wcześniej, jeszcze przecież się znicze nie skończyły.. Odpowiedz Link
doral2 Re: aaaaaaaaaaaaa 28.10.11, 10:24 dziewczyna_bosmana napisała: > Co rok to wcześniej, jeszcze przecież się znicze nie skończyły...." jeszcze się nie zaczęły, tak zasadniczo... i jeszcze haloween po drodze... wniosek z tego taki, że w grudniu już będą zające sprzedawać Odpowiedz Link
buzka25 Re: aaaaaaaaaaaaa 28.10.11, 10:27 to moze zamiast BN bedzie wielkanoc, zamiast wielkanocy BN a w lecie Mikołaj wpadnie jutro jade po znicze to moze i stroik adwentowy bedzie, przesadzaja i tyle Odpowiedz Link
tysia77 Re: aaaaaaaaaaaaa 28.10.11, 10:32 Dla mnie to przegięcie. Zanim zacznie się okres świąteczny już zdąży się temat przejeść. Odpowiedz Link
beata985 Re: aaaaaaaaaaaaa 28.10.11, 10:43 dokładnie...i zamiast cieszyć się z kolęd, spiewać je. to..... że też nie da się tego jakoś zbojkotowac Odpowiedz Link
dziewczyna_bosmana Re: aaaaaaaaaaaaa 28.10.11, 11:09 Trudno nie zwracać uwagi na mikołaje, aniołki z opłatkami i świąteczne piosenki w centrach handlowych, trudno nie potknąć się o choinki i nie patrzeć na regały pełne bombek i łańcuchów. Bywam w centrach handlowych niezwykle rzadko ale właśnie tam jest najgorzej, potem mikołajowe reklamy coli w tv i na plakatach. Radio dokłada do tego swoje 3 grosze.. Można nie wychodzić z domu, nie oglądać tv i nie słuchać radia, można nie otwierać skrzynki na listy i i nie patrzeć na ulotki ze świątecznymi akcentami ale wtedy trzeba by zaszyć się w ziemiance w lesie Odpowiedz Link
beataj1 Re: aaaaaaaaaaaaa 28.10.11, 11:04 Ja takie wyprzedzenie miałam od kilku lat. To ja jestem odpowiedzialna za ściąganie do naszego kraju Chińskiego badziewia. Z uwagi na cykl produkcyjny i czas transportu nad rzeczami świątecznymi zaczynaliśmy prace w okolicach lipca. Walentynkowe rzeczy planowaliśmy od września. Letnie mniej więcej od stycznia. Ja przychodziły święta BN to jak własnie byłam na etapie japonek i kostiumów kąpielowych a sama świąteczna atmosfera u mnie była w okolicach sierpnia kiedy to pytałam się znajomych co myslą o jakimś fajnym zestawie bombek albo czy kupiliby szalik w gwiazdeczki Teraz juz nie pracuje przy tym więc świąteczną atmostere bede mieć jak biały człowiek Odpowiedz Link
beata985 Re: aaaaaaaaaaaaa 28.10.11, 11:33 no tak ..ale co innego projektowanie, produkcja i transport a co innego katowanie ludzi z takim wyprzedzeniem... Odpowiedz Link
sewa.49 Re: aaaaaaaaaaaaa 28.10.11, 15:10 Ha.... w tym tygodnu dostalam pierwsza ulotke swiateczna a w domu mam jeszcze klimat jesienny Odpowiedz Link
buzka25 Re: aaaaaaaaaaaaa 28.10.11, 18:57 ja dzis byłam w lidlu i juz sa czekoladowe mikołaje, duze, małe, i czekolady z akcentem swiatecznym na opakowaniu, i bog jeden wie co jeszcze, szok, a obok tego znicze na WŚ, hehehe Odpowiedz Link