Dodaj do ulubionych

co macie/planujecie jutro na obiad ??

10.11.11, 16:27
Ja zrobiłam żurek i właśnie gotuję jajka. Na kolejne dni zaplanowałam flądrę z ziemniakami i ostrą surówką, gyrosa z sosem czosnkowym i frytkami a na koniec tygodnia rosół.
Obserwuj wątek
    • mearuless Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 16:30
      nie mam pojecia.
      • lalinka11 Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 16:32
        U mnie jutro bitki wołowe z sosem musztardowym, a co na następne dni - nie mam pojęcia, coś się wymyśli
      • dziewczyna_bosmana Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 16:34
        Tylko nie kupuj pyz z mięsem w Biedronce. Kiedyś były dobre więc nabyłam i się nacięłam - "mięso" miało konsystencję drobno zmielonej i średnio rozmoczonej tektury, przyklejało się do zębów, blehhhh..
        • schiraz Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 16:42
          Wątróbka z cebulką, ziemniaki i kefir. Pojutrze pulpety drobiowe z sosem koperkowym a dalej nie wiem. Jutro rano idę do cukierni (u mnie czynne!) po zamówione rogale marcińskie i będę się opychać.
        • karra-mia Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 20:56
          pyzy to najlepiej samemu zrobić. Smaczniejsze i wcale nie takie trudne do zrobienia
      • sewa.49 Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 16:41
        Jutro beda kargulenki smazone z patelni, podane na warzywach tzn. pomidorki koktajlowe, papryka miniaturowa pomaranczowa, papryka zielonai i oliwki.
        Przaprawione czosnkiem i tymiankiem. Podam do tego chleb razowy ze slonecznikiem smile
        W sobote zrobie udziec z indyka pieczony z warzywami, kluski slaskie i salatka z ogorkow.
        Na niedziele nie mam pomyslu i chyba rosol z domowym makaronem machne. Na deser zrobie Topielca wedlug przepisu karry wink
        • ella_nl Re: Topielec 11.11.11, 21:12
          A mogę prosić link do przepisu na Topielca?
          • cura_domestica link 11.11.11, 21:28
            proszę :blog Karry smile Ja już popłynęłam wink
            • ella_nl Re: link 11.11.11, 22:12
              Dziękuję za link. Ło matko, jutro robię to ciasto big_grin
    • ez-aw Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 16:48
      Planuję knajpę big_grinbig_grin
      A w niej: pieczarki w sosie śmietanowym (mniam) i inne smakołyki. Kurcze, znowu przytyję wink
      • dziewczyna_bosmana Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 16:56
        "Kurcze, znowu przytyję" Eza, nie gniewaj się ale jakoś sobie Ciebie nie wyobrażam w "formacie" XS, masz tak sympatyczną twarz i jesteś ogólnie pozytywna że zabraniam Ci chudnąć (jakby jeszcze było z czego..) !!! smilesmilesmile
        • ez-aw Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 19:05
          masz tak sympatyczną twarz i jesteś ogólnie pozytywna
          > że zabraniam Ci chudnąć (jakby jeszcze było z czego..) !!! smilesmilesmile

Bardzo dziękuje Dziewczyna.
          Ale trochę schudnąć muszę - kręgosłup tego wymaga. Czas mu ulżyć smilesmile
    • madame_zuzu Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 17:22
      Męża nie ma w domu przez kilka dni, wiec możemy z synem bezkarnie oddawać się makaronowym rozpustom, więc jutro macham pasticio ( blaszka na 2 dni), a poźniej się zobaczy. Pewnie wedle życzeń syna będzie rosół z makaronem i kotleciki z piersi kuraka.
      • mme_marsupilami Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 17:39
        Cos co w definicji na "na dwa dni" bardzo mnie interesuje - przepis prosze na to pasticio !
        Jeszcze nie wiem, jutro rano wybieram sie na zakupy.
        Jak na matke karmiaca przystalo mam smak na kubel kurakow z kejefsi albo suszi - dowolna ilosc.
        • madame_zuzu Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 18:53
          mme tutaj masz moje poczatki z pasticio i znajdziesz tu i przepisy cala reszte smile

forum.gazeta.pl/forum/w,26121,106774752,106774752,Pasticio_jak_zrobic_.html
    • marghe_72 Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 17:57
      jutro pewnie złapiemy coś poza domem

dzisiaj polędwiczki wieprzowe w sambalu (ostry sos) z mlekiem kokosowym
      surówka z ogórka, białej rzodkwi z sosem z natki , czosnku iitp
    • amoreska Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 19:11
      Zupa brokułowa, halibut smażony i surówka z kiszonej kapusty.
    • one-smutasek Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 19:44
      Ja na weekend do mamci jadę i tato dzisiaj zdradził, że robią się krokiety z barszczem czerwonym, forszmak, mielone z buraczkami i żeberka a na słodko będzie szarlotka ciepła z lodami mniaaaaaam....
    • andziulec Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 19:55
      eee ja jutro bez obiadu a młody dostanie szpitalny bo rano meldujemy się na oddziale foniatrycznym. Ze względu na święto bufet będzie zamkniety. Ale po Waszych wpisach ślinka mi pociekłaaaabig_grin
    • eniac_woman Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 19:59
      Popadłam przez was w kompleksy ;|
      Jutro - kotlety mielone, ziemniaki tłuczone, marchewka z groszkiem
      Sobota - pierogi z mięsem i ruskie, wedle upodobań
      Niedziela - dorsz, frytki, kalafior i brokuły
      Poniedziałek - Żurek z jajkiem
      Wtorek - naleśniki ze szpinakiem i sosem czosnkowym, dla dziecia wersja z dżemem
      Środa - rozmrożę polędwiczki, kasza, jakaś kapusta kiszona pewno
      Czwartek - udka z grilla, sałata, grzanki
      • andziulec Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 20:06
        Masz aż tak daleki plan?....
        Teraz ja wpadłam w kompleksytongue_out
        • olinka20 Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 20:53
          Barszcz z krokietem, wypad do knajpy, zurek z kiełbaską.
          Dowolna konfiguracja dzienna.
        • eniac_woman Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 21:21
          Andziulec, bo to jest efekt mozolnie opracowywanej metodologii domowo-zakupowej - w naszym przypadku najlepiej sprawdzają się zakupy raz w tygodniu (czwartek) - tak więc obiady planuję też na tydzień. Ponadto ja mam hmmm, jakby to powiedzieć, pewną dysfunkcję kuchenną i mnie jest ciężko upichcić coś na szybko, o wymyśleniu już nie wspominając, poza tym nigdy nie wiem, czy będę mieć czas, tak więc plan na tydzień do przodu (wywieszony na lodówce) ZDECYDOWANIE ułatwia mi życie smile))

• dziewczyna_bosmana Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 21:34
        Dobra, umawiamy się tak: spakuję walizkę, młoda podrzucę do babci i melduję się u Ciebie wieczorem.W zamian za jedzenie będę zmywać, sprzątać i masować Ci stopy. Deal?? big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
      • marghe_72 Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 23:01
        eniac_woman napisała:

> Popadłam przez was w kompleksy ;|
        > Jutro - kotlety mielone, ziemniaki tłuczone, marchewka z groszkiem
        > Sobota - pierogi z mięsem i ruskie, wedle upodobań
        > Niedziela - dorsz, frytki, kalafior i brokuły
        > Poniedziałek - Żurek z jajkiem
        > Wtorek - naleśniki ze szpinakiem i sosem czosnkowym, dla dziecia wersja z dżeme
        > m
        > Środa - rozmrożę polędwiczki, kasza, jakaś kapusta kiszona pewno
        > Czwartek - udka z grilla, sałata, grzanki

Zazdroszczę umięjętności planowania na zapas
        I chętnie bym wpadła na obiad jutro i w poniedziałek smile
        • eniac_woman Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 23:25
          No co wy, zwykłe kotlety was kręcą? ;| A ja w kompleksy popadam, że jakichś bardziej wymyślnych dań nie kombinuję... big_grin
          Niemniej jednak, zapraszam wszystkich chętnych smile Z Łodzi jestem, jakby co big_grin
          https://www.mojegotowanie.pl/var/self/storage/images/media/kotlety_mielone/48591-1-pol-PL/kotlety_mielone_popup_watermark.jpg
          • my.kania1108 Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 11.11.11, 14:26
            To ja wpadam,ja,ja mam najbliżej.A mogę z mężem,byś mu nieźle dogodziła he,hesmile
            • kiecha3 Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 11.11.11, 20:30
              i ja mam bliziutko... będę w poniedziałek big_grin
              • eniac_woman Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 11.11.11, 20:41
                Dobra, wpadajcie, widzę, że żurek rulez big_grin
        • marghe_72 Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 16.11.11, 00:38
          spaghetti z rozmarynem, orzeszkami pinii i suszonymi pomidorami
          domowy kisiel z pomaranczy z kupnym sosem waniliowym
    • karra-mia Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 21:25
      jutro spaghetti
      pojutrze nie wiem, mam tam jakieś mięso, mam coś na zupę, to coś wymyślę
      a w ogóle to mam smak na pierogi to muszę zrobić, a już skoro tak mi narobiłaś smaka na pyzy to może za jednym zamachem machnę tez pyzy z mięsem na zaśsmile
      • ciepla.kawa Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 21:32
        Ja się właśnie śmiałam, że mi się dziś włączyła opcja "gotowanie". Po pracy zakupy i zrobił się rosól i zrobiły się gołąbki. Bo moje dziecko kapustę lubi i moglaby gołąbki jeść codziennie.
    • karra-mia Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 21:41
      obiad i obiad...a co na deser?
      zapraszam na mojego bloga, przepisy na zupełnie nieutalentowanych kulinarnie, bo prostesmile link w sygnaturcesmile
      • dziewczyna_bosmana Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 21:43
        Cholera, już murzynka upiekłam..
        • olinka20 Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 21:51
          My deserów nie jadamy, ale chetnie poogladam co u ciebie.
      • ella_nl Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 11.11.11, 22:14
        karra-mia napisała:

> obiad i obiad...a co na deser?
        > zapraszam na mojego bloga, przepisy na zupełnie nieutalentowanych kulinarnie, b
        > o prostesmile link w sygnaturcesmile

Ja właśnie tam zajrzałam i nie pozostaje mi nic innego jak zrobić topielcasmile
        Albo ta kawa z czekoladą....Poezja!
    • amoreska Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 21:54
      Oli, nie zaglądaj tam bez śliniaka wink
      Człowiek czytając i oglądając ślini się jak niemowlak wink
      • karra-mia Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 21:55
        nowe dziś dałam. Dobrze, ze zdążyłam foty zrobić, bo kurde francuskie juz zniknęłobig_grin
        • amoreska Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 21:57
          Obiecaj, że na następne spotkanie przywieziesz nam próbki wink
          • karra-mia Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 21:58
            obiecujęsmile uwielbiam dla kogoś robićsmile
        • andziulec Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 21:58
          Dajesz to spageti do hospitala mego i to bez żartów bo jebnę z głodutongue_out
          Po radach grabarzowej ostatecznie się odrobaczam i apetyt mam jak ***** noo pod publike się nie nadajebig_grin
          • olinka20 Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 22:09
            Wreszcie przytyjesz tongue_out
            • andziulec Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 22:20
              oli kochanie już widzę po Twoich portkach że przybyłambig_grin hurrej\big_grin
              • olinka20 Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 22:23
                <cmok> nos na zdrowie
    • zuzanka79 Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 22:18
      u mnie jutro pizza - jak zwykle gdy należy 'posprzątać' w lodówce po tygodniu wink
      • mona_mayfair Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 11.11.11, 12:41
        Ja pierdzielnęłam wczoraj "mexykańską" pomidorówkę-chorobówkę. będzie spoko na 2 dni tongue_out
        • zales239 Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 11.11.11, 13:32
          A ja nie robię nic,bom zaproszona na imprezę wielką i zjem tam dzika z kaszą i grzybami i duuuuuuuuuuużo innych smakołykówsmile
          A na jutro coś kwaśnego do jedzenia trzeba będzie skomponowaćsuspicious
          • eniac_woman Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 11.11.11, 13:48
            zales239 napisała:

> A ja nie robię nic,bom zaproszona na imprezę wielką i zjem tam dzika z kaszą i
            > grzybami i duuuuuuuuuuużo innych smakołykówsmile
            > A na jutro coś kwaśnego do jedzenia trzeba będzie skomponowaćsuspicious

O mamo jak jak ci zazdroszczę!!! Też bym chciała mieć dzisiaj w perspektywie wielką imprezę z wielką wyżerką!!! I wypitką! Najlepiej u kogoś w domu w lesie <marzyciel>

• mamakacperka-pl Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 11.11.11, 13:51
              Wczoraj miałam kopytka polewane bułką tartą. Dzisiaj barszcz czerwony. Jutro? nie mam jeszcze pojęcia. W niedzielę standardowo rosół i drugie danie( mielone,ziemniaczki i surówka z buraczków)
              • zales239 Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 11.11.11, 13:53
                Mielone,ziemniaki i buraczki/marchewka z groszkiem to mój ulubiony zestawsmile
                Raaaazzzzzzzz poproszę! mlask,mlask!
                • mamakacperka-pl Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 11.11.11, 14:00
                  Już wysyłam szybkim łączembig_grin Smacznegobig_grin
                  https://www.uwielbiam.pl/przepisy/przegladanie/obiadek-mielone-ziemniaczki-buraczki
                  • kiecha3 Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 11.11.11, 20:42
                    a u mnie dzisiaj żeberka pieczone w sosie miodowo - ketchupowym... z furą ziemniaków i surówka z czerwonej kapusty..... mrr...

poświeciłam dzisiaj pół godziny na obiad ;D

na deser za to sernik na zimno z owocami i bitą śmietaną - jak święta, to święta...
    • dziewczyna_bosmana propozycję mam :) 11.11.11, 21:48
      Może zrobimy jeden wątek obiadowy z przepisami i powiesimy go na szpilce. Przyda się przy braku weny i książki kucharskiej, po co zakładać nowe, które giną na kolejnych stronach?
      • mamakacperka-pl Re: propozycję mam :) 11.11.11, 22:20
        Ja jestem jak najbardziej za tymsmile
      • olinka20 Re: propozycję mam :) 11.11.11, 22:48
        Dobry pomysł!
        • kiecha3 Re: propozycję mam :) 12.11.11, 06:55
          świetny!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka