dziewczyna_bosmana 10.11.11, 16:27 Ja zrobiłam żurek i właśnie gotuję jajka. Na kolejne dni zaplanowałam flądrę z ziemniakami i ostrą surówką, gyrosa z sosem czosnkowym i frytkami a na koniec tygodnia rosół. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lalinka11 Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 16:32 U mnie jutro bitki wołowe z sosem musztardowym, a co na następne dni - nie mam pojęcia, coś się wymyśli Odpowiedz Link
dziewczyna_bosmana Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 16:34 Tylko nie kupuj pyz z mięsem w Biedronce. Kiedyś były dobre więc nabyłam i się nacięłam - "mięso" miało konsystencję drobno zmielonej i średnio rozmoczonej tektury, przyklejało się do zębów, blehhhh.. Odpowiedz Link
schiraz Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 16:42 Wątróbka z cebulką, ziemniaki i kefir. Pojutrze pulpety drobiowe z sosem koperkowym a dalej nie wiem. Jutro rano idę do cukierni (u mnie czynne!) po zamówione rogale marcińskie i będę się opychać. Odpowiedz Link
karra-mia Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 20:56 pyzy to najlepiej samemu zrobić. Smaczniejsze i wcale nie takie trudne do zrobienia Odpowiedz Link
sewa.49 Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 16:41 Jutro beda kargulenki smazone z patelni, podane na warzywach tzn. pomidorki koktajlowe, papryka miniaturowa pomaranczowa, papryka zielonai i oliwki. Przaprawione czosnkiem i tymiankiem. Podam do tego chleb razowy ze slonecznikiem W sobote zrobie udziec z indyka pieczony z warzywami, kluski slaskie i salatka z ogorkow. Na niedziele nie mam pomyslu i chyba rosol z domowym makaronem machne. Na deser zrobie Topielca wedlug przepisu karry Odpowiedz Link
ez-aw Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 16:48 Planuję knajpę A w niej: pieczarki w sosie śmietanowym (mniam) i inne smakołyki. Kurcze, znowu przytyję Odpowiedz Link
dziewczyna_bosmana Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 16:56 "Kurcze, znowu przytyję" Eza, nie gniewaj się ale jakoś sobie Ciebie nie wyobrażam w "formacie" XS, masz tak sympatyczną twarz i jesteś ogólnie pozytywna że zabraniam Ci chudnąć (jakby jeszcze było z czego..) !!! Odpowiedz Link
ez-aw Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 19:05 masz tak sympatyczną twarz i jesteś ogólnie pozytywna > że zabraniam Ci chudnąć (jakby jeszcze było z czego..) !!! Bardzo dziękuje Dziewczyna. Ale trochę schudnąć muszę - kręgosłup tego wymaga. Czas mu ulżyć Odpowiedz Link
madame_zuzu Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 17:22 Męża nie ma w domu przez kilka dni, wiec możemy z synem bezkarnie oddawać się makaronowym rozpustom, więc jutro macham pasticio ( blaszka na 2 dni), a poźniej się zobaczy. Pewnie wedle życzeń syna będzie rosół z makaronem i kotleciki z piersi kuraka. Odpowiedz Link
mme_marsupilami Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 17:39 Cos co w definicji na "na dwa dni" bardzo mnie interesuje - przepis prosze na to pasticio ! Jeszcze nie wiem, jutro rano wybieram sie na zakupy. Jak na matke karmiaca przystalo mam smak na kubel kurakow z kejefsi albo suszi - dowolna ilosc. Odpowiedz Link
madame_zuzu Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 18:53 mme tutaj masz moje poczatki z pasticio i znajdziesz tu i przepisy cala reszte forum.gazeta.pl/forum/w,26121,106774752,106774752,Pasticio_jak_zrobic_.html Odpowiedz Link
marghe_72 Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 17:57 jutro pewnie złapiemy coś poza domem dzisiaj polędwiczki wieprzowe w sambalu (ostry sos) z mlekiem kokosowym surówka z ogórka, białej rzodkwi z sosem z natki , czosnku iitp Odpowiedz Link
amoreska Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 19:11 Zupa brokułowa, halibut smażony i surówka z kiszonej kapusty. Odpowiedz Link
one-smutasek Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 19:44 Ja na weekend do mamci jadę i tato dzisiaj zdradził, że robią się krokiety z barszczem czerwonym, forszmak, mielone z buraczkami i żeberka a na słodko będzie szarlotka ciepła z lodami mniaaaaaam.... Odpowiedz Link
andziulec Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 19:55 eee ja jutro bez obiadu a młody dostanie szpitalny bo rano meldujemy się na oddziale foniatrycznym. Ze względu na święto bufet będzie zamkniety. Ale po Waszych wpisach ślinka mi pociekłaaaa Odpowiedz Link
eniac_woman Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 19:59 Popadłam przez was w kompleksy ;| Jutro - kotlety mielone, ziemniaki tłuczone, marchewka z groszkiem Sobota - pierogi z mięsem i ruskie, wedle upodobań Niedziela - dorsz, frytki, kalafior i brokuły Poniedziałek - Żurek z jajkiem Wtorek - naleśniki ze szpinakiem i sosem czosnkowym, dla dziecia wersja z dżemem Środa - rozmrożę polędwiczki, kasza, jakaś kapusta kiszona pewno Czwartek - udka z grilla, sałata, grzanki Odpowiedz Link
andziulec Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 20:06 Masz aż tak daleki plan?.... Teraz ja wpadłam w kompleksy Odpowiedz Link
olinka20 Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 20:53 Barszcz z krokietem, wypad do knajpy, zurek z kiełbaską. Dowolna konfiguracja dzienna. Odpowiedz Link
eniac_woman Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 21:21 Andziulec, bo to jest efekt mozolnie opracowywanej metodologii domowo-zakupowej - w naszym przypadku najlepiej sprawdzają się zakupy raz w tygodniu (czwartek) - tak więc obiady planuję też na tydzień. Ponadto ja mam hmmm, jakby to powiedzieć, pewną dysfunkcję kuchenną i mnie jest ciężko upichcić coś na szybko, o wymyśleniu już nie wspominając, poza tym nigdy nie wiem, czy będę mieć czas, tak więc plan na tydzień do przodu (wywieszony na lodówce) ZDECYDOWANIE ułatwia mi życie )) Odpowiedz Link
dziewczyna_bosmana Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 21:34 Dobra, umawiamy się tak: spakuję walizkę, młoda podrzucę do babci i melduję się u Ciebie wieczorem.W zamian za jedzenie będę zmywać, sprzątać i masować Ci stopy. Deal?? Odpowiedz Link
marghe_72 Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 23:01 eniac_woman napisała: > Popadłam przez was w kompleksy ;| > Jutro - kotlety mielone, ziemniaki tłuczone, marchewka z groszkiem > Sobota - pierogi z mięsem i ruskie, wedle upodobań > Niedziela - dorsz, frytki, kalafior i brokuły > Poniedziałek - Żurek z jajkiem > Wtorek - naleśniki ze szpinakiem i sosem czosnkowym, dla dziecia wersja z dżeme > m > Środa - rozmrożę polędwiczki, kasza, jakaś kapusta kiszona pewno > Czwartek - udka z grilla, sałata, grzanki Zazdroszczę umięjętności planowania na zapas I chętnie bym wpadła na obiad jutro i w poniedziałek Odpowiedz Link
eniac_woman Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 23:25 No co wy, zwykłe kotlety was kręcą? ;| A ja w kompleksy popadam, że jakichś bardziej wymyślnych dań nie kombinuję... Niemniej jednak, zapraszam wszystkich chętnych Z Łodzi jestem, jakby co Odpowiedz Link
my.kania1108 Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 11.11.11, 14:26 To ja wpadam,ja,ja mam najbliżej.A mogę z mężem,byś mu nieźle dogodziła he,he Odpowiedz Link
kiecha3 Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 11.11.11, 20:30 i ja mam bliziutko... będę w poniedziałek Odpowiedz Link
eniac_woman Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 11.11.11, 20:41 Dobra, wpadajcie, widzę, że żurek rulez Odpowiedz Link
marghe_72 Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 16.11.11, 00:38 spaghetti z rozmarynem, orzeszkami pinii i suszonymi pomidorami domowy kisiel z pomaranczy z kupnym sosem waniliowym Odpowiedz Link
karra-mia Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 21:25 jutro spaghetti pojutrze nie wiem, mam tam jakieś mięso, mam coś na zupę, to coś wymyślę a w ogóle to mam smak na pierogi to muszę zrobić, a już skoro tak mi narobiłaś smaka na pyzy to może za jednym zamachem machnę tez pyzy z mięsem na zaś Odpowiedz Link
ciepla.kawa Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 21:32 Ja się właśnie śmiałam, że mi się dziś włączyła opcja "gotowanie". Po pracy zakupy i zrobił się rosól i zrobiły się gołąbki. Bo moje dziecko kapustę lubi i moglaby gołąbki jeść codziennie. Odpowiedz Link
karra-mia Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 21:41 obiad i obiad...a co na deser? zapraszam na mojego bloga, przepisy na zupełnie nieutalentowanych kulinarnie, bo proste link w sygnaturce Odpowiedz Link
dziewczyna_bosmana Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 21:43 Cholera, już murzynka upiekłam.. Odpowiedz Link
olinka20 Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 21:51 My deserów nie jadamy, ale chetnie poogladam co u ciebie. Odpowiedz Link
ella_nl Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 11.11.11, 22:14 karra-mia napisała: > obiad i obiad...a co na deser? > zapraszam na mojego bloga, przepisy na zupełnie nieutalentowanych kulinarnie, b > o proste link w sygnaturce Ja właśnie tam zajrzałam i nie pozostaje mi nic innego jak zrobić topielca Albo ta kawa z czekoladą....Poezja! Odpowiedz Link
amoreska Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 21:54 Oli, nie zaglądaj tam bez śliniaka Człowiek czytając i oglądając ślini się jak niemowlak Odpowiedz Link
karra-mia Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 21:55 nowe dziś dałam. Dobrze, ze zdążyłam foty zrobić, bo kurde francuskie juz zniknęło Odpowiedz Link
amoreska Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 21:57 Obiecaj, że na następne spotkanie przywieziesz nam próbki Odpowiedz Link
karra-mia Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 21:58 obiecuję uwielbiam dla kogoś robić Odpowiedz Link
andziulec Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 21:58 Dajesz to spageti do hospitala mego i to bez żartów bo jebnę z głodu Po radach grabarzowej ostatecznie się odrobaczam i apetyt mam jak ***** noo pod publike się nie nadaje Odpowiedz Link
olinka20 Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 22:09 Wreszcie przytyjesz Odpowiedz Link
andziulec Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 22:20 oli kochanie już widzę po Twoich portkach że przybyłam hurrej\ Odpowiedz Link
olinka20 Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 22:23 <cmok> nos na zdrowie Odpowiedz Link
zuzanka79 Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 10.11.11, 22:18 u mnie jutro pizza - jak zwykle gdy należy 'posprzątać' w lodówce po tygodniu Odpowiedz Link
mona_mayfair Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 11.11.11, 12:41 Ja pierdzielnęłam wczoraj "mexykańską" pomidorówkę-chorobówkę. będzie spoko na 2 dni Odpowiedz Link
zales239 Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 11.11.11, 13:32 A ja nie robię nic,bom zaproszona na imprezę wielką i zjem tam dzika z kaszą i grzybami i duuuuuuuuuuużo innych smakołyków A na jutro coś kwaśnego do jedzenia trzeba będzie skomponować Odpowiedz Link
eniac_woman Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 11.11.11, 13:48 zales239 napisała: > A ja nie robię nic,bom zaproszona na imprezę wielką i zjem tam dzika z kaszą i > grzybami i duuuuuuuuuuużo innych smakołyków > A na jutro coś kwaśnego do jedzenia trzeba będzie skomponować O mamo jak jak ci zazdroszczę!!! Też bym chciała mieć dzisiaj w perspektywie wielką imprezę z wielką wyżerką!!! I wypitką! Najlepiej u kogoś w domu w lesie <marzyciel> Odpowiedz Link
mamakacperka-pl Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 11.11.11, 13:51 Wczoraj miałam kopytka polewane bułką tartą. Dzisiaj barszcz czerwony. Jutro? nie mam jeszcze pojęcia. W niedzielę standardowo rosół i drugie danie( mielone,ziemniaczki i surówka z buraczków) Odpowiedz Link
zales239 Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 11.11.11, 13:53 Mielone,ziemniaki i buraczki/marchewka z groszkiem to mój ulubiony zestaw Raaaazzzzzzzz poproszę! mlask,mlask! Odpowiedz Link
mamakacperka-pl Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 11.11.11, 14:00 Już wysyłam szybkim łączem Smacznego Odpowiedz Link
kiecha3 Re: co macie/planujecie jutro na obiad ?? 11.11.11, 20:42 a u mnie dzisiaj żeberka pieczone w sosie miodowo - ketchupowym... z furą ziemniaków i surówka z czerwonej kapusty..... mrr... poświeciłam dzisiaj pół godziny na obiad ;D na deser za to sernik na zimno z owocami i bitą śmietaną - jak święta, to święta... Odpowiedz Link
dziewczyna_bosmana propozycję mam :) 11.11.11, 21:48 Może zrobimy jeden wątek obiadowy z przepisami i powiesimy go na szpilce. Przyda się przy braku weny i książki kucharskiej, po co zakładać nowe, które giną na kolejnych stronach? Odpowiedz Link
mamakacperka-pl Re: propozycję mam :) 11.11.11, 22:20 Ja jestem jak najbardziej za tym Odpowiedz Link