Dodaj do ulubionych

Kto ćwiczy w domu i jak?

27.12.11, 20:07
Muszę wprowadzić jakiś ruch do swojego życia, na dany moment chcę zacząć od ruchu w domu (wiosną zacznę bieganie - chyba że można już teraz?), jeśli któraś z Was ćwiczy w domu to podzielcie się wiedzą, proszę. Co ćwiczycie? Jak? Ile razy w tygodniu? No i - CZY SĄ EFEKTY?
Obserwuj wątek
    • asiaiwona_1 Re: Kto ćwiczy w domu i jak? 27.12.11, 20:10
      oczywiście, że ćwiczę - podnoszenie kieliszka do ust big_grin Mięśnie mam wyrobione, że ho ho big_grin
    • olinka20 Re: Kto ćwiczy w domu i jak? 27.12.11, 20:16
      JA kiedys cwiczyłam z płytami z shape, ale nudziło mnie to okropnie.
      Poza tym jak wyciagałam mate to moj pies dostawał kociokwiku i zaczynał skakac po mnieuncertain
      Wole jednak siłownie.
    • anna_sla Re: Kto ćwiczy w domu i jak? 27.12.11, 20:26
      ja mam bieżnię mechaniczną i na niej trochę próbowałam biegać, ale jest tak ku..wsko ciężko, że do dzisiaj nie doszłam do wprawy i co jakiś czas ląduje na kilka miesięcy za szafą (no bo jak pamiętasz gabaryty mam i nogi nie niosą a i płuca siadają). Poza tym mam rowerek stacjonarny. Wskakuję na niego z doskoku. W zasadzie ani jedno ani drugie zbyt dużych efektów nie dało (rowerek najmniej) - Tobie bieżnia pomogłaby. Poza tym stosunkowo często robiłam te ćwiczenia:
      www.kulturystyka.org.pl/modules/news/article.php?storyid=474
      i one dają duże efekty, ale mało mam po nich energii i nie ładuję się, a jak jeszcze hormony podskoczą to piździec. Wpadam w dół i znów rosnę.. no nie ważne nie będę się rozpisywać o swej niedoli i nieudolstwie wink. Poza tym polecam ćwiczenia Tamilee Web - brzuch. Super są. Poza tym ćwiczenia Deanne Berry np. Pump It Up, High Energy.. rewelacja..

Teraz nastawiłam się głównie na bieganie i biegam, początkowo bieżnia z rowerkiem naprzemiennie, potem w dres wskoczyłam i wybiegłam na ulicę. A myślałam za każdym razem, że wracam z zapaleniem płuc big_grin Jak wracam albo przed wyjściem robię trochę cokolwiek na wyrywki kilka ćwiczeń z powyższych zestawów.

A do tego tańczę i skaczę wink przez cały dzień. Podczas mycia naczyń, sprzątania, ostatnio przy myciu drzwi od szafek big_grin, słuchawki na uszy i dawaj wink
      • doral2 Re: Kto ćwiczy w domu i jak? 27.12.11, 20:31
        na rowerku stacjonarnym pedałuję od czasu do czasu.
        poza tym uprawiam wyczynowe leżenie na kanapie big_grin
      • eniac_woman Re: Kto ćwiczy w domu i jak? 27.12.11, 21:03
        Dzięki za szczegółowe nazwy itd!! Zaraz siadam do netu zobaczyć, co zacz.
    • cura_domestica Re: Kto ćwiczy w domu i jak? 27.12.11, 20:53
      ja nie ćwiczę , ale właśnie takie coś znalazłam tongue_out
      https://mainhg.demotywatory.pl/uploads/201112/1323202729_by_Gothica97_500.jpg
    • hamerykanka Re: Kto ćwiczy w domu i jak? 27.12.11, 20:57
      Ja codziennie/pare razy dziennie wyprowadzam moje psy. Robie, jak policzylam , ok 10 km dziennie.Efekty widac w dolnej polowiesmile
      Teraz dokupilam sobie plyte z Tai Chi i...kendo. Mam zamiar zaczac trenowac. Na pewno wzmocnie miesnie ramienia, bo katana wcale taka lekka nie jest (nie zamirzeam machac bambusowym kijkiem, skoro mam katany). No ale to dopiero po Nowym Roku, jak odpoczne po intensywnym zap...ostatnio...
      • eniac_woman Re: Kto ćwiczy w domu i jak? 27.12.11, 21:09
        Widzę, że Wy tak na poważnie, Tai Chi, kurcze...
        Czyli co, zwykłe ćwiczenia nie pomogą?
        Może się na ten jogging zbiorę, tylko kurcze, jakoś nie umiem na to czasu wykroić. Anna, kiedy ty biegasz?
        • bei Re: Kto ćwiczy w domu i jak? 27.12.11, 21:39

Orbitrek-sporadycznie,
          latem z kosiarką po skarpach , zima odsniezanie, sporadycznie Leg magic-efekt przechodzi in plus oczekiwansmile
          smile
          • olinka20 Bei! 27.12.11, 22:01
            Wyguglałam to leg magik, warte swojej ceny?
            Bo mam stepper i nudze sie na nim niesamowicie i nie mam motywacji zeby cwiczycuncertain
            • eniac_woman Re: Bei! 27.12.11, 22:15
              Olinka, ale stepper to są te takie pedały jakby? Czy taki stepper jak się ma na aerobiku, do wchodzenia?
              • olinka20 Re: Bei! 27.12.11, 22:22
                Ja mam taki z pedałami ( wygrałam kiedys w konkursie i stoiwink )
                • eniac_woman Re: Bei! 27.12.11, 22:31
                  I co, nudzisz się na tym? Nawet jak oglądasz House'a albo inne takie? Bo ja właśnie rozważałam zakup takiego stepperka...
                  • olinka20 Re: Bei! 27.12.11, 22:37
                    Mało, ze sie nudze to jeszcze mało pocę.
                    Najbardziej potliwie działa na mnie orbitrek albo bieznia ale dosc intensywnie uzytkowana ( nie biegam, tylko ide, ale pod róznym kątem nachylenia)
            • bei Re: Bei! 27.12.11, 23:01

Nie wiem, jaki wygooglałas, moj kosztował razem z kurierem cos ponad 60 pln- ale moja ol. kupila w tv, czekała MIESIĄC i ma brzydszysmile
              WART!!!
              Stawiasz go sobie gdzies na trasie tuż przy scianie, lub przed tv.
              Robisz 100 suwów- jak dojdziesz do wprawy- to niecała minuta te 100 suwow.
              A pupa, uda, brzuszek smukleją, jędrnieją, twardnieją.
              Bez diety- tzn dieta kilka bogata w czekoladę i tylko kilka seansow dziennie- (na początku robiłam od 4 do 8 po 100 suwowo-tak przez cały dzien i w 11 dni 3 cm mniej w talii.
              Teraz gdy widze, ze cos mi tak mięknie- od razu kilka dni z rzędu spręzam się i miesnie wracają w odpowiednią konsystencje.
              Pierwsze 30 suwow jakie na nim zrobiłam- myślałam, ze mi uda SPŁONĄ (mimo, ze na orbitreku szalałam po 16 km:0
              Na tym LM po prostu całkiem inne mięsnie pracują. Te, ktore tak trudno w innych ćwiczeniach poruszyc- wewnętrzne ud.
              • olinka20 Re: Bei! 27.12.11, 23:08
                Dzieki za info.
                A daj linka za takiego za 60 zł , bo znalzłam za 200 i myslałam, ze to taniowink
                • bei Re: Bei! 28.12.11, 11:10

Allegro- ale widzę, ze tamten sprzedawca juz nie sprzedaje...

allegro.pl/promocja-najlepszy-wzmacniany-leg-magic-master-i2002095394.html
                  ale tu droga przesyłka...

a za 200 to sliczny wypasiksmile, z licznikami i innymi cudami, kolorkami.
                  Moja kol dala 500 i ma tandetny (kupowala z tv)
        • anna_sla Re: Kto ćwiczy w domu i jak? 27.12.11, 23:38
          > Anna, kiedy ty biegasz?

Po 22. W pierwszy dzień świąt nawet jakoś bliżej północy biegałam smile. Dzieci nie mogą widzieć, że wychodzę nocą, bo potem mi się zrywają coś i śni im się, że ich zostawiłam i już nie wróciłam smile. Raz jak wyszłam do koleżanki na nocne pogaduchy to córa czekała na mnie zniecierpliwiona dopóki nie wróciłam (powitała mnie w wejściu smile).
    • magiczna_marta Re: Kto ćwiczy w domu i jak? 27.12.11, 21:54
      Za cholerę się nie mogłam przemóc żeby ćwiczyć w domu, dlatego zapisałam się na siłkę i chodzę, bo szkoda mi wywalać kasę w błoto.
      • i_b13 Re: Kto ćwiczy w domu i jak? 27.12.11, 23:00
        wyczynowo uprawiam opierdaling
        amatorsko mam orbitreka, stoi w pokoju gościnnym i służy za wieszak uncertain
        • aqua48 Re: Kto ćwiczy w domu i jak? 28.12.11, 08:58
          Ja ćwiczę tai chi, w domu i poza domem. efekty są bardzo dobre, szczególnie na mój bolący bez tego kręgosłup. to jedyny sport który uprawiam regularnie, oprócz długich spacerów oraz wiosną i latem jogi ogródkowej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka