pina_colada88 04.01.12, 21:47 Od dziś mam. Pierwsze wrażenie fajne, zobaczymy jak będzie później Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olinka20 Re: Soczewki. 04.01.12, 21:59 Własnie kojarzyłam, ze ty masz dosc powazne choroby oczu, dlatego myslałam, ze te soczewki cosik pomogły. Odpowiedz Link
rose.rouge Re: Soczewki. 04.01.12, 22:08 Z jakim "okresem ważności"? Za pierwszym razem nosiłam jednodniowe - czułam się w nich znakomicie, później przeniosłam się na miesięczne, i wspomagałam się kroplami nawilżającymi. Przy zachowanej higienie soczewki to super wygodna sprawa. Odpowiedz Link
doral2 Re: Soczewki. 04.01.12, 22:13 z wadą plusową i astygmatyzmem, można o soczewkach zapomnieć Odpowiedz Link
pina_colada88 Re: Soczewki. 04.01.12, 23:17 Wada minusowa, astygmaytyzm, którego w ogóle nie odczuwam (!!!). Dlatego soczewki bez cylindra choć takie można Soczewki miesięczne. Chyba wygodniejsze, fajne to, że się nie zsuwają i nie widać "dwóch światów" Odpowiedz Link
nerri Re: Soczewki. 05.01.12, 00:06 To ja się nie dziwię, że nie widzisz dobrze. Astygmatyzm i zwykłe szkła, nie toryczne? Też nie widziałabym dobrze A mam krótkowzroczność(dość sporą) i astygmatyzm... Ahhh....astygmatyzm mam niewielki i mimo tego w zwykłych szkłach widzę źle. Odpowiedz Link
mamalgosia Re: Soczewki. 05.01.12, 09:43 soczewki nie zaparowują po wejściu z zimnej ulicy do ciepłego sklepu, ani nie spadają przy zdejmowaniu golfa Odpowiedz Link
fajnakasia233 Re: Soczewki. 09.02.12, 14:28 Ja swoje soczewki kupowałam na stronie Optyka.Krakow.pl i jak na razie jestem bardzo zadowolona. Miłą i fachowa obsługa a do tego atrakcyjne ceny. Odpowiedz Link
mamalgosia Re: Soczewki. 05.01.12, 09:42 Super. Noszę 17 lat i jestem nieustannie zadowolona Odpowiedz Link
pina_colada88 Re: Soczewki. 05.01.12, 13:01 Fajne. Ale mam problem z zakladaniem. Jedno oko- 1-3 proby i udaje sie. Drugie- ni ch...a- dwa razy pol h i nic. P.s. jakzja. czelam opakowanie a nie uzywam to soczewki moga lezec miesiac i czekac na swoja kole Odpowiedz Link
rose.rouge Re: Soczewki. 05.01.12, 18:38 Kwestia wyćwiczenia. wiem jak to jest, dlatego życzę wytrwałości. > P.s. jakzja. czelam opakowanie a nie uzywam to soczewki moga lezec miesiac i czekac na > swoja kole z tego co mi wiadomo NIE, jeśli je rozpakowałaś a nie używasz tylko trzymasz w pojemniczku z płynem, i tak musisz je wyrzucić po miesiącu - bo nie chodzi o ilość założeń (np. w przypadku miesięcznych 30 razy) tylko termin przydatności po otwarciu opakowania, trochę jak w przypadku żywności. Tak byłam uczona przez swojego okulistę, ale może teraz są jakieś o lepszej technologii, które można używać w taki sposób o którym piszesz... Odpowiedz Link