17.01.12, 17:28
kto pamieta?

https://fbcdn-photos-a.akamaihd.net/photos-ak-snc1/v41818/flyers/76/55/13186873062115410185_1_f12e8e8f.jpg

Piwo i cola w puszkach, zagrabaniczne papierosy i zapach wielkiego swiata wink
Obserwuj wątek
    • aniuta75 Re: Pewex 17.01.12, 18:22
      Oooo pierwsze jeansy Wrangler elastyczne big_grin.
      • grave_digger Re: Pewex 17.01.12, 18:32
        pierwszy lizak czypa czups z gumą.
        • asiaiwona_1 Re: Pewex 17.01.12, 18:52
          dieckiem będąc mieszkałam na przeciwko hotelu, w którym była właśnie Pewex. Oj, pamiętam ten zapach luksusu - dosłownie - pachniało tam przepięknie smile I te kolorowe papierki od czekolad czy lizaków smile
          • cura_domestica Re: Pewex 17.01.12, 19:17
            gumy donald smile , byłam fanką historyjek obrazkowych
            • schiraz Re: Pewex 17.01.12, 19:34
              Takie zabaweczki, małe maskotki, które miały ręce złożone jak do modlitwy ( smile ) i przyczepiało się je do ubrania. Kosztowały dolara, miałam jednego od babci a wybór był ogromny. Wybrałam myszkę Mini w czerwonej sukience w groszki i z czerwoną kokardą na głowie. Miałam pewnie ze 4 lata smile
              • doral2 Re: Pewex 17.01.12, 19:49
                hehe, hamerykańskie marlboro się w pewexie kupowało, nie ma to tamto smile

fakt, zapachy tam były przepiękne.
                a bony towarowe kto pamięta??
                https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ed/Bon.jpeg
              • asiaiwona_1 Re: Pewex 17.01.12, 20:25
                schiraz napisała:

> Takie zabaweczki, małe maskotki, które miały ręce złożone jak do modlitwy ( smile
                > ) i przyczepiało się je do ubrania. Kosztowały dolara, miałam jednego od babci
                > a wybór był ogromny. Wybrałam myszkę Mini w czerwonej sukience w groszki i z cz
                > erwoną kokardą na głowie. Miałam pewnie ze 4 lata smile

ożeszty, pamiętam. Jakiż to był hicior big_grin Nosiło się te laleczki zawsze i wszędzie big_grin
            • doral2 Re: Pewex 17.01.12, 20:22
              cura_domestica napisała:

> gumy donald smile , byłam fanką historyjek obrazkowych.."

heh, miałam zebranych 197 historyjek i żadna się nie powtarzała.
              że też gupia ja oddałam potem komuś, teraz bym miała skarb nad skarby smile
    • olinka20 Re: Pewex 17.01.12, 19:52
      Pamietam, ze były takowe, ale zakupow w nich nie pamietam.
      Kojarze za to sklepy "tylko dla górników"wink
    • amoreska Re: Pewex 17.01.12, 20:13
      Ja pamiętam smile
      Przede wszystkim śliczne długopisy BiC (!) , traktowane jak niemal cudo... wink
      • a-ronka Amor:))))))) 17.01.12, 20:29
        ja do dzis uwielbiam przeźroczyste długopisysmile
        • sewa.49 Re: Amor:))))))) 17.01.12, 20:45
          he,he te bony dolarowe to moja mamusia namietnie zbierala do skarpetki, ja to moglam sie tylko centami pocieszyc i gume z donaldem kupic big_grin
          Pamietam piekne ubrania z pewekxu, a w szczegolnosci swetry szetlandy, lub plaszcze skorzane. Mieciutkie w dotyku i takie swiatowe.
          Nie wspomne juz o dzinsach markowych.
          Acha i dezodoranty derby lub mydelko Fa, ktore to nawet piosenki w owym czasie sie doczekalo big_grin

Mydelko Fa
      • rudamarta4 Re: Pewex 17.01.12, 20:38
        Pamiętam lalki Barbie, perfumy, alkohole ładnie poustawiane na półce i papierosy. I ten zapach w środku, mhmmmm... Jeszcze była Baltona smile
    • esofik Re: Pewex 17.01.12, 21:35
      moja pierwsza fanta w puszce big_grin
      otworzyłam zaraz po wyjściu ze sklepu. Zima ze śniegiem, ale byłąm tak najarana, że nie mogłam czekać big_grin i zjebkę dostałam od Matki

Miałam ciotkę w RFN więc czasami tej zagramanicy nam trochę przysyłała.
    • akasya Re: Pewex 17.01.12, 21:47
      Jaaaa pamiętam! I taki różowy kubek lalki Barbie stamtąd miałam. Z podwójnymi ściankami, z wodą i jakieś gwiazdki w niej pływały - robiłam sobie z babć jaja i udawałam, że na nie to wylewam big_grin
      • bialasek75 Re: Pewex 17.01.12, 21:50
        I batony Riders, które teraz są Twixami. I czekolada Toblerone, ta dzisiejsza już tak nie smakuje. Pyyyycha.
        A na nagrywane przeboje kasety BASF smile
        • olinka20 Re: Pewex 17.01.12, 22:01
          Toblerone mi tata z Wegier przywoził, fakt całkiem inny smak miała, była przepyszna.
    • red-truskawa Re: Pewex 17.01.12, 23:01
      No pewnie. mieszkałam obok wiec czesto chodzilismy poogladac, czsem tylko przez szybe.
      Pamietam te małe maskotki, dezodorant Fa, który moja mama sobie kupowala ( a który mój brak kiedys uzył jako zapach w toalecie !!! matka mało go nie powiesiła) te napoje w puszkach, piekne ubrania i czekolady.
      Jak juz mozna było kupic za złotówki to kupiłam sobie elastyczne wranglery za odłozona przez lata kase, kosztowały tyle co miesieczna wypłata mojej mamy, alez była w domu awantura i dobrze ze zdazyłam je załozyc bo pewnie kazali by mi je oddac smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka