sewa.49 17.01.12, 17:28 kto pamieta? Piwo i cola w puszkach, zagrabaniczne papierosy i zapach wielkiego swiata Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiaiwona_1 Re: Pewex 17.01.12, 18:52 dieckiem będąc mieszkałam na przeciwko hotelu, w którym była właśnie Pewex. Oj, pamiętam ten zapach luksusu - dosłownie - pachniało tam przepięknie I te kolorowe papierki od czekolad czy lizaków Odpowiedz Link
cura_domestica Re: Pewex 17.01.12, 19:17 gumy donald , byłam fanką historyjek obrazkowych Odpowiedz Link
schiraz Re: Pewex 17.01.12, 19:34 Takie zabaweczki, małe maskotki, które miały ręce złożone jak do modlitwy ( ) i przyczepiało się je do ubrania. Kosztowały dolara, miałam jednego od babci a wybór był ogromny. Wybrałam myszkę Mini w czerwonej sukience w groszki i z czerwoną kokardą na głowie. Miałam pewnie ze 4 lata Odpowiedz Link
doral2 Re: Pewex 17.01.12, 19:49 hehe, hamerykańskie marlboro się w pewexie kupowało, nie ma to tamto fakt, zapachy tam były przepiękne. a bony towarowe kto pamięta?? Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Pewex 17.01.12, 20:25 schiraz napisała: > Takie zabaweczki, małe maskotki, które miały ręce złożone jak do modlitwy ( > ) i przyczepiało się je do ubrania. Kosztowały dolara, miałam jednego od babci > a wybór był ogromny. Wybrałam myszkę Mini w czerwonej sukience w groszki i z cz > erwoną kokardą na głowie. Miałam pewnie ze 4 lata ożeszty, pamiętam. Jakiż to był hicior Nosiło się te laleczki zawsze i wszędzie Odpowiedz Link
doral2 Re: Pewex 17.01.12, 20:22 cura_domestica napisała: > gumy donald , byłam fanką historyjek obrazkowych.." heh, miałam zebranych 197 historyjek i żadna się nie powtarzała. że też gupia ja oddałam potem komuś, teraz bym miała skarb nad skarby Odpowiedz Link
olinka20 Re: Pewex 17.01.12, 19:52 Pamietam, ze były takowe, ale zakupow w nich nie pamietam. Kojarze za to sklepy "tylko dla górników" Odpowiedz Link
amoreska Re: Pewex 17.01.12, 20:13 Ja pamiętam Przede wszystkim śliczne długopisy BiC (!) , traktowane jak niemal cudo... Odpowiedz Link
sewa.49 Re: Amor:))))))) 17.01.12, 20:45 he,he te bony dolarowe to moja mamusia namietnie zbierala do skarpetki, ja to moglam sie tylko centami pocieszyc i gume z donaldem kupic Pamietam piekne ubrania z pewekxu, a w szczegolnosci swetry szetlandy, lub plaszcze skorzane. Mieciutkie w dotyku i takie swiatowe. Nie wspomne juz o dzinsach markowych. Acha i dezodoranty derby lub mydelko Fa, ktore to nawet piosenki w owym czasie sie doczekalo Mydelko Fa Odpowiedz Link
rudamarta4 Re: Pewex 17.01.12, 20:38 Pamiętam lalki Barbie, perfumy, alkohole ładnie poustawiane na półce i papierosy. I ten zapach w środku, mhmmmm... Jeszcze była Baltona Odpowiedz Link
esofik Re: Pewex 17.01.12, 21:35 moja pierwsza fanta w puszce otworzyłam zaraz po wyjściu ze sklepu. Zima ze śniegiem, ale byłąm tak najarana, że nie mogłam czekać i zjebkę dostałam od Matki Miałam ciotkę w RFN więc czasami tej zagramanicy nam trochę przysyłała. Odpowiedz Link
akasya Re: Pewex 17.01.12, 21:47 Jaaaa pamiętam! I taki różowy kubek lalki Barbie stamtąd miałam. Z podwójnymi ściankami, z wodą i jakieś gwiazdki w niej pływały - robiłam sobie z babć jaja i udawałam, że na nie to wylewam Odpowiedz Link
bialasek75 Re: Pewex 17.01.12, 21:50 I batony Riders, które teraz są Twixami. I czekolada Toblerone, ta dzisiejsza już tak nie smakuje. Pyyyycha. A na nagrywane przeboje kasety BASF Odpowiedz Link
olinka20 Re: Pewex 17.01.12, 22:01 Toblerone mi tata z Wegier przywoził, fakt całkiem inny smak miała, była przepyszna. Odpowiedz Link
red-truskawa Re: Pewex 17.01.12, 23:01 No pewnie. mieszkałam obok wiec czesto chodzilismy poogladac, czsem tylko przez szybe. Pamietam te małe maskotki, dezodorant Fa, który moja mama sobie kupowala ( a który mój brak kiedys uzył jako zapach w toalecie !!! matka mało go nie powiesiła) te napoje w puszkach, piekne ubrania i czekolady. Jak juz mozna było kupic za złotówki to kupiłam sobie elastyczne wranglery za odłozona przez lata kase, kosztowały tyle co miesieczna wypłata mojej mamy, alez była w domu awantura i dobrze ze zdazyłam je załozyc bo pewnie kazali by mi je oddac Odpowiedz Link