red-truskawa 03.03.12, 14:06 Dla 2,5 -latka, chłopak dosc duzy jak na swój wiek. Zastanwiam sie czy z piankowymi kołami czy z pompowanymi ? Co sądzicie? Miałyscie ? jakie ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuzanka79 Re: Rowerek biegowy 03.03.12, 16:33 Iśka ma weeride pusch bike na kołach piankowych myweeride.pl/index.php?id=107. Zaczęła jeździć mając 22 miesięcy. Po miesiącu nauki szło jej tak www.youtube.com/watch?v=h_dCqJ5f_rg. Dziś ponad godzinę za nią biegałam dookoła miasteczka. I nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie to, że biegałam na 10-cio cm szpilach Odpowiedz Link
bruni76 Re: Rowerek biegowy 03.03.12, 16:59 Moje młodsze dziecko zaczęło śmigać na laufradzie właśnie coś około 2,5 roku życia. Laufrad był na stanie of kors dużo wcześniej ale za chiny ludowe nie chciała na niego wejść bo najzwyczajniej na świecie się bała. Musiało upłynąć z 1,5 miesiąca żeby się przekonała. Przekonała się i teraz śmiga że hej! Ma Kettlera Według mnie super - polecam Starsza ma puky - ta się przekonała od razu i również nie mogę Jej dogonić Jeśli mogę doradzić to najlepiej podjedź z dzieckiem do jakiegoś sklepu żeby "przymierzyć" go do laufrada, albo poczytaj sobie właśnie na tej stronie. Tam jest wszystko bardzo dokładnie wszystko opisane, jak dobrać laufrada do dziecka (lub na odwrót ) jakie opony wybrać: piankowe czy pompowane - każdy zwraca uwagę na co innego. Co do opinii - ja nie zamieniłabym laufrada na żadnego trójkołowca! Broń Boże! Jestem bardzo zadowolona (tzn. bardziej chyba moje dzieci). Starsza na bank w tym roku dostanie już rower na pedały i podejrzewam że wsiądzie i pojedzie - właśnie dzięki nauce jazdy na laufradzie. Moim zdaniem medal dla tego, kto wymyślił takie cudo Dzieci są jak pierdy - znieść można tylko własne Odpowiedz Link
strefa2a Re: Rowerek biegowy 06.03.12, 07:56 Polecamy rowerek Speedy dla dużych chłopców: ))) Odpowiedz Link
opium74 Re: Rowerek biegowy 06.03.12, 09:09 Polecam Puky. Mamy i jest super. Młody ma prawie 5 lat, jeździ już ja normalnym bez bocznych kółek /od jesieni/ ale czasem laufrada sobie wyjmuje żeby pobiegać po ogródku My mamy taki: Chociaż chyba wersja bez hamulca.... Odpowiedz Link
sylki Re: Rowerek biegowy 06.03.12, 11:38 Moja ma firstbike leciutki, na pompowanych kołach, z hamulcem ręcznym (ten się przydaje z czasem) Niestety cena może zabić Odpowiedz Link