Dodaj do ulubionych

jaką farbę do włosów polecacie?

20.03.12, 13:21
tylko nie syoss (czy jak mu tam), bo po roku czy dwóch, stwierdzam, że żadna nie zniszczyła mi tak włosów jak ta. właściwie żadna wcześniej nie niszczyła.
ale może coś polecacie, bo mam odrosty suspicious
Obserwuj wątek
    • karra-mia Re: jaką farbę do włosów polecacie? 20.03.12, 14:35
      ja zawsze kupowałam te droższe grejw, a teraz sobie nałożyłam z Joanny za 5,99 i serio jestem zadowolona i z koloru i włosy nie wypadają o dziwo i są fajne w dotyku. Także nigdy się chyba tak pozytywnie nie rozczarowałamsmile
    • i_b13 Re: jaką farbę do włosów polecacie? 20.03.12, 14:58
      ja to lubię Loreala, Sublime Musse, w piance, łatwo sie nakłada, kryje siwusy, lepsza od Castingu tejże firmy
      A teraz marzy mi sie kolor jak ma Dereszowska w reklamie Palette, tylko firma mnie nie przekonuje. Macie z nia jakieś doswiadczenia?
      • karra-mia Re: jaką farbę do włosów polecacie? 20.03.12, 15:03
        uzywałam, ale wypadały mi włosy po niej
        syoss zrobił siano na głowie mi
        w sumie to garnier mi się podobał
        a teraz ta joanna nawet
        • i_b13 Re: jaką farbę do włosów polecacie? 20.03.12, 15:14
          po Palette się linieje? hmmmm ja teraz to gubię po porodzie to chyba bym już łysa zostałag
          • karra-mia Re: jaką farbę do włosów polecacie? 20.03.12, 15:19
            nooo to nie polecam.
            Mnie koleżanka na wypadanie włosów poleciła Loxon 2%. W aptece do kupienia, na początku wypadają włosy mocniej, ale potem przestają i zaczynają rosnąć nowe
            • spicy_orange Re: jaką farbę do włosów polecacie? 20.03.12, 17:05
              loxon już nie jest na receptę? Jak ja używałam to był. Tyle ze ja miałam ten 5% - może dlatego. Świetnie mi włosy po nim odrosły.

a z farb koleżanka używa Joannę i chwali a ja wolę takie co nie farbują skóry i właśnie Loreal casting gloss mi podpasował.
              • grave_digger Re: jaką farbę do włosów polecacie? 20.03.12, 17:30
                loreal razy 2 - no to zakupię jutro loreal.
                • pysiaczek1234 Re: jaką farbę do włosów polecacie? 20.03.12, 19:17
                  Casting Loreala. Wszycy zawsze pytają czym maluję włosy bo mam bardzo błyszczące i zdrowe. Ale ja mam czarny kolor.
      • pysiaczek1234 Re: jaką farbę do włosów polecacie? 20.03.12, 19:19
        i_b13 no widzisz jednak pewnie do każdego włosa inna farba pasuje, bo dla mnie ta pianka to porażka była, zmywała mi się okrutnie, moment jak musiałam znowu malować.
        • rudamarta4 Re: jaką farbę do włosów polecacie? 20.03.12, 19:33
          Używałam Garniera, Palette i Welli i wszystkie ok. L'oreal jest pewnie świetny, ale dla mnie za drogi, bo ja na swoje włosy muszę trzy opakowania kupić.
          Farbuję na rudo, czerwono.
          • spicy_orange Re: jaką farbę do włosów polecacie? 20.03.12, 20:03
            omg.. serio? Ja mam włosy po łopatki (gęste czorty - ładnie mi się odbudowały po okresie wypadania) i zawsze mam problem ze zużyciem całości opakowania Loreal Casting. Ona jest wydajniejsza od zwykłej farby, bo ma bardziej lejąca konsystencję (coś jak szampon) i nie trzeba się tak bawić dokładnie z nakładaniem - ja farbuję w 30-40 min: 10 min przygotowanie farby i nakładanie (leję na ręce i delikatnie wmasowuję we włosy) a 20-30 trzymam na włosach. W dodatku nie muszę się martwić umazanymi rękami, czołem uszami i całą resztą - zmywa się zwykła wodą bez pocierania big_grin Rewelacja smile
            • rudamarta4 Re: jaką farbę do włosów polecacie? 20.03.12, 20:09
              Wpadnij zafarbować moje włosy-gęste jak cholera, długie do łopatek- miesiąc temu były 10cm dłuższe i po zmoczeniu kręcą się w dodatku.
              Farbuje mnie moja kumpela, potem ja ją- ma jeszcze grubsze ode mnie. Też idą trzy sztuki.
              • grave_digger Re: jaką farbę do włosów polecacie? 20.03.12, 21:21
                droga rudamarto - muszę powiedzieć, że strasznie cię nie lubię, bo masz włosy moich marzeń tongue_out
                ja nigdy nie mogę zużyć całego opakowania, bo mam pięć włosów na głowie sad
                • rudamarta4 Re: jaką farbę do włosów polecacie? 20.03.12, 21:47
                  Może Ty moja siostra jesteś?? Bo ona też ma pięć włosów, w dodatku naturalne blond.
                  Zawsze myję włosy wieczorem, nie zawsze je rozczesuję smile I rano nie dość, że są jeszcze wilgotne, to pokręcone, ale tylko do przeczesania pierwszego.
                  I nakładam odżywkę w sprayu i inne jedwabie a i tak mam ich od cholery. Włosów znaczy.
                  • grave_digger Re: jaką farbę do włosów polecacie? 21.03.12, 12:40
                    może i jestem wink moje naturalne to ciemny złoty blond, obecnie ciemny brąz. właśnie dziś farbuję. są tak rzadkie, że... musisz mi połowę oddać wink
            • mamaivcia Re: jaką farbę do włosów polecacie? 20.03.12, 22:36
              no z tym zmywaniem Loreala to bywa różnie ;P
              bo weź sobie np. ciemny brąz koloryzację trwałą nałóż, nie natłuściwszy miejsc strategicznych wcześniej ... ekhmm ... no to pochodzisz sobie trochę z plackami brązowymi na szyi, czole, no i te uszy uncertain
              trzy dni z domu nie wychodziłam ...
              • spicy_orange Re: jaką farbę do włosów polecacie? 21.03.12, 18:15
                ja farbuję mroźnym kasztanem lub mroźną czekoladą i zero plam - zmywa mi się elegancko. ba, nawet z ręcznika się spiera.
                • mamaivcia Re: jaką farbę do włosów polecacie? 21.03.12, 19:46
                  no ale jesteś pewna, że farba? czyli koloryzacja trwała?
                  bo ta na 100 % nie puszcza smile z koszulki czy ręcznika też nie

wcześniej trenowałam różne brązy z castingu - ale to zmywalne, więc nie miałam takich przebojów big_grin
                  • spicy_orange Re: jaką farbę do włosów polecacie? 21.03.12, 21:10
                    ekhem, no jak obejrzałam pudełko to nie pisze na nim że farba, tylko koloryzacja stopnia II - do 28 myć. Rozumiem zatem, że jest jeszcze jakiś poziom 3 i o tym mówisz. Ale czy casting gloss ma III poziom? Mnie się to nie zmywa z włosów, nie blaknie bo nie zdąża - piorę włosy max 7 razy w miesiącu (najczęściej co 4 dni) a farbuję co półtora miesiąca, więc gdzie mi tam do 28 myć. No i to się zmywa ładnie ze skóry smile

Aha, jeszcze piszą że pokrycie siwych włosów do 70% - u mnie pokrywa 100% a siwki mi widać na odrostach, które nie były farbowane więc to już nie wina farby/koloryzacji wink
          • margotka28 Re: jaką farbę do włosów polecacie? 20.03.12, 20:23
            to moge tylko wspolczuc twoim wlosa wink trzy opakowania?
        • i_b13 Re: jaką farbę do włosów polecacie? 20.03.12, 20:38
          długo używałam castingu, bo go bardzo lubię
          odkąd jednak sporo siwusów mam na łbie, casting nie radzi sobie z ich kryciem, przeskoczyłam na sublime musse, ale ja ciemny blond uzywam i dobrze trzyma
    • margotka28 Re: jaką farbę do włosów polecacie? 20.03.12, 20:20
      z pewnoscia nie palette i nie garnier. To powiedzial moj fryzjer, ktory rece zalamal po moich eksperymentach.
      Na innych sie nie znam, ale zdecydowanie polecam farbowanie u dobrego fryzjera dobra farba wink
      • ciepla.kawa Re: jaką farbę do włosów polecacie? 20.03.12, 21:44
        Ja farbowałam i Palette i Joanną. Tzn. mąż mi malował.Obie polecam. A ostatnio testowałam te pianki - też niezłe.
    • rybalon1 Re: jaką farbę do włosów polecacie? 20.03.12, 22:00
      ostatnio używam Matrixa allegro.pl/matrix-socolor-farba-90-ml-oxydant-90-ml-sklep-i2190357039.html akurat robię blondem , naprawdę fajna , włosy miękkie mam i ładny kolor mi wychodzi - nalezy kupowac razem z tym aktywatorem , który wystarcza na dosc długo ,
    • magiczna_marta Re: jaką farbę do włosów polecacie? 21.03.12, 07:21
      Podepnę się z zapytaniem farbowym.
      Szukam farby żeby kolor wyszedł mi sprany marchewkowy.
      Rady, potrzebuje rady.
      • karol-cia15 Re: jaką farbę do włosów polecacie? 21.03.12, 09:29
        Ja też farbuję joanną, ale palette nie lubię, różne brązy mają ten sam kolor.
      • pysiaczek1234 Re: jaką farbę do włosów polecacie? 21.03.12, 09:29
        Z marchewkowymi to lepiej do fryzjera się udać sama bym się raczej bała smile bo to dobrze jest wymieszać farby.
        • a-ronka tylko WELLA 21.03.12, 09:53
          sayoss m silikon i niszczy włosy
          palette ma kolory ciemniejące na włosach więc cięzko dobrać kolor
          garnier spływa po plecach
          loreal ma śliczne kolory ale szybko blaknie

wejdz na wizaz pl i poczytaj----tam prowadzi wella
      • karra-mia Re: jaką farbę do włosów polecacie? 22.03.12, 14:04
        https://encrypted-tbn2.google.com/images?q=tbn:ANd9GcSrI7A8X4QP61CkiIARnfI57oVs-fzvqw5PvsYtSraVxwFkp7Ka

magiczna taka mam teraz, mam marchewkę moja ukochanąsmile
    • kfiatuszkowa Re: jaką farbę do włosów polecacie? 21.03.12, 10:16
      Ja cały czas używałam farb Joanny Naturia https://shop.foto-top.pl/183-235-large/joanna-naturia-farba-do-wlosow-dziki-kasztan-222.jpg, mają też szampony (do 20-iluś tam myć) https://www.m-shop.eu/_var/gfx/20920660d4833d1fcf04264bca8c9bf2.jpg
      Fajny jest też Garnier, tylko trochę droższy https://csimg.webkupiec.pl/srv/PL/29029845462/T/340x340/C/FFFFFF/url/farba-garnier-color-naturals.jpg i nawet ten kolor ze zdjęcia sobie zrobiłam ostatnio big_grin
      Co do Castingu Loreala to ona robi "taaakie" włosy piękne, bo to zwykły szampon i ma fajną odżywkę tongue_out Baby nie dajcie się nabrać, wszystko to je jeden pieron co kupicie, farba jest farbą, szampon mniej niszczy ale każdy to to samo, zależy tylko jaka odżywka jest dana i ile firma kosztuje smile Także nie warto przepłacać.
      ALE. Ostatnio w hurtowni byłam i chcąc kupić jedwab do włosów babeczka mi wcisnęła to: https://blog.lokikoki.pl/wp-content/uploads/2011/11/milaragan.jpg
      To jest olejek arganowy. JEST ŚWIETNY. Kosztuje 20 zł ale warto bo na długo starcza.
    • 18_lipcowa1 fryzjerska 21.03.12, 15:55
      grave_digger napisała:

> tylko nie syoss (czy jak mu tam), bo po roku czy dwóch, stwierdzam, że żadna ni
      > e zniszczyła mi tak włosów jak ta. właściwie żadna wcześniej nie niszczyła.
      > ale może coś polecacie, bo mam odrosty suspicious
      • kfiatuszkowa O, kogo tu przygnało na wiosnę :D 21.03.12, 16:10
        A może ja czegoś nie wiem? suspicious
        • 18_lipcowa1 Re: O, kogo tu przygnało na wiosnę :D 22.03.12, 13:57
          kfiatuszkowa napisała:

> A może ja czegoś nie wiem? suspicious

co?
    • grave_digger Re: jaką farbę do włosów polecacie? 21.03.12, 19:08
      właśnie farbuję lorealem gloss.
      pierwsze wrażenie - farbę lepiej nakłada się niż tę syoss i nie farbuje skóry. syoss farbuje w moment. i rękawiczki ma prawie jak chirurgiczne a nie zwykłe woreczkowe big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka