Dodaj do ulubionych

rozmiary biustu- to jakie macie naprawdę?

28.03.12, 21:10
po tych wszystkich ostatnich naukach i tv i ogolnej kampanii odnosnie swiadomosci polek o swoim rozmiarze cyckonoszy- chwalic sie-jakie macie?

przed ciaza mialam 75C, po- nosilam 80D- i sie okazuje,ze zle...bo mam 75E lub F w zaleznosci od firmy(ratunku!)...w zyciu bym nie pomyslala,ale faktycznie- lepiej mi sie je nosibig_grin
wczoraj zakupilam 2 nowe i nic juz nie uciskasmile
Obserwuj wątek
    • gku25 Re: rozmiary biustu- to jakie macie naprawdę? 28.03.12, 21:14
      70 FF
    • olinka20 Re: rozmiary biustu- to jakie macie naprawdę? 28.03.12, 21:15
      Zaczełam od 65 C, po migracji mam 65 D.
      Ale jakies takie za duze sąwink
      • olinka20 Re: rozmiary biustu- to jakie macie naprawdę? 28.03.12, 21:21
        Aha, przed uswiadomieniem miałam 70/75 A, ktore czesto bylo na mnie za duze.
        • antyka Re: rozmiary biustu- to jakie macie naprawdę? 28.03.12, 21:23
          Dawno temu nosilam 85E i piersi mialam do ziemi smile
          Teraz nosze 70gg i sa na swoim miejscu.
          • 3-mamuska Re: rozmiary biustu- to jakie macie naprawdę? 28.03.12, 21:31
            75 E. Kiedyś mówiłam D.
            • 3-mamuska Re: rozmiary biustu- to jakie macie naprawdę? 28.03.12, 21:34
              3-mamuska napisała:

> 75 E. Kiedyś mówiłam D.
              Miało być nosilam słownik mi się wcina.
              • red-truskawa Re: rozmiary biustu- to jakie macie naprawdę? 28.03.12, 21:54
                kiedys 80C, teraz 75 F lub FF lub G (zalezy od firmy i matreiału) a teraz z racji ciazy zrobiło sie przymałe i bedzie nastepna literka z alfabetu smile
    • dziennik-niecodziennik Re: rozmiary biustu- to jakie macie naprawdę? 28.03.12, 21:52
      nosiłam 75 "duże D", teraz mam 70H.
    • w_miare_normalna Re: rozmiary biustu- to jakie macie naprawdę? 28.03.12, 21:54
      85 DD
    • anna_sla Re: rozmiary biustu- to jakie macie naprawdę? 28.03.12, 22:11
      nie wiem. Kiedyś to sprawdzałam/liczyłam wg biuściastych. Coś dużo wychodziło, miseczka H czy J? Ale i tak mnie nie stać ostatnio na porządny biustonosz, kupuję rupiecie w rozmiarze 95DD lub 95E chociaż te ostatnie to już ostatnio za duże, ale jak się w praniu zbiegną (a zawsze się zbiegają) to będzie git. O ile najpierw drut nie wylezie..
      • dlania Re: rozmiary biustu- to jakie macie naprawdę? 28.03.12, 22:18
        65DD w porywach (rzadkich) E, dawne klasyczne 75Bwink
    • paskudek1 Re: rozmiary biustu- to jakie macie naprawdę? 28.03.12, 22:39
      przed uświadomieniem oczywiście 75B potem nawet do 80C(o matkobosko) po uświadomieniu na jeden i ten sam biust:65J, 65G, 65GG, 65H, 75 F (ostatni z effuniaka) smile z tym że to J w polskiej rozmiarówce, teraz po schudnięciu noszę 65G polskie z Dalii i niestety ale niezbyt dopasowane starsze bo kasy na nowe brak. Podejrzewam że effuniaki teraz to raczej 70F (tak 75 jednak byla za luźna) a brytyjczyki 65FF ale na razie nie zweryfikuję.
    • kfiatuszkowa Matko świnta... 28.03.12, 22:44
      jakie Wy chude jesteście... ;P Też bym tak chciała wink
      • anna_sla Re: Matko świnta... 29.03.12, 08:27
        no ja też bym tak chciała smile
      • paskudek1 Re: Matko świnta... 29.03.12, 10:13
        kfiatuszkowa wcale nie takie chude, wejdź sobie chocby tu i popatrz jak wygląda np 70F czy 65G,

maheda.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=159%3Akatalog-rozmiarow-biustonoszy&catid=35%3Aartykuy&Itemid=71&lang=pl
    • princy-mincy Re: rozmiary biustu- to jakie macie naprawdę? 28.03.12, 22:50
      kiedys 75B/C teraz 60FF
    • exotique Re: rozmiary biustu- to jakie macie naprawdę? 28.03.12, 23:16
      nie wiem, bo nic mi nie lezy juz.
      skoncze to karmienie i sie obcyckuje. poki co mam na handel nowki sztuki albo raz noszone cycniki no wondebra 32g (bordowy-niesmigany-mierzony ze 3 razy), gossard satin bra 30ff (kolor wanilia)- raz go przymierzylam, Kalyani brazowa balkonetka-30f, taki stanik z majtkami (jak to sie zwie??? gorset?) 32dd- tez mierzony ze 3 razy-bialy- na metce ballet a bylam przekonana ze to panache.
      jakby cos to moge do polski zabrac, bo lece w sobote smile
      • turzyca Re: rozmiary biustu- to jakie macie naprawdę? 29.03.12, 02:51
        a dokad Ty lecisz?
        • exotique Re: rozmiary biustu- to jakie macie naprawdę? 29.03.12, 12:30
          do wawy lece
    • beataj1 Re: rozmiary biustu- to jakie macie naprawdę? 29.03.12, 00:52
      Aktualnie jestem w ciąży więc sytuacja jest dynamiczna smile. Nosze teraz 85 H. Przed ciążą 80J. Cyc zawsze miałam spory choć tak naprawdę to on nie jest duży a jedynie długi. Jak go dobrze upakuje robi sie miska H smile
    • melancho_lia Re: rozmiary biustu- to jakie macie naprawdę? 29.03.12, 07:23
      Jak się uświadomiłam to się okazało, ze zamiast 75 E powinnam nosić 70 I. Dla mnie koszmar bo ładnych staników w takich rozmiarach nie ma (ja muszę mieć biust z przodu a nie po bokach, a te wszystkie większe miski to cycki nieco w bok kierują). Potem na szczęście schudłam i noszę 70E- już taki rzeczywisty. Mniej problemów i zgrabniej. Ja się kiepsko czułam z poprzednią wersją biustu.
    • mamakarolla Re: rozmiary biustu- to jakie macie naprawdę? 29.03.12, 07:40
      75gg lub 75 h przed uświadomieniem 75e
      • asiaiwona_1 Re: rozmiary biustu- to jakie macie naprawdę? 29.03.12, 08:14
        przed uświadomieniem 80 B, potem 80 C. Po uświadomieniu 70E.
    • jk3377 a czy przy tych duzych rozmiarach.............. 29.03.12, 08:20
      stanikow, nie uciska was pod pachą? bo one sa wtedy szerokie dosc.
      i czy udaje wam sie kupic z wymiennymi ramiaczkami, czy juz zawsze macie na stałe?
      u nas niestety przy tego typu rozmiarach rzadko mozna dostac z odłaczanymi.
      ech, te cycki..
      • anna_sla Re: a czy przy tych duzych rozmiarach............ 29.03.12, 08:26
        te badziewia co kupuję zawsze są odłączane big_grinbig_grin a kiedyś miałam lepsze to tylko jeden miał wink
      • paskudek1 Re: a czy przy tych duzych rozmiarach............ 29.03.12, 10:14
        zależy od modelu, takie tango balkonet to np. pancernik koszmarny ale niektóre inne wcale nie takie zabudowane są
    • mamaivcia Re: rozmiary biustu- to jakie macie naprawdę? 29.03.12, 09:26
      jaki mam naprawdę rozmiar to nie wiem ;P bo ja wciąż przed rewolucją cyckową jestem big_grin
      • paciaty Re: rozmiary biustu- to jakie macie naprawdę? 29.03.12, 10:18
        Kiedyś 65 A było za duże smile Po ciąży i karmieniu młodej było 65-70 E-F, teraz dobijam do 70-75 G
    • karra-mia Re: rozmiary biustu- to jakie macie naprawdę? 29.03.12, 12:41
      za mały, zdecydowanie za małysuspicious
      • sewa.49 Re: rozmiary biustu- to jakie macie naprawdę? 29.03.12, 13:54
        To ja nosze 85C czasami D, ale ja nie uswiadomiona jeszcze wink Bielizne kupuje mi chlop i zawsze trafi dobrze. Lepiej sie zna na mych cyckach jak ja big_grin
        I niech tak zostanie wink
        • paskudek1 Re: rozmiary biustu- to jakie macie naprawdę? 29.03.12, 15:08
          jak nieuświadomiona jestes to moze nawet nie wiesz że w innym rozmiarze było by Ci znacznie wygodniej/ I Twoim cyckom też smile
          • sewa.49 Re: rozmiary biustu- to jakie macie naprawdę? 29.03.12, 17:09
            Tak to na pewno tylko porady fachowca potrzebuje, a takiego nie mam pod rekawink
            • paskudek1 Re: rozmiary biustu- to jakie macie naprawdę? 29.03.12, 18:35
              a skąd jesteś? polecam biuściastą mapę polski i poszukanie sklepu blisko siebie.
              • olinka20 Re: rozmiary biustu- to jakie macie naprawdę? 29.03.12, 19:00
                Sewa zagramanicą siedzi.
                • doral2 Re: rozmiary biustu- to jakie macie naprawdę? 29.03.12, 19:15
                  przed uświadomieniem 75B lub 75A oczywiście.
                  a teraz 70D, ale ciężko kupić ładny, niedrogi i jeszcze w tym rozmiarze uncertain
                  próbowałam na olive.pl, z sześciu zamówionych w tym samym rozmiarze, zaledwie jeden był dobry, kurde mol sad
                  • doral2 Re: rozmiary biustu- to jakie macie naprawdę? 29.03.12, 19:16
                    aha, tutaj se można sprawdzić dobry rozmiar biustonosza
                    • paskudek1 Re: rozmiary biustu- to jakie macie naprawdę? 29.03.12, 21:11
                      na elektroniczne brafittery bym uwazala, ale istnieje też stanikowa mapa swiata smile oraz Lobby, na prawde przyjazne
              • mami_niuni Re: rozmiary biustu- to jakie macie naprawdę? 29.03.12, 23:01
                lata temu to 75C/D, w porywach do 80D

wg różnych wyliczeń wyszło mi 75F i noszę ale w pełni zadowolona nie jestem uncertain jeden luźny w obwodzie, inny ciasny a miska właściwie jakby za duża uncertain kupiłam też 70F ale miseczki znów za małe, w obwodzie chyba ok... kombinuję sama, chętnie bym skorzystała z porady jakiejś ale przerażają mnie też ceny tych biustonoszy sad

paskudek korzystałaś gdzieś w naszym mieście z porady, jest jakiś sklep w którym można dostać więcej niż jeden rodzaj w rozmiarze 75F, albo np 70G bym chętnie przymierzyła

ja to nie znalazłam dotąd dobrego sklepu sad
                • paskudek1 Re: rozmiary biustu- to jakie macie naprawdę? 30.03.12, 08:01
                  mami po pierwsze jak w 75F nosiłaś to 70F może być rzeczywiście za ciasne. zwłaszcza że4 czasami miska wydaje się luźna, zależy gdzie to luźne w tym 75F było. Niestety, zmartwię Cię, w naszym ukochanym K. dobrego sklepu niet. Na Królewskiej jest Modna Bielizna (przeniosły się z MDMu) i tam są TROCHĘ zorientowane, ale nieszczególnie. Z tym że mają nawet te 65G czy 70G. Ale fachowej oceny od nich nie oczekuj. Ja ostatnio nawet na placu mierzyłam jedną Gaię 70F ale obwód to chyba był z gumy od majtek. Polecam gorąco miasto Łódź i Mercado oraz Szyfonierę.
    • grave_digger Re: rozmiary biustu- to jakie macie naprawdę? 29.03.12, 17:14
      przed uświadomieniem 85/90 D - jakie katusze przeżywałam ja i mój biust.
      po uświadomieniu wszystkie staniki mam Freyi 75/80 G/GG. są idealne.
    • amoreska Re: rozmiary biustu- to jakie macie naprawdę? 29.03.12, 17:41
      Kiedyś 70 A ( big_grin )
      Obecnie 65 C
      • opium74 Re: rozmiary biustu- to jakie macie naprawdę? 30.03.12, 08:54
        kiedyś 75B wink
        Teraz 65F, 70E, 70EE w zalezności od firmy. Najgorsze że w tych stanikach garbic się nie mozna bo od razu jakoś tak odstają suspicious
        Mniejsze miseczki przy wyprostowanych plecach robią mi "bułki" a te dobre przy garbieniu odstają... i jak tu żyć??
        • jk3377 c.d.- co to znaczy 'drogi stanik' ? 30.03.12, 14:09
          wiele z was napisało,ze jak juz jest dobry-tzn wszystko pieknie wam lezy i pasuje,nic nie uciska i nie z bazarku- to jest cena kosmos.
          te 2 co kupilam, nie sa z jakiegos bardzo drogiego i z nazwy znanego sklepu, cena jednego to 66zł. To juz jest raczej drogi czy nie? bo leza swietnie i sa ładne naprawde,mimo,ze z tych wiekszych -75E
          • paskudek1 Re: c.d.- co to znaczy 'drogi stanik' ? 30.03.12, 14:18
            drogi to pojęcie względne, ale ja np. o staniku za 66 zeta sobie mogę pomarzyć niestety. 75E to nie jest jakiś duży rozmiar ale za to popularny nawet w sieciówkach czy na bazarkach. A spróbuj dostać w małym mieście 65G, 65H, 70F, nie mówiąc już o profesjonalnej obsłudze, która wie o co chodzi. Dlatego skazana jestem na sklepy z brafittingiem w Łodzi i staniki albo brytyjskie albo np. polską Dalię, która cenami dobiega właśnie brytyjczyków, czyli 120-150 za stanik. A to DLA MNIE jest dosyć drogo.
            • jk3377 Re: c.d.- co to znaczy 'drogi stanik' ? 30.03.12, 14:43
              prawda,dla mnie i moje 66zł x 2 staniki to juz bylo drogo. zastanawialam sie 5 razy,a jeden dzis jechalam wymienic bo jednak cisnąl w pachęuncertain kobieta przemiła,bez problemu dala nawet 2 do domu do przymiarki. wybor tez ma duzy. dobrze,ze odkrylam ten sklep.
              a przez neta ktoras z was kupuje? jak wtedy wymierzacie i czy czesto wymieniacie?
              • paskudek1 Re: c.d.- co to znaczy 'drogi stanik' ? 30.03.12, 14:49
                nie kupuję przez neta właśnie dlatego że nigdy pewna nie jestem jaki powinnam rozmiar zamówić. Poza tym jak jadę stacjonarnie to mogę sobie przymierzyć wszystko co jest na sklepie z mojego rozmiaru.
    • ciociacesia 65 D 30.03.12, 14:54
      w ciazy 65 E w porywach do F
    • go-jab Re: rozmiary biustu- to jakie macie naprawdę? 03.04.12, 05:31
      za uoceanem... kiedys 36b... potem 38c... w latach ciazowo/karmieniowych awansowalam na 38DD... no i teraz sobie obcielam... i mam znowu 38C... i bjust patrzy wprost a nie na podloge... i wreszcie moge nosic koszule z guzikami... chyba z rzadnej operacji tak sie nie cieszylam smile (a mialam 3 cesarki, 2 przepukliny, i woreczek zolciowy usuwany)...
      • kama_msz Re: rozmiary biustu- to jakie macie naprawdę? 03.04.12, 07:12
        Tak mały, że się uświadamiać nie muszę - i tak wszystko jest za dużetongue_out
        • paskudek1 Re: rozmiary biustu- to jakie macie naprawdę? 03.04.12, 17:49
          kama byś się mogła wlaśnie zdziwić smile jak mi siostra wyszła w 65F ze sklepu to tez mocno zdziwiona była że taaki rozmiar. smile
    • 18_lipcowa1 Re: rozmiary biustu- to jakie macie naprawdę? 03.04.12, 08:06
      75G
    • mona_mayfair Re: rozmiary biustu- to jakie macie naprawdę? 03.04.12, 18:53
      niedawno mialam 65E, teraz 70F, a pół życia chodzilam w 75C ;p
    • setia Re: rozmiary biustu- to jakie macie naprawdę? 03.04.12, 19:46
      u mnie mizernie; tylko 60D.
      • schiraz Re: rozmiary biustu- to jakie macie naprawdę? 04.04.12, 00:43
        Mam duży biust, po uświadomieniu to 80HH, niekiedy w 85H wejdę, zależy od firmy. Kłopot jest taki, że albo rozmiaru nie ma albo jest kosmicznie drogi. Ratuję się allegro, choć cena mnie i tak uwiera.
    • upartamama nie rozumiem 04.04.12, 09:16
      łopatologicznie proszę. Co to za kampania i uświadaminie. Co to za literki te FF????

WTF???
      Ja zawsze miałam i mam 75 B
      • melancho_lia Re: nie rozumiem 04.04.12, 09:30
        Jesteś jeszcze nieuśiwadomiona. Rzeczywiste 75 B to maleńkie piersi- idź na Lobby Biuściastych- tam ci powiedzą jaki rozmiar masz naprawdę.
      • paskudek1 Re: nie rozumiem 04.04.12, 09:36
        kampania najlepsza na świecie, literki najzwyklejsze, z tym że inne jest 65FF a inne 80FF smile Polecam Lobby Biuściastych, Stanikomanię, www.maheda.eu i jeszcze wiele innych miejsc. Aha i stanikową mapę Polski albo świata w zależności gdzie mieszkasz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka