18.05.12, 14:21
kurde dziewczyny, wymiotuję wszystkim od niedzieli, nawet herbatą
kupiłam smectę i... wypiłam, potem doczytałam, ze to na biegunkę uncertain
nie zaszkodzi mi? w sumie to elektrolity, może nawet coś pomoże?

macie jakiś domowy sposób na ciągły odruch wymiotny? Oprócz coli - próbuje, nie działa
Obserwuj wątek
    • dziewczyna_bosmana Re: smacta? 18.05.12, 14:33
      Jeśli trwa to tyle dni to idź do lekarza, zbliża się weekend i będziesz się tułać po szpitalach szukając pomocy bo przychodnie pozamykane.. Pij dużo.
      • jlo83 Re: smacta? 18.05.12, 14:38
        od wczoraj jakby lepiej, nawet wstałam i do apteki poszłam, mam ciągłą zgagę i odruch wymiotny, kupiłam jogurty naturalne, mam nadzieję, że nie zaszkodzą
        • mamakarolla Re: smacta? 18.05.12, 14:48
          nabiał nie jest najlepszy na problemy żołądkowe.
          Lepiej jakieś suchary zjeść i np warzywa gotowane.

Napisałam Ci w wątku o sympatii żebyś test ciążowy zrobiła wink
          • jlo83 Re: smacta? 18.05.12, 14:55
            nie, ostatnio spałam z nim w na początku roku, miałabym już pokaźny bebech smile
    • marghe_72 Re: smacta? 18.05.12, 15:16
      Jogurty zostaw w lodówce. Przy wymiotach się nabiału nie jada.
      Suchary, ryż gotowany, ziemniaki gotowane itp

Colę odgazowaną możesz sączyć
      I orsalit, smectę niekoniecznie.. aczkolwiek zaszkodzić Ci nie zaszkodzi
    • dziennik-niecodziennik Re: smacta? 18.05.12, 19:42
      smecta to nie elektrolity.
      nie zaszkodzi Ci, smecta sie nie wchłania, dziala tylko w obrębie przewodu pokarmowego. i dziala i na biegunkę, i na wymioty również, choc na wymioty słabiej.
      nabiału nie jedz, dieta lekkostrawna, bezcukrowa, duzo płynów, cole sobie daruj, ale gazowana woda mineralna moze pomóc, bo bąbelki masują żołądek że tak powiem i moga przynieśc ulgę. mocna niesłodzona herbata.
      a w ogole to bym poszła do lekarza, prawie tydzien rzygania to sie kwalifikuje na leczenie.
      • dziennik-niecodziennik Re: smacta? 18.05.12, 19:44
        a, i jesli bierzesz inne leki jakies, to rób przerwy miedzy nimi a smectą, bo smecta pogarsza wchłanianie.
    • esofik Re: smacta? 18.05.12, 21:06
      przy takiej diecie jaką opisałaś w innym wątku, nic dziwnego że żoładek strajkuje. Pewnie jest skurczony do minimum, wypełniony samym kwasem, stąd zgaga. Uważaj na wrzody

spróbuj czegoś lekkostrawnego w niewielkich ilościach, np kleik, biszkopty i koniecznie do lekarza
      • kiecha3 Re: smacta? 19.05.12, 07:21
        do jedzenia spróbowałabym kisiel... jest lekki, delikatnie słodki więc da trochę energii i ciepły.. mnie zawsze przy rzygu pomaga..
      • jlo83 Re: smacta? 19.05.12, 07:48
        właśnie wiem, żołądek zasuszyłam, ale juz dużo duużo lepiej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka