grave_digger 10.07.12, 09:23 Malujecie się? Czym się malujecie? Co polecacie - tusz, cienie, korektor pod oczy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cudko1 Re: Makijaż 10.07.12, 09:35 malujemy, malujemy podkład (obecnie dior - nie nie kupiony, dostanięty ) zmieszany z jakimś aptecznym - za cholere nie pamiętam firmy) na to puder transparentny (obecnie w kamieniu ale wolę sypki) i tusz (różowy z rozmana za 10 zł znaczy tusz czarny, ino opakowka różowa) czaaaasami jak mam wenę to kreski - i ta wsio a nie nie jeszcze trochę pudru brązujacego w kulkach -avon kiedyś używałam cieni, ale teraz jakoś stawiam na mocno naturalny makijaż a w ogóle mam w planie (jak tylko przelewik jakiś spłynie) zakupić kosmetyki firmy Celia o ile sie nie mylę, podobno baardzo fajne w jeszcze fajniejszej cenie Odpowiedz Link
mona_mayfair Re: Makijaż 11.07.12, 10:09 Tysz lubie ten tusz Innego nie kupuje juz dlugi czas Odpowiedz Link
olinka20 Re: Makijaż 10.07.12, 09:43 Ogolnie sie maluje, ale w taka pogode odmawiam nawet tuszowi do rzęs. Czasem popackam pedzlem nos i tyle mojego "makijazu". Odpowiedz Link
prigi Re: Makijaż 10.07.12, 09:45 ja na leniwca-krem z podkładem w jednym, puder ( o właśnie muszę kupić nowy, bo mi sie dzisiaj skoczył ), tusz wydłużający. czasami cienie, ale to zależy od stroju i nastroju. i jeszcze od tego czy w ogóle coś widzę na oczy Odpowiedz Link
mamakarolla Re: Makijaż 10.07.12, 10:18 ja lubię naturalny makijaż. Nakładam puder z astora i na to puder w kulkach rozświetlający (podkreślam nim policzki). Dolną i górną powiekę maluję ciemnobrązowym cieniem (kreski) i tusz (obecnie w różowym opakowaniu z rossmana, taki jak cudaka). Odpowiedz Link
deelandra Re: Makijaż 10.07.12, 11:48 teraz niczym, wszystko mi kurwa spływa z paszczy a normalnie to nie za dużo - podkład, puder w proszku, tusz i kredka cieniami nie umiem i się nie nauczę, znaczy jak się wysilę, to umiem, ale porządny makijaż z cieniami zajmuje mi około godziny i kurwy latają gęsto.... a tak w 3 min mam spokój Odpowiedz Link
dlania Re: Makijaż 10.07.12, 12:14 Koorektorem punktowym maluje sobie nos (bo bywa czerwony za duzo wódki - lub świecący) i pod oczami (za mało spania), czasem pryszcza (jak wyskoczy). Od kiedy odkryłam hennę w paście koloruje nim brwi i rzęsy raz na dwa miesiące. Odpowiedz Link
grave_digger Re: Makijaż 10.07.12, 16:41 ja hennę robię raz na 4 tyg. ta w paście jest super, ale sama sobie tak nie zrobię jak u kosmetyczki. Odpowiedz Link
doral2 Re: Makijaż 10.07.12, 18:55 od wiosny do jesieni nie używam żadnych podkładów, jedynie ziemię egipską do wymodelowania twarzy. zimą dokładam do kompletu podkład rozświetlający lub matujący soraya, dobra cena i ładnie kryje. cienie obowiązkowo, kreski na górnych powiekach i tusz do rzęs, ale za cholerę nie wiem jaki, w zółtym opakowaniu jest... Odpowiedz Link
rose.rouge Re: Makijaż 10.07.12, 14:28 Latem unikam wszelkich mazideł typu podkłady, korektory, wolę krem Nivea nawilżający i to wszystko. Oprócz tego tusz do rzęs - bez względu na pogodę, bo lubię. Ostatnio Loreal Million Lashes. Odpowiedz Link
mme_marsupilami Re: Makijaż 10.07.12, 15:10 Malujecie. Po przetestowaniu kilku podkladow z roznych cenowo polek polecam fluid Catrice Infinite matt up (cera tlusta). Nie robi maski, nie zapycha, niezle kryje i nie blyszczy sie po 15 minutach. Jedno nacisniecie pompki wystarcza na caly makijaz z naturalnym efektem. Mile zaskoczylam sie tez cena. Jako korektor kupilam ten podklad w najjasniejszym odcieniu - re-we-la-cja ! Tu masz opinie: wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=42763 Tusz do rzes z Yves Rocher - taki se (kruszy sie), za to blyszczyk w kolorze mango i kredke do oczu/brwi moge polecic. Odpowiedz Link
felerka-88 Re: Makijaż 11.07.12, 00:00 podkładu i pudru nie używam wcale... krem kredka diora jest idealna nie rozmazuje się i nie zbiera w kącikach na długo starcza i tusz różnych używam i zazwyczaj wydłużających Odpowiedz Link
mathiola Re: Makijaż 11.07.12, 00:11 podkład, puder, poder brązujący, cienie, tusz, kredka, błyszczyk.... W różnych konfiguracjach. W upały tylko podkład, bez upałów podkład puder i brązujący, przy większych chęciach/ na wyjście podkład, puder, brązujący, cienie, kredka i tusz. I błyszczyk Odpowiedz Link
melancho_lia Re: Makijaż 11.07.12, 08:14 Nie maluję się na co dzień, jedynie na jakieś większe wyjścia. Codziennie tylko podkład żeby zamaskowac jakieś przebarwienia i wsio. Odpowiedz Link
milva_barring Re: Makijaż 11.07.12, 10:43 W zimie krem, podkład, puder w kamieniu, cień, kredka, tusz, pomadka. W lecie krem tusz, pomadka/błyszczyk. A tusz też z rosmana. Odpowiedz Link
akasya Re: Makijaż 13.07.12, 12:30 Teraz (temp. 41oC, a ma być jeszcze więcej) używam tylko BB Garniera + tusz do rzęs, chyba że impreza się szykuje to wtedy albo oczy albo usta bardziej podkreślam. Zimą więcej paskudztwa nakładam, bo nie spływa. Odpowiedz Link