doral2 13.10.12, 21:07 wlazłszy za komin, odnalazłam stary kożuch po ojcu. z molami jak motylki. jak się pozbyć motylków? bo bym ten kożuch na siebie przerobiła... opłaca się? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ciepla.kawa Re: mole jak motylki 13.10.12, 21:20 Chyba bym nie próbowała bo one może przeżarły ten kożuch tak, że Ci się rozpadnie. Odpowiedz Link
karra-mia Re: mole jak motylki 13.10.12, 21:31 wywal w cholerę i nawet nie próbuj zostawiać. Odpowiedz Link
beata985 Re: mole jak motylki 14.10.12, 10:34 brrrrrrrrrrrr fuj zagazuj w cholerę i wywal....chyba....no chyba, że jest super świetny ale...miałabym opory.aaaaa jak można przerobić stary kożuch??? Odpowiedz Link
aniuta75 Re: mole jak motylki 14.10.12, 13:01 Kożuch wywalić, bo a nóż gdzieś tam larwy się w nim czają. Co do wyłapania latającego cholerstwa masz dwie opcje: pułapka na mole Bros (nie patrz, że to na spozywcze, bo wszystkie się na niego łapią) albo płytka - "uśmiercacz" też Bros, minus taki, że pająków też się pozbędziesz, a ona tak jakby pożyteczne są Odpowiedz Link
aniuta75 Re: mole jak motylki 14.10.12, 13:03 Aha i dokładnie przeglądnij okolice, gdzie ten kożuch był, poszukaj siedlisk, poszukaj larw, pozabijaj, zlikwiduj, bo jak Ci się rozpełzną po chałupie to się z rozumiem nie połapiesz. Na wszelki wypadek bym przeglądnęła jeżeli w okolicy jest jakas szafa z ciuchami... To pisałam ja - doświadczona w boju z molami . Odpowiedz Link
bei Re: mole jak motylki 14.10.12, 13:24 zagazuj Brosem, a poźniej oddaj do czyszczenia chemicznego. Jesli kozuch jeszcze sie nie rozpadl- to jest szansa, ze rodzina moli zerowala zbyt krotko, lub byla zbyt maloliczna Wywies teraz na slonce- i trzep trzepaczką lub witka, mole slonca ponoc nie lubią, sportowe futro lubi zas dostęp powietrza. Ponźiej chemia hardcorowa (przeciw molom) Odpowiedz Link
doral2 Re: mole jak motylki 14.10.12, 17:58 otóż wywaliłam na słońce. moli było niedużo. kożuch stary, ale jary, więc bym powalczyła.. chociaż bym na kubraczki dla piesków przerobiła, jeśli dla mnie się nie da, bo tak wywalić do śmiecia to mi nieco żal.. Odpowiedz Link
jk3377 najlepsze na mole.. 14.10.12, 18:01 a raczej na ich brak, są kasztany jak leża wszedzie gdzie sie da za meblami , w szafach itp, moli nie znajdziesz ja zmieniam kasztany kazdej jesieni oczywiscie Odpowiedz Link
tetika Re: najlepsze na mole.. 14.10.12, 18:31 o kasztanach to nie slyszalam rozdziabujesz je? i rzucasz? Odpowiedz Link
jk3377 Re: najlepsze na mole.. 14.10.12, 19:50 nie, nic nie grzebie w nich-wtedy by szybko zgniły. zwyczajnie, tak jak spadły rozkladasz za meblami, w szafach wsrod ciuchow i murowane,ze moli nie bedzie. ich dzialanie i wyczuwany zapach przez mole odstrasza je. sprawdzone-działa Odpowiedz Link