Dodaj do ulubionych

Praca, praca i po pracy

20.10.12, 15:14
Jeszcze mnie nie zwolnili, ale dowiedziałam się dziś, że filia w której pracuję w każdej chwili może paść.

W związku z czym mam pytanie - czy znacie godne polecenia i uczciwe strony internetowe, gdzie można wystawić swoje CV i/lub poszukać ofert do w miarę uczciwych/rzetelnych pracodawców?

I jeszcze jedno... A właściwe 2 rzeczy - czy wypada złożyć CV w przedszkolu, do którego chodzi mój syn? Mam wykształcenie pedagogiczne.
I drugie - czy warto składać CV do lokalu gastronomicznego (ma być otwarty na wiosnę) jeśli nie mam doświadczenia, a przez krótki czas pracowałam z właścicielką i jako tako znamy się?
Obserwuj wątek
    • tetika Re: Praca, praca i po pracy 20.10.12, 15:52
      skladaj wszedzie gdzie sie da, dzis czasy takie ze trzeba probowac wszedzie. Z netowego skladania to guzik jest a czesto dajesz swoje dane nie wiadomo komu.
      Ja wysylam cv-ke tylko tam gdzie jest podana nazwa firmy i moge ja sprawdzic.
      z doswiadczenia niestety wiem ze trzeba raczej osobiscie i telefonicznie sie dobijac inaczej raczej zlewaja.
    • doral2 Re: Praca, praca i po pracy 20.10.12, 16:32
      widzę, że twoja zła passa nie daje za wygraną uncertain
      może ja ci uroki odczynię?

co do pracy - teraz czasy są tak niepewne, że trzeba cały czas szukać pracy, nawet jak się ją aktualnie ma.
      składaj cefałkę gdzie się da, ale bacz by twoje kwalifikacje były jak najbardziej zgodne z wymaganiami, bo jeśli nie są, to pies z kulawą nogą do ciebie nie zadzwoni i tylko twoja frustracja narastać będzie.
      ale w pierwszej kolejności szukaj po znajomych, krewnych, pociotkach, bo tak najszybciej można znaleźć.
    • beverly1985 Re: Praca, praca i po pracy 20.10.12, 16:51
      Strona internetowa nie odpowiada za rzetelnośc ogłoszen i uczciwość pracodawców wink
      Ja szukałam przez praca.money.pl - zbiera ogłoszenia z kilku serwisów (pracuj.pl, info praca, monster, gazetapraca).
      • ciepla.kawa Re: Praca, praca i po pracy 20.10.12, 20:06
        Tak jak pisały dziewczyny - składaj gdzie się da. Powiedz znajomym, że szukasz. Ja wysyłam z pracuj.pl i z gazetypracy.pl.
        Wysyłam również do firm, które nie prowadzą rekrutacji ale są w kręgu moich zainteresowań - a nóż widelec coś się trafi.
    • doral2 Re: Praca, praca i po pracy 20.10.12, 20:37
      karolina, daj mi na priva skąd ty jesteś i jakiej mniej więcej pracy szukasz i za jakie pieniądze.
      może co pomogę...
      • dorcia1234 Re: Praca, praca i po pracy 20.10.12, 20:46
        jak najbardziej wypada złożyć podanie do przedszkola twojego syna. Ja złożyłam do szkoły mojej córki i się udało.
        • karolina17w Re: Praca, praca i po pracy 20.10.12, 21:09
          Dzięki dziewczyny. Na money zarejestrowałam się, może coś się kiedyś trafi smile

Doral, czary odpraw, ja się coraz bardziej utwierdzam w przekonaniu, że lustro które zbiłam 4 lata temu i drugie 3 lata temu naprawdę przynoszą nieszczęście big_grin

Doral raz jeszcze - na gazetowego mam pisać?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka