Gość: Caroll IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 10:48 15 lutego o godz. 12.00 na WP.PL czat z Małgorzatą Rożniatowską na temat jej monodramu "Uwaga złe psy!" w reż. Michała Siegoczyńskiego. Premiera 3 marca w Teatrze Wytwórnia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: klekot Re: Małgorzata Rożniatowska gra monodram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 09:53 A myślicie, że może być warto obejrzeć tę sztukę? Słuchałem kiedyś w radiu słuchowiska Autora "Uwaga. Złe psy". Był kompletnym kiczem, przeintelektualizowany, ta sztuka jest na pewno taka sama. Ten facet czasem przeprowadza wywiady i to mu akurat dobrze wychodzi (spisywanie przemyslen innych osob) ale sam to jakos nie ma nic do powiedzenia. Jak ktos cos wie o tej sztuce, to napiszcie, bo moze się mylę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gayfriendly Re: Małgorzata Rożniatowska gra monodram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 19:40 To prawda. Autor pisze banalne biografie znanych ludzi, na poziomie szkolnego wypracowania. Specjalizuje się też w wywiadach ze starymi aktorzycami. Niedawno z Tomirą Kowalik, chyba w Wysokich Obcasach. Odpowiedz Link Zgłoś
marjanna2 Re: Małgorzata Rożniatowska gra monodram 18.02.06, 10:22 Banalne biografie? Stuknij się w głowę ! No, wymień teraz, już... 5 tych jego rzekomo banalnych biografii. Wymień te soby, z którymi rozmawiał, a potem wywiady z nimi zamieścił w swojej książce ! Nawet nie znasz tytułu tej ksiązki, jestem pewna. Odpowiedz Link Zgłoś
marjanna2 Re: Małgorzata Rożniatowska gra monodram 18.02.06, 10:17 Nawet Ci nie napiszę, że warto, bo przecież Ty wiesz lepiej. Słuchowisko, którego słuchałeś było dla Ciebie za mądre. Musiałbyś wiedzieć, kto zacz Kafka. Wszystko, co intelektualne jest Ci obce. "Ten facet", jak piszesz, czasem przeprowadza wywiady... No, widzisz, on drukuje w gazetach o ogromnym nakładzie, wydaje ksiązki, prowadzi portal o sztuce, a Ty? Co Ty stworzyłeś, prócz tej notki na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gayfriendly Re: Małgorzata Rożniatowska gra monodram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 14:19 Stworzyłem np swoj dom, jest bardzo fajny, droga Marianno. To, że ktoś pisze o Kafce nie znaczy nawet ze koło Kafki stał. A wywiady z tymi babami sa zalosne. Spisywanie czyjegos belkotu nie jest tworzeniem tylko odtwarzaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mayacze Re: Małgorzata Rożniatowska gra monodram IP: *.wan.pol.pl 18.02.06, 15:19 To jest głupi agresywny bełkot to co tu wypisujesz! Poziom dyskusji, który proponujesz to tak mniej więcej piwnica. Autor, którego tak tu dwie osoby napadły na pewno jest bardziej ciekawy świata i ludzi niż Wasza banalna i zamknięta na innych i do tego agresywna i wyniosła dwójka kiedykolwiek będzie. Ale gratuluję dobrego samopoczucie. Nie wiem czy wybiorę się na ten monodram, asle wiem, że jeżeli chodzi o wywiady, to akurat nie wiele osób w tym kraju morże się z panem Grzelą równać, a z tego co wiem on nawet nie ma jeszcze 30 lat.Więxc na pewno będzie się jeszcze rozwijał. A takich agresowrów jak Wy o to nie podejrzewam. Wy się będziecie zwijać sącząc w siebie i współmieszkańców takich fantastycznych domów jakie na pewno stwarzacie swój radosny bełkotliwy jad. Ave. Nieznoszę takiego taniego, bezinteresownego i dyletanckiego krytykanctwa jakie ta dwójka tu zaprezentowała!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marjanna2 Re: Małgorzata Rożniatowska gra monodram 18.02.06, 20:33 Stworzył Pan dom? To się chwali. Uważa Pan, że jest "fajny". Ciekawe, czy lubią go domownicy. Chyba, że stworzył go Pan tylko dla siebie, więc sam sobie go chwali. A jeśli ktos w tym domu jeszcze jest prócz Pana, to mu współczuję, bo w Panu zawiść i zawiść. Nie zna, ale ocenia.Baby są żałosne i bełkoczą, autor wywiadu nie stał koło Kafki...spisuje, a nie tworzy...Szkoda czasu dla Pana, jak Pan przeczyta choćby "Bagaże Franza. K" - R. Grzeli - i poda choćby jeden sensowny argument "przeciw", to może wtedy posłucham. I proszę nie nazywać mnie "drogą Marianną", ani nawet panią Marianną. Nie życzę sobie tego protekcjonalnego tonu. Dla Pana jestem tylko w wersji oficjalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justi Warto zobaczyć IP: *.atman.pl / *.atman.pl 11.04.06, 00:42 Trochę w konwencji słuchowiska, statyczne, oparte tylko na słowie, ale w tym słowie jest nieprawdopodobna energia i duży potencjał. Rożniatowska jest mistrzowska! Moim zdaniem - warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jur Re: Małgorzata Rożniatowska gra monodram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 09:42 Ten monodram dostał Grand Prix Ogólnopolskiego Przeglądu Monodramów. Naprawdę warto go zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś