red-truskawa 26.11.12, 20:19 Ma któraś? bo ja mam ochotę nabyć, ale jaką? Wiem, ze ma być obrotowa i musi miec duż szczotkę. Jakieś sugestie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jowitka345 Re: Suszarko-lokówka obrotowa 26.11.12, 20:31 Miałam kiedyś... średnio byłam zadowolona, ale może ja się nie zdążyłam przyzwyczaić. Za szybko mi się kręciła i włosy mi się plątały Moja rada jeżeli się zdecydujesz kup taką, żeby miała wolny poziom prędkości. Nie zauważyłam jakieś szczególnej różnicy w ułożeniu włosów, niż po "zwykłej" grubej szczotce na suszarko-lokówce nieobrotowej. Odpowiedz Link
red-truskawa Re: Suszarko-lokówka obrotowa 26.11.12, 20:36 no ale ja właśnie chce obrotową zebym nie musiała machac szczotka i sama nia krecic i nie do kręcenia włosów, a do ich prostowania, bo ja mam barana. Odpowiedz Link
jowitka345 Re: Suszarko-lokówka obrotowa 26.11.12, 20:42 Ja mam proste włosy i tez nie używałam tej suszarki do kręcenia własnie kupiłam bo nie chciało mi się machać ręką przy podnoszeniu włosów.... ale jak mi się zaczęły plątać to ją odstawiłam w cholerę a teraz nie wiem gdzie ona nawet jest po kilku przeprowadzkach. jakoś nie mogłam nad nią zapanować jak mi się kręciła.... ale może Tobie się spodoba. Odpowiedz Link
jowitka345 Re: Suszarko-lokówka obrotowa 26.11.12, 20:45 a włosy mi się plątały tam gdzie łączyła się suszarka z tą szczotką... zakręcały się na tym łączeniu właśnie. ja mam jedną sugestię.... szukaj takiej która ma dużo poziomów obrotów. Odpowiedz Link
jk3377 Mam:-) 26.11.12, 20:49 od ok 1,5 roku mam taką: Jestem baaaardzo zadowolona, uzywam ją co 3 dzien prawie, nadal tfu tfu sprawnie wszystko sie kreci tu o niej wiecej: lokowki.pl/2011/08/22/lokowka-suszarka-rowenta-cf9220-brush-activ-gw-2l-8/ nawet tu kiedys na forum pytalam o nie. kupilam na allegro w jakims sklepie, bo była o 50zł tansza niz u mnie we wszystkich innych, kosztowala jakos 190zł. ja nie mam kreconych wlosow, raczej delikatne, za to super mi sie ukladają po wysuszeniu nią. Zawsze mnie reka bolała od zwykłej nie obrotowej lub szczotki i suszarki nie powiem jak po czym hehehehh Chociaz sama obrotowka do lekkich nie nalezy. Troche wprawy i jest super. U mnie 10 min i jestem wyczesana jak od fryzjera-mam wlosy do ramion (ew luknij w moj profil ). Pytaj o co jeszcze chcesz, ja generalnie polecam Odpowiedz Link
turzyca Pytanie lajkonika 27.11.12, 00:12 A jak sie tego konkretnie uzywa? Moze jakis filmik instruktazowy? Bo ja sobie tego kompletnie nie umiem wyobrazic. Odpowiedz Link
olinka20 Re: Pytanie lajkonika 27.11.12, 08:06 Normalnie, bierzesz pasmo włosów, nawijasz na tą szczote i ona zaczyna sie krecic do wewnątrz, albo na zewnątrz- jak chcesz. I tak pasmo po pasmie. Odpowiedz Link
olinka20 Re: Suszarko-lokówka obrotowa 26.11.12, 20:47 MAm z rowenty, ma 2 szczotki, grubasną i cienką. JEstem zadowolona, nie szarpie, raz sie tylko zaplątałam ( ale to bardziej wina mojej nieporadnosci niz suszarki ) Odpowiedz Link
red-truskawa Re: Suszarko-lokówka obrotowa 26.11.12, 21:32 no to juz wiem co sobie kupię na urodziny Odpowiedz Link
dziennik-niecodziennik Re: Suszarko-lokówka obrotowa 26.11.12, 22:52 ja mam Rowenty juz chyba 10 lat i jest zajebista. dopiero teraz sie zaczyna z lekka nagrzewac, a uzywam prawie codziennie. Odpowiedz Link
zales239 Re: Suszarko-lokówka obrotowa 27.11.12, 08:15 A nie robi toto fal czy innego karbowania? Ja wolę podniesione włosy u nasady ,a reszta w miarę proste. Da się? ps. mam bardzo słabe i cienkie kudły Odpowiedz Link
olinka20 Re: Suszarko-lokówka obrotowa 27.11.12, 08:28 Nie. Po to jest taka gruba ta szczota zeby fal nie było. Tą mniejsza ponoc sie da, ale moje zdolnosci manualne są takie, ze wolę nie probowac Odpowiedz Link
red-truskawa Re: Suszarko-lokówka obrotowa 27.11.12, 12:48 no nie robi, własnie. ja mam barana i suszac na szczote rozprostowuje wlosy a dopiero potem prostownica lub bez (co prawda przy wilgotnym powietrzu efekt na kilka minut tylko,nawet przy tonie lakieru ale jak jest sucho... hoho) a zeby uniesci od nasady trzeba po prostu suszyć normlana suszarką z głowa w dół lub na sczot unoszac je w pionie do góry. Odpowiedz Link
rose.rouge Re: Suszarko-lokówka obrotowa 27.11.12, 13:00 Ja aktualnie marzę o baranku Głowa w dół nie daje super trwałego efektu unoszenia ale odkryłam niedawno suszarki z wymienialna końcówką służącą właśnie do unoszenia włosów u nasady, przytrzymuje się toto przy włosach parę sekund i odwija je w drugą stronę zabierając się za kolejne pasmo. Jestem sceptyczna ale znając mnie pewnie ulegnę kiedyś w końcu Odpowiedz Link
bei Re: Suszarko-lokówka obrotowa 27.11.12, 18:50 jejq, a przeczytalam "suszarko lodowka" A suszarko lokowkę mialam z severin tanią taniusią a wytzrymala kope lat- zabytek muzealny. No i ten kabel mimo obrotowosci ukręcil się zaraz po 20 latach uzytkowania Odpowiedz Link
bei Re: Suszarko-lokówka obrotowa 27.11.12, 18:51 jej- to nie byla suszarka, tylko lokowka ze szczotką, wlosow nie suszyla...sorki, dzisiaj jestem podwojnie zakręcona. Odpowiedz Link
dziennik-niecodziennik Re: Suszarko-lokówka obrotowa 27.11.12, 21:56 nie robi. wlaśnie tą grubą szczotką sie fajnie przy skórze odbija od głowy, a potem przejeżdza resztę, i są wyprostowane, ale nienachalnie tzn nie tak jak po prostownicy co to od razu widac. Odpowiedz Link
zales239 Re: Suszarko-lokówka obrotowa 27.11.12, 22:33 a ile ta Rowenta kosztuje? bo mnie zachęciłyście Odpowiedz Link
dziennik-niecodziennik Re: Suszarko-lokówka obrotowa 28.11.12, 10:34 200-250zł. ale moze znajdziesz tańsze. Odpowiedz Link
sewa.49 Re: Suszarko-lokówka obrotowa 28.11.12, 16:05 mam brauna w tym dwie szczotki jedna bardzo gruba. Uzywam jej do modelowania wlosow i podnoszenia u nasady. Jestem bardzo zadowolona. Prawie 40 e kosztowala, ale warto bylo Odpowiedz Link