Dodaj do ulubionych

Aż serce pęka :(

28.11.12, 18:01
Kurrr XXI wiek, a nadal zdarzają sie takie historie sad
Strasznie mi przykro.
opole.gazeta.pl/opole/1,35114,12940187,Dziecko_olimpijczyka_walczy_o_zycie__To_wina_lekarzy_.html#MT
Obserwuj wątek
    • amoreska Re: Aż serce pęka :( 28.11.12, 18:04
      Widziałam wczoraj w "Wiadomościach". Brak mi słów uncertain
    • iziula1 Re: Aż serce pęka :( 28.11.12, 18:19

Najgorsze jest to,że głośno jest o tym tylko dlatego że to nasz olimpijczyk.
      I Tak szybko komisja osądziła na niekorzyść lekarza i ordynatora i oboje stracili stanowiska.

Tragedia dla rodziców. Gdyby nie błędna decyzja lekarzy wszystko było by ok.
      Do du..py z takimi lekarzami.
      Ktoś słusznie zauważył,że to chyba o łapówkę chodziło.
      • olinka20 Re: Aż serce pęka :( 28.11.12, 18:25
        To tez, ale z drugiej strony przyjezdza kobieta z wpisem do karty, ze ma miec cesarkę, a lekarz kur... wie lepiej.
      • doral2 Re: Aż serce pęka :( 28.11.12, 19:24
        iziula1 napisała:

>
        > Najgorsze jest to,że głośno jest o tym tylko dlatego że to nasz olimpijczyk.
        > I Tak szybko komisja osądziła na niekorzyść lekarza i ordynatora i oboje stracili stanowiska..."

i to jest największe kurewstwo, bo za zwykłym człowiekiem nikt się nie upomni uncertain
    • dziewczyna_bosmana Re: Aż serce pęka :( 28.11.12, 18:21
      Nie jestem w stanie tego skomentować. Na ich miejscu chyba zabiłabym kogoś z zimną krwią..
    • iziula1 Re: Aż serce pęka :( 28.11.12, 18:36

Wczoraj był jeszcze krótki wywiad z lekarzem ordynatorem ( dziś już mam nadzieje bezrobotnym ), gdzie twierdził że nie było wskazań do cc przy drugim porodzie. Że NIC nie wskazywało na zły stan dziecka.
      Nagle, dziś okazuje się,że zapis KTG wskazywał zaburzone tętno u jednego z dzieci.

• grave_digger Re: Aż serce pęka :( 28.11.12, 18:45
        dziś rano ordynator szpitala go i jego zastępczynię, zawiesiła.
    • grave_digger Re: Aż serce pęka :( 28.11.12, 18:44
      czytałam.
      rodziłam w tym szpitalu dwa razy. specjalnie wybrałam ten szpital a nie moja miejską umieralnię. bardzo dobrze go wspominam. dwa c.c. i nikt z tym nie zwlekał, więc tym bardziej mnie to dziwi. bo zawsze słyszałam, że tam nie robią problemu z cesarkami. chociaż znowuż moje córki 'cierpiały' z powodu c.c. - pierwsza wrodzone zapalenie płuc (zdarzyło się w tamtym czasie tylko cesarkowym dzieciom), druga niedotlenienie okołoporodowe, bo nie zadziałało znieczulenie zewnątrz-oponowe i musieli mnie 'dośpić'. no, ale wszystko się bdb skończyło.
      może nowy ordynator, nowe przepisy... nie wiem. w każdym razie życzę zdrowia dla dziewczyn!
      • marta_i_koty Re: Aż serce pęka :( 28.11.12, 19:00
        Bardzo tym ludziom współczuję. Jednak najgorsze jest to, że w dalszym ciągu będą się zdarzać takie wypadki - nie ukręcili sprawie głowy tylko dlatego, że ojciec dziecka jest znaną postacią... Jakoś nie wierzę, aby w podobnej sytuacji szpital przejmował się ciążą nikomu nieznanej Iksińskiej uncertain
        • 3-mamuska Re: Aż serce pęka :( 28.11.12, 19:39
          Straszne ,kto przy bliźniętach każe rodzic naturalnie.
          Powinni stracić prawo do wykonywania zawodu moze następnym razem inny pomyśli.

-----------------------
          Myśl o tym co mówisz...
          Nie mów tego co myślisz...
          • red-truskawa Re: Aż serce pęka :( 28.11.12, 20:59
            Dlaczego przy blizniakach nie rodzic naturalnie? ciaza bliźniacza nie jest wskazanem do CC o ile wszytko jest ok, ale niestety tu dupy dali lekarze,ze nie zauwazyli/ zgnorowali ze nie jest oK.
            Tez mam zdanie, ze gdyby to był zwykły szary ludek sprawa by nie wypłynęła i zadnych konsekwencji.
            Natomiast jeszcze jedno mi sie nasunęło- czy aby nie zbagatelizowali tego skierowania do CC wlasnie dlatego, ze obecnie CC jest szalenie nadużywane przez kobiety właśnie i polecieli szablonowo.
            • annajustyna Re: Aż serce pęka :( 28.11.12, 22:22
              I jeszcze moze doszlo do tego to, ze koncowka roku i pieniedzy nie ma?
              • red-truskawa Re: Aż serce pęka :( 28.11.12, 23:02
                dokładnie, limity wyczerpali uncertain
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka