doral2 11.03.13, 20:04 która używa? i może się podzielić wrażeniami? bo coraz częściej mi się na oczy te kremy BB rzucają i nie wiem czy warto to kupić i po co to kupić... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziewczyna_bosmana Re: kremy BB 11.03.13, 20:25 nie pomogę bo moja gęba najbardziej lubi szare mydło i dwa kremy nivea Odpowiedz Link
olinka20 Re: kremy BB 11.03.13, 20:36 Paciałam sie garnierowym. Uczulił mnie i swieciłam sie tak, ze nie dało sie dopudrowac pudrem sypkim. Lepiej zainwestowac w dobry podkład i krem. Odpowiedz Link
doral2 Re: kremy BB 11.03.13, 20:42 ty olinka na wszystko jesteś uczulona, więc twoje zdanie się nie liczy Odpowiedz Link
opium74 Re: kremy BB 11.03.13, 20:43 Coś ty Olimka się zaparlas na te gowniane uczulajace garniery?? Ja mam BB Soraya w superpharmie dostałam na jakiejś promocji i jest super! Nie zawsze mam potrzebę używania fluidu. Ten krem jest ciemny a rzucony na twarz się stapia kolorem, rozswietla. Kilka osób prawilo mi komplementy ze wyglądam świeżo i promienie właśnie jak byłam bez make upu tylko w ten krem "ubrana" Odpowiedz Link
olinka20 Re: kremy BB 11.03.13, 20:48 E nie kupowalam, tylko sie paciałam u siostry ( kupila bo reklamują ) i to juz z rok albo wiecej. Najgorsze jest to, ze powoli koncza mi sie maziaje na twarz, physiogel i iwostin cosik szczypie, nosz kurka! Odpowiedz Link
tetika Re: kremy BB 11.03.13, 21:56 ja ostatnio w rossmanie na promocji kupilam revitalift z loreala i podoba mi sie. a tak wogole to ziaje uzywam i mi pasuje. Odpowiedz Link
grave_digger Re: kremy BB 12.03.13, 08:53 ja nie używam bb, bo ja muszę mieć albo krem albo podkład a nie takie coś ni w de ni w dziewięc olinka, strasznie ci współczuję z tą cerą, że taka uczulona. ja np. mam trądzik różowaty, który też lubi reagować ostatnio smaruję go hasceralem (mocznik), który jest na łuszczycę i azs i on mi właśnie łagodzi skórę. uspokaja się i nie robi czerwona. na noc smaruję newralgiczne miejsca. może spróbujesz, może u ciebie też podziała. i ja na twoim miejscu poszłabym w naturę. żadne kremy z drogerii. coś na zasadzie jak henna zamiast farby. same naturalne składniki. zero związków, które nawet nie potrafisz przeczytać. a przy okazji znaleźć dobrego alergologa i parazytologa. bo ileż można się męczyć. Odpowiedz Link
olinka20 Grave 12.03.13, 09:27 Tylko własnie u mnie jest tak, ze miesiacami(ba! latami! ostatnio u dermatologa to byłam prawie 2 lata temu! ) wsio gra ( no ostatnie miesiace jechałam na dzien krem tołpa,a na noc eris,( ale jakis taki włąsnie eko) i było ok. A potem nagle PSTRYK i swędzi, łuszczy sie, piecze. Chyba cos zaczyna pylic Odpowiedz Link
grave_digger Re: Grave 12.03.13, 09:35 Za bardzo eksperymentujesz. Używaj tylko sprawdzonych kremów. I rozglądaj się za czymś naturalnym. Odpowiedz Link
a-ronka a w d uuuuuuupę 12.03.13, 08:46 se wsadz te bb. Kupiłam i Garniera i eveline i ten z maroka czy cuś. Paciasz twarz a ona i tak się świeci,plamy się robią i wyglądasz jak idiotka. Krem, podkład i puder. Te bb to dla 13-14 latek. Odpowiedz Link
recc Re: a w d uuuuuuupę 13.03.13, 14:33 a ja tam lubie to bb od eveline. Jak dla mnie ładnie kryje, wyrównuje koloryt i nie zapycha. Moim zdaniem na lato to idealny krem. Odpowiedz Link
kolibeer2 Re: kremy BB 12.03.13, 09:21 podobno te japońskie , koreańskie są dobre ,a te drogeryjne , to takie coś a"la bb , u mnie we wiosce to nie dostanę nigdzie takiego zagramanicznego , a z netu nie będę zamawiała , bo to kosztowne som , ale może się w końcu zdecyduję na próbki jakieś , mam trądzik różowaty i jest podobno taki zielony krem bb , co taki problem ładnie koryguje , może się skuszę w końcu Odpowiedz Link
schiraz Re: kremy BB 12.03.13, 10:26 Używam kremu BB Missha (zamawiam na allegro) i to jest dopiero porządny krem do buźki dla mnie. On mi faktycznie zmniejszył pory, ładnie matuje twarz, nawilża, ma filtry, u mnie sprawdził się super. Są różne (do cery trądzikowej, przeciwzmarszczkowe, nawilżające) ja używam Missha M Perfect Cover i jest idealny, naprawdę super kryje wszystkie niedoskonałości. Odpowiedz Link
schiraz Re: kremy BB 12.03.13, 13:38 Garnier, Eveline, Rimmel wystepują w dwóch odcieniach: jasny i ciemny. BB Missha mają kilka odcieni ale ja miałam tylko dwa: 21 - jasny, naprawdę jasny oraz 23 - według mnie taki najbardziej naturalny beżowy, ale prawda jest taka, że trzeba spróbować samemu na sobie. Te, które są dostępne w Polsce można testować w drogeriach, w Rossmanie, Dayli na pewno są testery ale i w wielu innych zapewne będą. Odpowiedz Link
doral2 Re: kremy BB 12.03.13, 16:59 no to przetestowałam próbkę od nivea. suuuuuper bardzo mi się podoba efekt po posmarowaniu. jutro podjadę do sklepu i sobie kupię cała tubkę, ot co! Odpowiedz Link
kolibeer2 Re: kremy BB 12.03.13, 18:44 to se jeszcze na miejscu majbelin (czy jakoś tak ) popaczaj - mi się bardziej podobał Odpowiedz Link
bbkremy Re: kremy BB 28.04.13, 00:07 Oj dziwczyny - Kremy BB które zrobiły taką karierę, i to nie ze względu na reklamę a na jakość, to kremy koreańskie - oryginalne BB takich form jak SKIN79, Lioele, Missha, Skinfood, Holika Holika i innych. Producenci "zachodnich" BB po zarzutach że ich produkty w porównaniu z koreańskimi BB już nawet sprostowali że ich BB to Beauty Balm a nie koreański Blemish Balm. Czyli zupełnie inny produkt A koreńskie BB mogę polecić bo używam od dawna, i w życiu nie wrócę do zachodniej kolorówki. Jakość produktów jest niesamowita! Dobrze kryją, nawilżają, odżywiają. W końcu widzę jakiś wyraźny i pozytywny wpływ kosmetyków. Przerzuciłam się właściwie już na wszytskie kosmetyki z Korei - kremy BB, kremy przeciwzmarszczkowe i maseczki nie mają sobie równych . Polecam szczególnie kremy Missha i Lioele - są boskie W szczególności zielony i fioletowy Lioele Dollish Veil Vita i Missha Wrinkle Filler - robią mi photoshopa W Polsce niestety jest to wszytsko trudno dostępne, ale mogę polecić Panią od której kupuję i jestem zadowolona bo odbieram osobiście i zawsze mi coś fajnego doradzi www.facebook.com/pages/Korean-Cosm Odpowiedz Link
mme_marsupilami Re: kremy BB 28.04.13, 09:13 Nie uzywam. Wole lekki podklad na dobry krem nawilzajacy i puder mozaikowy do efektu wypoczetej twarzy. Odpowiedz Link
marylka1000 Re: kremy BB 21.05.13, 20:20 Ja mam krem BB Garniera do cery wrażliwej i jestem bardzo zadowolona Po co jest, żeby skrócić pielęgnację i makijaż codzienny do minimum i zaoszczędzić nasz czas do tego uważam, że dzięki temu że nakładam jeden produkt a nie kilka moja cera odpoczywa i wygląda dużo lepiej po całym dniu niż jak używałam krem + fluid Odpowiedz Link