Dodaj do ulubionych

mearuless - dieta dukan, przepisy

14.03.13, 11:08
Czy masz jakieś sprawdzone przepisy Dukana?
Chlebek zrobiłam, jest fantastyczny, dwa zamroziłam wink
Ale placki kalafiorowe nijak się nie da przekręcić na patelni.
Jeśli masz sprawdzone, przetestowane dania to się podziel ze swoją ulubioną magielką wink
fenkju from de mautejn kiss
Obserwuj wątek
    • dorcia1234 Re: mearuless - dieta dukan, przepisy 14.03.13, 11:32
      ja nie Mea ale też mogę coś podpowiedzieć smile
      Moje ulubione danie to golonka z indyka. Obsypuje się to solą i majerankiem ( może być świeży, może być suszony ) i do lodówki na 24 godziny. Potem do piekarnika na około 2h w 200 stopniach. I gotowe. Rodzina dostaje do tego ziemniaki, ja wciągam z jakąś sałatką albo bez niczego ( tylko bez skóry ). Przepis ściągnęłam od kogoś z forum, ale już nie pamiętam od kogo
      • andziulec Re: mearuless - dieta dukan, przepisy 14.03.13, 11:45
        Grabarzowa niestety mięcha nie jada tongue_out
    • motylka34 Re: mearuless - dieta dukan, przepisy 14.03.13, 12:19
      Ja robiła placki z cukinii albo bakłażana albo dyni albo selera w taki oto sposób: warzywka tarłam na tartce (duże oczka), dodawałam do tego żółtko i pianę z białka (jak 2 żółtka to piana z 2 białek) i mąkę własnej roboty (zmielone otręby). Do tego robiłam sos jogurtowo-ziołowy (jogurt grecki light plus zioła jakie miałam) i jakieś mięsko z grilla. Na Dukanie byłam ze 3 m-ce, dużo schudłam bez jo-jo ale dieta zaczynała się odbijać na moim zdrowiusad Niektóre potrawy gotuję dalej bo są smaczne i zdrowesmile Dobry jest jeszcze sernik i dukanowskie leniwe, jak znajdę przepisy to wrzucęsmile
      • grave_digger Re: mearuless - dieta dukan, przepisy 14.03.13, 16:11
        dziękuję, na pewno wypróbuję.
    • mamakarolla Re: mearuless - dieta dukan, przepisy 14.03.13, 12:53
      Grabarzowa jak Ty chcesz dukanować jak Ty mięsa nie jesz? tongue_out

To forum znasz?
      forum.gazeta.pl/forum/f,95274,Proteinki_dieta_Dukana.html
    • margotka28 Re: mearuless - dieta dukan, przepisy 14.03.13, 15:16
      nie da się być na dukanie i nie jeść mięsa.
      ze sprawdzonych przepisów niemięsnych nie znam prawie nic.
      Cukinia pokrojona jak makaron w cieńkie tasiemki i zblanszowana w lekko osolonej wodzie, na to pokruszony twaróg i dymka. Całość skropiona sokiem z cytryny. Ja do tego dodaję jeszcze krewetki, ale nie wiem czy ty jesz.
      • grave_digger Re: mearuless - dieta dukan, przepisy 14.03.13, 16:09
        dukanowałam się 2,5 roku temu. schudłam 10 kg. nie jadłam mięsa tongue_out
        ale teraz nadrobiłam, bo wolne, bo mąż, bo gotowanie suspicious wzięłam się już znów za siebie, bo nie mogę paczeć na się.
        • grave_digger Re: mearuless - dieta dukan, przepisy 14.03.13, 16:10
          dodam, że mąż te przytył dokładnie 10 kg., ale on była za chudy i jemu styka. suspicious
          • mearuless Re: mearuless - dieta dukan, przepisy 14.03.13, 16:37
            grejw, wpadlam na sekunde.
            czasu nie mam.
            wroce to napisze.
            ale przeca mozesz jesc ryby.
            duszone, pieczone, wedzone.
            sery serki
            salatki jajeczne
            robic sama majonez-wczoraj robilam nawet, pyszny wychodzi w sam raz do jaj na twardo.
            salatke z tunczyka-oooo na kolacje mialam wczoraj,. [tunczyk, ogorek konserwowy, jajka na twardo, szczypior, majonez-ful zarcie smile
            • grave_digger Re: mearuless - dieta dukan, przepisy 14.03.13, 18:15
              daj ten przepis na majonez!!!

jem ryby w każdej postaci - wędzoną makrelę (mogę) i dorsza i inne grillowane.
              jem sery i serki z rzodkiewką, szczypiorem i cebulą wink
              jajka.
              ten nabiał z jogurtami 0% przerabiam we wszystkich postaciach.
              Zależy mi na czymś czego nie robiłam - tak jak te placki kalafiorowe. Ktoś wyżej podał przepisy na inne placki. Jutro będę robić. Zależy mi na czymś sprawdzonym.
              • margotka28 Re: mearuless - dieta dukan, przepisy 14.03.13, 19:13
                ale z dukanem to już tak jest, jo jo dopada. To bardzo restrykcyjna dieta. Ale jak jesz ryby: to sobie kupuj filety, miel, dodawaj sok z cytryny, jajko, otręby i przyprawy jakie lubisz, zielon a pietruszkę formuj kotleciki, smaż na pateln teflonowej i zajadaj z sosem jogurtowym. Pycha.
                • grave_digger Re: mearuless - dieta dukan, przepisy 14.03.13, 20:21
                  To nie było jojo. Po prostu zaczęłam gotować i to żreć, bo inaczej nie można tego nazwać wink Wcześniej nie gotowałam, pracowałam, więc więcej się ruszałam, pilnowałam jedzenia. Wystarczył urlop i to, że nie potrafię nie być kreatywna, a tę kreatywność przelewam na różne dziedziny mego życia. Tym razem padło na gotowanie. Po prostu.
    • pszczolaasia Re: mearuless - dieta dukan, przepisy 15.03.13, 09:36
      no jak sie nie da jak sie da...
      jak je robisz?
      ja najpierw gotuje kalafior, potem studze lekko i odciskam w scierce wode zniego, dodaje ugotowane jajka na twardo i doprawiam jak lubie/isz jako zageszczacz daje makae kukurydziana/mazeine lub zmielone otreby. i jajko surowe oczywiscie rowniez.
      robie tak sobie rowniez kotlety jajeczne ale tu dodaje jak mam kaprycho albo tunczyka z puchy rozdrobnionego albo lososia wedzonegpo albo makrele wedzona jak lubisz+ jajo surowe, przyprawe, maka kukurydziana/otreby zmielone- i "smaze" na patelni beztluszczowej.
      wszytsko wychodzi. przymierzam sie do kotletow z brokulow. ponoc sa dobre...
      • grave_digger Re: mearuless - dieta dukan, przepisy 15.03.13, 10:35
        robiłam z innego przepisu. twoje faktycznie wyglądają na bardziej zwarte. dzięki. spróbuję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka