Dodaj do ulubionych

oferty pracy

18.03.13, 10:57
czy ktoś mi wytłumaczy w jakim celu pracodawcy piszą w ogłoszeniu, że oferują zatrudnionemu komputer i telefon? Chyba oczywiste, że ze swoim nie będę przychodziła uncertain A jeśli chodzi o to, że oferują laptopa i komórkę to też chyba nie jest to żadna super atrakcja. Mając tel. służbowy generalnie jesteś 24h do dyspozycji pracodawcy. Z lapkiem to samo.
Czy to naprawdę jest taka atrakcja dla przyszłego pracownika?
Obserwuj wątek
    • dziewczyna_bosmana Re: oferty pracy 18.03.13, 11:33
      Może ostrzegają, że podpisując umowę pracownik zgadza się na zostanie niewolnikiem, który cała dobę odbiera maile i telefon tongue_out
    • gku25 Re: oferty pracy 18.03.13, 12:21
      To nie jest takie oczywiste, już w 2 miejscach pracy zdarzyło się, że na szybko kombinowali mi stanowisko pracy, w jednej firmie dostałam składaka z różnych komputerów, w drugiej komputer z domu szefa. Z telefonami było identycznie.
      • olinka20 Re: oferty pracy 18.03.13, 12:27
        Hehe przypomniało mi sie jak kumpel zaczał prace we włoskiej firmie ( w pl) i przez pierwsze 2 tyg siedział i nic nie robił, bo nawet kompa nie miał.
        Potem było niewiele lepiej, po roku zwolnił sie, bo stwierdził, ze za bardzo sie nudził w pracy, ilez mozna na fejsie siedziec i grac w durne gierkiwink
        • asiaiwona_1 Re: oferty pracy 18.03.13, 13:30
          w zeszłym roku pracowałam w jednej takiej korporacji. CO prawda komputer i telefon miałam, ale na dostęp do systemu i do poczty czekałam prawie miesiąc big_grinbig_grinbig_grin Aż mi głupio było jak inni zapieprzali od rana i po godzinach a ja siedziałam w necie i innej pracy szukałam...
        • kwintesencja_patologii Re: oferty pracy 18.03.13, 15:40
          olinka20 napisała:

> Potem było niewiele lepiej, po roku zwolnił sie, bo stwierdził, ze za bardzo si
          > e nudził w pracy, ilez mozna na fejsie siedziec i grac w durne gierkiwink

A płacili mu za to? wink
          • olinka20 Re: oferty pracy 18.03.13, 17:12
            Płącili i to niezle, ale stwierdził, ze sie cofa w rozwoju i musi cos robicsmile
        • pysiaczek1234 Re: oferty pracy 18.03.13, 18:37
          Ja też jak przyszłam do pracy przez pierwsze dwa tygodnie nie miałam kompa smile siedziałam i się uczyłam, przyglądałam się na pracę koleżanki, kserowałam i się nudziłam uncertain komputer wyjęczałam bo naprawdę nie miałam co robić i ta nuda przez te 8 godzin dobijała. Telefon mimo, że był mi potrzebny dostałam dopiero po pół roku jak dziewczynę z pokoju zwolnili i nie mieli wyjścia musieli mi go dać, mimo, że był mi potrzebny bo pracowałyśmy w różnych godzinach i tak na prawdę wymieniałyśmy się nim tak po cichu.
    • doral2 Re: oferty pracy 18.03.13, 16:46
      żadna atrakcja, ani żadna laska.
      to narzędzia pracy.

a tak w ogóle to na pocztę zajrzyj.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka