Dodaj do ulubionych

Sposób na...

05.04.13, 12:48
...sąsiadkę poszukiwany tongue_out Otóż owe dziewczę słucha muzyki bardzo glośno. Do tego stopnia, że u mnie (mieszkam nad nią) trzęsie się łózko big_grin
Co jest najgorsze? Ciasnota umysłowa! W kółko trzy stare hiciory diskobłysko czy innej piejącej do mikrofonu baby.
Walenie w kaloryfer nie pomaga. Nigdy tej dziewuchy nie widziałam bo zwróciłabym jej uwagę (drzwi nikt nie otwiera). Dlaczego bym zwróciła? Bo najczęściej słucha wtedy kiedy wszyscy idą spać czyli późne pory nocne typu 22-23 a nawet północ.
A teraz dajcie dywan big_grin
Obserwuj wątek
    • magiczna_marta Re: Sposób na... 05.04.13, 12:56
      112
      • olinka20 Re: Sposób na... 05.04.13, 13:09
        MAdzik ma racje, na policje dzwonic.
        No co za krówsko, chyba by mnie cos strzeliło jakby mi ktos muzyczke do polnocy grał.
    • melancho_lia Re: Sposób na... 05.04.13, 13:21
      Policja, wzywać, wzywać i jeszcze raz wzywać.
      ja w ten sposób uspokoiłam małolatę spod nas- tyle, ze ona muzę puszczała na cały regulator w dzień- też ją panowie pouczyli (mamusię także bo panna niepełnoletnia byla wówczas), że w dzień też nie należy spokoju zakłócać.
      Byli chyba dwa razy i panna się wychowała, bo jak robiła imprezę to przychodziła wczesniej poinformować. No i granie w dzień też ograniczyła.

ewentualnie jak masz dostęp do liczników prądu to jej korki wyłączyć na klatce, ale to taka wojna podjazdowa.
    • mearuless Re: Sposób na... 05.04.13, 13:25
      a skad wiesz ze to dziewucha?
      moze to jakis przystojny mulat z klata jak szwarceneger i tak cie wabi po prostu... a ty zamiast pojsc w samym szlafroczku i mu uwage zwrocic to napierdalasz w kaloryfer big_grin
      • mme_marsupilami Re: Sposób na... 05.04.13, 13:34
        big_grin Jesli tytuly hicorow sa mocno "obiecujace" jak np. "bede bral cie w aucie" to warto przemyslec ten szlafroczek smile
        Jesli to jednak malolata, wystukaj 112 - zawsze to szansa na wizyte przystojnych funkcjonariuszy wink
        • mearuless Re: Sposób na... 05.04.13, 13:37
          ehehhehe.
          tera bedzie opowiastka z zycia mojego.

jakis czas temu jedna fladra wyciagnela mnie na karaoke.
          poniewaz mam glos jak stado goryli w dodatku z anginą to postanowilam z takim gosciem zaspiewac wlasnie "bede brał cie w aucie" i ograniczylam sie jedynie do wydawania dzwiekow "achaaaa, eeeeecheeeee, yyyyyyyyyyychyyyyyy, jeeeeeee"

od tamtej pory nie pije wink
          • andziulec Re: Sposób na... 05.04.13, 13:42
            Odpowiem zbiorczo.
            Dziewucha na sto procent bo czasem słyszę jak gada do telefonu. Do jej drzwi od chaty nie mam nawet dostępu bo u nas w całym bloku wszyscy porobili sobie takie wspólne korytarze i drzwi są zamykane. Dzwoniłam dzwonkiem niejednokrotnie i przynajmniej mi nie otworzono nigdy. Ja rozumiem, że tu są cienkie ściany (przekonałam się o tym sama montując szafę i przebijając się do kolejnego pomioeszczeniabig_grin) ale kurwa 1245896 razy dziennie od 3 lat słyszeć te same piosenki to ochujeć można. I to zawsze kuźwa na cały regulator.
            Wojny podjazdowej robić nie będę bo za leniwa jestem na to. Za to czasem jak już przegina zakładam szpilki i walę w panele jej nad głową. Jesli myślicie, że to pomaga to jesteście w błędzie tongue_out
            • opium74 Re: Sposób na... 05.04.13, 13:49
              a może ona myśli że Ty tańczysz do tych hiciorów w tych szpilach?? smile
          • magiczna_marta Re: Sposób na... 05.04.13, 16:13
            co za sucz tongue_out
            • cura_domestica Re: Sposób na... 05.04.13, 17:16
              wiecie co , tak sobie czytam co radzicie i mi się przypomniały dawne czasy jak mieszkanie z moim m wynajmowaliśmy. 9 piętro w wielgachnym wieżowcu i właściwie sami starsi ludzie tam mieszkali. Kupiliśmy sobie m.in. extra wypasiony sprzęt ale to z myślą o następnych latach , imprez domowych nie robiliśmy , właściwie to traktowaliśmy to mieszkanie jak hotel bo wychodziliśmy z domu ok 7.15 a wracaliśmy nie wcześniej niż o 18. I któregoś dnia ok.13 dzwoni do mnie właścicielka mieszkania i z marszu wyzwała mnie od najgorszych , że mi wypowiada umowę bo to jest niedopuszczalne , itd.itp. Jak w końcu udało mi się Pani przerwać dowiedziałam się , że dzwoniła do niej sąsiadka i powiedziała, że od kilku dni nie da się wytrzymać bo muzyka dudni przez parę godzin tak , że szklanki dzwonią . Drzwi nie otwieramy i to jest karygodne. Okazało się , że mój jeszcze nie mąż po zainstalowaniu swojej nowej zabawki przez pomyłkę zaprogramował automatyczne włączenie radia i radio samo się włączało o 10 wyłączało o 16 na full suspicious Nawet nie wiecie jak mi było głupio przed sąsiadami uncertain
    • grave_digger Re: Sposób na... 05.04.13, 13:52
      Czemu nie dzwonisz na policję?
      • aqua48 Re: Sposób na... 05.04.13, 14:12
        Tylko policja. Spacyfikowaliśmy tak miłych sąsiadów wynajmujących mieszkanie pod nami. Myśleli, że im wszystko wolno. Jeszcze się nacięli, bo myśleli, że po pouczeniu policjanci odjechali i z powrotem puścili na cały regulator muzykę, a patrol był jeszcze u nas - rozmawialiśmy o naszych prawach - i zaraz zapukał do nich ponownie...
        I nie obawiaj się jeśli będą pytać czy będziesz świadkiem w sądzie - to konieczne do usadzenia hałaśliwego i aroganckiego sąsiada. Zgódź się.
    • paskudek1 Re: Sposób na... 05.04.13, 14:12
      też bedę nudna, ale policja albo straż miejska, do znudzenia. oraz skarga do spółdzielni czy innej wspólnoty.
      • a-ronka daj adres !!!! 05.04.13, 14:35
        ostatnio zakupiłam w promocji zestaw płyt " METAL OF WORLD" no ok, odpaliłam cd a tam TRASH I MEGAMETAL.
        Brzmienie gitar mega mroczne a do tego ryki jakie wydaje łoś plus rzygający strongmen plus wyjący facet z przyciętym jajem. Składanka ma 5 płyt i przesłuchane 3 dają obraz pozostałych dwóch.

P.S
        Słuchałam w aucie i przez kilka minut zastanawiałam się czy tłumik odpadł bo coś WYJE.
        A na marginesie to 997
        • andziulec Re: daj adres !!!! 05.04.13, 14:49
          aronka pożycz mi te płyty bo nawet słuchanie Behemotha na cały regulator nie pomaga big_grin
          • a-ronka Re: daj adres !!!! 05.04.13, 14:59
            Behemot, phiii moje płyty łykają Adasia już w trzecim utworzetongue_out
            • andziulec Re: daj adres !!!! 05.04.13, 15:09
              to tym bardziej poprosze o wypożyczenie big_grin
              • a-ronka Re: daj adres !!!! 05.04.13, 15:11
                dawaj adresa
                • andziulec Re: daj adres !!!! 05.04.13, 15:17
                  na priva
        • olinka20 A ronka! 05.04.13, 20:44
          Ja cie kocham, popłakałam sie ze smiechu z opisu płyt big_grin
          • a-ronka Re: A ronka! 06.04.13, 18:47
            wysłaćtongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka