Dodaj do ulubionych

Gołębi problem

12.05.13, 16:36
Mieszkam ja sobie na 10 pietrze i jakoś w ostatnim czasie mam zatrzęsienie gołębi na balkonie. W związku z tym wiecznie obsrany balkon. Oto co dziś znalazłam w balkonowej szafce. Co robić droga redakcjo gdyż wiecznie obsrany balkon mnie wkurwia.
https://m.ak.fbcdn.net/sphotos-e.ak/hphotos-ak-prn1/945752_562496577114256_1519513116_n.jpg
Obserwuj wątek
    • mona_mayfair Re: Gołębi problem 12.05.13, 16:44
      też mialam ten problem na starym mieszkaniu, ino na rzygowniku. Jak juz zlozyly jajka to mi żal bylo, ale jak tylko mlode zaczely latać, przyczailam moment i wywalilam gniazdo razem z cala skrzynką na kwiaty w ktorej to gniazdo mialy. U ciebie nie wiem co zrobic, balkonu nie obetniesz..
      • andziulec Re: Gołębi problem 12.05.13, 16:53
        A jak młode zacznie latać i wywalę gniazdo to jest szansa, ze nie wrócą? Mieszkam tu 4 lata nigdy tak nie zrobiły.
        • grave_digger Re: Gołębi problem 12.05.13, 16:57
          Przeczekaj młode z tego miotu a potem wywal gniazdo, zamontuj na balkonie watraki dziecięce i dzwonki. I sama też je przeganiaj. Powinno pomóc.
          • grave_digger Re: Gołębi problem 12.05.13, 17:00
            Albo nie - znaczy nie czekaj do młodych. To dopiero pierwsze jajo, czyli w środku że tak powiem nie ma ptaszka, czyli dokonaj aborcji wink Może to bezduszne, ale na tym etapie jeszcze wszystko da się odwrócić. problemem dla gołębicy może być to, że jutro musi znieść kolejne jajo.
            • andziulec Re: Gołębi problem 12.05.13, 17:13
              Chyba nie mam odwagi tak postąpić uncertain A gniazda jej nie przeniosę bo niby gdzie...
        • mona_mayfair Re: Gołębi problem 12.05.13, 17:04
          z nimi podobno jest tak, ze rok w rok robia gniazda w tym samym miejscuuncertain ale ile w tym prawdy nie wiem, u mnie nie mialy szans;p
          • grave_digger Re: Gołębi problem 12.05.13, 17:07
            Tak. Robią u mnie na dachu, raczej pod dachem. Ale nie srają na balkon, więc nie mam problemu. W każdym razie, trzeba je skutecznie odstraszyć.
    • annabetka Re: Gołębi problem 12.05.13, 17:45
      Rób jajecznicę big_grinbig_grin a gołębie pieczone ponoć też dobre big_grinbig_grin
    • melancho_lia Re: Gołębi problem 12.05.13, 18:06
      Gonić każdego gołębia jakiego przyuważysz. U mnie podziałało- przestały siadać.
      • aqua48 Re: Gołębi problem 12.05.13, 18:39
        Ja mam siatkę antygołębiową, jak nie było przez chwilę siatki podczas remontu to co chwilę musiałam aborcję przeprowadzać. Jajko zazwyczaj znajdywałam w doniczce na trzech patykach.
        • andziulec Re: Gołębi problem 12.05.13, 18:46
          teraz skubana siedzi w tej szafce i ani myśli się ruszyć!
          • thegimel Re: Gołębi problem 12.05.13, 19:46
            Wygoń, wywal wszystko i pilnuj. Przykre, ale jeśli nie chcesz mieć syfu na balkonie + wściekłych sąsiadów z mieszkań pod Tobą, nie ma innego wyjścia. uncertain
    • dziewczyna_bosmana Re: Gołębi problem 12.05.13, 18:56
      Po tym co gołębie zrobiły z balkonu sąsiada i okien sąsiadów piętra niżej bez wahania wywaliłabym to jako.. Do tego darły się te ptaki pod moim oknem i od 4 rano spać nie szło, grrru i grrrru w mordę misia..
    • thegimel Re: Gołębi problem 12.05.13, 19:42
      Znajomi kiedyś zostawili. Mieli masakrę na balkonie. Jedno jajo dopiero, więc jak pisze Grave, pisklaka w środku jeszcze nie ma. Zresztą nad gołębiami się nie rozczulam, bo jest ich niestety zbyt dużo. Wywaliłabym, z bólem serca, ale wywaliłabym. I uporządkowałabym balkon+siatka przynajmniej na razie, żeby się nie przyzwyczaiły.
      • k1234561 Re: Gołębi problem 12.05.13, 20:43
        Mam ten sam problem.Co roku na wiosnę prowadzę akcję przeciwgołębiową,to znaczy jak widzę,że znoszą gałązki na gniazdo to pilnuję i jak one coś uwiją to ja im wyrzucam te patyki.I tak w kółko.Ostanio nawet zdążyły złożyć jajko na płytkach.Oczywiście jajko wywaliłam i tak każde następne gniazdo i każde następne jajo.Nie chce mieć obsranego dachu,okien itd.W dodatku gruchu,gruchu od bladego świtu tez nie jest muzyką dla mych uszu.
        Zatem bezceremonialnie niszczę gołębiom gniazda i wywalam jajka oraz nieustannie płoszę te ptaszyska.Około końca maja-połowy czerwca gołębie dają za wygraną i się wynoszą,ale na nastęny rok i tak przylatują.
      • xsenia.pl Re: Gołębi problem 12.05.13, 20:43
        Dziewczyny mam tez taki problem i juz nie wiem co mam robic.mam non stop obrobikny balkon co sprzatne to zaraz znowu obrobione.kobieta pode mna ma straszny syf na balkonie na balkonie czy to mozliwe ze u niej jest jakies gniazdo?u niej siedza roje tych ptakow.co zrobic?
        • grave_digger Re: Gołębi problem 12.05.13, 21:53
          Powtarzam, wiatraczki dziecięce plus hałaśliwe dzwonki.
    • guderianka Re: Gołębi problem 12.05.13, 21:57
      Andzia, poniżej "nasze" z tamtego roku. M uratowal jajo przed mrozem, potem podglądaliśmy codziennie rodziców, potem pisklaki, byłam przy karmieniu i nauce latania. A jak poleciały to mi się smutno zrobiło sad Balkon nie był zasrany-tylko doniczka w której mieszkały i ściana-ale po odlocie bez problemu wyczyściłam.
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/aj/bi/e83n/FJ1Uqh6rdrh8hh3XyX.jpg
      • andziulec Re: Gołębi problem 12.05.13, 22:02
        moja pilnuje teraz jaja i ciągle siedzi więc nawet jakbym chciała musiałabym najpierw ją wygonić. Zostawię. Zobaczymy co będzie dalej.
        • thegimel Re: Gołębi problem 12.05.13, 22:21
          Może będziesz mieć szczęście, jak Guderianka i syfu strasznego nie zrobią, ale statystyka jest przeciwko Tobie wink
          Ale jak wyfruną, to posprzątaj od razu, gołębie mogą o ile dobrze pamiętam mieć więcej niż jeden lęg rocznie. I zastosuj odstraszacze.
        • k1234561 Re: Gołębi problem 13.05.13, 07:26
          andziulec napisała:

> moja pilnuje teraz jaja i ciągle siedzi więc nawet jakbym chciała musiałabym na
          > jpierw ją wygonić. Zostawię. Zobaczymy co będzie dalej.

Jak będziesz czekać to efekt będzie jeden.Gołębica wysiedzi jajo,młode się wyklują i będą srać i paskudzić ile wlezie.Czyli ogólny syf,na Twoim i sąsiadów pod Tobą balkonie.
          Moim zdaniem nie masz na co czekać wypłosz gołębicę,wywal jajo i gniazdo i koniec i tak za każdym razem.
      • twilight86 Re: Gołębi problem 12.05.13, 23:56
        Nie wiem czy o gołębiach można powiedzieć, ze są słodkie, ale TE są. Obyś andziulec ze "swoich" miała więcej radości, niż problemów.
        • guderianka Re: Gołębi problem 13.05.13, 07:56
          One były brzydkie i kłapały dziobami. Potem wyglądały jak pterodaktyle . Uwaga-my wyrzuciliśmy tylko ich doniczke i umyliśmy kupy. Niestety nie wróciły. Przylatuje tylko o 6 rano jeden gołąb i grucha chcąć ściągnąć jakies laski, ale widać nasz bambus to dla nich słabe lokum wink

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/aj/bi/e83n/ALzPbfMc35CCWjG7uX.jpg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka