22.06.13, 21:59
Nie wiem czy ktoś zauważył moją ponad 2,5 miesięczną nieobecność na maglu (poza pojedynczymi wątkami). Byłam z córą w sanatorium, potem z Młodym w szpitalu na to parszywe krztuszenie po piciu, a teraz wracam na łono domu i forum po 6 tygodniowym jego pobycie w Ośrodku Rehabilitacyjnym.
Przed nami jeszcze mnóstwo badań,poradni, specjalistów,załatwianie orzeczenia o niepełnosprawności, żłobek integracyjny, wczesna interwencja, rehabilitacja i neurologopeda co najmniej 1 raz w tygodniu i mnóstwo nadziei, że mój synek zacznie rozumieć naszą mowę i dogoni resztę rówieśników.
Ja, osobiści sceptyk i pesymista, wiedzę poprawę-Adaś zaczyna się z nami w swój sposób z nami komunikować, więc mam PEWNOŚĆ, że będzie dobrze.

Ale, ale, przeglądając magla widzę nowe nicki, nowe twarze-opiszcie w skrócie co ważniejsze sprawy
Obserwuj wątek
    • babowa Re: wracam 22.06.13, 22:23
      witaj pani prigi spowrotemsmile
      orzeczenie?
      to co małemu dolega?
      • prigi Re: wracam 22.06.13, 22:40
        Alalia, i to dość głęboka. Ale neurologopeda jest w szoku-widziała się z nim 9 razy po pół godziny w ciągu 6 tygodni i Adaś zaczął już wskazywać palcami, powoli reaguje na moje polecenia typu, podnieś, podaj, połóż, nie wolno, trzeba itd. Powtarza czynności jak szalony, uwielbia spędzać czas z dziećmi, niekoniecznie z rówieśnikami
        według niej to niespodziewanie szybka reakcja, która wskazuje, że uszkodzenia w mózgu nie mogą być poważne. I tego się trzymam.
        Ostatnio wziął mnie za rękę zniecierpliwiony i pociągnął mnie do przedmiotu, którego nie mógł dosięgnąć i wskazał mi go palcem! ja wiem, że jak na 2 lata i 2 miesiące to nic, ale w jego przypadku to jak skok rozwojowy. obym tylko dała radę.
    • mme_marsupilami Re: wracam 23.06.13, 09:00
      Trzymam kciuki za powodzenie rehabilitacji !
      • zales239 Re: wracam 23.06.13, 15:53
        Droga prigismile
        Pozdrawiam Cię gorąco i jestem PEWNA ,że dacie radę!
        Trzymam kciuki!
    • doral2 Re: wracam 23.06.13, 17:08
      to dobrze, że wracasz smile
      • paciaty Re: wracam 23.06.13, 20:59
        Będzie dobrze, a później będzie jeszcze lepiej smile
        Ważne, że jest diagnoza i wiesz co dalej robić.
        Powodzenia z papierologią, jak załatwiałam młodej po raz pierwszy orzeczenia o niepełnosprawności, potrzebie kształcenia specjalnego i takie tam myślałam, że zdechnę zbierając papierki...
        • tetika Re: wracam 23.06.13, 21:08
          Przychodzisz z w sumie doskonalymi wiesciami. Bedzie na pewno dobrze, trzymam kciuki za synia kiss
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka