grave_digger 05.09.13, 19:18 jaki polecacie na prezent? do 800 zł. help. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doral2 Re: express do kawy 05.09.13, 19:24 nie mam pojęcia, bo piję rozpuszczalną...i to strasznie słabą... Odpowiedz Link
andziulec Re: express do kawy 05.09.13, 19:28 ja mam przelewowy boscha. Kosztował malutko. A jaki sobie życzy ofiarodawca? Odpowiedz Link
grave_digger Re: express do kawy 05.09.13, 19:34 nie życzy. znaczy życzy, ale nie wie, że dostanie, więc to będzie surprise. składamy się i wyjdzie nam 800zł. Odpowiedz Link
andziulec Re: express do kawy 05.09.13, 19:43 ooo to w jakiś ciśnieniowy trzeba zainwestować. Tu nie pomoge bo się nie znam poza tymi co w pracy stoją ale one w **** drogie. Odpowiedz Link
shimmer_lip Re: express do kawy 05.09.13, 20:24 cokupic.pl/produkt/Saeco-Nina-Plus?gclid=CIOxpZ7wtLkCFUZZ3godXH8Agg Odpowiedz Link
anetchen2306 Re: express do kawy 05.09.13, 21:24 To trza by bylo wiedziec, w jakiej kawie gustuje obdarowywany. Moja druga polowa pija tylko taka z przelewowego, wszystko inne (padsy albo kapsulki) dla niego to nie kawa tylko "napoje o smaku kawy". Wiec z takiego by sie nie ucieszyl Z przelewowych polecam Boscha: latwy w obsludze, kawa parzy sie szybciutko, jest latwy w czyszczeniu, mozna sobie ustawic (ma wbudowana wage) stopien "mocy" kawy ... Mam juz chyba ze 2-3 lata i sobie chwale. Z cisnieniowych to takie z moca od 15-20 bar, na domowy uzytek sa zupelnie przyzwoite. wybierac najlepiej taki, ktory dziala i na padsy i na zwykla mielona kawe. Odradzam jednak wszystko ze Senseo ... Nie smakuje mi w ogole, a kawe uwielbiam. Przystawka do spieniania mleka tez jest zbedna (jak ma osobny pojemnik na mleko to ok, fajna sprawa), trudno sie ja czysci, dlugo sie nagrzewa. Lepiej za pare zl kupic maly spieniacz do mleka: szybciej, wygodniej ... Trudno cos konkretnego doradzic, lub odradzic, jak sie nie wie, co tamta druga strona sobie pija. Odpowiedz Link
grave_digger Re: express do kawy 05.09.13, 21:33 senseo mam ja, dla nich na prezent chcemy coś o wiele bardziej wypasionego ale tych ekspresów w tej cenie do wyboru do koloru, a ja się nie znam. Odpowiedz Link
tedesca1 Re: express do kawy 06.09.13, 08:50 no właśnie ja Ci nie pomogę, bo jak szliśmy do sklepu kupować to miałam nadzieję, ze ktoś mądry mi podpowie na co zwracać uwagę, niestety była tylko taka pani, która czytała mi z karteczki to co ja sama sobie umiałam przeczytać wybór jest wielki a do 800 spokojnie ciśnieniowy kupisz, my wzięliśmy nawet tańszy i spokojnie na domowy użytek jest wystarczający najlepiej gdybyś w sklepie trafiła na kogoś kto zna się na rzeczy Odpowiedz Link
wrzesniowamama07 Re: express do kawy 06.09.13, 09:30 Jako właścicielka ekspresu na kapsułki nespresso protestuję głośno kawa z najprostszego ekspresu tej firmy - mówię o espresso, ewentualnie przedłużanym - nie jest żadnym napojem kawowym. Świetne mieszanki kawowe, a jakość espresso potwierdzają smakosze (mnie wystarczy, żeby była dobra kawa). Dla osoby, która w domu pija 1-2 kawy dziennie i okazjonalnie ma gości, którym serwuje kawę, to rozwiązanie idealne. Miałam ekspresy ciśnieniowe zwykłe i duży problem z kawą, bo - wietrzała. A ekspres z młynkiem to już inna bajka cenowa. Można kupić dobry ekspres za 600 pln i jeszcze dołożyć zapas kapsułek Oczywiście, jeśli ekspres jest kupowany do domu, w którym dziennie schodzi przynajmniej kilka kaw, to lepszy będzie ciśnieniowy. Na pewno tańszy w użyciu. Odpowiedz Link
lady_nina Re: express do kawy 06.09.13, 09:53 mając budżet 800zł też bym kupiła Nespresso - świetny design i dobra jakość kawy. tak jak radzi wrzesniowamam - za 600zł można kupić prosty model (co nie znaczy, że zły - po prostu bez bajerów typu wbudowany spieniacz) i za resztę spory zapas kapsułek. ale ważne - to musi być Nespresso i kapsułki Nespresso - nie żadne senseo czy inne wynalazki supermarketowe, które co prawda są połowę tańsze niż nespresso, ale z dobrą kawą nie mają nic wspólnego. za 800 zł nie kupi się dobrego ekspressu ciśnieniowego z wbudowanym młynkiem - to już trzeba mieć budżet 2-3 razy większy co najmniej. Odpowiedz Link
anetchen2306 Re: express do kawy 06.09.13, 11:46 ... w niemieckim Ökotest Nespresso otrzymalo super ocene "dostateczny" (odkryto miedzy innymi sztuczne dodatki aromatyczne, nie podawane przez producenta w skladzie). W systemie kapsulkowym Nestle cena 1 kg kawy to ok. 80€. O ekologii (aluminiowe opakowania) nie wspominajac Ogolnie Nestle znane jest z "ulepszania", czyli dodawania roznych wspomagaczy-wypelniaczy, zeby uzyskac wieksze ilosci za korzystniejsza cene (patrz dodatek kleiku ryzowego do niemal wszytskich dan sloiczkowych tej firmy dla niemowlat). Najlepiej wypadaja w roznych testach ekspresy z De_Longhi. To nie JA twierdze, ze to "napoje kawowe": to moz maz Odpowiedz Link
mariolka55 Re: express do kawy 06.09.13, 09:15 DeLonghi ciśnieniowy ,na kawę normalną ewentualnie kombajn (3 w jednym -ciśnieniowy na zwykła kawę ,przelewowy i mozliwość kapsulek) Odpowiedz Link
mariolka55 Re: express do kawy 06.09.13, 09:26 polecam ten (tylko troche droższy ) pełny automat: www.ceneo.pl/14050717 a ja mam ten,tez polecam : www.ceneo.pl/58386 ogólnie polecam tej firmy ekspresy ,spokojnie w tej cenie kupisz przyzwoity sprzęt : www.ceneo.pl/Ekspresy_do_kawy;0112-0;017De_Longhi_P0-229607.htm Odpowiedz Link
sajan212 Re: express do kawy 06.09.13, 11:30 My kupiliśmy ostatnio fajny ekspres na ślub znajomych, a wyszło nas to dokładnie 855zł. Przejrzeliśmy wiele opinii i popytaliśmy i z tego co sie zorientowaliśmy to jest jeden z najlepszych w tej cenie. [url=http://www.redcoon.pl/B250732-Saeco-HD8743-11_Ekspresy-z-m%C5%82ynkiem-wolnostoj%C4%85ce?refId=skapiec]www.redcoon.pl[/url] Ekspres jest oczywiście ciśnieniowy i z bardzo porządnym młynkiem żarnowym. Odpowiedz Link
sajan212 Re: express do kawy 06.09.13, 11:33 Źle się link wkleił... www.redcoon.pl/B250732-Saeco-HD8743-11_Ekspresy-z-m%C5%82ynkiem-wolnostoj%C4%85ce?refId=skapiec Odpowiedz Link
grave_digger Re: express do kawy 06.09.13, 14:21 dzięki wszystkim za odzew! już wiem więcej. reszta się składa i ma z głowy a jedna osoba myśli ale ich lubię, więc to dla nich (nas) zrobię Odpowiedz Link
teliszon Re: express do kawy 07.09.13, 17:16 Ekspress z linku Mariolki polecam,dziala juz 5 lat bez zarzutu. A za reszte kupcie porzadny mlynek do kawy. W Tchibo bywaja takie z regulowana gruboscia mielenia i ustawieniem ilosci kawy do zmielenia. Tez posiadam i sobie chwale. Zadnych kapsulek,tylko prawdziwe ziarna do zmielenia. Odpowiedz Link
esofik Re: express do kawy 07.09.13, 19:19 mam De Longhi, na kawę mieloną. Ze spieniaczem mleka. Jeszcze chciałabym się ichniejszego młynka do kawy dorobić, ale zawsze są ważniejsze wydatki Odpowiedz Link
3-mamuska Re: express do kawy 07.09.13, 19:56 esofik napisała: > mam De Longhi, na kawę mieloną. Ze spieniaczem mleka tez mam taki... Odpowiedz Link
starobrno Re: express do kawy 07.09.13, 21:26 Ja tez polece saeco, u nas w rodzinie jest kilka modeli, wszystkie dzialaja bez zarzutu. Moj osobisty juz lat bodaj 9 czy 10, a pijam 5 kaw dziennie (plus goscie). Odpowiedz Link