fajnyrobal 25.09.13, 21:33 to takie "muchomory" nazbierałam dzisiaj Jutro będa kotlety z kani i smażone kanie. Mniam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olinka20 Re: A propos trujących grzybów 25.09.13, 21:50 Na grzybach sie nie znam, ale masz sliczny kocyk Odpowiedz Link
fajnyrobal Re: A propos trujących grzybów 26.09.13, 00:02 Olina to nie kocyk, to mata foliowa na której wyzywa się artystycznie moja latorośl. Odpowiedz Link
stillgrey Re: A propos trujących grzybów 25.09.13, 22:31 ale sie najesz takimi niewyrosnietymi ten na dole, drugi od lewej to tez kania? Odpowiedz Link
fajnyrobal Re: A propos trujących grzybów 25.09.13, 23:59 spoko, spoko, my pochłaniamy wszystko łącznie z korzeniami. na dwie osoby wystarczy tak to na dole to też kania. Odpowiedz Link
kolibeer2 Re: A propos trujących grzybów 26.09.13, 08:32 ja to strachliwa jestem - w życiu kani nie tknę , chociaż teoretycznie wiem , że to kania to już se wolę boczniaków kupić Odpowiedz Link
thegimel Re: A propos trujących grzybów 25.09.13, 22:54 Wstaw je do mleka to Ci się te małe rozwiną Babcia tak czyniła. Odpowiedz Link
mona_mayfair Re: A propos trujących grzybów 26.09.13, 08:52 Otworzą się, ale nie urosną;p U mnie tego sporo rośnie, wiec zbieram tylko parasole, małe zostawiam w spokoju. Odpowiedz Link
mona_mayfair Re: A propos trujących grzybów 26.09.13, 08:50 Ja nie widze sensu w zbieraniu takich małych. chłop mi wczoraj przytargał kolejny koszyk podgrzybków... jak dobrze, ze dziś pojechał do stolycy, bo pewnie przytargałby kolejny... ususzyłam sporo, część wsadzę do octu.. ochujeje z tym grzybiarzem ;p Odpowiedz Link
klubgogo Re: A propos trujących grzybów 26.09.13, 09:28 Wstaw sobie te trujące grzybki jak kwiaty do słoika, co by się rozwinęły. Odpowiedz Link
jowita771 Re: A propos trujących grzybów 26.09.13, 12:09 Kanie, mmm, mniam! Dzieciństwo mi się przypomniało, zajadałam się tym. Do dziś są to jedyne grzyby, które potrafię znaleźć. Odpowiedz Link
moonshana Re: A propos trujących grzybów 26.09.13, 12:53 uwielbiam kanie mogę jeść i jeść, tylko nie znoszę jak osoba smażąca chcąc przyspieszyc sprawę smaży je za krótko na silnym ogniu. wierzch spalony, środek surowy Odpowiedz Link
fajnyrobal Re: A propos trujących grzybów 26.09.13, 18:50 Kochane te "małe" miały od 20 do 40 cm wysokości. my je zjadamy w całości, ja w ogóle zboczona jestem bo z kani najbardziej uwielbiam te żujące się nogi Zbieranie samych kapeluszy i zostawianie niewyrwanych nóg to barbarzyństwo. Odpowiedz Link