05.12.13, 21:19
Pozyczylam tesciowi swistaka ( chyba pierwszy raz nim jechał) no i dzowni mi , ze jakas lala zdziwiła sie, ze puscił tramwaj na torach i lekko przygrzmociła mu w tył!
U mnie lajcik, bo tylko połamany z tyłoboczku zderzak, niunia ma rozwalony reflektor i zderzak w drobny mak.
Wrrrr.
Ale jest jedna dobra wiadomosc, od roku miałam slad po otarciu o ogrodzenie i od roku mowiłam, pojade to zamalowac.
No i hyhyhy w ten tyłobok uderzyła.
Ale i tak wkurzona jestem ogolnie, bo mi niuni zal mojej.
Obserwuj wątek
    • grave_digger Re: Bum!! 05.12.13, 21:26
      co to jest świstak?
      • grave_digger Re: Bum!! 05.12.13, 21:26
        straciłaś zniżki?
        • olinka20 Re: Bum!! 05.12.13, 21:34
          Swift.
          Eeee Grave to w moje auto wjechali, a nie ja wjechałam w cudze.
          Z pani ubezpieczenia wymienie zderzak.
          • grave_digger Re: Bum!! 05.12.13, 21:37
            No właśnie nie pamiętam jakie są zasady.
      • ella_nl Re: Bum!! 05.12.13, 21:34
        grave_digger napisała:

> co to jest świstak?
        Mnie się skojarzyło z Suzukisuspicious
        • ella_nl Re: Bum!! 05.12.13, 21:35
          Zgadłam!
          • grave_digger Re: Bum!! 05.12.13, 21:38
            Nie znałam tego auta. Musiałam wygooglować wink
            • olinka20 Re: Bum!! 05.12.13, 21:41
              Grave to leci z jej OC.
              A taki moj swistak jest, jak zobaczysz gdzies takie z naklejką "uwaga jedzie z nami pies" to znaczy ze Olinka za kierownicą wink
              https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRtFCPp8ZrFvRku11uYwZgQveXq2TAU7AGT1VIF0cp0hhafcYQAiQ
              • esofik Re: Bum!! 05.12.13, 23:57
                oj switaśna bidulka sad ale teraz będzie jeszcze piękniejsza, z pańci ubezpieczenia

ja tak sobie odmalowałam reńkę, babeczka przerysowała mi bok, który ja wcześniej obtarłam tongue_out
                • grave_digger Re: Bum!! 06.12.13, 07:29
                  A mnie się marzy van rodzinny. Może być Renault jakiś.
                  • kfiatuszkowa Re: Bum!! 06.12.13, 10:22
                    Grave, my mamy zafirę, podoba mi się dodge caravan, w planach jest jakiś vitek, a tak jak z mężem gadaliśmy to doszliśmy do wniosku że któryś w kolejce w końcu będzie autobus tongue_out
                  • olinka20 Grave 06.12.13, 11:08
                    Nie wiem jak z kasą u was, ale obczaj ten:
                    https://www.v10.pl/archiwum/serwis_informacyjny/aktualnosci/renault/espace/THUMBS/THUMB_WIDE_renault_espace_2012__2.jpg

renault espace to sie zwie, mamy na wyjazdy wakacyjne jak jedziemy gdzies z tesciem i macoszką ( oni tez jezdzą ze znajomymi parami). 4 dorosłe człowieki plus pełno betów i spokojnie pełno miejsca. Prowadzi sie jak autobus wink ( jechałam, super jest, i wbrew gabarytowi całkiem zgrabnie sie nim parkuje).
                    • annajustyna Re: Grave 06.12.13, 23:47
                      Parkowanie nie problem, ale wyjedz sobie z parkingu (wyparkuj czyli wink).
                      • olinka20 Re: Grave 07.12.13, 13:02
                        To trzeba parkowac w takich miejscach zeby sie dało wyjechac wink
                        Ja jestem z frakcji- wole zaparkowac kawałek dalej, ale nie cisnac sie i nie martwic jak potem wyjechac. NA razie na parkingu nie zarysowałam auta ( no ale wszystko przede mną wink ).
                        • annajustyna Re: Grave 07.12.13, 15:18
                          Ja tez tak robie, ale sa rozne sytuacje, a czasem odleglosc miedzy jednym rzedem aut, a drugim jest gora na tzw. auto kompaktowe sad.
                          • grave_digger Re: Grave 07.12.13, 15:51
                            a jeśli ktoś ma stałe, opłacane miejsce parkingowe tak, jak ja i nagle gmina poszerzy chodnik kosztem parkingu i pomimo, że go poszerzą w innym miejscu, to już kombiaki muszę się pocić by zaparkować. Espace ciut za wielkie, mnie by wystarczył Scenic.
                            • beata132 Re: Grave 07.12.13, 21:39
                              Grave, ja mam scenica. Kocham go miłością wielką smile
                              • kfiatuszkowa Re: Grave 10.12.13, 10:05
                                Potwierdzam, sceniczki są bardzo dźwięczne, miałam i chyba nawet lepiej niż zafirą mi się jeździło wink
                            • annajustyna Re: Grave 08.12.13, 17:30
                              O wlasnie! Ja mam A3 sportbacka i wyjazd z parkingu na luzik akurat na jego dlugosc. Maz marzy o A4 avancie, wrr ...
    • kolibeer2 Re: Bum!! 06.12.13, 09:57
      "współczuję twoim dziecią " tongue_out , a nawet " samochodą " . Ja mam zderzaki stalowe i jak nam w wakacje pan na takim tyłoboczku zaparkował , to u niego się pół przodu we fieście zniekształciło , a mi tylko farba się zdrapała..
      • grave_digger Re: Bum!! 06.12.13, 10:28
        Cytat to u niego się pół przodu we fieście zniekształciło
        bo to jest tzw. strefa zgniotu, która ratuje życie przy poważnych wypadkach.
      • hamerykanka Re: Bum!! 07.12.13, 17:14
        Ja tez-w ciagu paru miesiecy pare osob reflektowalo na bliskie spotkania trzeciego stopnia z moimi zderzakami, jednak sie zdecydowali sie wink .
        Na szczescie.
        Olinko-wspolczuje. Mam nadzieje, ze nie bedzie za duzo zabawy z ubezpieczalnia i warsztatem. Przytulam.
        • hamerykanka Re: Bum!! 07.12.13, 17:25
          Polecam takie zderzakismile
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/mj/bb/5mg5/ZAwMILlYv2rKY6DtbB.jpg
          • esofik Re: Bum!! 08.12.13, 19:35
            Hangar jako garaż big_grin
            piękne bydle
            • hamerykanka Re: Bum!! 09.12.13, 01:54
              Zebys wiedziala! smile
              Brame do garazu kupowalismy 10' wysokosci, zeby sie zmiescil!
              • olinka20 Re: Bum!! 09.12.13, 12:04
                Hehe, do takiego potwora to na bank bym nie wsiadła. Ja bym nawet do siebie na plac nie wjechała big_grinbig_grinbig_grin
                • hamerykanka Re: Bum!! 09.12.13, 15:54
                  oj tam, oj tamwink
                  swoja droga nie mieszcze sie na jednym miejscu parkingowym, musze stawiac okrakiem na dwoch bo drzwi nie otworze. Totez stawiam na samym koncu parkingu przed sklepami...
                  Wczoraj kiedy pakowalam zakupy do samochodu, gosc, ktory zaparkowal obok, zmierzyl Rosomaka spojrzeniem i powiedzial "maly samochod na zakupy, nie?" smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka