babowa 18.04.09, 17:11 macie? jestescie zadowolone ? a kurz sie nie unosi? dawac mi tu wasze spostrzezenia i porady , plisss bo mnie czas nagli Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babowa Re: a co to qrwa jest?? 18.04.09, 18:49 prosze pani to takie jakby rynienki grzewcze w podłodze zamiast kaloryferów chce to miec ale nie wiem jak sie to ustrojstwo sprawuje Odpowiedz Link
mathiola Re: grzejniki kanałowe 18.04.09, 22:17 czekaj, ale to podłogowe jest ogrzewanie? Chyba nie, bo my mamy i to nie rynienki, tylko rurki. Pod posadzką... A jeśli to to to nie zamieniłabym za nic w świecie. Rewelka i cudo. Odpowiedz Link
babowa Re: grzejniki kanałowe 18.04.09, 22:36 to nie jest podłogówka ja chce to zamiast kaloryferów w salonie, fajna rzecz bo prawie niewidoczna i wyglada lepiej niz te kaloryfery Odpowiedz Link
mathiola Re: grzejniki kanałowe 18.04.09, 22:42 a ten salon to dopiero będziesz mieć czy już masz? Bo jak dopiero będziesz mieć, to zrób se podłogowe. Niewidoczne zupełnie a komfort chodzenia i mieszkania taki, że hej!! Odpowiedz Link
babowa Re: grzejniki kanałowe 18.04.09, 22:52 salon mam i podłogówke tez tylko w innych czesciach mieszkania a to ustrojstwo fajne , zanęciłam sie tylko boje sie wszedobylskich roztoczy ale w sumie i tak codziennie odkurzam, podłogi myje to moze i z tym jakos przezyje bo sie napaliłam na to bardzo Odpowiedz Link
mathiola Re: grzejniki kanałowe 18.04.09, 22:59 eeee, to jak się napaliłaś to na co czekasz??? Jak ja się napalę na coś, to nie ma zmiłuj! Wypróbuj i daj znać. Odpowiedz Link
agusia79-dwa Re: grzejniki kanałowe 18.04.09, 23:00 a masz może zdjęcia jak to wygląda? Odpowiedz Link
babowa Re: grzejniki kanałowe 18.04.09, 23:39 aga zobacz sobie w googlach- rzejniki kanałowe purmo tp firma tyuch grzejników fajna rzecz, estetyczna i chyba praktyczna Odpowiedz Link
cudko1 Re: grzejniki kanałowe 19.04.09, 15:58 babowa codziennie odkurzasz i myjesz podłogi??????????????????? o bożzzzzsze Odpowiedz Link
babowa Re: grzejniki kanałowe 19.04.09, 16:40 cudak no codziennie bo nie mam zadnych dywanów i wszystko mi fruwa i kilogramy piachu znosi mój syn przyzwyczaiłam sie Odpowiedz Link
cudko1 Re: grzejniki kanałowe 19.04.09, 17:03 nie wiem czy Cię podziwiać czy CI swpółczuć nie no zacięta jesteś!!!!!!! a dużo masz tych metrów do odkurzania??? a zresztą nieważne - ja też bym mogła odkurzać codziennie o ikle kotoś by mi rozkładał i skałdał odkurzacz - nienawidzę tego robić Odpowiedz Link
jvstys Re: grzejniki kanałowe 19.04.09, 17:21 kuzynka to ustrojstwo dopiero co założyła i chyba zadowolona jest bo narazie nie nażeka Odpowiedz Link
babowa jvstys pliss 19.04.09, 18:18 wez ty podpytaj czy to ustrojstwo jakos szumi, gdy ogrzewa, co sie dzieje z tym kurzem bo mi sie do łba nabiło ze nic tylko bede kurz wdychac a tak chce to miec plissssss Odpowiedz Link
jvstys Re: jvstys pliss 19.04.09, 21:19 więc dzwoniłam i pytałam kuzynka jest zadowolona jak narazie twierdzi że więcej szprzątania niż więcej nie ma kuży się w nich tak samo jak na podłodze. Są tam jakieś wentylatorki które delikatnie szumią ale jej to nie przeszkadza mówiże jak tv wyłączy to dopiero to słychać. i ogólnie bardzo zadowolona Odpowiedz Link
jvstys Re: jvstys dziękuje bardzo, chyba je łykne :) 20.04.09, 18:44 nie ma absolutnie za co a w rewanżu flaszeczkę poproszę Odpowiedz Link
babowa Re: jvstys dziękuje bardzo, chyba je łykne :) 20.04.09, 18:53 należy się jak nic będziesz pić az polegniesz obok grzejniczka mego Odpowiedz Link
jvstys Re: jvstys dziękuje bardzo, chyba je łykne :) 20.04.09, 19:12 to niech ci grzeje najmocniej jak tylko możliwe i kurzy najmniej jak tylko możliwe Odpowiedz Link
fajka7 Re: grzejniki kanałowe 21.04.09, 00:17 Babowa ja zakladam kanaly, ale nie kazdy model ma wentylator. Ty cos pisalas o purmo - ja nic o nich nie wiem szczerze mowiac, bo od poczatku wiem, ze bede miala grzejniki jagi i tam sa rozne te kanaly. M.in. takie z wentylatorem tzw. clima canal (nie pamietam pisowni) i one szumia. I np. zeby dac taki do sypialni trzeba go dosc mocno przewymiarowac, zeby osiagac pozadana temperature przy najnizszych obrotach wiatraka, ktorego wtedy wlasnie nie slychac (24db) i mozna spokojnie spac. I takie zakladam na poddaszu bo tam jest za cienki strop, zeby wszedl regularny kanał. Ale te regularne bez wiatraka spokojnie mozna dac na parterze, gdzie mozna sie wkopac gleboko az do gruntu nawet. Jesli chodzi o czyszczenie, to te ktore ja chce maja te kratke drewniana (mozna dobrac do podlogi kolorystycznie od biedy) na takim sznurku i te drabinke sie po prostu zwija i odkurza kanal i po ptakach. Na lato mozna wlozyc zaslepke i jest kanal zamkniety i w ogole nic tam nie wpada. No i dobrze sobie obejrzyj moce grzejnikow odnosnie ich powierzchni, bo to kawalek podlogi zajmuje, a tam nic nie mozesz postawic, no ale to oczywiste, mysle. Odpowiedz Link