Dodaj do ulubionych

"UWAGA BABA"

01.05.09, 21:57
Taki napis na tylnej szybie samochodu dzis widziałam, a za kierownica
zajebiście fajna i usmiechnieta babka. Ja tez jak to zobaczyłam (na stacji
benzynowej) to mi rogal z buzi nie schodził.
Też se taki walne, jak prawko zrobiewink I jeszcze zielonego liścia. Tylko mąz
mi protestuje bo jeden samochód mamy.
Obserwuj wątek
    • wilma1970 Re: "UWAGA BABA" 01.05.09, 22:11
      Ja jestem w trakcie organizowania sobie naklejki, przedstawiającej kobiecą
      sylwetkę z odkurzaczem. Podobne mają fani: myślistwa (łoś), jeździectwa(koń),
      paralotni ...
      I jeszcze napisu : Five kids on board and their furious mother.
      • mamka_klamka Re: "UWAGA BABA" 02.05.09, 12:53
        Dobre Wilma smile)
    • kajos5 Re: "UWAGA BABA" 01.05.09, 22:12
      dokładnie z takim napisem małżonek sprezentował mi breloczek do kluczyków
      samochodowych - i noszę go z dumą smile Napisu na samochód nie pozwoli mi nakleić
      bo jeździmy wspólnymsmile
    • deela Re: "UWAGA BABA" 01.05.09, 22:15
      ja ostatnio to nie wsiadam za kolko wiec pewnie jak wsiade minie ciut czasu
      zanim odzyskam werwe
      wiec strzele sobie napis
      "wiem, jestem glupia pizdą i nie umiem jezdzic"
      • jvstys Re: "UWAGA BABA" 02.05.09, 00:05
        ja mam djabła i napis littel devil on the board no i różową gałkę
        zmiany biegów z szerduszkiem auto tylko moje więc mąż ma w nosie co
        w nim mam big_grin
        • tysia77 Re: "UWAGA BABA" 02.05.09, 00:32
          Fajne.Ta różowa gałka robi wrażeniesmile
    • fajka7 Re: "UWAGA BABA" 02.05.09, 00:51
      To ja sobie powinnam przykleic "Uwaga zły pies", zeby nie powiedziec
      suka.
      • bernimy Re: "UWAGA BABA" 02.05.09, 08:30
        A ja widziałam rybkę naklejoną (taką typową jaka bywa na
        samochodach) i doklejoną większą z rowartą paszczą z zębami, jakby
        zjadała tę pierwszą, fajne big_grin
    • teqilaa Re: "UWAGA BABA" 02.05.09, 09:18
      ja tez bym protestowała jakby mi ktos chciał nakleić napis uwaga
      baba! fast&furious to rozumiem big_grin wink
      • doniak0 Re: "UWAGA BABA" 02.05.09, 13:32
        Ja na swoim poprzednim autku miałam : "Nie trab - szybciej nie
        mogę ".
    • agama77 Re: "UWAGA BABA" 03.05.09, 19:27

disiaj widziałam samochód z naklejką "pod ochroną mafii, uderzysz w
      nas ,my uderzymy w ciebie"smile
    • pinky_doo "Nie trąb - instruktora obudzisz" 03.05.09, 22:25
      ja widziałam taki na "L" z tyłu. Podobał mi się...
      • marta_i_koty Re: "Nie trąb - instruktora obudzisz" 03.05.09, 22:48
        To nie smieszne.. Baby jeżdżą często jak ostatnie lamerywink
        • teqilaa Re: "Nie trąb - instruktora obudzisz" 03.05.09, 23:06
          szowinistycznie podejde do tematu...w 90% przypadków idotycznych
          zachowań na drodze, autorami sa kobiety, a już masakra jak baba w
          kapeluszu. Takich wystrzegam sie jak ognia, jak tylko widze odrazu
          staram sie wyprzedzić by szybko zostawić w tyle. Włączony
          przeciwmgielny to już standard!
          • marta_i_koty Re: "Nie trąb - instruktora obudzisz" 03.05.09, 23:56
            teqilaa napisała:

> szowinistycznie podejde do tematu...w 90% przypadków idotycznych
            > zachowań na drodze, autorami sa kobiety, a już masakra jak baba w
            > kapeluszu. Takich wystrzegam sie jak ognia, jak tylko widze odrazu
            > staram sie wyprzedzić by szybko zostawić w tyle. Włączony
            > przeciwmgielny to już standard!

Się podpiszę..smile Dodam jeszcze jazdę z włączonym kierunkowskazem kilometr przed
            właściwym skrętem.. Jedziesz za taka pizdą i zastanawiasz się - skręci, nie
            skręci, skręci, nie skręci...
          • alexandra74 wcale nie lepsze sa stare dziady w kapeluszach 04.05.09, 08:45
            którzy nie wiedzą, do czego służy lusterko
            • teqilaa Re: wcale nie lepsze sa stare dziady w kapeluszac 04.05.09, 11:16
              taaaa dziady w kapelusiku w pepitke!!! a samochód to zazwyczaj astra
              classic wiśniowa lub biała hehehehehe
              • wilma1970 Re: wcale nie lepsze sa stare dziady w kapeluszac 04.05.09, 11:26
                A mnie bardziej wkurza takie właśnie myślenie - jak stary dziad to do lamusa!
                Bardziej mnie denerwują młodziaki w podrasowanych golfach niż staruszkowie na drogach.
                Nigdy nie zdarzyło Ci się jechać wolno bo, nie wiem, jesteś w VIII miesiącu ciąży, masz właśnie skurcz? Masz kiepskie przyspieszenie i Twój lanos na gaz nie wystartuje z podporządkowanej z piskiem opon, tylko się zadławi?
                Kurwa!
                Jestem po kursie szybkiej jazdy i nigdy nie jeździłam wolniej niż teraz. Cały kurs o kant dupy potłuc, bo wjechał we mnie na czołówkę 20. letni mistrz, kurwa, kierownicy.
                To, co sobie poklnę pod nosem na opieszałych kierowców, to moje, ale nigdy nie dałam komuś do zrozumienia, że jest fajtłapą na drodze, ponieważ właśnie presja butnych kierowców zza tylnego zderzaka prowadzi do nieprzemyślanych i niebezpiecznych manewrów na jezdni.
                • teqilaa Re: wcale nie lepsze sa stare dziady w kapeluszac 04.05.09, 11:50
                  wiesz co? taka opinie mam z doświadczenia. Dziadek który niedoslyszy
                  i niedowidzi, trzesie się za kierownica i ma w dupie to że jedzie
                  lewym pasem 40/h jest dla mnnie takim samym zagrożeniem jak dress w
                  swoim odtłumikowanym starym bmw! wolna jazda nie oznacza z automatu
                  jazdy bezpiecznej.
                  • bernimy Re: wcale nie lepsze sa stare dziady w kapeluszac 04.05.09, 12:58
                    "wolna jazda nie oznacza z automatu jazdy bezpiecznej"
                    Popieram i do białej gorączki doprowadzają mnie instruktorzy, którzy
                    pozwalają podopiecznym jechać 30km/h!!!! np. dwa pasy, jeden co
                    jakiś czas jest do skrętu w lewo, trzeba uciekać na prawy a
                    prawym "śmiga" L taką zajefajną szybkością!!! I do domu wracam 45
                    min. zamiast 30! Mi nigdy instruktor nie pozwolił jechać tak wolno!
                    Zawsze mi powtarzał: trzeba się dopasować do ruchu, nie wstrzymywać!
                    • teqilaa Re: wcale nie lepsze sa stare dziady w kapeluszac 04.05.09, 13:09
                      no dokładnie, jak miałam jazde na mieście, podczas kursu, i
                      telepałam sie 40/h to wrecz opierdol zebralam od instruktora że
                      jestem zagrożeniem na drodze. Mam sie dostosowac do ruchu,
                      oczywiście nie zeby zaraz z piskolem jechac 150 ale przynajmniej te
                      60.
                      • alexandra74 Re: wcale nie lepsze sa stare dziady w kapeluszac 04.05.09, 13:32
                        i nie nauczą kursanta w miarę sprawnie ruszać na placu tylko w
                        godzinach szczytu na ulicy żabkuje i 5 razy mu gaśnie, a całą zmianę
                        zielonego światła - na wagę złota szlag trafi.

Apropos dziadów - ostatnio taki zatrzymał się na...przejściu dla
                        pieszych i tak idiota stał zamiast po prostu zjechać.
                        • teqilaa Re: wcale nie lepsze sa stare dziady w kapeluszac 04.05.09, 13:41
                          prawda jest taka, że 20 godzin jazdy to jest nic. A musza miec
                          zaliczony i plac, i miasto. Ja żabkowanie zaliczyłam na peryferiach,
                          jak juz opanowałam sztuke ruszania dopiero zgodziłam się na miasto.
                          Co to kurwa za nauka jak trąbia na ciebie, masz świadomosc że
                          własnie ze 100 kurew na ciebie leci..odrazu stres, drewniane nogi i
                          nauke szlag trafia. Żeby dobrze jeżdzic trzeba byc wyluzowanym a
                          nie spiętym tak ze dupskiem można by orzeczhy łupac a z kierwonicy
                          sok wyciskać.
                          ps. zadziwiaja mnie kobity które sa maksymalnie przysuniete do
                          kierownicy, tak że ledwo im sie cycki mieszczą. Jak można tak
                          jeździć? przeca to nie ma nawet szans na ew. wykonanie szybkiego
                          manewru!
                          • asiaiwona_1 Re: wcale nie lepsze sa stare dziady w kapeluszac 04.05.09, 14:18
                            teqilaa napisała:

>
                            > ps. zadziwiaja mnie kobity które sa maksymalnie przysuniete do
                            > kierownicy, tak że ledwo im sie cycki mieszczą. Jak można tak
                            > jeździć? przeca to nie ma nawet szans na ew. wykonanie szybkiego
                            > manewru!

Ale mają za to 2 dodatkowe poduszki powietrzne big_grin big_grin big_grin
                            • bernimy Re: wcale nie lepsze sa stare dziady w kapeluszac 04.05.09, 14:20
                              Ja akurat wiedziałam, że podczas egzaminu muszę koniecznie 4 bieg i
                              50km/h. A w trakcie nauki różnie, ale jeździliśmy po głównych
                              ulicach W-wy i nie wyobrażam sobie abym mogła jechać 30. Najwolniej
                              jechałam jak ruszłam ale zaraz słyszałam "gazu, gazu!" No i
                              oczywiście dużo wiecej sobie wykupiłam ponad ten kurs.
                              • teqilaa Re: wcale nie lepsze sa stare dziady w kapeluszac 04.05.09, 14:33
                                gorzej jak zamiast poduch, ledwie poduszeczki do igieł big_grin

a tak na powaznie toz to przeca niebezpieczne, w razie wypadku
                                poducha miażdzy im klate! bezpieczna odległość to odległosc na
                                długosc reki, tak aby można było swobodnie jedna reka zrobic skret
                                180 stopni i własnie zeby poducha nie wbiła w fotel!
                                • bernimy Re: wcale nie lepsze sa stare dziady w kapeluszac 04.05.09, 14:38
                                  Te panie tuż przy przedniej szybie to mnie akurat tylko smieszą big_grin
                                  Wkurzają mnie natomiast dziadki kapeluszniki i inni weekendowi
                                  kierowcy korkotwórczy! A, i jeszcze kierowcy włączający
                                  kierunkowskaz w momencie skręcania, wrrrrr.
                                  • asiaiwona_1 Re: wcale nie lepsze sa stare dziady w kapeluszac 04.05.09, 14:43
                                    pamiętajmy jeszcze o dziadku w kapeluszu, a obok koniecznie babcia w
                                    futrze. No do kościoła się wybierają samochodem i jadą tak 40 na
                                    godzinę lewym pasem. Kiedyś jechałam za takim i postanowiłam go
                                    wyprzdzić. Jak już byłam prawie na jego wydokości to on zaczął
                                    zjeżdżać do środka jezdni i spychać mnie na przeciwległy pas.
                                    Musiałam zrezygnować z wyprzedzania. On nawet mnie nie zauważył bo
                                    był bardzo zajęty rozmową z babcią i częściej patrzył w stronę babci
                                    niż przed siebie. Aha, no i tych buraków co to myślą, że jak mają
                                    lepszą furę o już kierunkowskazu nie muszą włączać, że mogą
                                    zajeżdżać drogę i takie tam - to takich też nie lubię...
                                    • bernimy Re: wcale nie lepsze sa stare dziady w kapeluszac 04.05.09, 14:48
                                      No to ja jeszcze dodam "wypasiaków" w seicento lub tico, z otwartym
                                      oknem i łokciem na szybkie i 40 km/h, boskie big_grinbig_grinbig_grin
                                      • asiaiwona_1 Re: wcale nie lepsze sa stare dziady w kapeluszac 04.05.09, 14:53
                                        bernimy napisała:

> No to ja jeszcze dodam "wypasiaków" w seicento lub tico, z
                                        otwartym
                                        > oknem i łokciem na szybkie i 40 km/h, boskie big_grinbig_grinbig_grin

To się nazywa "zimny łokieć" smile
                                  • teqilaa Re: wcale nie lepsze sa stare dziady w kapeluszac 04.05.09, 14:55
                                    czy widziałas jak takie osadzone na szybie skręcaja? jak manewruja
                                    kierownicą? ja tam takich strasznie sie boje i omijam szerokim
                                    łukiem!
                                    dzadki dziadkami ale jak trafi piernik i w dodatku kobit ato juz
                                    masakra. mnie kiedyś taka babci amało nie staranowała i jeszcze
                                    obtrąbiła wielce oburzona. Jechałam Puławska, przy Mysiadle pasy
                                    zakrecaja łukiem a po prawo wyskakuje dodatkowy pas (zatoczka) dla
                                    skręcających. ja jechałam lewym pasem , babcia środkowym, akurat w
                                    momencie kiedy sie zrównałysmy pasy zaczeły isc w ten łuk a babcia
                                    niczym nie zrazona tnie prosto zajeżdzając mi drogę!!!! to ja gaz
                                    (hamowac nie mogłam bo full samochodów tuz za mną i jak nic w dupe
                                    bym dostała) i wyminęłam ją tym dla skrecających. Jak sie babsztyl
                                    obruszył!!! zaczęła trabic jak szalona i jeszcze pięscia wygrazać!!
                                    jak się niedowidzi i refleksu brakuje to niestety ale powinno sie
                                    zrezygnowac z jazdy samochodem, koniec kropka.
                                    • teqilaa Re: wcale nie lepsze sa stare dziady w kapeluszac 04.05.09, 14:57
                                      poprawaka: po lewo pas zatoczka dla skręcających!
                                      • teqilaa Re: wcale nie lepsze sa stare dziady w kapeluszac 04.05.09, 15:00
                                        eee tico to juz zajebiaszcza fura! ja widziałam kolesia w maluchu,
                                        który miał wywalona tylnia kanape a w to miejsce wsadzony
                                        wieeeeeeelki głośnik! u umca umca umca na calego!!! big_grin big_grin
                                        • bernimy Re: wcale nie lepsze sa stare dziady w kapeluszac 04.05.09, 15:07
                                          big_grin
                                          To jeszcze z wkurzaczy dodam, a co mi tam, wysiadających i
                                          otwierających drzwi bez obejrzenia się, wprost na jezdnię do
                                          podjeżdżającego samochodu, zarówno baby jak i faceci!
                                          • teqilaa Re: wcale nie lepsze sa stare dziady w kapeluszac 04.05.09, 15:09
                                            kiedys takiej prawie drzwi urwałam, w ostatniej chwili odbiłam w
                                            bok. Paniusia zapomniała spojrzec w lusterko przy wysiadaniu z
                                            samochodu...
                                    • bernimy Re: wcale nie lepsze sa stare dziady w kapeluszac 04.05.09, 14:58
                                      "osadzone na szybie" big_grin, muszę to zapamiętać!
        • doniak0 ale nie tylko baby !!!! 04.05.09, 09:27
          Wiele na drodze jest idiotów- zarówno bab, jak i facetów- tutaj płeć
          nie ma nic do gadania !!!!
          Najbardziej pod tym wzgledem kocham okres wiosna- lato- jesień. Nie
          wiem dlaczego , ale mam wrazenie, że wtedy te najwieksze lebiody się
          budzą ze snu zimowgo i wyjeżdzają na droge!!!!
          • teqilaa Re: ale nie tylko baby !!!! 04.05.09, 11:19
            niestety z moich obserwacji, a jeżdzę codziennie samochodem, kobiety
            to straszne lamery jesli chodzi o kierownicę. Przykro to mówic bo
            sama żem kobita, ale tak jest. Ja tam jestem za to zajebistym
            kierowcą! o! big_grin big_grin
    • margotka28 Re: "UWAGA BABA" 04.05.09, 09:06
      nie lubię jak się nazywa kobiety "babami" i taki napis w życiu nie
      pojawiłby się na moim samochodzie. Jak dla mnie jest obraźliwy.
      • pa.trycja Re: "UWAGA BABA" 04.05.09, 10:36
        Ja bym chętnie przykleiła sobie taki napis na
        wysięgniku, żeby walił po oczach: zjeżdżać z lewego pasa.
        Uwielbiam po prostu jak spieszę się (na łeb na szyję)
        a tu ludziska jadą blokując drugi pas...
        • asiaiwona_1 Re: "UWAGA BABA" 04.05.09, 11:26
          patrycja - oni tak jadą tym lewym pasem, bo już za momencik (a
          dokładnie a jakieś 20 km) będą skręcać w lewo i się boją, że nie zdążą
          zmienić pasa big_grin
          • doniak0 Re: "UWAGA BABA" 04.05.09, 11:33
            a to co mnie o piane na pysku przyprawia :

wyprzedza mnie, po to by za chwilę skręcić, a ja po hamulcach ....
            wrrrr...... wtedy leca na takiego "panienki", czyli te wszystkie
            ku.rwy, dz.wki,....itp.
            • moninia2000 Re: "UWAGA BABA" 04.05.09, 14:42
              Mmmm, ach jak uroczo i milo sie zrobilosmile
    • krolowazla Re: "UWAGA BABA" 04.05.09, 15:04
      Ja widziałam na samochodach formowych: " jade niebezpiecznie - zadzwoń do mojego
      szefa i numer tel." - w kazdym przypadku kierowcy jechali bardzo dobrze, płynnie.

Kiedys na maluchu widziałam napis:" Jestem wolny - ale nadal przed toba " big_grin
    • mathiola Re: "UWAGA BABA" 04.05.09, 16:03
      Oj, ja też takie coś chcę! wink Gdzie to nabyć?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka