mathiola 07.06.09, 22:06 no słucham? Bo frekwencja..... o matkoświęta /zakrywa twarz/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dlania Re: Która była na wyborach? 07.06.09, 22:08 Mój mąż był. ja chciałaam, ale poszłam do złej komisji a do własciwej mi sie juz nie chciało... I żeby nienten: wiem, że nie ma sie czym chwalić. Ale i tak frekwencja chyba lepsza niz w poprzednich? Odpowiedz Link
slimakpokazrogi Re: Która była na wyborach? 07.06.09, 22:08 JA byłam. Męża zaciągnełam. Natomiast cała rodzina męża nie głosuje. Mnie szlag trafia. Oni uważają, że za komuny było lepiej i teraz chyba w żadnych wyborach nie głosują.... szkoda gadać.... Odpowiedz Link
tyssia Re: Która była na wyborach? 08.06.09, 09:53 Nie byłam nie chcialo mi sie jechac (nie jestem tu zameldowana) Odpowiedz Link
vredka Re: Która była na wyborach? 07.06.09, 22:11 Ja byłam. I to prawie z samego rana Odpowiedz Link
pina_colada88 Re: Która była na wyborach? 07.06.09, 22:15 A ja nie byłam Jestem w Lubinie a moja komisja 100 km dalej Odpowiedz Link
mathiola Re: Która była na wyborach? 07.06.09, 22:19 to nie jest tłumaczenie. Mój mąż ma komisję 120 km dalej i ZAWSZE głosuje. No i tak, wynik lepszy niż poprzednio ale O ILE? Myślałam, że Polacy trochę rozumu juz nabrali przez te kilka lat. Odpowiedz Link
elske Re: Która była na wyborach? 07.06.09, 22:18 Nie bylam,musialabym do ambasady w Oslo jechac (130km).Bylam raz w amgbasadzie i starczy.Ani gdzie samochodu postawic.A pamietam ze przy ostatnich wyborach w kolejce okolo 2 godzin trzeba bylo stac. Odpowiedz Link
emigrantka34 Re: Która była na wyborach? 07.06.09, 22:26 a ja do wyborow w 2007 stalam i to w ciazy co prawda puszczono mnie bez kolejki po pol godzinie, ale gdyby nie to pewnie stalabym dalej. samochod mozna postawic dwie przecznice dalej - dziwne tlumaczenie Odpowiedz Link
elske Re: Która była na wyborach? 07.06.09, 23:03 Tylko dla mnie malo atrakcyjna taka wyprawa,gdzie musze zabrac ze soba dwoje dzieci (4 lata i roczne),gdzie starsza ma chorobe lokomocyjna (a jak dostanie lekarstwo to jest przymulona i spiaca) i nie wiadomo jak dlugo bede stac w kolejce. Odpowiedz Link
renatar-d Re: Która była na wyborach? 07.06.09, 22:16 Byłam w południe, a mąż już o 9 poleciał Odpowiedz Link
mearuless Re: Która była na wyborach? 07.06.09, 22:16 ja bylam z mezem i corka w punkcie wyborczym przy liceum im. Batorego w łorsoł karnie postawilam krzyzyk przy pierwszym nazwisku listy nr....a nie powiem Odpowiedz Link
bernimy Re: Która była na wyborach? 07.06.09, 22:20 To my identycznie, tylko, że w szkole podstawowej, postawiłam przy trezcim nazwisku, nr listy mogę oczywiście podać Politycznej kłótni to tu chyba jeszcze nie było Odpowiedz Link
aurinko Re: Która była na wyborach? 07.06.09, 22:33 Byłam. Jest to dla mnie naturalne jak poranne picie kawy Odpowiedz Link
osa551 Re: Która była na wyborach? 07.06.09, 22:51 ja byłam i mąż też był, nawet mój ojciec lat 76 z okładem się pofatygował na wybory, nie wiem czy mnie w jego wieku będzie się chciało (obym dożyła) Odpowiedz Link
mathiola hmmmm 07.06.09, 23:07 Moja 85-letnia babcia była jak najbardziej. 76-latek to młodziak przeraźliwy. No ale ona robi 30 km jednego dnia na rowerze Odpowiedz Link
emigrantka34 Re: hmmmm 07.06.09, 23:11 niezla babcia Twoja. Moja nie robi 30 km na rowerze, ale tyz byla. Ma 82 i pol. Odpowiedz Link
angel-marta Re: Która była na wyborach? 08.06.09, 16:10 Mąż moej mamy ma 72 lata, młodzieniaszek z niego ducham że hej; nie pamiętam żeby kiedyś nie poszedł Odpowiedz Link
ajike Re: Która była na wyborach? 07.06.09, 22:55 Oczywiscie że byłam. Przecież mówiłam że pójdę. Odpowiedz Link
liwilla1 Re: nie byłam 08.06.09, 07:40 pierwszy raz od czasu, gdy nabyłam prawa wyborcze, czyli od blisko dekady. nie zdarzyłam w natloku przygotowan do imprezy mojego syna Odpowiedz Link
alesio23 Re: Kno ja nie 08.06.09, 08:01 w bo o 20 byłam w domu, a do swojej komisji miałam daaaaaaaleeeko Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Kno ja nie 08.06.09, 09:22 ja również byłam, mąż też. Córka dostąpiła zaszczytu postawienia x w okienku Odpowiedz Link
adkam77 Re: Kno ja nie 08.06.09, 09:46 Byłam i mąż również i z tego co mi wiadomo większa część rodziny też była. Odpowiedz Link
margotka28 Re: Która była na wyborach? 08.06.09, 09:52 oczywiście, że byłam. Małż i dzieci tyż. Dzieci dumnie postawiły krzyżyk w wyznaconym przez nas kwadracie. A później wrzucyły do urny kartki. Ale dumne z siebie były . DO lokalu wyborczego mieliśmy 30 km. Ale dla mnie to żadna przeszkoda. Spełniłam jak zawsze zresztą swój obywatelski obowiązek. I wykorzystałam swój przywilej, nadany po 89 roku. Odpowiedz Link
milva_barring Re: Która była na wyborach? 08.06.09, 09:54 Ja byłam. Z mężem. Z tego co się orientuję, to jako nieliczni z całej rodziny byliśmy. Krzyżyk postawiłam przy jedynce z listy nr... A to dlatego, że znam człowieka osobiście. Wiem, że dużo dobrego robi dla innych i nie kończy tylko na czczych obietnicach. Niestety nie dostał się... Może to i lepiej, na miejscu też jest wiele spraw do załatwienia. Odpowiedz Link
wimperga Re: Która była na wyborach? 08.06.09, 10:19 Byłam. Zrobiliśmy sobie rodzinną wycieczkę do Warszawy. Odpowiedz Link
wimperga Re: Która była na wyborach? 08.06.09, 11:37 mathiola napisała: > Ooo, a czamu do Warszawy?? zameldowani jesteśmy jeszcze w starym mieszkaniu Odpowiedz Link
edycja_kopiuj_wklej Re: Która była na wyborach? 08.06.09, 10:40 Bylam, glos oddalam. Hau/Howgh Odpowiedz Link
jkk74 ja byłam! 08.06.09, 10:40 Spełniłam swój obywatelski obowiązek i od teraz jak coś to mogę narzekać, że ci tam nie spełniają obietnic przedwyborczych Odpowiedz Link
mikita10 Re: ja byłam! 08.06.09, 11:10 Byłam, mąż też, ale ogółem frekwencja to tragedia. Odpowiedz Link
cosa_nostra_77 Re: Która była na wyborach? 08.06.09, 15:10 Nie bylam, od kiedy mam prawo wyborcze bylam raz, bo mi kazano, wtedy moja matka dostala jakies tam stanowisko i musiala rodzinka w calosci glosowac od tamtej pory nie chodze, bo po pierwsze wszyscy kandydaci sa o kant tylka potluc, po drugie i taktylko pierdola i nic nie robia, po trzecie nie mieszkam w Polsce i malo mnie interesuje kto ja baedzie reprezentowal. Odpowiedz Link
madameblanka Re: Która była na wyborach? 08.06.09, 15:22 Ale jak może cię nie interesować kto reprezentuje twoją ojczyznę i co ma do tego że nie mieszkasz w Polsce. To po co siedzisz na POLSKIM forum?? Odpowiedz Link
cosa_nostra_77 Re: Która była na wyborach? 08.06.09, 15:40 to juz dlugo nie jest moja ojczyzna m.in. dla tego, ze moi rodzice sa malzenstem mieszanym i dla mnie ojczyzna jest tam gdzie ja sie czuje najlepiej i na pewno to nie jest Polska, a forum nie jest o polityce to raz, a po dwa to nie jest jedyne forum na ktorym bywam, inne nie sa bynajmniej Polskie.Wybieranie najmniejszego zla z tych ciulow wolowych, ktorzy startuja to nie sa wybory tylko porazka. Odpowiedz Link
polinkaz Re: Która była na wyborach? 08.06.09, 15:22 No, MY wszyscy byliśmy...a oto dowód: fotoforum.gazeta.pl/3,0,1839731,2,1.html Odpowiedz Link
marta_i_koty Re: Która była na wyborach? 08.06.09, 15:24 Bylam. Zawsze chodzę na wybory. Odpowiedz Link
schiraz Re: Która była na wyborach? 08.06.09, 15:30 Oczywiście, że byłam, nawet mój mąż przebywający aktualnie w Brazylii przejechał się ponad 200 km do ambasady polskiej. Szlag mnie trafia jak słyszę, że ktoś nie poszedł bo to, bo tamto. U mnie lało jak z cebra, zapakowałam dwumiesięczną Malinę do wózka, Młodego przyoblekłam w płaszcze i poszliśmy prawie dwa km, bo mieszkam na wsi i komisję miałam daleko i to jest dla mnie absolutnie normalne. Straszne jest to, że większość polaków wciąż ma mentalność rozlazłej krowy i dokładnie wisi im to kto będzie rządził i ich reprezentował, najlepiej idzie nam narzekanie. Odpowiedz Link
setia Re: Która była na wyborach? 08.06.09, 15:44 byłam, nawet mi przez mysl nie przeszło, że mogłabym nie pójść Odpowiedz Link
angel-marta Re: Która była na wyborach? 08.06.09, 16:09 i ja się zgłaszam, byłam, mąż też; młoda miała frajde wrzucając liste do skrzyni. Też się wkurzam jak ktoś mówi, że nie pojdzie bo coś tam, wczoraj mój teść, że nie idzie bo cytuję "w dupę im wszystkim" padłam... Odpowiedz Link