aniuta75 Re: Czy zjadanie czereśni z pestkami 17.06.09, 11:30 Tak! Wyrośnie Ci w brzuchu drzewo czereśniowe . Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Czy zjadanie czereśni z pestkami 17.06.09, 11:33 No . ale nie ma tego złego coby na dobre nie wyszło - na następny rok będziesz mieć swoje czereśnie . Odpowiedz Link
bernimy Re: Czy zjadanie czereśni z pestkami 17.06.09, 11:36 soje czerśnie Mnie tak zawsze dziadek straszył Odpowiedz Link
mearuless Re: Czy zjadanie czereśni z pestkami 17.06.09, 11:33 cale zycie tak jadlam- i zyje. no zycie moje nie jest idylla ale zaloze sie o kartofla ze to nie z winy owych pestek. jak juz podroslam to zaniechalam tego procederu ze wzglegu na parszywe glizdziochy, panujace w czeresniach.... ale tobie dlanka zycze : bon apetit czeresnie z miesem-wery wery pozywne danko juz nawet obiad mozesz sobie darowac Odpowiedz Link
cura_domestica Re: Czy zjadanie czereśni z pestkami 17.06.09, 11:34 wielka , rozgałęziona czereśnia Ci w brzuchu urośnie Tak na poważnie możesz mieć problem w toalecie potem ;> Odpowiedz Link
dlania Re: Czy zjadanie czereśni z pestkami 17.06.09, 11:39 A mnie sie wydaje, że te pestki to raczej wspomogą wypróżnianie, niz utrudnią. no nie? Mea - ale co, w pestkach te gliździochy siedzą??? Odpowiedz Link
mearuless Re: Czy zjadanie czereśni z pestkami 17.06.09, 17:17 no nie w pestkach, ale same czeresnie sa ulubionym owocem robakow. wpisz w google i zobaczysz Odpowiedz Link
ez-aw Re: Czy zjadanie czereśni z pestkami 17.06.09, 11:35 Jak już będziesz mieć własny sad, to podzielisz się z nami? Odpowiedz Link
bernimy ja się martwię o korzenie 17.06.09, 11:37 gdzie będą sięgały, skąd soki drzewko pobierze? Odpowiedz Link
bernimy Re: ja się martwię o korzenie 17.06.09, 11:39 no to ja dziękuję za te czereśnie Odpowiedz Link
madziamamula Re: Czy zjadanie czereśni z pestkami 17.06.09, 11:37 ja obawiałabym się o muszlę. Możaesz poważnie ją uszkodzić Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Czy zjadanie czereśni z pestkami 17.06.09, 11:41 Hehehhe oczyma wyobraźni ujrzałam Deelkę co siedzi na kibelki i strzela z tyłka pestkami czereśniowymi . Odpowiedz Link
ez-aw Re: Czy zjadanie czereśni z pestkami 17.06.09, 11:41 Masz rację Madziamamula. Biedna muszla, co ona winna Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Czy zjadanie czereśni z pestkami 17.06.09, 11:44 żeby tylko te czereśnie na twoim brzuchowym drzewie były bez robali. Musisz je spryskać - alkoholem ofkors - bo inaczej robale rozejdą ci się po całym ciele Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Czy zjadanie czereśni z pestkami 17.06.09, 11:44 A może lepiej Domisiem ? Odpowiedz Link
ceres9 Re: Czy zjadanie czereśni z pestkami 17.06.09, 11:42 eee chyba niee najwyzej bedziesz srac pestkami Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Czy zjadanie czereśni z pestkami 17.06.09, 11:44 ceres9 napisała: > eee chyba niee > najwyzej bedziesz srac pestkami takie bobki będą jak króliki robią Odpowiedz Link
liwilla1 Re: tak 17.06.09, 11:43 moze Ci w zoładku wykielkowac drzewko a tak na serio - dlanka, to z lenistwa czy z pokretnej ideologii zywieniowej takie pomysly czerpiesz? Odpowiedz Link
dlania Re: tak 17.06.09, 11:50 Oczywiście wersja a Nie mam gdzie pluć, do talerza z czereśniami nie wypada, bo sie od czasu do czasu ktoś częstuje (w pracy jestem), a wstawać i szukac jakiegoś innego naczynia.... zmęczona jestem....;- ). Gałązki vel szypułki wkładam do kieszeni)) Odpowiedz Link
liwilla1 Re: tak 17.06.09, 11:53 e masz racje, tez bym polykala. plucie pestkami w pracy jakies takie nieeleganckie jest Gałązki vel szypułki vel dyndałki Odpowiedz Link
deela Re: Czy zjadanie czereśni z pestkami 17.06.09, 12:06 moze byc ciezko przy sraniu wiesz pestki to praktycznie sie nie trawia no i brzuchol cie moze rozbolec no chyba ze zjadlas 3 szt bo jak trzy kilo to wspulczuje twojemu sraniu Odpowiedz Link
madameblanka Re: Czy zjadanie czereśni z pestkami 17.06.09, 14:05 współczuj raczej jej dupie, oj będzie wylot czerwony, buuuhahahaha Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: Czy zjadanie czereśni z pestkami 17.06.09, 14:09 laski, Wy głupole!!! nie wolno tak robić ludziom w pracy za wariatkę mnie już mają ciągle wybucham śmiechem Odpowiedz Link
madameblanka Re: Czy zjadanie czereśni z pestkami 17.06.09, 14:12 to moja wina że dlania wpier...la pestki, chciałam jej napisać żeby szypułki też połykała, ale okazuje sie że chowa do kieszeni Odpowiedz Link
dlania Re: Czy zjadanie czereśni z pestkami 17.06.09, 14:18 madameblanka napisała: > to moja wina że dlania wpier...la pestki, chciałam jej napisać żeby szypułki > też połykała, ale okazuje sie że chowa do kieszeni > Jak cie to ma uszczęśliwić to moge wyciagnąc z tej kieszeni i zjeść. Tylko czym to popić, żeby min sie nie odbijało?; Wiem, wiem, pytanie retoryczne.)) Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: Czy zjadanie czereśni z pestkami 17.06.09, 14:21 popij denaturatem z wódkę - będziesz miala wiśniówkę <czereśniówkę? > Odpowiedz Link
madameblanka Re: Czy zjadanie czereśni z pestkami 17.06.09, 15:16 pewnie że fu, nie należy dodawać denaturatu, bo później trzeba przez chleb przepuszczać Odpowiedz Link
deela Re: Czy zjadanie czereśni z pestkami 17.06.09, 15:09 > współczuj raczej jej dupie, oj będzie wylot czerwony, buuuhahahaha kurwa jak zacznie strzelac po kiblu jak CKM albo pepetka to dziadunie ze wsi pomysla ze WOJNA Odpowiedz Link
madame_zuzu Re: Czy zjadanie czereśni z pestkami 17.06.09, 12:09 ja zawsze jadłam z pestkami, do tej pory jem tak. I wiśnie i czereśnie. Nie przejmuję się robalami ewent. bo czego oczy nie widzą... poprostu nie myśle i nie zaglądam do środka. Poza tym odkryłam, że te czeresnie w gr nie maja robali,bo sa tak naszpikowane chemią, że zaden robal by tam nie przezył Odpowiedz Link
koralik12 Re: Czy zjadanie czereśni z pestkami 17.06.09, 12:24 Pewnie ci nic nie będzie ale ja bym odradzała. www.vitamisiek.pl/rodzice/?main=czytelnia-artykul&idart=10&t=1 cytat: "Przedmioty organicznego pochodzenia, w wyniku działania wilgoci panującej w przewodach, pęcznieją, przyczyniając się do powstania miejscowego niedokrwienia, zapalenia, bólu, co utrudnia ich usuwanie. Jednak uchwycenie lub zahaczenie takiego przedmiotu i jego wyciągnięcie jest łatwiejsze." I drugi: " Połknięcie ciała obcego Dzieci mogą połknąć wszystko, natomiast u dorosłych dolegliwości spowodowane są zazwyczaj zaklinowaniem się kawałka pokarmu, przypadkowym połknięciem sztucznej szczęki, albo są wynikiem mniej lub bardziej świadomego działania (np. u więźniów czy u osób chorych psychicznie). Połykane są wtedy przeróżne, wręcz bardzo duże, wydawałoby się nie do połknięcia przedmioty. Objawy mogą nie występować, a połknięte ciało obce ulegnie samoistnemu wydaleniu wraz z kałem po kilku dniach. W sytuacjach, kiedy dojdzie do zaklinowania się ciała obcego, zwłaszcza gdy nie ma ono obłych kształtów, dolegliwości początkowo niewielkie będą ulegać stopniowemu nasileniu. Ciało obce może również ulegać rozpuszczaniu, wydzielając szkodliwe związki chemiczne w wyniku działania soków trawiennych. Może dojść wtedy do zapalenia błony śluzowej przewodu pokarmowego, w najgorszym przypadku do perforacji ściany żołądka lub jelita i do ostrego zapalenia otrzewnej wymagającego hospitalizacji i natychmiastowej interwencji chirurgicznej. Ciała obce pochłaniające promieniowanie rentgenowskie łatwo jest zlokalizować wykonanym przeglądowym badanie Rtg klatki piersiowej lub brzucha. Gorzej, gdy mamy do czynienia z ciałami pochodzenia organicznego, przepuszczającymi promieniowanie rentgenowskie - taka sytuacja wymaga intensywniejszej diagnostyki, w tym badań endoskopowych. " Odpowiedz Link
bei Re: Czy zjadanie czereśni z pestkami 17.06.09, 13:56 zjadam co sezon mase czereśni z pestkami od 43 lat to robię!- i nic mi nigdy nie było.. Odpowiedz Link
agik82 Re: Czy zjadanie czereśni z pestkami 17.06.09, 15:18 raczej nie, ale możesz dużo czsu w kiblu spędzić Odpowiedz Link
bryanowa-1 Re: Czy zjadanie czereśni z pestkami 17.06.09, 17:18 sie nie je czeresni z pestkami bo one wszystkie wpadaja ci do wyrostka robaczkowego i potem go z tymi pestkami trzeba go usunąc(tak mi w podstawówce kumpela z ławki wyjasniła) Odpowiedz Link
marta_i_koty Re: Czy zjadanie czereśni z pestkami 17.06.09, 17:24 Jem tylko z pestkami - bez nich czereśnie mi nie smakują Odpowiedz Link
alleo1 Re: Czy zjadanie czereśni z pestkami 17.06.09, 20:13 o to, to! No chyba, ze pożeram na dworze i mogę potrenować plucie Odpowiedz Link
dlania Re: Czy zjadanie czereśni z pestkami 17.06.09, 17:25 A mnie mama mówiła, żw skorupki od jajek Tak czy inaczej jestem bezpieczna - wyrostek mam już wyciety Odpowiedz Link
doral2 Re: Czy zjadanie czereśni z pestkami 17.06.09, 18:34 brayanowa i dlania - uprzedziłyście mnie z tym wyrostkiem Odpowiedz Link