slimakpokazrogi 08.07.09, 16:35 tzn jest się zameldowanym? czy można gdziekolwiek? bo może bym w końcu się wzięła po raz kolejny, ale nie we Wrocku..... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agik82 Re: Czy prawko trzeba robić , tam gdzie się miesz 08.07.09, 16:37 nie, możesz robić gdzieci pasi mam kumpla z wawy, co w krakowie zdawał Odpowiedz Link
slimakpokazrogi Re: Czy prawko trzeba robić , tam gdzie się miesz 08.07.09, 16:38 czyli co ? zapisać się w WORDzie na egzamin i już? czy jakieś formalności jeszcze muszę? Znaczy muszę mieć papiery ze szkoły - no ale ja zakładam, że się pouczę na m iejscu Odpowiedz Link
agik82 Re: Czy prawko trzeba robić , tam gdzie się miesz 08.07.09, 16:41 a tego nie wiem, ale zaraz mogę się dowiedzieć, jak chcesz tytlko ty już coś zdawałaś? czy tylko kurs masz? Odpowiedz Link
slimakpokazrogi Re: Czy prawko trzeba robić , tam gdzie się miesz 08.07.09, 16:47 zdawałam , ale 12-13 lat temu - pod panieńskim nazwiskiem jeszcze... a kursu teraz nie mam, ale zanim zapiszę się na egzamin, to kurs zrobię Odpowiedz Link
agik82 ślimak 08.07.09, 17:03 więc tak: ile razy zdawałaś? jak do 3 to wystarczy, że dokupisz minimum 5 h kiedy zdawałaś? jak więcej niż 10 lat temu to wszystkie papiery musisz załatwiać od nowa, ale nie musisz robić całego kursu jak mniej niż 10 lat, to papiery powinny być w WORDzie Odpowiedz Link
jowita771 Re: Czy prawko trzeba robić , tam gdzie się miesz 08.07.09, 17:08 Papierów nie dostaniesz do rąk, tylko jeden ośrodek egzaminacyjny prześle drugiemu. Idź tam, gdzie chcesz zdawać i Ci wszystko powiedzą. Odpowiedz Link
e.logan Re: Czy prawko trzeba robić , tam gdzie się miesz 08.07.09, 16:49 Slimak z tego co wiem to do egzaminu zglasza kierowniku kursu na jaki uczeszczalas. On po przejechaniu x godzin (sory nie wiem ilejest teraz) wystawia kwit ze przeszlas szkolenie i kwalifikujesz sie do egzaminu. CZyli jesli juz jezdzilas to znajdz se jakis zaprzyjazniony osrodek przynies pismo z poprzedniego do kup 5h by udowodnic i przypomniec sobie co i jak i wio na egzamiy. aha nie ma rejonizacji wiec jakby co to i w wawie mozesz go konczyc. Odpowiedz Link
jowita771 Re: Czy prawko trzeba robić , tam gdzie się miesz 08.07.09, 17:06 Można gdzie indziej. Odpowiedz Link
slimakpokazrogi Re: Czy prawko trzeba robić , tam gdzie się miesz 08.07.09, 17:52 o super, ale ja chcę wyjeździć wszystkie godziny. czy w związku z tym muszę przenosić papiery? po co? poza tym to więcej niz 10 lat. Odpowiedz Link
agik82 ślimaku 08.07.09, 17:56 moje źródła podają, że w twoim przypadku najlepiej byłoby zrobić cały kurs jeszcze raz Odpowiedz Link
slimakpokazrogi Re: ślimaku 08.07.09, 18:12 super. i właśnie tak zamierzam. tylko czy zdążę w miesiąc??? będę dzwonić do nich i zobaczę Odpowiedz Link
agik82 Re: ślimaku 08.07.09, 18:22 kurs w miesiąc? powinnaś jak się dobrze postarasz, ale nie wiem, bo teraz jest po 30h jazdy i teorii potem na egz, też się czeka chwilę, ale czasem jak się dogadasz to ci instruktor wystawi papiery, jak będziesz dobrze jeżdzić, jeszcze zanim kurs oficjalnie skończysz i wcześniej będziesz mogła się umówić na egz. a chcesz testy i jazdę zdawać w jednym dniu? bo jak tak i testów nie zdasz- czego oczywiście ci nie życze, ale różnie bywa- to do jazdy już nie podchodzisz i kasa ci przepada za egz. Odpowiedz Link
slimakpokazrogi Re: ślimaku 08.07.09, 18:33 nie chcę chyba w jednym dniu. I nie chcę na wykłady. Chciałabym u nich zdać na wejście wewnętrzny z teorii i od razu jeździć - nauczyć się chyba nauczę... dla mnie to jeden kodeks więcej .... te 12 lat temu też tak zrobiłam. Uczyłam się chyba dwa dni i zdałam. Teraz mam ponad 2 tygodnie do wyjuazdu , to też się nauczę.... Kurde ogólnie to jest dobry pomysł, tylko żeby się wyrobić... We wrocku to ludzie zdają po 17 razy.... a w chełmie to większość za pierwszym.... Odpowiedz Link
agik82 Re: ślimaku 08.07.09, 18:37 slimakpokazrogi napisała: Chciałabym u > nich zdać na wejście wewnętrzny z teorii i od razu jeździć jaki wewnętrzny? gdzie? jak poszłam na kurs to nic takiego nie było! Odpowiedz Link
slimakpokazrogi Re: ślimaku 08.07.09, 18:54 to nie jest istotne, może być , może nie być. tam, gdzie chcę iść robią coś takiego. Odpowiedz Link
mama-dzwoni Re: Czy prawko trzeba robić , tam gdzie się miesz 08.07.09, 20:27 a czemu nie we wrocku? boisz się tramwai i ruchu? Odpowiedz Link
slimakpokazrogi Re: Czy prawko trzeba robić , tam gdzie się miesz 08.07.09, 22:04 tramwai....... boszszszsz a cóż to takiego? pięknie po polskiemu piszesz.... ciebie się na drodze boję, że jak spotkam, to nie pohamuje sie i przejadę, a szkoda siedzieć za takie coś.... Odpowiedz Link
mathiola Re: Czy prawko trzeba robić , tam gdzie się miesz 08.07.09, 22:06 gdziekolwiek. orły z mojej okolicy jeździły do ostrołęki, teraz już pod łomżę jeżdżą Odpowiedz Link
ceres9 Re: Czy prawko trzeba robić , tam gdzie się miesz 08.07.09, 23:27 kumpela zameldowana w lodzi a robila w piotrkowie w lodzi zdac nie mogla stad wniosek ze nie trza tam gdzie meldunek Odpowiedz Link
agik82 Re: Czy prawko trzeba robić , tam gdzie się miesz 09.07.09, 07:46 poczytaj sobie media.wp.pl/kat,1022943,wid,11288896,wiadomosc.html Odpowiedz Link