agusia79-dwa 16.07.09, 14:06 jak powidzieć o ciąży? ja już dziś zakupię dla mojej córki pas cnoty i obowiązkowo zamontuję kraty w oknach Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agusia79-dwa Re: uśmiałam się:-P 16.07.09, 14:13 dobrze, że mała ma do 16 urodzin jeszcze 14 lat- do tego czasu wymyślę jeszcze inne zabezpieczenia Odpowiedz Link
milva_barring Re: uśmiałam się:-P 16.07.09, 14:15 eee tu się nie ma co smiać. Tu trzeba płakać. Nawet jeśli to zwyczajna podpucha, to takie rzeczy się zdarzają. Jedna z moich uczennic (już jest matką) stwierdziła, że jej ciąża to nie wpadka, tylko prawdziwa miłość (kuźwa w wieku 17 lat spać z prawie 30-letnim facetem!!!). Ale w sumie co ma mówić... Odpowiedz Link
drosophila.melanogaster Re: uśmiałam się:-P 16.07.09, 14:55 Kurcze,czegos tu nie rozumiem.Dobra,dziewcze bardzo mlode na macierzynstwo ale skoro juz zaszla to po co ja dolowac,dogryzac jej,wysmiewac?Podziwiam ja,ze widzi cala sprawe pozytywnie i mimo mlodego wieku chce zbudowac rodzine i z cala odpowiedzialnoscia poniesc konsekwencje.Jest szczesliwa i juz kocha to dziecko.Czy mlody wiek ja jakos przekresla?O co tu chodzi,bedzie zla matka czy jak?Odchowa i bedzie miala jeszcze sporo czasu zeby sie wyszalec.I z jej slow wynika,ze ojciec dziecka tez sie cieszy wiec w czym problem?Moja kuzynka zaszla w ciaze w wieku 16 lat(jej chlopak 17).Sa malzenstwem,super szczesliwi,maja 2 swietne corki,wyksztalcili sie,oboje maja swoja firme i radza sobie wysmienicie.Poczatkowo owszem,rodzice im pomagali zeby mogli skonczyc szkoly ale mozliwe,ze tutaj dziadkowie tez pomoga.Chodzi mi o to,ze dziewczyna jest niewatpliwie wystraszona a mimo to dzielnie stawia czolo tej sytuacji.Po co wiec od razu podcinac jej skrzydla tylko dlatego,ze jest mloda? Odpowiedz Link
jvstys Re: uśmiałam się:-P 16.07.09, 15:43 Śmiać się nie ma z czego niestety. Też znam parę 19 którzy sobie dziecko zrobili szczęśliwi byli jak diabi. Ona po liceum on po gimnazjum na budowie pracował.Ona bezrobotna dziecko się urodziło wszyscy szczęśliwi poszli na swoje(dostali mieszkanie babci czynsz płaci babacia a oni tylko prąd i gaz są liczniki) i po 6 miesiącach każde z nich jest znów u swoich rodziców bo pieniędzy brakuje.Dodam tylko że on tylko firmówki na sobie ma a ona w obdartych starych łachach chodzi . A miało byc tak pięknie Odpowiedz Link