Dodaj do ulubionych

Zrobiliśmy mały remoncik (ostrzegam, będzie różowo

23.07.09, 15:20
Zrobiliśmy Marysi mały remoncik pokoju, ona kocha róż, kucyki pony i
takie tam. Więc tatuś zakochany spełnił marzenie córeczki wink
Ja dorysowałam kuca i jest pełen zachwyt.
Ten jej zachwyt - bezcenne.
fotoforum.gazeta.pl/3,0,1901570,2,3.html
fotoforum.gazeta.pl/3,0,1901573,2,1.html
fotoforum.gazeta.pl/3,0,1901574,2,2.html
Komentarze do pkoju
Eryk lat 2,5: - mamo ja tes ce taki pojój
Natala, lat 4,5: Musicie mi taki kupić !!!
big_grin
PS Wiem, wiem kolor taki sobie, ale my mamy co pół roku malowanie
praktycznie wszystkich pomieszczeń, więc jak jej się skończy era
kucykowa to się zmieni. Ale to już chyba powinna w dziwactwa męża
wpisać.
Obserwuj wątek
    • asiaiwona_1 Re: Zrobiliśmy mały remoncik (ostrzegam, będzie r 23.07.09, 15:21
      na 5 minut patrzenia ok. Ale na codzienne przebywanie w tym różu to
      nie dałabym rady...
      • marysienka44 Re: Zrobiliśmy mały remoncik (ostrzegam, będzie r 23.07.09, 15:22
        Nie jest taki oczojebny, ściany są w delikatnym różu, a meble
        malinowy róż jak mówi Marysia. Przez lampę mi wyszły przekolorowane.
        • asiaiwona_1 Re: Zrobiliśmy mały remoncik (ostrzegam, będzie r 23.07.09, 15:24
          ale to już nawet nie chodzi o oczojebność tego różu tylko jego ilość
          na 1m2
    • marysienka44 Re: Zrobiliśmy mały remoncik (ostrzegam, będzie r 23.07.09, 15:22
      Łóżko ze stargo łóżka piętrowego (15 lat), regał zwykły sosnowy.
      Klunkry -kazdy widzi smile
    • alexandra74 Re: Zrobiliśmy mały remoncik (ostrzegam, będzie r 23.07.09, 15:24
      Przepiękniusio, i z jakim pomysłemwink
      • bryanowa-1 Re: Zrobiliśmy mały remoncik (ostrzegam, będzie r 23.07.09, 15:42
        a mnie sie podoba,ze dziecko ma w pokoju tak jak mu się podoba.pamietam ,ze
        cały czas męczyłam rodziców by mi pokój zrobili na żółto-niebiesko.skończyło sie
        na tym,ze se sama zrobiłam jak podrosłam.długo sie nie nacieszyłam bo wyjechałam
        za granice a na pomiatke rodzicom zostawiłam pomalowane na niebiesko drzwi od
        pokoju z zółta szybatongue_out
    • cura_domestica Re: Zrobiliśmy mały remoncik (ostrzegam, będzie r 23.07.09, 15:48
      Najważniejsze , że Marysi się podoba big_grin Jak bym miała dodać coś swojego kuca
      namalowałabym niżej <wiem , że one umieją fruwać wink > tak na wysokości wzroku
      Marysi , mógłby np. chodzić po zielonej trawie wink
      • asiaiwona_1 Re: Zrobiliśmy mały remoncik (ostrzegam, będzie r 23.07.09, 15:56
        ależ oczywiście, że najważniejsze, że córce się podoba. Ja napisałam
        tylko jak ja bym się czuła w takim pokoju. Przecież to pokój dziecka i
        ono w nim spędza najwięcej czasu, więc ono ma się w nim dobrze czuć smile
    • panna.migotka777 Re: Zrobiliśmy mały remoncik (ostrzegam, będzie r 23.07.09, 16:06
      Dla małej dziewczynki SUPER! Ładnie rysujesz, ja nie mam żadnego talentu tongue_out
      • dlania Re: Zrobiliśmy mały remoncik (ostrzegam, będzie r 23.07.09, 16:09
        No niezła ta Tęczulka ci wyszławink
        A łóżko tez malowane? Nie smierdzi farbą?
    • figrut Re: Zrobiliśmy mały remoncik (ostrzegam, będzie r 23.07.09, 16:15
      Sam kolor jak najbardziej OK. dla dziewczynki. Chłopakom też dam taki kolor
      główny jaki będzie się im podobał. Jednak brakuje mi czegoś w tym pokoiku. Mimo
      różu i zabawek na regale jest w nim tak jakoś surowo. Dałabym ścianę okienną na
      słoneczny żółty, reszta różowa, ale.... nie wiem, czegoś tam brak. Jest ładnie,
      układnie, ale pustawo i surowo jak na mój gust.
      • marysienka44 Re: Zrobiliśmy mały remoncik (ostrzegam, będzie r 23.07.09, 16:22
        Pustawo i surowo to jest tam tylko 5min.gdy jest porządek, a potem
        wierz mi, jest hmmm swojsko a raczej burdelus pospolitus wink
        Farba nowa do mebli z DULUXA rewelacja! Nie śmierdzi nic a nic, no
        lekko przy malowaniu. A potem nic. Do tego ekstra kryje powierzchnie
        lakierowanie jak i te z surowego drewna.
        Muszę męża zapytać o nazwę. Puszka kosztuje ok.26zł. My zużyliśmy
        1,5 puszki. Bo jeszcze biurko jest różowe
        • dlania Re: Zrobiliśmy mały remoncik (ostrzegam, będzie r 23.07.09, 16:25
          Zapytaj marys, bo moje dzieci maję w pokoju sosnowe meble w 3 odcieniach (łóżko
          inne, biurko inne, kufer, regał, komoda inne)wink Mozna by wykorzystac urlop męza
          i to ujednolicićwink
        • demonii.larua Re: Zrobiliśmy mały remoncik (ostrzegam, będzie r 23.07.09, 16:28
          Potwierdzam farba duluxowa do mebli jest ekstra (reszta to szit, ale ta im się
          udała) smile
        • figrut Re: Zrobiliśmy mały remoncik (ostrzegam, będzie r 23.07.09, 16:31
          Mnie nie chodzi o podłogę na której oczywiste, że chaos będzie. Chodzi mi raczej
          o pomieszczenie, ściany. Ściana okienna jest wąziutka i pomalowana też na róż.
          Jaśniejszy kolor na tej okiennej ścianie optycznie powiększyłby pokój i dodał
          nowy kolor, który by ożywił pokój. Osobiście dałabym na niej żółty, ale np.
          niebieski (jaśniutki) tez byłby OK. Ściany masz już pomalowane, to może zastanów
          się nad zasłonkami, które nie będą od tego, aby zasłaniać, a jedynie w celach
          ozdobnych. Nie malowałam duluxem mebli, ale ściany owszem. Można po niej ścianę
          zetrzeć wilgotną szmatką, ale nie wszystko schodzi. Jeśli będzie za mokra,
          porobią się zacieki i jaśniejsze plamy. Osobiście ponad wszystko polecam farbę
          Beckers Designer. Moczysz gąbkę, zalewasz płynem do mycia naczyń, ścierasz
          czymś suchym i nie ma śladu po jakimkolwiek brudzie smile
    • demonii.larua Re: Zrobiliśmy mały remoncik (ostrzegam, będzie r 23.07.09, 16:26
      Moje laski też maja pokój w kolorach, które same wybrały: zielony, żółty (taki w
      pomarańcz trochę wpada, a nie wiem nie znam się na kolorach) i fiolet jasny, do
      tego Jula sobie walnęła na ścianie przy swoim piętrze dwa ciemno filetowe serca
      i na innych ścianach mają pianki kubusiowe. Młody sam sobie już maluje ściany -
      zawsze na zielono smile
      Czegoś mi brakuje tam gdzie ten kuc jest może trawkę jaką domaluj? smile
      Generalnie fajnie smile
      • marysienka44 Re: Zrobiliśmy mały remoncik (ostrzegam, będzie r 23.07.09, 16:37
        ja tam Duluxa do ścian też polecam. Ostatnio olej mi się wysmyknął i
        pół sciany zalane. szmata, ludwik, woda - zeszło wszystko.
        Nigdy nie mam jakiś bąmbli czy cóś. Zawsze ładnie mi się zmywa.
        Tą trawkę chyba jednak namaluję, teraz taka ze mnie ogordniczka że
        wszystko co zielone mnie zachwyca big_grin
        • panna.migotka777 Re: Zrobiliśmy mały remoncik (ostrzegam, będzie r 23.07.09, 17:05
          Figrut ma rację, koniecznie daj ozdobne zasłonki. Ja kupiłam w Ikei takie
          cienkie jak firanka (mgiełka bez wzorków) i upięłam je na boki. Jest masa
          kolorów i na pewno coś dobierzesz, może na dziale dziecięcym znajdziesz jakieś
          wesołe zestawienia kolorów i wzorów.
    • fabryka.lodow.napatyku Marysienka 23.07.09, 17:23
      mozesz mi jeszcze wyslac ta diete-odchudza na zawolanie?
      bede Ci wdzieczna
    • agik82 Re: Zrobiliśmy mały remoncik (ostrzegam, będzie r 23.07.09, 17:30
      moje córy skomentowały: "mama śliczny! kupimy taki dla nas?"
    • moofka Re: Zrobiliśmy mały remoncik (ostrzegam, będzie r 23.07.09, 17:45
      fajowo, jestes bardzo zdolna mama smile
    • slimakpokazrogi Re: Zrobiliśmy mały remoncik (ostrzegam, będzie r 23.07.09, 21:36
      o jaaaa! ja chcę córeczkę!!!! syn raczej na taki pokój nie
      pójdzie....
    • deela Re: Zrobiliśmy mały remoncik (ostrzegam, będzie r 23.07.09, 23:02
      Eryk
      pieeeeeekne imie
      jak bog da a partia pozwoli a maz sie wykaze na 3go syna bedzie mial na imie Eryk
      • cosa_nostra_77 Re: Zrobiliśmy mały remoncik (ostrzegam, będzie r 23.07.09, 23:56
        kuc mi sie podoba tylko trawy mu brakuje,gdyby byl w biegu moglby
        tak zostac, wygladaloby jakby lecial, a tak stoi w powietrzutongue_out
        caly rozowy pokoj to troche przesada,oprocz tego kojarzy mi sie z
        klasztorem,pustawo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka