tabakierka2 20.08.09, 09:58 czyli czarna top lista znienawidzonych posiłków/rzeczy ciekawe czy nam się pokryją. Mój 1) brukselka 2) brokuły 3) szpinak 4) marchewka z groszkiem 5) pomidor Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iskierka40 Re: Czego nie zje mąż/niemąż? 20.08.09, 10:03 wątróbki,nie lubi zup,kabaczka ,cukini. Odpowiedz Link
madame_zuzu Re: Czego nie zje mąż/niemąż? 20.08.09, 10:02 Nie zje jak mu za dużo nałożę.czegokolwiek. A tak to wszystkożerny. Za kasza gryczana nie przepada, ale zje jak zrobię Odpowiedz Link
amoreska Re: Czego nie zje mąż/niemąż? 20.08.09, 10:03 1. Brukselka 2. Zupa z kaszą manną 3. Flaczki 4. Omlet Jak mi się coś przypomni, to może dopiszę Odpowiedz Link
margotka28 Re: Czego nie zje mąż/niemąż? 20.08.09, 10:05 marchewka z groszkiem i bez i ogólnie prawie wszystkie warzywa, które nie są kiszone lub konserwowe Odpowiedz Link
dlania Re: Czego nie zje mąż/niemąż? 20.08.09, 10:08 Tortów i ciastek. Za to produkty, które wymieniłas, wpieprzałby tonami, a pomidor to w ogóle, król warzyw Odpowiedz Link
cafe_tee Re: Czego nie zje mąż/niemąż? 20.08.09, 10:09 - wszelakiej maści placków i racuchów, a w szczególności z cukinii i kabaczka (czasem ziemniaczanego z cukrem..przełknie) - owoców morza w każdej postaci - nie ruszy. -- Odpowiedz Link
dragica Re: Czego nie zje mąż/niemąż? 20.08.09, 10:08 1.barszcz 2.kalafior 3.brukselka 4.kapusniak 5.zupa ogorkowa 6.krupnik Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: Czego nie zje mąż/niemąż? 20.08.09, 10:11 widzę dragica, że podobni ci nasi mężowie - mój zupy ogórkowej też nie tknie Odpowiedz Link
dragica Re: Czego nie zje mąż/niemąż? 20.08.09, 10:42 Moj y polskiej kuchni lubi bigos i pierogi,pozostale potrawy z reguly napawaja go obrzydzeniem,barszcz szczegolnie.Co roku na Wigilie zrobie barszcz i co roku ktokolwiek by byl z autochtonow,widzac czewrona zupe,przezywa szok kulturowy Odpowiedz Link
panna.migotka777 Re: Czego nie zje mąż/niemąż? 20.08.09, 10:16 - kalafior - zupa kalafiorowa - fasolka szparagowa - kasza gryczana na razie tyle zauważyłam ale my dopiero rok i 3 miesiące razem Odpowiedz Link
panna.migotka777 Re: Czego nie zje mąż/niemąż? 20.08.09, 10:30 Zapomniałam o tatarze, mięso generalnie pochłania ale nie surowe. Odpowiedz Link
kitka20061 Re: dlania 20.08.09, 22:31 Trochę chaotycznie napisałam, bo sie spieszyłam, wiec już piszę dokładnie. Nie zje: kiełbasy, beleronu, boczku, smalcu i niczego co jest na nim smażone, skwarek, odkroi kazdy tłuszczyk z szynki, kotleta schabowego, kurczaka i innego zwierzaka. Tłuszcz roślinny mu nie przeszkadza. Odpowiedz Link
nati.82 Re: Czego nie zje mąż/niemąż? 20.08.09, 10:21 Szpinak, bób, marcepan, więcej niż jeden naleśnik Odpowiedz Link
madame_zuzu Re: Wasi męzowie maja dziecięce nawyki;-)))) 20.08.09, 10:26 ciesze sie ze moj nie ma takich jazd jedzeniowych, bo albo by chodził głodny, albo ja bym miała nerwice Odpowiedz Link
romashka Re: Wasi męzowie maja dziecięce nawyki;-)))) 20.08.09, 10:41 >ciesze sie ze moj nie ma takich jazd jedzeniowych, bo albo by chodził głodny, albo ja bym miała nerwice Genialne Mój też wszystkożerny Odpowiedz Link
hellious Re: Czego nie zje mąż/niemąż? 20.08.09, 10:39 Zdecydowanie brukselka i brokuly. Reszte zje. A, jeszcze cukinia, ale ja tez nie przepadam wiec looz. Odpowiedz Link
ajike Re: Czego nie zje mąż/niemąż? 20.08.09, 10:50 Nie tknie wątróbki. Twierdzi również, że nie lubi brukselki, jednak podobnie mówił o brokułach. Zmienił zdanie jak mu je zrobiłam po swojemu (a nie rozgotowałam jak jego mama). Co do brukselki, to popracuję nad tym. Wątróbka mi nie przeszkadza, bo też jej nie jadam. Odpowiedz Link
doral2 Re: Czego nie zje mąż/niemąż? 20.08.09, 10:56 krupniku i miękkiego, rozgotowanego mięsa. dla niego mięso wystarczy prawo-lewo obsmażyć, aby krew się ścięła i już jest dobre. im dłużej gotowane tym większym wstrętem go napawa... Odpowiedz Link
sabek81 Re: Czego nie zje mąż/niemąż? 20.08.09, 11:01 raczej wszystkozerny, nie przepada za krupnikiem, watrobka ale czasami zje Odpowiedz Link
e.logan Re: Czego nie zje mąż/niemąż? 20.08.09, 11:06 Miałam napisac ze moj wszystko zerny ale z moich obserwacji wynika ze nie przepada za flaczkami i tatarem zwanym przez niego surowa krowa. Ale zje jak mu odpowiednio doprawie i podam .Ale napewno nigdy nie zjadlby tego w zadnej jadlodajni. Odpowiedz Link
pa.trycja Re: Czego nie zje mąż/niemąż? 20.08.09, 11:08 Nie zje: 1.Flaków 2.Śledzi 3.Wątróbki 4.Kaszanki Odpowiedz Link
attiya Re: Czego nie zje mąż/niemąż? 20.08.09, 11:19 ja mam dobrze, bo mój pan mąż je wszystko Odpowiedz Link
noxi Re: Czego nie zje mąż/niemąż? 20.08.09, 11:24 Mój nie zje mięsa i nie wypije mleka. Inne produkty mleczne spoko, no i góra warzyw i owoców Odpowiedz Link
bryanowa-1 Re: Czego nie zje mąż/niemąż? 20.08.09, 11:28 mój prawie wszystko żerny he he nie znosi kaszy(w wojsku sie przejadł he he) jak robiłam gulasz z kaszą to mi powiedział ,ze:KASZĄ DZIECI STRASZĄ.czyli ,ze nie mam gotowac kaszy he hehe Odpowiedz Link
karolciaa23 Re: Czego nie zje mąż/niemąż? 20.08.09, 11:54 kaszanki, wątróbki, za kaszą też nie przepada Odpowiedz Link
karra-mia Re: Czego nie zje mąż/niemąż? 20.08.09, 12:02 PODROBÓW (celowo napisane drukowanymi, bo nienawidzi tego) sera żółtego, no chyba że roztopiony na tostach, w zupie neapolitance truskawek (podobno się objadł) Odpowiedz Link
elan-o100 wszystkożerny jest 20.08.09, 12:19 i nie rozumie jak można czrgoś nie lubić i mówi, że ja to jestem francuzki piesek Odpowiedz Link
deela Re: Czego nie zje mąż/niemąż? 20.08.09, 12:40 pomidor chyba ze juz jest pokrojony jak ma se sam ukroic to nigdy w zyciu Odpowiedz Link
semida Re: Czego nie zje mąż/niemąż? 20.08.09, 12:45 -skrzydelka -żeberka -szpinak -buraki bez chrzanu -surowki Odpowiedz Link
inia33 Re: Czego nie zje mąż/niemąż? 20.08.09, 12:45 1. grzyby (jada tylko pieczarki) 2. kaszanka 3. śledzie w oleju 4. słodycze (1 kawałek czekolady gorzkiej w miesiącu całkowicie zaspokaja jego potrzeby) Odpowiedz Link
setia Re: Czego nie zje mąż/niemąż? 20.08.09, 13:09 nie znosi ogórków (toleruje tylko kiszone) i indyka we wszelkiej postaci Odpowiedz Link
zoja.pl Re: a ktoś przebije mojego??? 20.08.09, 18:08 1.cebuli surowej 2.pietruszki 3.szczypiorku 4.rzodkiewki 5.papryki surowej 6.brukselki 7.szpinaku 8.ogórków małosolnych 9.czerwonej kapusty 10.cukini 11.kabaczka 12.kaszy 13.pierogów ruskich i z serem 14.białego sera 15.serka "wiejskiego" 16.szprotek wędzonych 17.podrobów - ale ja też nie rusze 18.buraczków (tylko jako ćwikła z chrzanem) 19.selera naciowego i pewnie jeszcze wiele innych rzeczy, których nie wymieniłam, bo nie pamiętam teraz ciężkie życie z nim mam pod tym względem Odpowiedz Link
18_lipcowa1 moj to ideal bo 20.08.09, 18:27 zje wszystko co podam i jeszcze sie bedzie cieszyl trafilam na faceta dla ktorego schabowy i micha pelna kartofli zrobionych PO DOMOWEMU po przyjsciu z pracy to nie priorytet, jak nic nie ma to sie nie obraza, jak jest sos z torebki to sie cieszy, jak przypalone lekko ciasto to po rekach caluje ja wiem ze on czegos tam specjalnie nie lubi typu brokuly albo pieczarki ale jak troche przemyce to zjada grzecznie Odpowiedz Link
annabetka Re: Czego nie zje mąż/niemąż? 20.08.09, 18:40 W zasadzie wszystkożerny,nie przepada za gołąbkami,zupami typu-kapuśniak,krupnik(w zasadzie wszystkie bez entuzjazmu je po za pomidorową),za wątróbką..jakieś leczo ,no zje bo zje bez entuzjazmu.Ja w/w uwielbiam ale raczej nie robię,lubię widzieć,że ktoś ze smakiem wpiernicza to co ugotuję(czasem zaszaleję i sama dla siebie robię w dużej ilości coś co średnio jemu wchodzi,mrożę sobie i jak nie mam pomysła na obiad to chłop ma schabowego a ja sobie swoje ulubione rozmrażam Odpowiedz Link
bei Re: Czego nie zje mąż/niemąż? 20.08.09, 22:35 mówił, ze kalafiorów nie je- robilam w ciescie nalesnikowym z serem- zjadł kilka porcji, zjadł kotlety z kalafiora- chyba się juz przemógł i polubił. Odpowiedz Link
tomelanka Re: Czego nie zje mąż/niemąż? 20.08.09, 22:48 moj pan narzeczony tez zje wszystko, zupy kłują w ząbki, a najbardziej pomidorowa, zwlaszcza z ryzem oraz szampan i winoale zjesc, zje wszystko jako poczatkujaca kucharka dalam mu kiedys niedosmazone mieso, chcialam mu dac wiekszy kawalek, z wierzchu wygladalo na dobre, ale w srodku jeszcze nie bylo, gmeral gmeral w talerzu w koncu schowal do lodowki i stwierdzil ze odgrzeje sobie na kolacje, bo nie jest głodny teraz dopiero pozniej sie kapnelam ze surowe w srodku Odpowiedz Link
mankencja Re: Czego nie zje mąż/niemąż? 20.08.09, 22:39 wszystko. nie lubi bananow i paru innych rzeczy, ale jak glodny, to zje. poza tym przeważnie to on gotuje Odpowiedz Link
agusia79-dwa Re: Czego nie zje mąż/niemąż? 20.08.09, 22:43 mój nie tknie tylko grzybowej. Odpowiedz Link
marta_i_koty Re: Czego nie zje mąż/niemąż? 20.08.09, 22:45 Nie lubi szpinaku i brukselki - o tyle kiepska sprawa, ze ja i jedno, i drugie uwielbiam.. Odpowiedz Link
endi100 Re: Czego nie zje mąż/niemąż? 20.08.09, 22:44 Ziemniaków z koperkiem kapusty z koperkiem zupy z koperkiem ogólnie zapach koperku go odrzuca. Odpowiedz Link
tumigutek5 Re: Czego nie zje mąż/niemąż? 20.08.09, 22:49 papryka i szpinak .... próbowałam na różne sposoby i zawsze łajza wyczuje Odpowiedz Link