carrymoon 28.08.09, 11:03 potrzebuje porady nie przepadam za mięsem. Kielbachy i karkowki nie lubię ot zboczenie coś bym zjadła na grilu jednak może macie jakieś fajne pomysły i przepisy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cudko1 ja mam są zajebiste poprostu 28.08.09, 11:13 bierzesz: cukinie, ew. kabaczka lub patisona paprykę, cebulę (możesz lekko podgotowanego kalafiora, brokułę, marchewkę, fasolkę szparagową) sos sojowy ciemny, czosnek - mnóstwo jak lubisz, ziółka (też co lubisz, ja daję prowansalskie, bazylię) pieprz i sól, wszytsko pokrojone w duże kawałki wkładasz do tacki - takiej bez dziurek ofcors i na grilla - ja wstawiam na takiego jeszcze mocno się palącego, zakryte folią aluminiową, i pieczesz - jakos niedługo,żeby nie zrobiła się mazia PALCE LIZAĆ!!!!! Odpowiedz Link
madame_zuzu Re: grilowane warzywa 28.08.09, 11:19 ja kawałki papryki griluje tuz obok mięsa. Bez tacki. Na ruszcie. Często kłąde na grila czosnek cała głowke w łupinie, zawinięta w foplie alu. Czoch się robi strasznie miękki i daje sie rozsmarować na chlebi- pycha. Plaster cebuli kłade na folii alu, podlewam ciut oliwą, sypie sol, pieprz, ziola, a na do polowke podotowanego ziemniaka, po ziemniaku sypie znow ciut soli, ziol, i oliwe. Zawijam w folie tworząc sakiewkę. Na grila.. pyszne to to, A jak nie jesz miesa, to może ryba z grila by Ci smakowała. Poszukam i podrzuce przepis, na pyszna rybkę Odpowiedz Link
madziamamula Re: grilowane warzywa 28.08.09, 12:06 kolby kukurydzy, piecze się w foli, z kawałkiem masła. Pychota! Odpowiedz Link
exotique Re: grilowane warzywa 28.08.09, 12:16 papryka, cukinie, kabaczki, baklazan- na grilla, mozna osolic, mozna ziolami podsypac. Odpowiedz Link
marchewek_r Re: grilowane warzywa 28.08.09, 12:42 Ja robię zalewę z oleju, musztardy i przypraw. Kroję kabaczka albo cukinie w plastry i wkładam na kilka godzin do zalewy. Potem griluję ogóra po jednej stronie, jak tylko przekładam go na plecki to na tą stronę już zrobioną kładę plaster mozarelli a na nią plasterek pomidora. Jak się ser rozpuści danie gotowe. Odpowiedz Link