mnikita 04.05.09, 17:52 Czy aby napewno?Premii nie ma podwyzek nie ma ale na wyjazdy sluzbowe kierownikow w postaci nart w Alpach austriackich jak najbardziej pieniadze sie znalazly,mamy przeciez blizej hotele osrodki itp itd Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
castoludek Re: Kryzys?? 04.05.09, 20:11 wiadome od dawna jest że oszczędności i kryzys dotyczy wszystkich oprócz kierowników i dyrektorów!!!czyli co??ci co zarabiją kase dla casto(czyli zwyczajni robole-doradcy i kasjerki)muszą liczyc się z tym że to na nich(NA NAS) BEDĄ OSZCZEDZAĆ NAJWIECEJ!!!niemożliwe byłoby przeciez "zebranie kierowników" bliżej niż w alpach...lub w Cechach prawda?!!??!! Odpowiedz Link
pogromca_mitow Re: Kryzys?? 05.05.09, 00:22 Na co właściwie idą środki z Funduszu Socjalnego? Odpowiedz Link
rogowicycki Re: Kryzys?? 08.05.09, 21:12 W zasadzie idą na nieoprocentowane pożyczki dla pracowników (oczywiście na cele mieszkaniowe - zakup cegły, opału ale nie np telewizora chociaz to w zasadzie cel mieszkaniowy, bo w samochodzie przecież się go nie trzyma) na bilety do kina, kręgle imprezy firmowe. Nic innego nie przychodzi mi do głowy. Swoją drogą wydaje mi sie że powinna być możliwość otrzymania pozyczki na każdy cel jak w wielu innych zakładach pracy. Chyba że w domyśle cel mieszkaniowy = zakupy w Casto. Można i tak zwiekszać obrót... Odpowiedz Link
pogromca_mitow Re: Kryzys?? MROCZNE OBLICZE KRYZYSU.... 08.05.09, 21:52 Hehe, uśmiałem się jak zobaczyłem, że w tym roku żeby iść na imprezę z dziećmi trzeba za to zapłacić... (ile właściwie wynosi ten fundusz i czy to my płacimy na niego składki?...) To samo było z ostatnią imprezą CASTO, jak chciałeś iść, to najpierw musiałeś dychacza za to zapłacić. Ale kto zapłacił naspeedowanym ochroniarzom którzy wyrzucali ludzi z imprezy (z kierownikami włącznie)?? Ktoś tam nawet dostał takiego kopa na klatę, że wyleciał przez drzwi? Myślę, że w ramach oszczędności można by nam sprzedawać bilety na wejście do pracy , do wyjść na przerwy też . Bramka się wtedy szybciej zwróci... A dla stałych pracowników rabaty na te bilety... Odpowiedz Link
rogowicycki Re: Kryzys?? MROCZNE OBLICZE KRYZYSU.... 08.05.09, 22:18 No u nas za imprezy się nie płaci, jak narazie.Kazać płacić to już przeginka.Zresztą te imprezy to cyrk.Fajnie jest pijemy, jesteśmy wszyscy kolegami a w pracy potem po ludziach się jeździ. Coś tu jest nie tak. Heh a najwięcej zarobiliby sprzedając bilety do kibla Odpowiedz Link