Dodaj do ulubionych

winda vs. rolety

02.07.11, 19:24
Kochani,

Mam wielką prośbę a propos naszych wind: jeśli ktoś już zrywa te cholerne reklamy rolet, sroloet i pierdolet, to błagam: zabierajcie zerwane świstki ze sobą! Akurat chyba w ostatni piątek roleciarze się reaktywowali i zrobili nowe wlepki w windach, a następnie ktoś je pozrywał, rzucił na podłogę windy i tak już zostało. Ja osobiście również mam alergię na słowo "roleta", ale na mieszkanie w syfie również mam alergię. Z góry bardzo dziękuję za zrozumienie :-)
Obserwuj wątek
    • 7kevin Re: winda vs. rolety 03.07.11, 11:04
      nie korzystam z windy często ale też już z drugi raz w ciągu miesiąca taką sytuacje zastałem.
      Swoją drogą ciekawe jak długo jeszcze osłony będą cieszyć nasze oczy.
      zazwyczak 6-8 miesięcy od przekazania mieszkań są osłony. a u nas już rok minął i dalej są.

Może to umowa SM z roleciarzami że im powierzchnie reklamową udostępniają :)

czasem mam chęć sam zdemontować te osłony.
      • angieinc Re: winda vs. rolety 03.07.11, 22:59
        Ja też chciałabym już jeździć elegancką i czystą windą,i czasem przejżeć się w lustrze :-),ale jak sobie pomyślę,że ktoś w moment ją porysuje,to chyba wolę,żeby ta obudowa była jak najdłużej.Co do ulotek i śmieci po nich,też się zastanawiam,kto to robi?!Ja,póki co spotykam miłych i kulturalnych sąsiadów,więc może to jacyś obcy?! :-)
      • dyzio_01 Re: winda vs. rolety 04.07.11, 09:30
        zgadzam się z kevinem i jak by była jakaś zorganizowana akcja usuwania osłon to się przyłączam :)
        • kalawala Re: winda vs. rolety 31.08.11, 12:27
          Odnosnie sciagania oslon w windach to powinnismy jescze poczekac. Moj sasiad dopiero robi remont a w sierpniu robotnicy zakladajac mu szafy wnekowe rozwalili naroznik na korytarzu przy jego wejsciu do mieszkania i porysowali sciany. Wyobrazam sobie jakby wygladaly windy po wnoszeniu elementow do tej szafy. Oslony powinny zniknac jak juz sie wszyscy wprowadza.
          • angieinc Re: winda vs. rolety 03.03.12, 19:38
            Dziś,wsiadając do windy,szlag mnie trafił!
            W mniejszej windzie w kl."A" zastałam porysowane drzwi!!! :-(
            Ktoś wydrapał wielki napis!!! Mieszkamy tak krótko,a już tyle wandalizmu!
            Zastanawiam się kto może mieć przyjemność w takim działaniu!? Raczej nie ktoś kto tu mieszka?
            Może ten co lubi wydrapywać napisy,wydrapie sobie coś fajnego na swojej ścianie w mieszkaniu!!!?
            • kalawala Re: winda vs. rolety 05.03.12, 08:27
              Sprawa jest juz "monitorowana" i mozliwe, ze uda sie odszukac sprawcow. Zeby tylko nie wygladalo to jak z naklejkami roleciarzy. Po ukazaniu sie pierwszej za chwile byly ich dziesiatki. Szkoda ze windy nie sa monitorowane bo jest to miejsce gdzie mozna bezkarnie dokonac wandalizmu i to bardzo dla nas kosztownego.
              • tobiaty Re: winda vs. rolety 05.03.12, 13:54
                Jest pomysł żeby rozszerzyć monitornig miedzy innymi o windy.
                • 82jano Re: winda vs. rolety 05.03.12, 14:42
                  To jest bardzo dobry pomysł. Mam jednak nadzieję, że nie kosztem "żywej" ochrony na miejscu.
                  • 7kevin Re: winda vs. rolety 05.03.12, 15:19
                    Z tego co na zebraniu gadaliśmy to do czasu gdy NOMa i inne systemy nie będą działały a klatka C niezostanie zamknięta domofonem nie bedzie rezygnacji z ochrony, potem pomyslimy czy będize potrzebna. dodatkowy monitoring przyda się, tym bardziej że im więcej kamer tym lepiej. i bezpieczniej.
                    • modzelaki37 Re: winda vs. rolety 05.03.12, 16:04
                      Dodatkowa kamera w windzie i domofon w klatce C to świetne inwestycje. Cieszę się, że ktoś o tym pomyślał. Zapewnienie bezpieczeństwa to podstawa. Ochrona w mieszkaniówkach to już żadna rewelacja tylko standard, zwłaszcza jak są garaże. Jeśli Hobus jest drogi, to może coś poszukajmy tańszej oferty?
                      • kukkurryku Re: winda vs. rolety 07.03.12, 19:24
                        Przydały by się też kamery na klatkach schodowych, przy wyjściu na dach i przy wyjściach z wind...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka