isa.stern 11.04.10, 15:11 ciekawa jestem, kogo wystawi PiS i SLD, macie jakieś typy...?! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taziuta Re: wybory 11.04.10, 15:35 isa.stern napisała: > ciekawa jestem, kogo wystawi PiS i SLD, macie jakieś typy...?! Nie wiem kogo wystawią, ale sądzę, że Komorowski z kimś przerżnie... Odpowiedz Link
taziuta Re: wybory 11.04.10, 17:22 isa.stern napisała: > z kimś z PiS...?!...;) Wolałbym aby przerżnął z kimś z lewicy, ale nie widzę żadnego sensownego kandydata po lewej stronie... Odpowiedz Link
isa.stern Re: wybory 11.04.10, 17:26 już Szmajdziński został wybrany, bo ktoś musiał, szkoda, obie panie, które zginęły, mogłyby być dobrymi kandydatkami... Odpowiedz Link
isa.stern Re: wybory 11.04.10, 17:30 odpowiedziałam na Twój post i tego nie ma...:/ :( napisałam, że obie panie, które zginęły, byłyby dobrymi kandydatkami... Odpowiedz Link
ave.duce Iso, trzeba czasem poczekac, bo się coś "zawiesza" 11.04.10, 17:34 a informatyków chyba brali z łapanki na ten portal. :p Odpowiedz Link
henry-k-log Re: Iso, trzeba czasem poczekac, bo się coś "zawi 11.04.10, 17:37 nieustannie jak w temacie;( Odpowiedz Link
ave.duce Re: Iso, trzeba czasem poczekac 11.04.10, 18:10 forum.gazeta.pl/forum/w,299,109107392,,Ptrzepraszam_ze_przeszkadzam.html?v=2 :p Odpowiedz Link
henry-k-log Re: Iso, trzeba czasem poczekac 11.04.10, 18:48 ..i odpowiedź profesYonalnej zawodÓwki..;) Odpowiedz Link
isa.stern Re: Iso, trzeba czasem poczekac, bo się coś "zawi 11.04.10, 19:27 oki, ale niezbyt długo...;) Odpowiedz Link
isa.stern Re: wybory 11.04.10, 17:28 to prędzej Romaszewski, chociaż Ziobro na pewno zdobyłby dużo więcej głosów.... btw - czy Romaszewski nie został przypadkiem wywalony z klubu...?! Odpowiedz Link
henry-k-log Re: wybory 11.04.10, 17:35 >.. Romaszewski nie został przypadkiem wywalony z klubu...?! Na 3-ce chyba tylko, sercem ci on Jarosławowi oddany jak mało który (Nie)PiSowiec. Odpowiedz Link
isa.stern Re: wybory 11.04.10, 19:28 wiem, czytałam z nim wywiad, ale trudno powiedzieć, czy Jarosław juz mu wybaczył... Odpowiedz Link
henry-k-log Re: wybory 11.04.10, 19:44 > ..trudno powiedzieć, czy Jarosław juz mu wybaczył... Sama prawda, póki żyw który i wPiSie jest(był) i się niezależnością choć ciut stanowiska wychylił, do końca żywota swojego i Jarosława-Stratega mieć przechlapane będzie:) Odpowiedz Link
isa.stern Re: wybory 11.04.10, 19:57 Ave wyklucza Ziobro, Romaszewskiego też wykluczyliśmy - zatem kto będzie godzien zastąpić brata jego...?! Odpowiedz Link
henry-k-log Re: wybory 11.04.10, 20:20 > kto będzie godzien zastąpić brata jego...?! Szczypińska-torebka? raczej nie, Jarosława jakoś tak w'ogóle do Kobiet nie ten tego, Gosio ś.p. by bliższym mu był...jak tak się dłużej zastanowić, to wielki strateg sam - golusieńki po katastrofie się ostał, czyli Jarosław na pRezydĘta? Jeszcze wczoraj był jak niżej wątek;) ... Re: Jaroslaw Kaczynski na prezydenta Polski czarnygrom333 napisał: A kto twoim zdaniem powinien stanąć u boku Jarosława jako Pierwsza Dama w miejsce Marii Kaczyńskiej(1950 - 2010)? ..................... Odpowiedz Link
ave.duce Wg mnie > Jarosława K. się poświęci 11.04.10, 17:22 dla dobra Boga, Honoru i Ojczyzny, i Narodu, oczywista oczywistość > choć zbolały wielce > stanie do wyborów. Heros! OBYM się myliła, tak mi dopomóż Panie B.! :p Odpowiedz Link
iza.bella.iza To psychologicznie niemożliwe. 11.04.10, 17:26 Bliźniak po stracie drugiego bliźniaka to żywy trup. Jarosław jest już poza życiem wszelkim, a zwłaszcza politycznym. Wczoraj w Smoleńsku wyglądał jak robot. Tak po ludzku, to naprawdę mi go żal i naprawdę mu współczuję. Odpowiedz Link
ave.duce Re: To psychologicznie niemożliwe. 11.04.10, 17:37 A było psychologicznie możliwe, żeby jedno bliźnię starsze, nie bacząc na nic, skazywał drugie bliźnię młodsze na autentyczne męczarnie w imię posiadania fullwAAAdzy? Jak napisałam > chcę się mylić! Jako człowiekowi > współczuję, politykowi > życzę jak najgorzej. :p Odpowiedz Link
iza.bella.iza Re: To psychologicznie niemożliwe. 11.04.10, 22:49 ave.duce napisała: > A było psychologicznie możliwe, żeby jedno bliźnię starsze, nie bacząc na nic, > skazywał drugie bliźnię młodsze na autentyczne męczarnie w imię posiadania > fullwAAAdzy? To jest zupełnie co innego. Jarosław w tej parze był od rządzenia, a Lech od wykonywania poleceń. Pewnie jeszcze w łonie matki Jarek wygrał pozycję silniejszego. Są takie badania, które dowodzą, że ciąż bliźniaczych jest o wiele więcej niż się bliźniąt rodzi. Skąd rozbieżność? Ano stąd, że bliźnięta walczą ze sobą o miejsce w macicy i czasem jedno przegrywa śmiertelnie. Gdy jednak oba się rodzą, to są ze sobą nierozerwalnie związane i jedno nie może żyć bez drugiego, często jest to klasyczny układ sado-maso opisany przez Fromma. W takim układzie kat nie istnieje bez swojej ofiary i vice versa. > Jako człowiekowi > współczuję, politykowi > życzę jak najgorzej. Mam tak samo. Odpowiedz Link
ave.duce Założysz się? 12.04.10, 17:54 iza.bella.iza napisała: > Jarosław w tej parze był od rządzenia, a Lech od wykonywania poleceń. Właśnie! W wicewersji byłoby bardziej prawdopodobne "załamanie", chociaż Lecha podtrzymałaby RODZINA. Może to by wystarczyło, ale LECH wycofałby się z polityki. Jarek tego nie zrobi. :p Odpowiedz Link
iza.bella.iza Re: Założysz się? 12.04.10, 20:56 ave.duce napisała: > Właśnie! W wicewersji byłoby bardziej prawdopodobne "załamanie", chociaż Lecha > podtrzymałaby RODZINA. Może to by wystarczyło, ale LECH wycofałby się z > polityki. Jarek tego nie zrobi. > O to, że Jarosław odejdzie z polityki się nie założę. Polityka to jego życie. Mogę się jednak założyć, że nie wystartuje w najbliższych wyborach prezydenckich. Odpowiedz Link
iza.bella.iza Re: O co? 13.04.10, 23:27 Qźwa, Ave już sama nie wiem o co. Ten Wawel mnie powalił. Cała nadzieja w Marcie, że się postawi. Jestem pewna, ze stryjek z nią tego nie konsultował. Jarek stawia wszystko na jedną kartę i przegina. To mu się na dłuższą metę nie opłaci. Niech se startuje, gówno ugra... Odpowiedz Link
ave.duce Re: O co? 14.04.10, 11:02 Grzechów odpuszczenie? Jeszcze znajdą się okazje do hazardu. Co Ty na to? Proponuję tak czy siak > napić się! :p Odpowiedz Link
iza.bella.iza Re: O co? 14.04.10, 17:48 ave.duce napisała: > Grzechów odpuszczenie? Jeszcze znajdą się okazje do hazardu. Co Ty na to? O.K. W Polsce o sprawy polityczne lepiej się nie zakładać. > Proponuję tak czy siak > napić się! > Tak, to świetny pomysł. Zdrówko:) Odpowiedz Link
isa.stern Re: Wg mnie > Jarosława K. się poświęci 11.04.10, 17:28 już to pisałam, to wolę Jarka od Ziobry...:/ Odpowiedz Link
ave.duce Re: Wg mnie > Jarosława K. się poświęci 11.04.10, 17:43 Gdyby był tylko taki wybór, to poszłabym i > prawdopodobnie > popełniłabym przestępstwo, czyli wzięła kartę i jej nie oddała. Ale nie będzie, bo są z jednej sitwy kaczej i na żadnego z nich nie będę zmuszona głosować. I nie muszę się zastanawiać, którego "wolę". Niech ten PiS szczeźnie wreszcie i odejdzie w niebyt. :p Odpowiedz Link
isa.stern Re: Wg mnie > Jarosława K. się poświęci 11.04.10, 19:28 po prostu uważam, że Ziobro ma realną szansę wygrać, Jarek - nie...:) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Wg mnie > Jarosława K. się poświęci 11.04.10, 19:41 Przecież nie chodzi o czyjąkolwiek wygraną (mówię o przedstawicielu PiS). Chodzi o władzę. Zi0br0 nie gwarantuje Jarosławowi K. władzy. Dlatego odpada. Tak myślę. :p Odpowiedz Link
kefirka.de Re: Wg mnie > Jarosława K. się poświęci 11.04.10, 19:04 Ave nie chcę być uszczypliwa, bo Cię cenię. Ale prawdę też cenię. Po co Ty prosisz Pana Boga jeśli nie jesteś wierząca? chyba, że ksywka Pan B. zgoła innej siły dotyczy. Odpowiedz Link
ave.duce Jako fatalistka używam "Boga" w sensie "Losu". 11.04.10, 19:15 Poza tym, polecam moją sygnaturkę > Czy sądzicie, że Bóg jest katolikiem? >>> G.Ch. Lichtenberg Odpowiedz Link
isa.stern Re: Jako fatalistka używam "Boga" w sensie "Losu" 11.04.10, 19:30 to może nie pisz o sobie ateistka tylko agnostyczka...?! Odpowiedz Link
kefirka.de Re: Jako fatalistka używam "Boga" w sensie "Losu" 11.04.10, 19:40 No to jestem ciekawa jak to z Ave jest. Zwyczajnie jak ciekawska baba, bez podtekstów. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Jako fatalistka używam "Boga" w sensie "Losu" 11.04.10, 19:44 Ok, ale o co chodzi? :p Odpowiedz Link
henry-k-log Re: Jako fatalistka używam "Boga" w sensie "Losu" 11.04.10, 19:46 > to może nie pisz o sobie ateistka tylko agnostyczka...?! Toż to, bałem się Pani AVE to samo napisać:) Odpowiedz Link
isa.stern Re: Jako fatalistka używam "Boga" w sensie "Losu" 11.04.10, 19:58 :) Ave właśnie nieco się najeżyła...;) :D Odpowiedz Link
ave.duce Re: Jako fatalistka używam "Boga" w sensie "Losu" 11.04.10, 20:05 Nie jestem agnostyczką. :p Odpowiedz Link
henry-k-log Re: Jako fatalistka używam "Boga" w sensie "Losu" 11.04.10, 20:22 aaaLe przecież i nie ateistką?;)) Odpowiedz Link
henry-k-log Re: Pan wie lepiej, kim jestem? 11.04.10, 20:28 No dobra..już nie gadam n/t z Panią;) Odpowiedz Link
kefirka.de Re: Pan wie lepiej, kim jestem? 11.04.10, 20:42 Też kiedyś byłam ateistką. Może z lekką domieszką agnostycyzmu.To znam te klimaty. Odpowiedz Link
kefirka.de Re: Pan wie lepiej, kim jestem? 11.04.10, 21:02 No przed moją własną apokalipsą. Samo się uwierzyło.Bez wiary już by mnie nie było. Mam porównanie, wolę być wierząca. Mam nadzieję, że mnie tu nikt nie będzie z tego powodu dyskryminował? Zresztą ja tu tylko na chwilę. Losowy przypadek, jak ktoś by chciał może po mnie pojeździć. Jakoś przeżyję, a co tam. Odpowiedz Link
ave.duce Twój wybór. Szanuję to. 12.04.10, 10:10 Nikt nie będzie po Tobie "jeździć". "Jazdy" odbywają się po instytucji i jej urzędnikach. Nikt nie namawia nikogo ani do wiary, ani do niewiary. :p Odpowiedz Link
kefirka.de Re: Twój wybór. Szanuję to. 13.04.10, 09:32 No wiem Ave. Jakoś mi tak z palców głupawo zeszło na klawiaturę. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Twój wybór. Szanuję to. 13.04.10, 15:05 Bywa. Mnie się czasem tez przydarza. Palce szybsze od roz/na/mysłu ;) :p Odpowiedz Link
blind_as_a_bat Re: Wg mnie > Jarosława K. się poświęci 15.04.10, 23:05 ,,,- Naszym naturalnym kandydatem jest Jarosław Kaczyński, takie poczucie dominuje w partii. Rozumiemy kolegów, którzy o tym mówią, choć nie powinni tego robić publicznie - powiedziało nam wczoraj zgodnie dwóch czołowych polityków PiS. Obaj przyznają, że dostają SMS-y i telefony od działaczy, którzy pragną, by wystartował prezes PiS, bo to on może kontynuować misję Lecha Kaczyńskiego. - Prezesa widziałem we wtorek. Był bardzo wstrząśnięty. Jestem pewien, że to on będzie naszym kandydatem. Najbliżej wyobrażenia, jaki powinien być prezydent, jest jego brat - mówi Gazecie poseł Jarosław Jagiełło. Wcześniej podobnie mówił Paweł Poncyljusz. Decyzja należy do Jarosława Kaczyńskiego,,, Odpowiedz Link
ave.duce Ha! Ja wiedziałam... że tak będzie ;) 26.04.10, 15:23 A psychologia NIE JEST nauką. :p Odpowiedz Link
tojajurek Nie wiem jak Szanowni Państwo? 11.04.10, 23:49 Ale jeśli prezydętem miałby zostać Jarek, albo - co gorsza - Ziobro, to ja wypierdzielam. Może jest do kupienia jakaś maleńka, niedroga, skalista wysepka na Morzu Śródziemnym na przykład. Zrobiłoby się sciepę - i sru. Zakładamy małe księstwo (dobrze brzmi) Polonia Veritas i wszystkie kurduple mogą nam skoczyć. Odpowiedz Link
iza.bella.iza Spoko:) 12.04.10, 00:11 Ani Zbynek, ani Jaro już nami rządzić nie będą:) Jak to jest z Jarosławem, pisałam wyżej do Ave. Zbynio zaś wystartuje jedynie wtedy, gdy wygra w samym PiS, lub zrobi w nim rozłam i urwie większość jego część. A od statu w wyścigu prezydenckim do jego mety droga daleka. Nie sądzę, żeby wyrwał cokolwiek więcej ponad ostatnie sondaże dla śp. Lecha. Odpowiedz Link
lackzadek Re: Spoko:) 12.04.10, 01:04 A ja optuję za jakąściś revolucyą! Dawać KURVSKIEGO!!! Odpowiedz Link
ave.duce Pisałaś, a ja zostanę przy swoim... 12.04.10, 17:48 Polecam też ten wątek na FK i niektóre wpisy n/t > boblebowsky > Moim zdaniem Jarek to twardziel i zakapior, który podniesie się szybciej niż to się wszystkim wydaje. :p Odpowiedz Link
iza.bella.iza A ja przy swoim:) 12.04.10, 20:57 Czytałam ten wątek i odpisałam Ci na pytanie o zakład. Odpowiedz Link
ave.duce Re: A ja przy swoim:) 13.04.10, 15:07 Si, si! ps. nie chcę Cię martwić, ale mam 5 butelek do przodu na bank! A jeden, co się wypiera, że przegrał, zwiał. :p Odpowiedz Link
basia.basia SLD Olejniczaka a PiS to wielka niewiadoma... 12.04.10, 00:52 Ziobro ujdzie do ścigania przestępców (od biedy) ale to niedowarzony smarkacz i na prezydenta go nie wystawią. Zresztą czekają go wyroki sądowe i oni dobrze o tym wiedzą. PiS jest w tragicznej sytuacji. Poważniejsi politycy od nich odeszli. Moim zdaniem wchodzi w grę tylko prof. Legutko (jako poważna kandydatura), który nie ma szans na wygraną ale niewystawienie kandydata byłoby poważnym błędem. Chodziły słuchy, że Lech się wycofa i zastąpi go Gęsicka. Tajny plan przepadł. Ale jeżeli myśleli o osobie tego rodzaju (niczego jej nie ujmując) to stoją pod ścianą. Mogą też spróbować szukać osoby niezwiązanej z PiS ale szanowanej i wyrazistej, i tę nakłonić. Nikt taki mi nie przychodzi do głowy. Prof. Staniszkis rzuciła 2 nazwiska, jeszcze przed tragedią, ale mną "rzuciło" jak usłyszałam: Romaszewski lub Olszewski. Odpowiedz Link
ave.duce SLD Olejniczaka? No way!!! 12.04.10, 10:20 Myślę, że w jeszcze gorszej sytuacji znalazło się SLD. Nad wszystkim góruje "autorytet" ;))) Napieralskiego. Jeżeli "lewica" nie pójdzie po rozum do głowy, to wyda tylko ka$$. Nałęcz pewnie "rośnie w siłę", ale nic mu to nie pomoże. Cimoszewicz? Chyba, żeby miał poparcie PO, a to niemożliwe. Olechowski > jako ten "bliżej centrum & liberalny" poparty przez "lewicę"? Wątpię, bo ... Piskorski. Omnibus Oleksy się zgłosi na ochotnika?! ;) :p Odpowiedz Link
iza.bella.iza Re: SLD Olejniczaka? No way!!! 12.04.10, 21:02 Też uważam, że Olejniczak nie ma szans na to, żeby zostać kandydatem SLD. Za to rośnie we mnie przekonanie co do tego, że cała lewica wystawi wspólnego kandydata. Nie mam tylko pomysłu kto to może być. Muszę spytać Kuma z Antałówki. On coś wie. Odpowiedz Link
1zorro-bis A ja mysle, ze jednak Komorowski.... 13.04.10, 10:11 chyba, ze popelni w tych nastepnych miesiacach jakis skandal.... Odpowiedz Link
iza.bella.iza Z którą? :( 13.04.10, 23:35 Dwie najlepsze kandydatki właśnie wracają z Moskwy w cynkowanych trumnach:( Jolcia? Bez sensu. Odpowiedz Link
sclavus No i wystawił!!! 26.04.10, 15:50 Bez żadnych zaskoczeń... Nawet uzasadnienie prezesa zaskoczeniem nie było... PeeS - ciekawe, komu zamelduje... porażkę? Odpowiedz Link