ave.duce 17.05.10, 17:45 U mnie i owszem :( ps. dobrze, że ja na skarpie, a Narwia w dole ;) :p Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
remez2 Re: Leje? 17.05.10, 17:52 ave.duce napisała: > U mnie i owszem :( > > ps. dobrze, że ja na skarpie, a Narwia w dole ;) Masz dobrze. U mnie też leje a różnica poziomów = 1,0 m. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Leje? 17.05.10, 18:01 Wiesz, dopiero z czasem zdałam sobie sprawę, że kupując ten dom (po raz pierwszy i pewnie ostatni!) miałam więcej szczęścia niż rozumu ;) To widok z "mojej" skarpy na Narwię > ps. możesz zdradzić, jak się Twoja rzeka wabi? Jeżeli nie, nie ma sprawy! :p Odpowiedz Link
remez2 Re: Leje? 17.05.10, 18:25 ave.duce napisała: > Wiesz, dopiero z czasem zdałam sobie sprawę, że kupując ten dom (po raz pierwsz > y i pewnie ostatni!) miałam więcej szczęścia niż rozumu ;) > > To widok z "mojej" skarpy na Narwię > Widok jest przepiękny. Szczerze zazdroszczę. > ps. możesz zdradzić, jak się Twoja rzeka wabi? Jeżeli nie, nie ma sprawy! To nie rzeka. To staw z własnym źródłem. W 2008 r. podczas podobnej ulewy chałupa o mało co nie popłynęła (duży stok). Odpowiedz Link
ave.duce Re: Leje? 17.05.10, 18:48 To niedobrze. "Sam" budowałeś, czy kupiłeś od kogoś? :p Odpowiedz Link
remez2 Re: Leje? 17.05.10, 18:51 ave.duce napisała: > To niedobrze. > "Sam" budowałeś, czy kupiłeś od kogoś? Kupiłem. Mam ptaki, żaby i trochę psiego hałasu. :-) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Leje? 17.05.10, 19:01 Ano właśnie :( Pewnie nie przyszło Ci do głowy (a ten, co sprzedawał "zapomniał" Cię poinformować), czym grozi ten uroczy staw z własnym źródłem, kiedy w czasie deszczu żaby się nudzą. ps. a riby są? :p Odpowiedz Link
remez2 Re: Leje? 17.05.10, 19:05 ave.duce napisała: > Ano właśnie :( > Pewnie nie przyszło Ci do głowy (a ten, co sprzedawał "zapomniał" Cię > poinformować), czym grozi ten uroczy staw z własnym źródłem, kiedy w czasie > deszczu żaby się nudzą. Rzeczywiście zapomniał. Ryby soM. :-) > ps. a riby są? > > :p Odpowiedz Link
ave.duce Re: Leje? 17.05.10, 19:09 Boszsz, ale Ci zazdraszczam! W takim stawie łowić można ręką! ;) :p Odpowiedz Link
inna57 Re: Leje? 17.05.10, 21:05 Jak leje to jest zaleta. Ja też na tej skarpie ;) Płynie Narew płynie po pięknej krainie tak mi się sparafrazowało ;) Ale już mam dość tego lania. Poproszę o włączenie słoneczka ;) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Leje? 17.05.10, 21:51 Leje coraz bardziej ;) ps. pertraktacje z Panem B. na razie bezskuteczne :( :p Odpowiedz Link
iza.bella.iza Re: Leje? 17.05.10, 22:43 A we Wiśle więcej wody niż po roztopach wiosennych:( I ponoć Czesi zaczęli zrzucać wodę ze zbiorników retencyjnych. Boję się powtórki z 1997 roku. Wtedy też niż bałkański i czeskie zbiorniki zafundowały nam straszną powódź. Odpowiedz Link
airam.as Re: Leje? 18.05.10, 00:44 Lało. Jak z cebra. Ale juz przestało. www.youtube.com/watch?v=LAecdC3W3Yg Odpowiedz Link
tojajurek Re: Leje? 18.05.10, 00:56 U mnie leje jak wół do karety, albo jak Filip z konopi między drzwi. Robi przerwy dla oddechu i zaczyna znowu. Pieprzone ocieplenie klimatu i globalna groźba katastrofalnej suszy. Odpowiedz Link
ave.duce Od wczoraj pogoda jest słoneczna w zasadzie :) 20.05.10, 23:33 Wieczorem malutko popadało, ale już przestało. Woda na Wkrze w Pomiechówku nawet nie taka wysoka. :p Odpowiedz Link
trusiaa Re: Od wczoraj pogoda jest słoneczna w zasadzie : 21.05.10, 00:20 A parapet? Czy zalało parapet??? Odpowiedz Link
ave.duce Re: Od wczoraj pogoda jest słoneczna w zasadzie : 21.05.10, 14:21 Nic a nic. Suchuteńki on ci jest! :p Odpowiedz Link
trusiaa Re: Od wczoraj pogoda jest słoneczna w zasadzie : 21.05.10, 15:13 ... jak, nie przymierzając... ryż (paraboliczny)? Odpowiedz Link
ave.duce Re: Od wczoraj pogoda jest słoneczna w zasadzie : 21.05.10, 15:18 Para buch! Para dmuch! Dmuchany. Przynęta taka ;) :p Odpowiedz Link
trusiaa Re: Od wczoraj pogoda jest słoneczna w zasadzie : 22.05.10, 11:05 Dmuchany... się rozmarzyłam - pamiętasz szyszki z takiego ryżu, w czekoladzie? W domu się je robiło - w stanie wojennym na ten przykład :) Odpowiedz Link