Dodaj do ulubionych

Olałam polityke i .....

03.09.10, 15:45
zaczelam dluzsze spacerki z psem po lesie. Dla zdrowotności, przyjemnosci psa,
męża i mojej oraz dla pożytku.
A to efekt dnia
dzisiejszegohttps://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/mb/yj/nbef/baPVQcxRa1v7SSDscB.jpg
Z wczorajszego spaceru wyszlo 2 słoiczki po 0,5 l marynowanych.
Obserwuj wątek
    • ave.duce Słusznie! Polityka jest zawsze :((( 03.09.10, 16:26
      a grziby nie!
      • sclavus Re: Słusznie! Polityka jest zawsze :((( 03.09.10, 17:46
        Ja wysłałem ;))) na grzyby żonę... do Polski...
        Nie muszę olewać polityki!
    • ave.duce Chyba pójdę w Twoje ślady, Wando. 10.09.10, 17:32
      Dzisiejsze podrygi Jarosława K. i coraz dziwniejsze pomysły ws. wiadomego krzyża >
      odrzucają mnie na razie od FK.

A Pan Prezydent dalej w krzakach.
      • wanda43 Re: Chyba pójdę w Twoje ślady, Wando. 10.09.10, 17:43
        Mnie tez. Dlatego latam na grzyby, a w przerwie dziergam rozne pierdoly. Wlasnie skonczylam dla siostrzenicy i ciotecznej wnuczki. Fotki sa na fotoforum.
      • airam.as Re: Chyba pójdę w Twoje ślady, Wando. 11.09.10, 11:48
        ave.duce napisała:

> Dzisiejsze podrygi Jarosława K. i coraz dziwniejsze pomysły ws. wiadomego
        > ] krzyża >
        > odrzucają mnie na razie od FK.
        >
        > A Pan Prezydent dalej w krzakach.

A weź, Ave, czy o grzibach ,czy o ribach, a Tobie wszystko się z jednym kojarzy ;)
        • ave.duce Re: Chyba pójdę w Twoje ślady, Wando. 12.09.10, 13:53
          Przyganiał kocioł garnkU ;)
          • airam.as Re: Chyba pójdę w Twoje ślady, Wando. 12.09.10, 19:37
            Nooo, wieesz ci, garnku..
            KociołkU też czasami zależy na znalezieniu na tym forum od czasu do czasu tematu nie-politycznego, ale typowo "ze-dworowego". Chiciazby o grzibach i ribach. Bo inaczej kociołek zaczyna się gotować.
            Gdzie jest ToNaszJurek ja sie pytam? Gdzie jest Bat?

ach...idę odpocząć.
            • ave.duce Re: Chyba pójdę w Twoje ślady, Wando. 12.09.10, 19:42
              Ić, dziecko ;)
              • airam.as Re: Chyba pójdę w Twoje ślady, Wando. 12.09.10, 19:54
                Idem :(
                • wos9 Re: Chyba pójdę w Twoje ślady, Wando. 15.09.10, 15:59
                  airam.as napisała:

> Idem :(
                  >
                  >W dzieciństwie Mama nauczyła mnie takiej pseudo-łecińskiej gadki: "Ego idem, cum lapidem, canis na mnie szczeka, ja canisa w łeb lapidem, i canis ucieka"

Dodaję, że komuś, kto by zrobił jakąkolwiek krzywdę canisowi, łeb bym urwała przy samej dupie.
    • airam.as Re: Olałam polityke i ..... 11.09.10, 11:46
      Śliczne grzybki. Byle nie trucizna ;)
      Moja mama była uratowała życie swojemu zięciowi, co uważa się za grzybiarza-znawcę.
      Jeden grzybek byl w koszyczku nie teges.
      Pokłócili się, bo mama swoje, a on swoje. Męskie ego zachwiane. Wezwali więc sąsiada, podobno super znawcę też, który stwierdził jednoznacznie, że ma podziękować teściowej za czujnośc i wiedzę.
      Szwagier dwa dni do mamy sie nie odzywał :-D Na szczęście wakacje się skończyły i sobie pojechał, więc się jakoś rozeszło...po kościach :)
      • kolorowa_skarpetka Re: Olałam polityke i ..... 12.09.10, 18:15
        no, z grzybkami to roznie sie konczy, nawet dla rzekomych znawcow...
        ale bardzo lubie samo zbieranie i szlajanie sie po lesie:)
        a polityki mam juz tez serdecznie dosc i mdli mnie jak widze wciaz naglowki z chorymi wypowiedziami JK
    • witekjs Re: Olałam polityke i ..... 11.09.10, 23:51
      Kiedy Ty nie interesujesz się /olewasz/ polityką, to polityka zainteresuje się Tobą...
      • wanda43 Re: Olałam polityke i ..... 12.09.10, 17:16
        Qźwa! Wiem niestety, ze i tak mnie dopadnie radosna tforczosc pOsłow. Doświadczam chocby robiąc za kierowce. Namontowali durnie wszedze i na gęsto tych kamer czy innych fotoradarow i straz miejska zasila gminne budzety, a takze robi sobie wyniki. Durnie nie myslace tymi wynikami pokazuja swoja nieudolnosc i brak jakichkolwiek dzialan prewencyjnych. To jak najnizsza ilosc wukroczen powinna swiadczyc o ich skutecznosci, a nie sztuki zlapane za przekroczenie o 5 km szybkosci. Az mnie korci zrobic sobie proce i nap..ć kamieniami w te ustrojstwa. Wiek mnie tylko powstrzymuje, bo glupio by bylo, gdyby mnie na stare lata skazywaliali za chuliganstwo wielokrotne.
        • airam.as Re: Olałam polityke i ..... 12.09.10, 19:53
          Nie chodzi o 5 km/h, tylko granicą dopuszczalną jest 10 proc. w stosunku do ograniczenia na danym terenie. Tak mi kiedyś mówił policjant, co to mnie fotołapka pstrykła na prostym odcinku drogi, nad ranem, zero ruchu i było ograniczenie do 40. Zabulilam ponad cztery stówy wtedy pamiętam. A jechałam wtedy cos nieco powyżej 60 km/h do siedmdziesięciu max. To jest, w tamtych warunkach jakie były - bezpiecznie. Na moje wyczucie.
          n akażde przekroczenie o 10 proc maja inne stawki, jakoś tak mi tłumaczył gość potem, ale nie pamiętam dokładnie, bo to parę lat temu było.
          Ale fakt, z tymi muchołapkami zdecydowanie przesadzają. Jedyna z nimi walka, to wzięcie pod uwagę Dopplera. :) , Ale się to tyczy tylko "radarów mobilnych".
          Znam osobę co ma w tym wprawę., aby poirytować mobilne radary, czyli policjantów. Jedzie grzecznie, widzi police z radarem trzymającego nieprawidlowo "pistolecik"
          i nagle przyspiesza, tuż mu przed nosem. Wazny jest kąt pomiaru i przyspieszenie. Police, widząc po ich zachowaniu, chyba o tym pojęcia nie mają. U goscia na radarze więc może wyskoczyć zarówno 30 km/h, jak i 500 - jesli ma taką skalę na ustrojstwie :), . No i kolesie głupieją wtedy totalnie ;-D . Przynajmniej kiedyś tak było, może teraz nieco się wyedukowali, choć nie sądzę.
          Więc można uprawiać tego typu chuligaństwo też :)
    • wanda43 Re: Olałam polityke i ..... 14.09.10, 13:06
      Efekt dzisiejszego spacerku ze psem i paneczkiemhttps://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/mb/yj/nbef/TNK7lD3oR4R8mVeV4B.jpghttps://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/mb/yj/nbef/VQN3kV7mY8DBNUDmBB.jpg

I żeby dobić mieszczuchów, co mnie namawiaja na powrót do Wawy ;)
      Latosie przerobione. Nie wszystkie, bo 2 słoiki zabrała synowa, a jeden został wyżarty jako zakąska w sobote :)https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/mb/yj/nbef/Uek7CSlcaxuvwapznB.jpg
      • wanda43 Re: Olałam polityke i ..... 14.09.10, 21:13
        Wyskoczylam z sasiadka jeszcze raz na godzinke i oto efekt
        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/mb/yj/nbef/OgLBlsPZwSPKOvYIRB.jpg
        Jutro jedziemy ciut dalej o 6.
        Oko wam zbieleje! ;)
    • wanda43 Re: Olałam polityke i ..... 15.09.10, 20:21
      Po 4 godzinach łazenia po lesie - 2 wiaderka. Sama! https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/mb/yj/nbef/g3mbn2CdaZAWrBkNCB.jpg Nóg nie czuje, rąk tez od obierania. Ostatnia partia sie gotuje, ocet też z przyprawami, a wieksze sie suszą, pełen piekarnik.
      • ave.duce Re: Olałam polityke i ..... 15.09.10, 21:28
        Chcesz mnie koniecznie wpędzić do grobu ;)
        • wanda43 Re: Olałam polityke i ..... 15.09.10, 22:17
          Ja? No w zyciu!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka