trusiaa 18.10.10, 09:35 Zrób to sam(a) czyli wykonaj to własnoręcznie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trusiaa Re: Kąt poRad 18.10.10, 13:01 sznur samochodów... korek... PoRada trzecia: Jak wyjąć korek z butelki ;) Odpowiedz Link
gat45 Poradźcie ! 18.10.10, 13:08 Jak zrobić benzynę w warunkach domowych i z ogólnie dostępnych produktów ? Odpowiedz Link
trusiaa Re: Poradźcie ! 18.10.10, 13:21 PoRada benzynowa :) Chociaż najprościej byłoby mieć zaprzyjaźnionego/udomowionego szejka, ale myślę że na początek shaker wystarczy ;) Odpowiedz Link
gat45 Re: Poradźcie ! 18.10.10, 13:29 Dzięki Trusiuu, ale ja mam benzynowca, na dieslu nie pojedzie :(((( Cóż, przyjdzie mi grzać się u domowego ogniska i wyżerać zapasy z zamrażarki. Mam też kilka pudełek sardynek. W baku zostało mi coś koło 3 litrów na absolutnie czarną godzinę. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Poradźcie ! 18.10.10, 13:57 Może w aptece? Bo na poczcie raczej nie będzie. Odpowiedz Link
gat45 Re: Poradźcie ! 18.10.10, 14:44 Fuj ! W aptece stołowałam się kilka miesięcy i chwatit. Odpowiedz Link
metamorph Re: Poradźcie ! 18.10.10, 15:16 gat45 napisała: > Jak zrobić benzynę w warunkach domowych i z ogólnie dostępnych produktów ? całą tajemnicą jest by użyć odpowiednich składników. polecam ogólnie dostępną benzynę. potem robisz roztwór. 1 część benzyny na tysięczną części wody można bez obaw lać do baku Odpowiedz Link
gat45 Re: Poradźcie ! 18.10.10, 15:21 No właśnie ! Ale u mnie benzyna przestała być produkten dostępnym. W moim miasteczku czynna jest już tylko jedna stacja, kolejka do niej wielogodzinna, sprzedają po 10 litrów na pysk i zapas im się kończy. Odpowiedz Link
metamorph Re: Poradźcie ! 18.10.10, 15:33 to może jak kiełbasę ze starego kraju? w paczce? Odpowiedz Link
gat45 Re: Poradźcie ! 18.10.10, 15:42 Poczta strajkuje. A zresztą i tak nie byłoby czym paczek wozić, bo pociągi też stoją, a ci, co jeszcze mają trochę benzyny, stoją na blokadach, spowodowanych przez kierowców ciężarówek. Cała nadzieja w cygańskich taborach, może coś dowiozą wracając... Odpowiedz Link
metamorph Re: Poradźcie ! 18.10.10, 16:29 a może magia sympatyczna? użyj zamiast benzyny czegoś, co podobnie śmierdzi niewykluczone, że jak się nawdychasz oparów to przeżyjesz podróż życia. Odpowiedz Link
gat45 Re: Poradźcie ! 18.10.10, 16:40 Rada ciekawa. Ale czy na pewno wskazana dla kogoś, kto się właśnie wykaraskał z raka krtani - to już bym nie była taka pewna. Ale nie szkodzi, ja domatorka jestem i chętnie sobie posiedzę we własnym obejściu. Ostatnie takie strajki trwały cztery tygodnie. Ciekawam, ile teraz wytrzymają. Odpowiedz Link
metamorph Re: Poradźcie ! 20.10.10, 19:08 gat45 napisała: > Rada ciekawa. Ale czy na pewno wskazana dla kogoś, kto się właśnie wykaraskał z > raka krtani - to już bym nie była taka pewna. > > Ale nie szkodzi, ja domatorka jestem i chętnie sobie posiedzę we własnym obejśc > iu. Ostatnie takie strajki trwały cztery tygodnie. Ciekawam, ile teraz wytrzyma > ją. no to może wrotki? nie skreślaj od razu. daj szanse czterokołowym. Odpowiedz Link