trzecikot 21.10.10, 15:09 A co! Patrzę na półkę, a na półce zawieszka takiej treści: "Oferta z folderu Morskie Przysmaki - ogórki konserwowe" Ależ ta biotechnologia poszła do przodu! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sclavus Re: Byłem dzisiaj w Biedronce 21.10.10, 15:20 Aco!? Bierzesz takiego ogórka konserwowego... przekrawasz na pół wzdłuż (koniecznie!)... zamykasz oczy... wkładasz do ust... i już sobie wyobrażasz, że to jakaś małża albo i ostryga (jak za dużo octu, to i ostroga może być) WIęcdzietu sensacja??? ;))) Odpowiedz Link
inna57 Re: Byłem dzisiaj w Biedronce 21.10.10, 15:22 A ogórkach morskich słyszałeś ? pl.reeflex.net/kategorie/77.html Lepiej sprawdź dokładnie co jest w tych słoikach. Co prawda nie słyszałam o konserwowanych strzykwach ale kto to wie różne rzeczy różni ludzie na świecie jadają. Odpowiedz Link
trzecikot Re: Byłem dzisiaj w Biedronce 21.10.10, 15:24 No dajże spokój - to są zwykłe korniszony - właśnie zagryzam. Odpowiedz Link
inna57 Re: Byłem dzisiaj w Biedronce 21.10.10, 15:33 Smacznego. No korniszon to rozumiem, światowa potrawa. Bo już takie kwaszeniaki większość świata uważa za zepsutą żywność. Odpowiedz Link
trzecikot Re: Byłem dzisiaj w Biedronce 21.10.10, 15:37 Dobra dobra - jak gościłem jednego Irlandczyka, to opróżnił mi wiadro małosolnych w dwa dni! I zażądał receptury! Odpowiedz Link
ave.duce Re: Byłem dzisiaj w Biedronce 21.10.10, 15:43 Receptura Irlandczyku na budę > Polish koper is the best! Odpowiedz Link
trzecikot Re: Byłem dzisiaj w Biedronce 21.10.10, 15:48 Mówił, ze ma sąsiadów Polaków i oni mają taki dziwny koper w ogródku ;) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Byłem dzisiaj w Biedronce 21.10.10, 16:25 Moi znajomi Anglicy zażerają się ogórkami (koper from Poland) i grzybkami. Kiedyś "ciemne sąsiady" podejrzewali mnie, wracającą z lasu z koszem maślutków, że chcę odziedziczyć posiadłość ;) Odpowiedz Link
man_sapiens Re: Byłem dzisiaj w Biedronce 21.10.10, 17:17 Wikipedia pisze, że Zwierzęta zaliczane do strzykw występują głównie w morzach pełnosłonych, niektóre przystosowały się do wód o mniejszym zasoleniu No to ten małosolny jak najbardziej pasuje. Podobno ogórek morski smakuje jak bardzo delikatna ośmiornica, czyli może być pyszny. Odpowiedz Link
mike.recz Re: A ja nie byłam. 21.10.10, 15:55 Co nie oznacza, że jeszcze możesz się tam udać;) Odpowiedz Link
ploniekocica Uwaga będzie obscenicznie nieco 21.10.10, 15:33 za moich młodych lat jedną z największych obelg w moim kręgu był: ch... słodkowodny. Dalej pozostawiam Waszej wyobraźni :) Odpowiedz Link
mala200333 Re: Byłem dzisiaj w Biedronce 21.10.10, 18:09 A to ciekawostka przyrodnicza taka... Odpowiedz Link
ave.duce Re: Żabie udka ze skrzydełek kurczaka 29.10.10, 17:56 Zbyt świeże żabie udka ... podrygują. A te ze skrzydełek kurczaka fruwają? Odpowiedz Link