ave.duce 30.10.10, 08:04 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ave.duce Re: Zwolennikom SLD coraz bliżej do PiS 30.10.10, 08:06 ps. idę oglądać mecz. Odpowiedz Link
panidemonka Re: Zwolennikom SLD coraz bliżej do PiS 30.10.10, 08:09 Faktycznie. Zaczęło się w czasie kampanii przedwyborczej, teraz "rośnie w siłę". Problem w tym, że Napieralski jest bardziej nijaki niż ktokolwiek inny. Napieralski jest do kitu. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Zwolennikom SLD coraz bliżej do PiS 30.10.10, 10:14 "Obrońcom krzyża napieralskiego" brakuje argumentów ad rem i atakują ad personam. Wśród nich są forumowicze, po których się tego nie spodziewałam :( Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: Zwolennikom SLD coraz bliżej do PiS 30.10.10, 13:53 onegdaj pomyślałam o tym, jak to się dzieje ciekawie. albo mało ciekawie właśnie : jest sobie taki Napieralski, którego nie uważam za poważnego polityka, ale sobie czasem o nim napiszę, bo zabawne są niektóre rzeczy. i natychmiast wyskakuje grupa jego zwolenników, która wali personalnie opowiadając absolutne absurdy o agesji, zawiści etc. - słowem antyfan Napieralskiego = zatrudniony w przemyśle nienawiści. /Jolu.Izo - nie Ciebie mam na myśli/ i nie ma co tłumaczyć, nie ma co wyjaśniać, bo Napieralski stał się tym samym, którym dla zwolenników PiS Kaczyński. no i taki Napieralski, nieomal obojętny, może się stać kimś, kogo autentycznie się nie lubi przez zwykłe przeniesienie, skojarzenie z nim tego bezsensownego zachowania jego, nawet nie zwolenników, a wyznawców. dziękuję Ave, że próbowałaś wytłumaczyć. nie dało rady : LiD i już na przykład. czemu ? bo jakiś pan wie lepiej. Odpowiedz Link
jola.iza1 Re: Zwolennikom SLD coraz bliżej do PiS 30.10.10, 15:16 No cóż, zatem pozwolisz, że się oddalę przybliżając się do PiS. Główną motywacją mojej aktywności politycznej była potrzeba władzy i żądza popularności. Ta druga była nawet silniejsza od pierwszej, bo chyba jestem bardziej próżny, niż spragniony władzy. -Tusk Odpowiedz Link
ave.duce Re: Zwolennikom SLD coraz bliżej do PiS 30.10.10, 15:38 Identyfikujesz się z uogólnionym > z konieczności > opisem? Dziwne. ps. sama nie lubię uogólnień. MEA CULPA! MAXIMA. Odpowiedz Link
antisepic0 Re: Zwolennikom SLD coraz bliżej do PiS 30.10.10, 15:53 Pora udac sie do lekarza ave Odpowiedz Link
ave.duce To też typowe. Zaczynają się zjawiać "świeżynki" 30.10.10, 15:59 Pod własnym nickiem brakuje odwagi. Żenada. * Szukasz: antisepic0 Znaleziono: 1 Sortowanie wyników: wg trafności wg daty Re: Zwolennikom SLD coraz bliżej do PiS Pora udac sie do lekarza ave So, 30-10-2010, 15:53:51 Forum Forum ze Dworum Autor: antisepic0 Podobne: Znajdź Wyklucz Odpowiedz Link
antisepic0 Re: To też typowe. Zaczynają się zjawiać "świeżyn 30.10.10, 16:10 Twoj watek to zenada. Albo dowod obledu. Odpowiedz Link
ave.duce Pisz/cz, pisz/cz jeszcze ;))) 30.10.10, 16:23 Sobie a muzom, bo z mojej strony eot. Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: To też typowe. Zaczynają się zjawiać "świeżyn 30.10.10, 16:35 dowodu obłędu czy żenady w postach Ave nie widać na jotę. brak odwagi u Ciebie - tak. Odpowiedz Link
antisepic0 Re: To też typowe. Zaczynają się zjawiać "świeżyn 30.10.10, 17:02 W czym moj brak odwagi sie przejawia? Odpowiedz Link
wiewiorzasta Re: To też typowe. Zaczynają się zjawiać "świeżyn 01.11.10, 23:03 antisepic0 napisał: > W czym moj brak odwagi sie przejawia? W anonimowych występach. Odpowiedz Link
lackzadek Re: To też typowe. Zaczynają się zjawiać "świeżyn 01.11.10, 22:46 ave.duce napisała: > Pod własnym nickiem brakuje odwagi. Żenada. > > * Szukasz: antisepic0 > Znaleziono: 1 > Sortowanie wyników: wg trafności wg daty > > Re: Zwolennikom SLD coraz bliżej do PiS > > Pora udac sie do lekarza ave So, 30-10-2010, 15:53:51 > > Forum Forum ze Dworum Autor: antisepic0 Podobne: Znajdź Wyklucz AVE! Noblesse oblige! Nie zniżaj się. Odpowiedz Link
ave.duce Łatwo powiedzieć ;) 01.11.10, 22:53 Ale ... schyliłam się jeno na sekundę. Za leniwa jestem na "szperanie". Odpowiedz Link
ave.duce Re: Zwolennikom SLD coraz bliżej do PiS 01.11.10, 19:57 Nie warto było... czyli moja "dyskusja" z Remezem2, która zaczęła się od jego odpowiedzi na post Gacka. Odpowiedz Link
gat45 A mnie się bardzo nie podoba tytuł tego wątku 01.11.10, 20:09 Bliżej do PiS tym, którzy się z Tobą i Olgą nie we wszystkim zgadzają ? Na to wychodzi. A na mój gust to zbyt ciężka artyleria. I tyle. Odpowiedz Link
ave.duce Jeżeli nie żartujesz, a wygląda na to, że nie > 01.11.10, 20:19 mogę tylko przypuszczać, że nie czytałaś wątków, o których wspominam (nie wyliczam ich, fakt). Już w innym poście się pokajałam za zbytnie uogólnienie. I tyle. Odpowiedz Link
gat45 Nie żartuję. Widzę, co wisi na FzD i ubolewam. 01.11.10, 20:32 Tamtych wątków nie czytałam, ale to nie ma znaczenia. Wisi tutaj i niektórych kolegów niezasłużenie obraża. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Nie żartuję. Widzę, co wisi na FzD i ubolewam 01.11.10, 20:55 Przecież ktoś, kto nie ma sobie do zarzucenia tego, o czym piszę, nie weźmie mojego postu do siebie. Napisz, których kolegów masz na myśli? Jak na razie przylazło tu coś i mnie usiłowało obrazić. To było jedno z koleżeństwa? Odpowiedz Link
gat45 Re: Nie żartuję. Widzę, co wisi na FzD i ubolewam 01.11.10, 21:46 Nie wiem, co tu przylazło. Ja nie umiem zgadywac po nickach. Ale : "Przecież ktoś, kto nie ma sobie do zarzucenia tego, o czym piszę, nie weźmie mojego postu do siebie" - to mi coś tam, coś tam przypomina. Kto nic nie ma na sumieniu, może spać spokojnie ? Tak ? Uraziłaś Jolę-Iiii i częściowo mnie. Jeżeli miałabym wybierać z czterech parlamentarnych partii w PL, to najbliżej by mi było do SLD. Ze wszystkimi zastrzeżeniami, ma się rozumieć, ale jednak. Na przykład wolałabym dla lewicy innego leaera, pan Napieralski nie bardzo mi się podoba. Ale ma prawo podobac się innym. Poza tym uważam zarzut o zbliżaniu się o PiS za wyjątkowo obraźliwy i - obawiam się - z taką intencją był pisany. Bardzo nie lubię konczenia dyskusji skrótem EOT, ale tym razem się przemogę : dla mnie EOT. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Nie żartuję. Widzę, co wisi na FzD i ubolewam 01.11.10, 22:22 gat45 napisała: > Nie wiem, co tu przylazło. Ja nie umiem zgadywac po nickach. > Ale : > "Przecież ktoś, kto nie ma sobie do zarzucenia tego, o czym piszę, nie weźmie m > ojego postu do siebie" - to mi coś tam, coś tam przypomina. Kto nic nie ma na s > umieniu, może spać spokojnie ? Tak ? Tak. I co z tego? Czy to moja wina, że Zi0br0 wypaczyło sens i to nie tylko w tym przypadku? > Uraziłaś Jolę-Iiii i częściowo mnie. I to Ty i Jola.Iza1 (której, mam nadzieję, wytłumaczyłam się w @) jesteście tymi urażonymi kolegami? ... To taka głupia, to ja już nie jestem Może głupia, ale taka to już nie ... > Jeżeli miałabym wybierać z czterech parlam > entarnych partii w PL, to najbliżej by mi było do SLD. Ze wszystkimi zastrzeżen > iami, ma się rozumieć, ale jednak. Na przykład wolałabym dla lewicy innego leae > ra, pan Napieralski nie bardzo mi się podoba. Ale ma prawo podobac się innym. Ma prawo się podobać. Ale ma prawo się nie podobać. A mnie ma prawo się nie podobać sposób, w jaki jego zwolennicy atakują osobę, której się nie podoba. Ją, a nie jej poglądy. Taki niuansik. > Poza tym uważam zarzut o zbliżaniu się o PiS za wyjątkowo obraźliwy i - obawiam > się - z taką intencją był pisany. Tak, z taką. Jestem ateistką i nie nadstawię drugiego policzka, bo nie pozwolę się uderzyć w pierwszy. I nie udam, że deszcz pada, kiedy ktoś pluje. > Bardzo nie lubię konczenia dyskusji skrótem EOT, ale tym razem się przemogę : d > la mnie EOT. Hmm, cóż > à votre service. Odpowiedz Link
gat45 Oj, Wodzowa, jeżeli Ty się dobrze czujesz 02.11.10, 08:13 z takim błędem logicznym w tytule wątku - pars pro toto jak róży kwiat - to nich Ci będzie. A mnie się ma prawo nie podobać. I tego się trzymajmy, bo inaczej ja - choć żadnego policzka wystawiać nie będę - w oba oberwę. Doświadczenie mnie tego uczy. Odpowiedz Link
blind_as_a_bat Głos 02.11.10, 08:41 w kwestii 'pars pro toto'. Na tej zasadzie opiera się rozmaite badania. P/S. Co do doświadczenia w 'obrywaniu' => z obserwacji (chodzi mi o fora) to nie wynika. Kłaniam się. Odpowiedz Link
gat45 Re: Głos 02.11.10, 09:02 blind_as_a_bat napisał: > w kwestii 'pars pro toto'. > Na tej zasadzie opiera się rozmaite badania. Owszem. Ale tu mamy tytuł, który kłóci się z treścią wpisu (wszyscy zwolennicy LSD = ci, którzy w zaślepiony sposób bronią jednego z jej przywóców) > P/S. Co do doświadczenia w 'obrywaniu' => z obserwacji (chodzi mi o fora) t > o nie wynika. Tak się domyślałam. > Kłaniam się. Odwzajemniam ukłony. Odpowiedz Link
blind_as_a_bat Re: Głos 03.11.10, 08:23 Pani logika jest porażająca. Dla Forum. Wyrazy szacunku. Odpowiedz Link
ave.duce Dobrze się czuję, ale dla zachowania 02.11.10, 10:30 s/pokoju > ocenzuruję swój pierwszy post. Wszystkich obrażonych/urażonych > przepraszam. ps. od kogo oberwiesz, Gat? Od kolegów? Odpowiedz Link
gat45 Re: Dobrze się czuję, ale dla zachowania 02.11.10, 12:44 ave.duce napisała: > s/pokoju > ocenzuruję swój pierwszy post. A ja się czuję źle. Nie lubię brzydkich dyskusji. Wiem, nie nadaję się na fora > > ps. od kogo oberwiesz, Gat? Od kolegów? Tak. Już oberwałam. Od najbliższych, bo od dalszych mniej boli. Odpowiedz Link
ave.duce Causa finita est? 02.11.10, 12:50 Sorry za brak estetyki ... I jeszcze raz przepraszam za całokształt wątku. Odpowiedz Link
witekjs Re: Zwolennikom SLD coraz bliżej do PiS 01.11.10, 21:50 ave.duce napisała: > ... mentalnie. Chodzi o forumowiczów, nie polityków. > > Stwierdzam to po przeczytaniu i wzięciu udziału w kilku wątkach na FK. > > Grzegorz Napieralski (w postach) wyrasta na drugiego Jarosława K. > > broń Boże skrytykować Grzesia! > Czy Grześ to brzytwa, której się chwytają? Jeżeli tak, to brzydko się chwytają. > Mam bardzo podobne odczucia. Wydaje mi się, że ta tendencja pojawiła się dość wyraźnie w forach, już przed wyborami. Myślę, że jest ona odzwierciedleniem pewnych podziałów w SLD, istniejących jak sądzę, już od wielu lat. Pozdrawiam. Witek Odpowiedz Link
blind_as_a_bat Re: Zwolennikom SLD coraz bliżej do PiS 02.11.10, 06:39 ,,,Lecz choćby przyszło tysiąc atletów I każdy zjadłby tysiąc kotletów, I każdy nie wiem jak się natężał, To nie udźwigną - taki to ciężar! Skojarzenie ze zwolennikami SLD. Rozumiem trudną sytuację umownej 'lewicy'. Szkoda, że wielu, świadomych niemocy, traci klasę. Odpowiedz Link
witekjs Re: Zwolennikom SLD coraz bliżej do PiS 02.11.10, 08:23 Myślę, że jest tam niemało ludzi, dla których wszelkie wykształciuchy, to część społeczeństwa, która nie ma "wrażliwości społecznej". Poza tym pozwalają sobie na lekceważący stosunek do ich babć, słuchaczek RM. Przypuszczam też, że jest to głównie postawa anty PO, które jak często czytałem, nie tylko w FK, niczym nie różni się od najgorszych członków PiS. Jednocześnie wiem, ze jest wielu członków SLD, z którymi nie trudno byłoby współpracować PO. Pozdrawiam. Witek Odpowiedz Link
blind_as_a_bat Re: Zwolennikom SLD coraz bliżej do PiS 02.11.10, 08:48 Mnie nie chodzi o PO, ale o myślenie rodem z PRL. Panu Bogu świeczkę (po cichu) i diabłu ogarek (dla gawiedzi), a 'wrażliwość społeczna' na pokaz. Dobrego dnia życzę. Odpowiedz Link
damakier1 Wtrącam się jako babcia 02.11.10, 10:00 > Poza tym pozwalają sobie na lekceważący stosunek do ich babć, słuchaczek RM. Choć mam swoje zdanie, jakoś nie chce mi sie dyskutowaćo tezie SLD = PiS. Natomiast bardzo stanowczo protestuję przeciw zwrotom typu: babcie = słuchaczki Radia Maryja . Odpowiedz Link
witekjs Re: Wtrącam się jako babcia 02.11.10, 23:10 Nie wszystkie babcie = słuchaczki RM. Wiem coś o tym, bo sam jestem dziadkiem :) Pozdrawiam Babcię. Witek Odpowiedz Link
shir-ker Re: Zwolennikom SLD coraz bliżej do PiS 02.11.10, 11:58 Nie tylko z tej strony ludzie potracili zmysły. A w ogóle co to jest ta klasa? :) Odpowiedz Link
blind_as_a_bat Re: Zwolennikom SLD coraz bliżej do PiS 03.11.10, 08:24 Racja, widać to na Forum Kraj bardzo wyraźnie. Klasa? Trudno opisać. To się czuje albo nie i ma albo nie. Odpowiedz Link
shir-ker Re: Zwolennikom SLD coraz bliżej do PiS 03.11.10, 14:52 Takie słowo wytrych . Każdy może go użyć w stosunku do przeciwnika. Odpowiedz Link
blind_as_a_bat Re: Zwolennikom SLD coraz bliżej do PiS 04.11.10, 06:56 Niezupełnie. Każdy może użyć, ale nie każdy trafnie. Odpowiedz Link
shir-ker Re: Zwolennikom SLD coraz bliżej do PiS 04.11.10, 11:31 Mogę się zgodzić z twą interpretacją. Ale najlepiej nie stosować owego wytrychu. Odpowiedz Link
vuvuzetka Ave. Myslę dokładnie tak jak ty 03.11.10, 15:47 czemu dawałam wyraz setki razy na FK. Nic więcej nie napiszę, bo nie mój cyrk, nie moje małpy. pozdrawiam Odpowiedz Link
vuvuzetka Re: ThnX :) 03.11.10, 16:13 ave.duce napisała: > Również. Nie ma za co. Dwa dni udawałam, że mnie to nie dotyczy, ale co za długo to niezdrowo. Odpowiedz Link
ave.duce Re: ThnX :) 03.11.10, 16:35 Wiesz, zostałam zaliczona (niby sama się prosiłam) do mitycznego klubu mitycznego POPiSu ;) Odpowiedz Link
vuvuzetka Re: ThnX :) 03.11.10, 16:39 ave.duce napisała: > Wiesz, zostałam zaliczona (niby sama się prosiłam) do mitycznego klubu mityczne > go POPiSu ;) Napisałabym o co mam do powiedzenia na ten temat, ale widzę, ze tendencja jest do wyciszania, i zastosuję się. Nic nie napiszę. Odpowiedz Link
ave.duce Re: ThnX :) 03.11.10, 18:24 No coś Ty. Pisz. To forum, nie karcer. ps. postu pierwszego niet, przeprosiny uczynione (może nawet dostanę rozgrzeszenie?) i tamta sprawa finita. Zakneblować się nie dam. Zresztą nikt tego po mnie nie oczekuje... chyba ;) Jak mawiał mój Ojciec > ja Ci radzę, rób jak uważasz. Odpowiedz Link
vuvuzetka Re: ThnX :) 03.11.10, 20:40 ave.duce napisała: > ps. oczywiście, nie ad personam ;))) Jednak pozostanę przy milczeniu. Przykro patrzeć ze się kłocicie,chociaż z drugiej strony tony lukru przewaliły się przez to forum, więc miło patrzeć, że nie jeteście z cukru. Odpowiedz Link
ave.duce Re: ThnX :) 03.11.10, 21:10 Ok. Nie jesteśmy. W dodatku lubię, kiedy rain drops keep falling on my head :) Odpowiedz Link
ave.duce Arłukowicz ceni sobie "wartości" 03.11.10, 16:38 prezentowane przez Joannę Kluzik-Rostkowską & co ;) Odpowiedz Link
ave.duce I się moje wrażenie eskaluje ;) 12.05.11, 18:27 Taki drobny przykład > wątek Olgi... Odpowiedz Link