ta Re: Heidi > 17.01.11, 16:38 ave.duce napisała: > Aaaaaaaaaaaaaaaaha. Och! poszło bez tłumaczenia. Już daję: zez zbieżny naprzemienny z przewagą oka lewego . Odpowiedz Link
czan-dra Re: Heidi > 16.01.11, 17:41 Ślicznotka, można głowę stracić, jak spojrzy, i trafi tym spojrzeniem, co nie jest łatwe... Odpowiedz Link
ave.duce Re: Heidi > 17.01.11, 10:28 Cudna jest :) ps. takie wady u zwierząt chyba nie są częste. Ciekawe, jak to wygląda "w statystyce". Odpowiedz Link
blind_as_a_bat Re: Heidi > 18.01.11, 07:43 Nie wiem, będę mieć czas, sprawdzę, czy są dane. Odpowiedz Link
ave.duce Heidi > 17.01.11, 10:48 www.spiegel.de/fotostrecke/fotostrecke-63331-2.html filmik... piosenka... Zna ktoś niemiecki? www.youtube.com/watch?v=PmPGMSsfnEg&feature=related Odpowiedz Link
inna57 Re: Heidi > 17.01.11, 14:17 Zna ;) Typowa dziecinna pioseneczka o tym że Heidi jest słodziutka, jak patrzy jednym oczkiem i takie tam typowe dla dziecinnych pioseneczek, Niemcy nie są mistrzami wyrafinowanych tekstów, a niemiecki jest słabo śpiewalnym językiem, więc jakby co to przy tej pioseneczce można się pokiwać w bierstubie. A swoją drogą to Niemcy stali się ostatnio mistrzami w lansowaniu podupadających zoologów. Takie zwierzaki-słodziaki można znaleźć wszędzie tylko nie każdy potrafi je tak fajnie sprzedać i w ten sposób przyciągnąć publikę. Knut dorósł to teraz lansują Heidi. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Heidi > 17.01.11, 15:30 Dzięki. ps. Heidi robi karierę w iście amerykańskim stylu. W końcu pochodzenie zobowiązuje. Odpowiedz Link
inna57 Re: Heidi > 17.01.11, 19:38 A ja życzyłabym takich pomysłów naszym zoologom. Zebraliby trochę kasy na działalność i nie tylko. Tylko jak tu wybrać się w sobotę lub niedzielę w Warszawie do ZOO kiedy nie ma gdzie auta zostawić. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Heidi > 17.01.11, 19:46 Fakt, z tym trudno. Ale i tak lubię warszawskie ZOO, a nawet więcej > uważam, że jest najlepsze w Polsce. Odpowiedz Link
inna57 Re: Heidi > 17.01.11, 20:16 A byłaś w Płocku ? Warto. Jasne że najlepsze to nasze ale inne też warto odwiedzać. Ja do dziś wspominam z dzieciństwa berlińskie zoo a w nim ogromny wybieg (tak, tak - wybieg) dla świnek morskich i chomików, ponoć jest tam jakaś umocniona niecka tak że cale towarzystwo nie ma szans zwiać. Ostatnio zwiedzałam zoo na Gran Canarii, trochę nietypowe, ponieważ jednak zdecydowanie lubimy z Kolegą Małżonkiem zwierzęta żyjące na swobodzie dlatego zoologi raczej omijamy szerokim łukiem. Ale z wnukiem czasem trzeba. Nie zapomnę pierwszej wizyty (świadomej) naszego Misia w ZOO, facet miał 2,5 roku i był na etapie fascynacji Bobem Budowniczym. Niestety w ZOO akurat układali kostkę brukową. Po 40 minutach siedzenia na murku, doglądania precyzji wykonanych prac i wygłaszania fachowych porad na temat ubijania podkładu itp, z trudem wyciągnęliśmy delikwenta na obiad do domu. Przed następną wizytą w ZOO najpierw sprawdziliśmy czy nie prowadzą tam żadnych prac budowlanych ;) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Heidi > 17.01.11, 20:26 Byłam, ale dawno temu. Jako znana genetyczna patriotka skupiłam się na skarbach krajowych. Berlin, nie Berlin > wolę patrzeć na nasze POLSKIE, warszawskie surykatki! Nie będzie podrabiana świnka ani inny chomik pluć nam w twarz! Wystarczy, kiedy ktoś napluje Pani Fotydze. Z wnukiem obowiązkowo! Ulubieńcem mojego syna, gdy był dzieckiem, były kucyki (użalał się nad nimi, że muszą pracować), sowy rozmaite i tukan oraz hipopotam. Niektórych gatunków bez ZOOlogów by już nie było, choć jestem za wolnością, of koz. Najgorsze ZOO, w którym byłam kilka lat temu, to to we Wrocławiu. Tragedia. Odpowiedz Link
inna57 Re: Heidi > 18.01.11, 11:59 Tylko nie to. Jak już wszyscy przeniesiemy się do wirtualu z uprawami, hodowlą, zoologami i życiem rodzinnym to ani się obejrzymy jak mamusia natura potraktuje nas jako gatunek zbędny na tym łez padole. Odpowiedz Link
inna57 Re: Nie ma już Knuta :( 01.04.11, 14:17 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,9360210,Znane_sa_przyczyny_smierci_niedzwiedzia_Knuta.html Odpowiedz Link
dziwka_marchewka Re: Nie ma już Knuta :( 01.04.11, 20:35 Bidak. Widziałam na żywca, uroczy był. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Nie ma już Knuta :( 28.08.15, 19:52 ... niedźwiadek cierpiał na chorobę autoimmunologiczną - rzadką odmianę zapalenia mózgu ... Odpowiedz Link