ave.duce Re: To było tak 27.01.11, 17:50 Ale co tam jest, oprócz > jak rozumiem > bociana i szpaka? Odpowiedz Link
dupetek A potem była zmiana 27.01.11, 18:21 i szpak drapał bociana. Mieszkańcy rubieży zawsze byli uwrażliwieni na punkcie ościennego sąsiada, nie dziwi nic! Wielu mieszkańców zachodnich rubieży do dziś boją się Niemca i to również nie dziwi! Odpowiedz Link
ave.duce Re: A potem była zmiana 27.01.11, 18:36 Ale o ssso tam chozzzi, Dupeteczku (oszczędzam bajty)? Odpowiedz Link
jola.iza1 Re: A potem była zmiana 27.01.11, 18:39 o granice, Pani Ave, tylko o granice:) Odpowiedz Link
dupetek Jolu! 27.01.11, 18:53 Polakami rządzi strach! Dziewiętnasty i dwudziesty wiek, to jest myślenie strachem. W tym strachu jesteśmy bardzo podobni do Żydów. Czasy się zmieniły, układy sił i sojusze, a strach (dziś irracjonalny) pozostał:( Czy można normalnie funkcjonować bojąc się? Odpowiedz Link
gat45 Re: Jolu! 27.01.11, 19:26 Czy można normalnie funkcjonować bojąc się? TAK. Można.Tylko że to okropnie niewygodne. Odpowiedz Link
jola.iza1 Re: Nie strasz! 27.01.11, 19:37 1Bierz się do roboty, tłumacz, namawiaj, działaj, reszta rybką. Opowiedzmy Ukraińcom,Litwinom, Białorusinom, Łemkom,Tatarom, i wszelkim innym. To nie my! Taki lAJF?? Odpowiedz Link
dupetek Re: Nie strasz! 27.01.11, 19:44 Ja nie straszę! To prawica kaczo/radyjowa straszy i wykorzystuje te nasze lęki:( Myślę, że dziś możemy rozmawiać z innymi nacjami godnie, bez ukrytych lęków! Oczywiście nie mówię tu o bezkrytycyzmie, bo jak w każdym biznesie trzeba uważać na kontrahenta:) Ale bez STRACHU! Odpowiedz Link
dupetek Re: A potem była zmiana 27.01.11, 19:25 Chodzi Aveńko o nasze strachy i demony:( Odpowiedz Link
ave.duce Re: A potem była zmiana 28.01.11, 12:46 ... — Ja nikogo się nie boję! Choćby niedźwiedź... to dostoję! ... Odpowiedz Link