Dodaj do ulubionych

Mam pytanie polityczne

29.03.11, 11:09
jako nierozgarnięta głupia idiotka (to Anwad do mnie), ąe nie wspomnę o innych epitetach, czy koalicja PiS-SLD jest już faktem?
Bo na FK zwolennicy SLD bronią Jarkacza jak Częstochowy i nawet w najbardziej rozrywkowym wątku pojawiają się z serioznymi argumentami "A Komorowski to...." Pokochali go nagle? Razem z całym radiomaryjnym elektoratem?
Cóś mi umkło ciemnocie z niższej półki podwórka?
Obserwuj wątek
    • inna57 Re: Mam pytanie polityczne 29.03.11, 11:26
      Też odnoszę takie wrażenie. Ale LSD pod wodzą Żorżyka jest zdolne do wszystkiego. Młodzi zwolennicy LSD zachowują się jak pierwsi wyznawcy Lenina. Niestety ponieważ edukacja u nas kuleje a historia najnowsza zawsze była nauczana w sposób pogardliwy, bo zaraz koniec roku, bo nie warto, to i efekty są takie a nie inne. Do tego należy dodać stopień indoktrynacji w szkołach i mamy jak mamy. Rodowód każdego z liderów LSD, i to nie ważne stary beton czy świeżynka od Żorżyka, zaczyna się od - "w młodości byłem ministrantem w kościele pod wezwaniem .....". To naprawdę wiele tłumaczy.
      • fajnyfred Re: Mam pytanie polityczne 30.03.11, 11:10
        Co Ty z tym LSD? To marny dowcip. ;)
    • ave.duce Re: Mam pytanie polityczne 29.03.11, 11:56
      Na FK > na pewno. I nie dziwi mnie to fcale.
      Miller ostrzegał... ale chęć dorwania się do władzy (vide: TVPi$$LD) jest silniejsza.
      • ave.duce Mam hasełko: 29.03.11, 12:05
        Forumowa koalicja Pi$$LD widzi słyszy czyta (zamiennie) to, co chce...
        • ploniekocica Re: Mam hasełko: 29.03.11, 12:13
          Mnie to naprawdę i na poważnie martwi, bo nie ukrywam, że chociaż z SLD głównie z powodów personalnych mi nie po drodze to czekam z utęsknieniem na uczciwą, antyklerykalną centro-lewicę.
          Dla mnie te całe umizgi SLD do PiS wykraczają poza obszary polityki i dążenia do władzy, a wkraczają w rejony moralności - to po prostu IMO za przeproszeniem qrestwo jest i już.
          • ave.duce Re: Mam hasełko: 29.03.11, 12:25
            Kocico, nie dopatruj się w SLD baj Grzegorz Napieralski "uczciwej, antyklerykalnej centro-lewicy".
            Takiej w tej chwili nie ma. Przynajmniej na scenie politycznej i publicznej.
            Tak jak nie ma partii liberalnej (nie mylić z jakimiś oszołomami z UPR albo tzw. neo-liberałami).
            • ploniekocica Re: Mam hasełko: 29.03.11, 12:29
              Toż napisałam, że czekam, a działania SLD mnie o tyle bolą, że zawsze mnie boli keine grenzen przyzwoitości. I tyle.
              Dla mnie zawsze są granice nawet w polityce i dążeniu do władzy. taka jestem idealistka, a co, z tej półki przy podłodze,
              • ave.duce Idealistka, akurat! > każda tak mówi, a potem 29.03.11, 12:33
                tylko fura i komóra się liczą ;)

Sprawdzam!
    • ave.duce Zobaczymy, co się będzie działo w tym wątku > 29.03.11, 13:08
      ... Zwiastun koalicji pisokomuny ...

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,9339384,SLD_chce_odwolac_Rostowskiego__Ma_jednak_za_malo_glosow.html
      • fajnyfred Re: Zobaczymy, co się będzie działo w tym wątku & 30.03.11, 11:20
        Nie będzie koalicji SLD z PISem. Jeżeli SLD nie wygra wyborów,a małe partie nie dostaną sie do parlamentu to PIS i PO stworzą koalicje,która te dwie partie ostatecznie pogrąży i skompromituje czego im życze.
        • ave.duce Re: Zobaczymy, co się będzie działo w tym wątku & 30.03.11, 11:23
          Założymy się, że nie będzie koalicji PO i Pi$?
          • fajnyfred Re: Zobaczymy, co się będzie działo w tym wątku & 30.03.11, 11:38
            O co sie chcesz założyć,że będzie? ;)
            • ave.duce Re: Zobaczymy, co się będzie działo w tym wątku & 30.03.11, 11:59
              O ogłoszenie na tym Forum > ogłasza przegrany w założonym przez siebie wątku. Może być?
              • fajnyfred Re: Zobaczymy, co się będzie działo w tym wątku & 30.03.11, 12:07
                Napisanie na tym forum,że przegrało sie zakład,tak?
                • ave.duce Re: Zobaczymy, co się będzie działo w tym wątku & 30.03.11, 12:46
                  Tak. Ok?
                  • fajnyfred Re: Zobaczymy, co się będzie działo w tym wątku & 30.03.11, 13:15
                    Ok ;) Mam jednak nadzieje,że SLD wygra wybory i unikniemy najgorszego scenariusza czyli POPISowych rządów.

Pozdrawiam:)
                    • ave.duce Re: Zobaczymy, co się będzie działo w tym wątku & 30.03.11, 14:08
                      Ufff, tyś nie fajny.fred, ale dyzio.marzyciel.
                      Prędzej będą rządy Pi$/SLD/ PSL.
                      • fajnyfred Re: Zobaczymy, co się będzie działo w tym wątku & 30.03.11, 14:28
                        Coś Ty, jeżeli SLD nie wygra wyborów,to będzie koalicja POPIS. Tak,że warto żebyś oddała głos na SLD;)
                        • ave.duce Agitatorowi to ja dziękuję. 30.03.11, 15:14
                          Uważaj, bo zacznę się zastanawiać, czy jesteś tutaj dla wymiany poglądów, czy dla ka$$y.
                          • fajnyfred Re: Agitatorowi to ja dziękuję. 30.03.11, 18:12
                            Nie jestem żadnym agitatorem,każdy niech sobie głosuje zgodnie ze swoimi poglądami. :)
                            • ave.duce Re: Agitatorowi to ja dziękuję. 30.03.11, 20:59
                              fajnyfred napisał:

> Nie jestem żadnym agitatorem,każdy niech sobie głosuje zgodnie ze swoimi pogląd
                              > ami. :)

Przecież napisałam Ci niżej, jakie mam poglądy, więc co to jest, jeżeli nie agitacja?

Tak,że warto żebyś oddała głos na SLD;)
                              • blind_as_a_bat Re: Agitatorowi to ja dziękuję. 31.03.11, 07:46
                                Typowy 'naganiacz'. Powtarza w kółko to samo. Zero argumentów.
                                • ave.duce Re: Agitatorowi to ja dziękuję. 31.03.11, 10:03
                                  Niestety, czytałam posty ff na FK i ... zi0br0.
                                  • fajnyfred Re: Agitatorowi to ja dziękuję. 31.03.11, 11:06
                                    A ja czytałem twoje posty i poza wychwalaniem PO i pseudoliberałów gospodarczych nic ciekawego nie proponujesz.A w jednym z postów napisałaś,że jesteś liberałką,monarchistką wiec powiem ci,że takie poglądy z polityków ma jedynie Korwin Mikke.
                                    I nie obrażaj mnie bo ja ciebie nie obrażałem.
                                    • ave.duce Re: Agitatorowi to ja dziękuję. 31.03.11, 11:43
                                      Czym Cię obraziłam? Stwierdzeniem faktu?
                                      Gdzie napisałam, że jestem monarchistką?!
                                      Do JKM mi daleko.
                                • fajnyfred Re: Agitatorowi to ja dziękuję. 31.03.11, 10:57
                                  Ja walcze o prawa mniejszości etnicznych,homoseksualnych i religijnych w realu,bo mam lewicowe poglądy. A Ty poza obrażaniem innych ludzi co robisz?
                                  • fajnyfred Re: Agitatorowi to ja dziękuję. 31.03.11, 11:08
                                    Również o prawa kobiet
                                    • ave.duce Agitator szlachetny. 31.03.11, 11:45
                                      fajnyfred napisał:

> Również o prawa kobiet
                                  • ave.duce Re: Agitatorowi to ja dziękuję. 31.03.11, 11:45
                                    Walczysz? No to pięknie. Walcz dalej. Nikt Ci nie broni.
                                    Moje poglądy liberalne mówią same za siebie i wszyscy je znają. I wiedzą, jakie mam zdanie o PO.
                                  • blind_as_a_bat Re: Agitatorowi to ja dziękuję. 31.03.11, 22:23
                                    Obraziłeś się? Za co?
                                    fajnyfred napisał:

> Ja walcze o prawa mniejszości etnicznych,homoseksualnych i religijnych w realu,
                                    > bo mam lewicowe poglądy. A Ty poza obrażaniem innych ludzi co robisz?

Pracuję.
    • tw_wielgus Re: Mam pytanie polityczne 29.03.11, 13:39
      Odpowiadanie na Twoje pytania polityczne to dla mnie prawdziwa intelektualna frajda.
      W przeciwieństwie do konwersacji z Anwad, która takiej przyjemności w dyskutowaniu ze mną nie dostrzega ( widocznie zła wola z jej strony, albo co...)
      Potencjalna koalicja jest jak najbardziej prawdopodobna. Wynika ona z prostej wyborczej kalkulacji. Ani SLD ani PIS nie mogą liczyć na samodzielne rzadzenie. Zakładając, że do wyborów PO jeszcze bardziej rozczaruje wyborców dojdzie do wielkiej rewolucyjnej przemiany w sposobie myślenia J.Kaczyńskiego i zaproponuje SLD grubą, czerwoną kreskę.
      Gotów jestem się o całe 10 złotych założyć, że tak będzie.
      • ploniekocica Re: Mam pytanie polityczne 29.03.11, 14:14
        Ach, dzięki :) Misiu!

Widzisz koalicja, koalicją. Polityka to nie jest zabawa dla dziewic i różne paskudztwa są nieuniknione, ale to jest za przeproszeniem kwestia smaku. Ksiądz może być w koalicji z ateistą, rabin z księdzem, czarny z białym, homo z hetero, ale to co się teraz ze strony SLD i jego wyborców miejscami wyprawia wygląda jakby się rabin zalecał do antysemity a gej do skina.
        Nożesz podstawą retoryki pis i pisiąt z FK jest walczący "antykomunizm" te wszystkie komoruskie, polszewie, szukanie agentów, wsi itd. a niektórzy forumowi lewicowcy radośnie wtórują w tych wątkach i nie razi ich retoryka, byle dowalić PO.
        Się okaże, że pierwszym sekretarzem PZPR w PRL tak naprawdę Michnik był?
    • ploniekocica W drugą stronę też to 29.03.11, 20:30
      zaczyna działać
      [url=http://forum.gazeta.pl/forum/w,28,123754507,123755805,Re_Az_83_Polakow_uwaza_ze_rzad_Donalda_Tuska_c.html]Zresztą nie musi byc PiS. Może byc SLD, może byc PJN lub nawet nowa partia Korwina Mikke... byle by potrafili stworzyc dobry rząd.[/url]
      napisała sama Sawa.com.
      Znaczy dla niej wszystko jedno, czy PiS, czy SLD? Dziwne...
      • ploniekocica Re: W drugą stronę też to 29.03.11, 20:32
        kurczę no

Zresztą nie musi byc PiS. Może byc SLD, może byc PJN lub nawet nowa partia Korwina Mikke... byle by potrafili stworzyc dobry rząd.
        • ave.duce Re: W drugą stronę też to 29.03.11, 20:41
          Tak, byle nie PO.
          • ploniekocica Re: W drugą stronę też to 29.03.11, 20:46
            OK. Większość z nas też ma :byle nie PiS, ale większość z nas nie zgłasza .... (tu zabrakło mi nazwiska poety z wiadomych przyczyn) do Nobla tylko dlatego, że kocha wodza.
            • fajnyfred Re: W drugą stronę też to 30.03.11, 11:17
              Widzisz Ty jestes za antyklerykalną lewicą,ja też,ale Ty nie krytykujesz klerykalnej i skorumpowanej PO,co dla ludzi lewicy jest dziwne.
              ps Antyklerykalna może być tylko lewica,a nie jakaś centrolewica(wszystkie te centro są nic nie warte,centro jest Borowski tylko,że on z prawdziwą lewicą nie ma nic wspólnego).
              • ploniekocica Re: W drugą stronę też to 30.03.11, 11:31
                Ależ krytykuję. Nawet na tym forum napisałam, że mnie najprawdopodobniej PO wśród swoich wyborców nie zobaczy.
                Co więcej ja nigdy nie skrytykowałam na FK żadnego polityka lewicy. I to między innymi z tej prostej przyczyny, że śpiewać jednym głosem z najrozmaitszymi forumowymi pisiętami nie lubię. A jak zauważyłam niektórzy forumowi lewicowcy lubią i nawet jednego ostatnio zapytałam, czy zmienił barwy klubowe. A jeszcze inni tak świetnie przejęli pisowską retorykę, że dopiero deklaracje poparcia dla SLDmnie uświadomiły, że oni nie z pisu.

OK. Twoim zdaniem Borowski nie ma nic wspólnego z prawdziwą lewicą, a co ma z nią wspólnego Napieralski? Na przykład glosując za wprowadzeniem poprawki o moralności chrześcijańskiej w telewizji publicznej, albo sugerując poparcie dla Jarkacza w drugiej turze?
                • fajnyfred Re: W drugą stronę też to 30.03.11, 12:04
                  Co do ustawy medialnej, była to dyrektywa unijna dotycząca treści audiowizualnych(niestety razem przemycono tam również treści chrześcijańskie i razem poddano to pod głosowanie,nie z winy Unii) i nie wdrożenie tej dyrektywy groziłoby Polsce karami ze strony Komisji Europejskiej.Stąd właśnie prawie wszyscy obecni głosowali za,w tym SLD. Ot cała tajemnica.
                  A co sprawy drugiej,to Grzegorz Napieralski w drugiej turze nie poparł żadnego z kandydatów,tylko dał ludziom wybór albo Komorowski albo Kaczyński.
                  Otwarcie Komorowskiego poparł wbrew stanowisku SLD jedynie Kalisz człowiek -zdaniem wielu- coraz mniej mający wspólnego z lewicą.
                  • ploniekocica Re: W drugą stronę też to 30.03.11, 12:52
                    No widzisz, a dla mnie przechodzenie Napieralskiego et co bez cienia komentarza nad całą pisowską retoryką jest absolutną zdradą jakichkolwiek lewicowych ideałów. Napisałam wyżej, że jest do dokładnie to, co brak komentarza rabina na temat wybryków antysemity.
                    Lewicowcy na FK non stop powołują się na mityczny POPIS i o ile w najrozmaitszych kwestiach zasadniczych (np. klerykalizmie) programy PO i PiS są (co mi się nie podoba bardzo) niebezpiecznie bliskie to jednak retoryka PiS i jej akolitów to jest jeden wielki wybryk.
                    Nie drażni Cię to jako lewicowca?
                    • fajnyfred Re: W drugą stronę też to 30.03.11, 13:28
                      Owszem,ale drażni mnie zarówno żałobniczo-klerykalno-ksenofobiczna retoryka PISu jak i pseudoliberalizm gospodarczy i proklerykalno-antysocjalna retoryka PO. W dodatku PO jest partią bezideową.
                      A Napieralski i inni politycy Sojuszu krytykowali i krytykują PIS i PO dosyć często.
                      • olga_w_ogrodzie Re: W drugą stronę też to 30.03.11, 13:35
                        co to znaczy, że jest PO bezideowa ?
                        a SLD jest ideowa ?
                        a konkretnie ?
                        • fajnyfred Re: W drugą stronę też to 30.03.11, 13:49
                          M.in Olechowski(współzałożyciel PO)powiedział,że PO to bezideowa korporacja.
                          Naprawde nie widze żadnej ideowości PO,oni sami nie wiedzą kim są,kiedyś było tam kilku ideowych polityków:Olechowski,Rokita.Teraz pozostali tylko bezideowi kumple Tuska.
                          A SLD jest jak najbardziej partią ideową:mają jasno deklarowany światopogląd,idee prosocjalne,prokobiece,są przeciwko wykluczeniu,przeciwko dyskryminacji mniejszości etnicznych,homosekualnych i religijnych.To wszystko są idee,które trzeba wcielić w Polsce.
                          • olga_w_ogrodzie Re: W drugą stronę też to 30.03.11, 14:08
                            fajnyfred napisał:

> M.in Olechowski(współzałożyciel PO)powiedział,że PO to bezideowa korporacja.

no to, że akurat ktoś tak powiedział, mnie nie przekonuje.
                            a już w głos pana Olechowskiego, to do głowy mi nawet nie przychodzi, by się wsłuchiwać.
                            nie cenię go już nic a nic.
                            on sam jest totalnie bezideowy i idzie tam, gdzie wydaje mu się, że może skorzystać.

najpierw naobiecywał UW, a
                            potem szybko się przyczynił do rozwałki Unii.
                            współzakładał PO, a gdy uznał, iż już nic z niej nie wyciągnie dla siebie,
                            rzucił.
                            obiecywał publicznie po swych paru przegranych w wyborach,
                            że już nie będzie w żadnych startował.
                            nie dotrzymał słowa.

zgodzę się jednak z Tobą, iż w PO nie jest wyraziście.
                            i nie wiem na czym to polega - w UW też tak było.
                            nawet silniej wszystko pomieszane - pełna reprezentacja od lewa do prawa,
                            od Suchockiej, poprzez Tadeusza Mazowieckiego, po Jacka Kuronia i Frasyniuka.
                            i to mi nie przeszkadzało wcale.
                            natomiast w PO już ten Gowin jeden mnie odrzuca.
                          • ave.duce Re: W drugą stronę też to 30.03.11, 14:16
                            fajnyfred napisał:

> A SLD jest jak najbardziej partią ideową:mają jasno deklarowany światopogląd,id
                            > ee prosocjalne,prokobiece,są przeciwko wykluczeniu,przeciwko dyskryminacji mnie
                            > jszości etnicznych,homosekualnych i religijnych.To wszystko są idee,które trzeb
                            > a wcielić w Polsce.

Boszsz, i Ty w to wierzysz?

Poczytaj sobie...

wyborcza.pl/1,76842,5958602,Sojusz_od_Lewicy_Daleko.html
                            • fajnyfred Re: W drugą stronę też to 30.03.11, 14:37
                              Wierze w to,że te idee trzeba wcielić w Polsce.
                              Te idee SLD ma w swym programie i duża część polityków SLD to ideowcy.
                              Przeczytałem ten artykuł i jest to przerażające,że tacy homofobiczni,antysocjalni ludzie też są w SLD.
                              • fajnyfred Re: W drugą stronę też to 30.03.11, 14:42
                                Mi i wielu lewicowcom marzyłaby sie partia socjaldemokratyczna taka jakie są w krajach skandynawskich.
                                • ave.duce Re: W drugą stronę też to 30.03.11, 15:15
                                  Z Bańkowską, z Oleksym, z Czarzastym, z Napieralskim, etc.? Oj, Dyziu, Dyziu.
                                  • fajnyfred Re: W drugą stronę też to 30.03.11, 18:15
                                    Z nimi nie. Ale mimo ich wielu wad wole SLD i RPP niż klerykalną PO.
                      • ploniekocica Re: W drugą stronę też to 30.03.11, 13:37
                        OK. PO jest partią bezideową. Ale czy Sojusz głosując nad ta poprawką, albo nie komentując wyczynów PiS zbliża się chociażby do jakichkolwiek ideałów lewicy?
                        Jeśli PO jest partią bezideowa to SLD jest w tej chwili partia antyideową.

Widzisz to jest tak, że za chwile się tu pojawi któryś z Twoich forumowych lewicowych kolegów i złośliwie mi przywali, że powinnam się martwić o ryżego, a nie o Napieralskiego.
                        I ja się w sumie nie martwię, ale mnie drażni niebezpieczne zbliżanie się pod względem retoryki i PR SLD do PIS. Chciałabym, tak jak to robiłam do tej pory, traktować wyborców i polityków lewicy z szacunkiem, a chwilami już mi to nie wychodzi.

"Polemika z głupstwem nobilituje je bez potrzeby". Stefan Kisielewski
                        • fajnyfred Re: W drugą stronę też to 30.03.11, 13:57
                          SLD jest partią ideową co wykazałem w jednym z postów w tym wątku.
                          A retoryka SLD pod każdym względem różni sie od tej PISowskiej.Naprawde bliżej-pod wieloma względami- jest do siebie PO i PISowi,niż lewicy do tych partii.
                          Mam nadzieje,że sie przełamiesz i znajdziesz swoje miejsce na lewicy,może przekona Cie SLD,a może Palikot. :)
                          • ploniekocica Re: W drugą stronę też to 30.03.11, 14:11
                            Nie, nie wykazałeś. Bo nie wystarczy mieć pewnych idei w programie, aby być partią ideową. Dla mnie od jakiegoś czasu SLD w ogóle wpisanymi w swój program "ideami" się nie przejmuje. Może dlatego, że zabrakło Jarugi-Nowackiej? Na paradzie równości daleki od lewicy Twoim zdaniem Kalisz i dziennikarze GW, pewnie podobnie na manifie itd. A SLD na stacji benzynowej, bo Kaczyński w sklepie?

Ja nie szukam dla siebie miejsca na lewicy. Po prostu uważam, że zdrowa partia lewicowa jest potrzebna pokoleniu moich dzieci (a mam je hihi).
                            • ploniekocica Aha i jeszcze jedno 30.03.11, 14:52
                              Skoro PO jest partią bezideową, a SLD i PiS są partiami ideowymi to dlaczego chociażby w tekstach na FK wyborcy obu tych partii jak jawnie i bez przerwy zaprzeczają ideałom głoszonym przez swoje partie?
                              Bo w sumie owe wartości chrześcijańskie PiS i tolerancja, równość, przeciwstawienie się dyskryminacji powinny po obu stronach owocować wyważonymi postami, pozbawionymi nienawiści i nacechowanymi tolerancją wobec odmiennych poglądów, prawda? A tymczasem....
                              I nie podawaj mi argumentu, że posty zwolenników PO bywają podobne, bo przecież PO to partia bezideowa :)
                            • ploniekocica Dowód 30.03.11, 18:13
                              Prosty dowód z dzisiejszego dnia

Platformę będę atakował stale a atakiem na PiS zajmuje się na tym forum cała armia krzykaczy. Nie mam zamiaru do niej przystępować.Zawsze płynąłem pod prąd
                              .

czyli PiS i jego retoryka jest do przyjęcia, a naturalnym wrogiem SLD jest Platforma, tak?
                              A podobno PO i PiS niczym się nie różnią?
    • fajnyfred Re: Mam pytanie polityczne 30.03.11, 11:09
      Witaj ;) Ja jestem zwolennikiem lewicy i nie bronie Jarkacza.Zresztą w ogóle nie zauwazyłem,żeby na forum ktoś kto jest za lewicą go bronił.

Pozdrawiam:)
      • ave.duce Re: Mam pytanie polityczne 30.03.11, 11:26
        A ja jestem liberałką/minarchistką.
        Genetycznie leniwą,więc nie użyję wyszukiwarki, żeby Cię przekonać, że się mylisz co do FK. Są tacy, a jakże.

Witam.
        • olga_w_ogrodzie Re: Mam pytanie polityczne 30.03.11, 13:08
          większość czy nawet prawie wszyscy zwolennicy SLD na FK pokazują
          tolerancję, zrozumienie, a nawet cień sympatii dla pana Kaczyńskiego.
          SLD-owcy niewiele mniej atakują prezydenta, premiera, PO, niż PiSiaki.
          za to dużo więcej łagodności, akceptacji mają dla pana Kaczyńskiego.
          SLDowcy na Kraju używają nawet tych samych określeń, co PiSiaki : lemingi, POkraki,
          Ryży, buc, gamoń etc.
          zwolennicy Napieralskiego i Kaczyńskiego na FK pokazują też chętnie wzajemne mizianie i sympatię do siebie.
          w związku z tym zapewne, mimo, iż do SLD ogólnie nic tam nie mam /kilkoro działaczy jeno mnie wkurza/, to właśnie zachowania zwolenników SLD takie, jak na FK, mnie zniechęcają do Sojuszu tak, jak Haen zniechęca do Janusza Palikota.
          • fajnyfred Re: Mam pytanie polityczne 30.03.11, 13:35
            Olgo nawet jeżeli zauważasz jakieś miziania;) ( ja tego nie zauważam)to niech Cię to nie zniechęca do SLD.Byc może ci ludzie po prostu sie lubią nie z powodów politycznych.
            Tak samo mnie to co pisze haen wcale nie zniechęca do Palikota.
            • olga_w_ogrodzie Re: Mam pytanie polityczne 30.03.11, 13:43
              fajnyfred napisał:

> Olgo nawet jeżeli zauważasz jakieś miziania;) ( ja tego nie zauważam)to niech C
              > ię to nie zniechęca do SLD.Byc może ci ludzie po prostu sie lubią nie z powodów
              > politycznych.

mam wrażenie, że to wspólny największy wróg łączy.
              a i dla PiSiaków, i dla SLDowców wrogiem największym są prezydent, premier i PO.
              nie sposób tego nie zauważyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka