ave.duce 20.10.11, 14:42 ... O ile nie będzie uważał na szkoleniach a nie pudrował noska ... ps. liczą się głosy poparte postem z literką d lub b. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ave.duce Poddam się werdyktowi bez bicia ;) 20.10.11, 14:50 Serio.serio. W końcu ja tu tylko sprzątam. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: TW napisał > 20.10.11, 14:51 Ale to już chyba zostało przez Damę wyjaśnione, że nas konstrukcją zdania TW ogUpił. Zresztą to zdanie jest wewogle błędne, bo po co nie w pierwszym członie? Odpowiedz Link
ploniekocica Re: TW napisał > 20.10.11, 14:57 wg mnie albo O ile będzie uważał na zebraniach, a nie pudrował nosek (bez pierwszego nie) albo O ile będzie uważać na zebraniach, a nie będzie pudrować noska. (bez pierwszego nie z powtórzonym będzie) Odpowiedz Link
ave.duce Re: TW napisał > 20.10.11, 15:00 Ciebie widać objęła odp. trzecia > info dla Gat45 ;) Jaki jest oś - każdy widzi. I oś się nie zmieni. Zatem? Odpowiedz Link
ave.duce Re: TW napisał > 20.10.11, 14:58 Kogo ogUpił, tego ogUpił. A ja chcę oSĄDU tu. Proszę. ps. nie wszystkie osoby pisujące na FzD, czyli ewentualni uczestnicy sondy - chodzą na FK. Ponadto musiałyby te osoby odszukać tamten wątek, yes? Odpowiedz Link
ploniekocica Re: TW napisał > 20.10.11, 15:02 Rozumiem, ale to w takim razie nie sonda i nie osąd, ale egzamin ma być? "Kocice nie grzeszą rozumem a płonące używają go bardzo rzadko." made by człowiek radziecki Odpowiedz Link
ave.duce Re: TW napisał > 20.10.11, 15:07 Jak zwał, tak zwał. Dopełniacz czy biernik - d czy b? ps. czyżby PłonieKocice miały... nie, to niemożebyć! Odpowiedz Link
ave.duce ps. 20.10.11, 15:11 "Kocice nie grzeszą rozumem a płonące używają go bardzo rzadko." made by człowiek radziecki "Mam inne zdanie, a Twoje dla mnie niewiele znaczy. Uważam je za gorsze" aut. anwad Odpowiedz Link
ploniekocica Re: TW napisał > 20.10.11, 15:11 zaznaczyłam, wypowiedziałam się, co jeszcze mam dla łaskawej Pani zrobić, w ramach ekspiacji za ogUpienie dla TW? Na swoje usprawiedliwienie mam tylko to, że nie takie, jak ja dla agentów gUpieją. Odpowiedz Link
ave.duce Re: TW napisał > 20.10.11, 15:19 ploniekocica napisała: > nie takie, jak ja dla agentów gUpieją. Przekonałaś mnie :) ThnX. Odpowiedz Link
sclavus Re: TW napisał > 20.10.11, 14:51 b, jak biernik :) O ile nie będzie uważał na szkoleniach a nie pudrował nosek !!! Odpowiedz Link
matta.hari Re: TW napisał > 20.10.11, 16:28 Czyli to zdanie należy rozumieć; -...a nie, żeby na szkoleniach pudrował sobie nosek? bo przy zaprzeczeniu, to użyłabym dopełniacza - nie pudrował noska, - nie zdał egzaminu, ale zdał egzamin etc Odpowiedz Link
ave.duce Re: TW napisał > 20.10.11, 16:30 Napisał, co i jak napisał. Nie ma tłumaczenia z wielgusowego na inne ;) Odpowiedz Link
damakier1 Re: TW napisał > 20.10.11, 16:47 Nieprawda! Wielgus napisał, co miał na myśli. Co napisał, napisałam ja! Odpowiedz Link
ave.duce Re: TW napisał > 20.10.11, 17:01 No to ja chyba ślepa jestem. Czytam ten post Wielgusa i czytam... Odpowiedz Link
sclavus Re: TW napisał > 20.10.11, 19:12 Nic nie pisałem o tym, jak należy to zdanie rozumieć - napisałem jedynie, że nos powinien być w bierniku... ;) O resztę, trzeba zahaczyć TW :P Odpowiedz Link
damakier1 Stanowczo protestuję! 20.10.11, 16:44 Sprawy sumienia, prawdy objawione i egzegezy nie podlegają plebiscytom. Odpowiedz Link
ave.duce Stanowczo protestuję też! To nie jest plebiscyt, 20.10.11, 17:04 to jest SONDA. Tak jest napisane na portalu forumowym, a ja jestem ogłupiona przez GW i red. Michnika osobiście, więc wierzę w to. Odpowiedz Link
damakier1 Re: Stanowczo protestuję też! To nie jest plebisc 20.10.11, 17:30 Aaaaa, jak sonda, to jeszcze przemyślę. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Stanowczo protestuję też! To nie jest plebisc 20.10.11, 18:17 Bardzo na Twoje przemyślenia liczę. Odpowiedz Link
dupetek Re: TW napisał > 20.10.11, 18:36 A umiesz liczyć?? Nie zamierzam zadzierać z moim najlepszym kolegą Wielgusem! Odpowiedz Link
tojajurek To całe zdanie to ono do dupy jest 20.10.11, 18:54 Zdanie jest kulawą polszczyzną napisane. Napisane poprawnie nie będzie potrzebować referendum, gdzie decyduje głosowanie. Większość może przegłosować, iż księżyc jest zrobiony z sera cheddar, a i tak naukowcy wiedzą,że jest z ementalera. Odpowiedz Link
ave.duce Re: To całe zdanie to ono do dupy jest 20.10.11, 20:06 Nie do dupy, bo mowa o nosku. Nosek nie jest na dupie, o ile coś jeszcze pamiętam z anatomii i antropologii. tojajurek napisał: > Zdanie jest kulawą polszczyzną napisane. Jest. I co z tego? Każdy pisać może. ... Каждый пишет, как он слышит .... > Napisane poprawnie nie będzie potrzebo > wać referendum, gdzie decyduje głosowanie. Ale jest napisane jak jest. > Większość może przegłosować, iż księ > życ jest zrobiony z sera cheddar, a i tak naukowcy wiedzą,że jest z ementalera. Też coś! Z Yerba Santa Shepherd’s Cheese! Z ementalera jest Słońce. Odpowiedz Link
ave.duce Re: TW napisał > 20.10.11, 19:50 Zdrajca i sprzedawczyk z Ciebie ;) Jak każdy wildstein. Batonem "Grzesiek" Cię przekupił czy cukierkami lodowymi Ice Fresh? Odpowiedz Link
dupetek Re: TW napisał > 20.10.11, 20:32 Phii..! Na "Grześka", to dziś nawet zatwardziałego lewaka nie kupisz! Odpowiedz Link
dupetek Re: TW napisał > 20.10.11, 21:20 Zima idzie, więc nikt poważny nie będzie sobie dodatkowo chłodził gęby! Odpowiedz Link
ave.duce Re: TW napisał > 20.10.11, 22:28 Oj, przestań już się wypierać, TW! Przecież to Twoje ulubione, bez względu na porę roku. Odpowiedz Link
mike.recz Re: TW napisał > 20.10.11, 21:41 TW napisał: O ile nie będzie uważał na szkoleniach a nie pudrował noska ... wpolityce.pl/dzienniki/dziennik-ks-isakowicza-zaleskiego/16723-szef-zwiazku-ukraincow-zaprzeczyl-ludobojstwu-na-wolyniu-to-tak-jakby-ktos-nie-twierdzil-ze-nie-bylo-komor-gazowych "To tak, jakby ktoś nie twierdził, że nie było komór gazowych w KL Auschwitz." To tak tylko na marginesie jako przykład ile jedno gupie "nie" może narobić zamieszania;) Odpowiedz Link
tojajurek No, to... 20.10.11, 22:28 Zapytowywuję: - Dzisiaj nie robię nic. czy - Dzisiaj nie robię niczego. Odpowiedz Link
sclavus Re: No, to... 20.10.11, 23:01 Siem nie chcem wtroncać, ale... itakitak ;) - dzisiaj nie robię nic (dobrego do jedzenia) - dzisiaj nie robię niczego (dobrego dla ludzkości) :P Odpowiedz Link
tojajurek Re: No, to... 20.10.11, 23:13 No, no. Ale wybrnął. Zupełnie jak moja znajoma. Spadła jej spódnica gdy tańczyła sambę. Odpowiedz Link
mike.recz Uważam Rze - "Myślane inaczej" 20.10.11, 23:38 :-))) by: www.dailymotion.com/video/xlsq05_kuba-wojewodzki-s13e07-tomasz-lis-i-aleksandra-kurzak_fun Odpowiedz Link
leniwa_lady moim skromnym zdaniem dopełniacz 21.10.11, 12:15 to tak jak z zadzieraniem zadzierać nosek, nos nie zadzierać noska, nosa pudrować nosek, nos nie pudrować noska, nosa Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: TW napisał > 21.10.11, 12:36 Fszyscy nie macie racji. Jedynie Dupetek ma rację. O! Odpowiedz Link
ave.duce Re: TW napisał > 21.10.11, 14:12 Ależ mnie zaskoczyłeś ;) W życiu nie spodziewałabym się takiego résumé. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: TW napisał > 21.10.11, 16:30 Nie ,ale chyba przyznasz, że to b. sympatyczny kinol... Odpowiedz Link
ave.duce Re: TW napisał > 21.10.11, 17:43 Czyli znajdź przypudrowany. Ale... na pewno Ci się nie uda. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: TW napisał > 21.10.11, 17:51 ave.duce napisała: > Czyli znajdź przypudrowany. > Ale... na pewno Ci się nie uda. We włosach kliwii kwiat, dla ciebie miły, kolczyków ciepły blask, dla Ciebie miły. Pudruję nosek i węgielkiem czernię brwi, szal cienki jakby z mgły, dla ciebie miły. Korali sznurki trzy, jak mi w nich ładnie, że dziś płakałam nikt nie odgadnie. Przyjdź ukochany, przyjdź, ubawisz ty się dziś, lusterko mówi mi, że mogę iść. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: TW napisał > 21.10.11, 19:17 ave.duce napisała: > Ciemność widzę... W sĘsie? Odpowiedz Link
ave.duce Re: TW napisał > 21.10.11, 19:29 Nie lubię oglądać Villas (słuchać wyjątkowo > w piosence Kazika), więc noska pudrowanego nie widzę. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: TW napisał > 21.10.11, 20:21 Ja nie lubię ani patrzeć, ani słuchać, ale ta piosenka się za mną od trzech dni telepie - znaczy od pierwszego pudrowania noska na FK. Więc musiałam. Odpowiedz Link
gat45 Re: TW napisał > 21.10.11, 20:57 Ale ta baba zmarnowała głos :( Taaaaaaaaki głos to mógł być, że klękajcie narody. To jednak prawda, że śpiewa się także głową. Odpowiedz Link
damakier1 Re: TW napisał > 21.10.11, 15:31 tw_wielgus napisał: > Fszyscy nie macie racji. Jedynie Dupetek ma rację. O! Szczęście, że nie dodałeś "jak zwykle", bo bym się załamała. Odpowiedz Link
dupetek Re: TW napisał > 21.10.11, 16:03 Nie bądź taka zawistna Damo! W końcu oboje jesteśmy na D:) Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: TW napisał > 21.10.11, 16:16 damakier1 napisała: > Szczęście, że nie dodałeś "jak zwykle", bo bym się załamała. Dzięki za przypomnienie. Zwykle nie zapominam.... Odpowiedz Link
dupetek Re: TW napisał > 21.10.11, 16:05 Święte słowa panie TeWu, święte słowa! Zęby w ścianę wbijałem patrząc jak Pana grillują:( Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: TW napisał > 21.10.11, 16:19 Akademicka dyskusja o nosie. Phi...tak jakby kichawa zasługiwała na tak szerokie omówienie. A już te wywody czy jest to strona bierna, czy czynna... Przeceiż to jasne dla każdego, że i taka i taka zarazem. Jak się ma katar to bezwzględnie, aż do bUlu, czynna. Odpowiedz Link
dupetek Re: TW napisał > 21.10.11, 16:44 Cieszę się, że nie udało się im rozebrać Pana na/do czynniki/ów pierwsze/ych:) Odpowiedz Link
man_sapiens Re: TW napisał > 23.10.11, 11:17 Ja bym rzekł: będzie uważał na szkoleniach i nie pudrował noska albo będzie uważał na szkoleniach a nie pudrował nosek podobnie będzie uważał na szkoleniach zamiast pudrować nosek Odpowiedz Link