ave.duce Re: Polityka i moda 09.02.18, 07:34 Łysina Trumpa - "fryzura maskująca": totalny absmak. Odpowiedz Link
behemot17-13 Re: Modyfikacja - polityka i sport źródłem ciepła 09.02.18, 21:28 Jak tylko pamięć mi pozwala, kojarzę prezydentów przez pryzmat ocieplania swoich facjat na tle sportowców. Oczywiście nie wszystkie "ekscesy" pamiętam, nie wszystkich prezydentów też. Pamiętam Kwaśniewskiego w Zakopanym, pamiętam Kaczyńskiego z szalikiem biało - czerwonym do góry nogami, pamiętam Komorowskiego też w Zakopanym i urzędującego obecnie a nader aktywnego w okolicach sportowców. W sumie nic złego, przyozdobić swoją facjatę, może nie z kruszcu najbardziej wartościowego, ale dowartościować się sukcesami i medalami sportowców, nie zaszkodzi. Jakieś nieporozumienie, prezydent najpierw podpisał a następnie swoje wątpliwości skierował pod rozwagę Trybunału Sprawiedliwości, a tymczasem tak dla poprawy swojego imidza w Azji się uśmiecha i żartuje. Błazen. Odpowiedz Link
behemot17-13 Re: Modyfikacja - polityka i sport źródłem ciepła 11.02.18, 18:15 Prezydent czy Sławomir? Tu jest ten wielce czcigodny reprezentant naszego kraju, prezydent - ocdn.eu/pulscms-transforms/1/F9ektkqTURBXy83Zjc4ZTZjYTVmODI3ODAyY2RkNzg2NThmMTI1MDI1My5qcGVnkpUCzQPAAMLDlQIAzQPAwsM Odpowiedz Link
ave.duce Re: Modyfikacja - polityka i sport źródłem ciepła 12.02.18, 08:26 Jaka cudna para! Ubrani gustownie. Od Sasa do Lasa. Walą po oczach. Dżizzusskrajst... Odpowiedz Link
trusiaa Ale bajer 12.02.18, 08:56 behemot17-13 napisał: Prezydent czy Sławomir? Tu jest ten wielce czcigodny reprezentant naszego kraju, prezydent Omatkosałatko! Snofu chińska cucha z parzenicami w robocie :D Bayer Full (dyskopolo produkt nasz eksportowy) miał podobne mundurki - ale w Chinach to było. Kto by się tam uczył, pytał, Dowiadywał się i czytał, Kto by sobie głowę łamał... Korea, Chiny - to przecież to samo, nie? Idę o zakład, że Koreańczyk był przekonany, że pozuje do zdjęcia w towarzystwie nieślubnego syna Bruce'a Lee i jego egzotycznej małżonki (odzianej w szlafrok drukowany w wałki do ciasta). Karnawał trffa. Odpowiedz Link
ta Re: Ale bajer 15.02.18, 03:44 Dlaczego panu prezydentu parzenica na ramię wypełzła ? I taki w ogólności zaparzenicowany na gęsto. Tak źle jeszcze nie było. Odpowiedz Link
man_sapiens Re: Ale bajer 15.02.18, 15:51 Bo górale wciągają portki tak, żeby się parzenica znalazła w okolicach ... no wiecie czego. No to panprezydent zaczął wciągać portki przez głowę i tak to zostało. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Polityka i moda 19.02.18, 16:00 Pawłowicz posłanka prezentuje historyczny kostium wypożyczony z planu "Korony królów". Kapę z łóżka zdjęła i siebie nią owinąwszy miecz w ręce ujęła. Zapomniała bidulka, co Biblia (Apokalipsa św. Jana, 13, 10) głosi nt. wojowania mieczem? Odpowiedz Link
trusiaa Re: Polityka i moda 21.02.18, 11:41 Pani Popek radośnie pozowała na ściance z jakże znamiennym tytułem Kobiety mafii, jednak trudno w pełni ocenić zalety jej kreacji, gdyż zapewne po wizycie łazience, rąbek sukienki niefortunnie podwinął się pod dessous. Odpowiedz Link
smutas13 Re: Polityka i moda 27.03.18, 06:56 ave.duce napisała: Ależ ten islam podstęony jest... ...ale prosty i wygodny :) Odpowiedz Link
trusiaa Re: Polityka i moda 27.03.18, 09:09 Jeśli macie adbloka to dojaśniam: tam jest link do reklamy spodni damskich pt. haremki. Odpowiedz Link
trusiaa Wielkanoc za pasem, się idzie do ludzi 27.03.18, 10:14 Prezes na tę okazję ma specjalną odzież świąteczną. Prezentuje strój historyczny, nigdy nie prany, nie prasowany, nie czyszczony, ubiera się samodzielnie, bo nikt poza nim nie jest godzien dotykania tych jakże cennych pamiątek. Krawat wiąże w specjalny nieformalny sposób, to jego autorski pomysł. Na szczególną uwagę zasługują słynne buty, które od nowości nie zaznały szczotki i pasty. Brawo za konsekwencję w działaniu. Odpowiedz Link
smutas13 Re: Wielkanoc za pasem, się idzie do ludzi 28.03.18, 07:04 Wstyd mieć takiego niechlujnego szefa partii! Odpowiedz Link
man_sapiens Re: Wielkanoc za pasem, się idzie do ludzi 30.03.18, 14:11 > Na szczególną uwagę zasługują słynne buty, To tylko z troski o Nasze Polskie Środowisko Naturalne - czyszczenie butów to jego obciążenie (taka teraz moda na FK, żeby wszystko Odpowiedz Link
trusiaa Re: Polityka i moda 10.04.18, 17:19 Manifestacja patriotyzmu i swoiście pojmowanego szacunku dla (cudzych?) symboli narodowych. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Polityka i moda 16.04.18, 10:22 W sezonie 2015/18 nosi się limuzyny wyłącznie spod igły. Starsze modele są passé, ich utylizacją zajmują się specjalnie wykwalifikowani kierowcy. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Polityka i moda 19.04.18, 20:29 Dwa lata temu: Ktoś uznał, że wszystkiemu winne obwisłe rondo. Kazał kapelusz wyprasować. I... do trzech razy sztuka. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Polityka i moda 20.04.18, 16:43 Ah, ten Du.uś! Zwłaszcza, że "uszy miał ogromne, muskularne, uszami mógłby, gdyby chciał. Niepokojące, wręcz fatalne, przedziwne uszy miał." Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Polityka i moda 20.04.18, 17:30 Też zwróciłam uwagę, że mu się kapelusz na uszach opiera. Mógłby tam włożyć gąbkę chroniącą winogrona w transporcie - efekt taki sam jak kiedyś się Trybunę Ludu wkładało, gdy kapelusz był zbyt obszerny. ;) aga Odpowiedz Link
magdolot Re: Polityka i moda 20.04.18, 23:18 Kapelusz musi się w tym wypadku opierać na uszach, bo między nimi puchy. A muskularne to on ma poliki. Już wreszcie wiem, kogo mi przypomina - opchanego chomika. Odpowiedz Link
ave.duce ... arbitrum elegantum - mąż stanu ... K. Jarosław 13.05.18, 22:22 ... stary wątek, ale JARy ... Przypomniał mi się, kiedy ujrzałam tę cudną fot., zdobiącą artykulik o jadłosPi$ie pana p/osła na Szaserów: A to szpitalna strawa dla Jarosława: Śniadanie: Zupa mleczna z kaszą kukurydzianą, szynka konserwowa, sałata zielona, chleb pszenny, masło, herbata z cukrem. Obiad: Krupnik, ziemniaki gotowane, pieczeń drobiowa, sos biały mleczny, marchew gotowana, kompot z cukrem. Kolacja: Szynka gotowana, sałata zielona, chleb pszenny, kajzerka, masło, herbata z cukrem i kisiel z porzeczki. Odpowiedz Link
smutas13 Re: ... arbitrum elegantum - mąż stanu ... K. Jar 14.05.18, 05:49 Jadłospis dla Jarosława nieco bogatszy, niż w moim szpitalu powiatowym. Ale też żadne cuda. Odpowiedz Link
trusiaa Re: ... arbitrum elegantum - mąż stanu ... K. Jar 14.05.18, 07:58 Dla mnie (szpital wojewódzki) do cudów należą: sałata, bogactwo gatunków pieczywa do jednego posiłku (poprzednio dostał chleb pszenny i żytni oraz bułeczkę), szynka konserwowa (hłe hłe - ffszak są tańsze zamienniki) i kolacja full wypas - do tego z kisielem? I jeszcze ta osłodzona herbata, przy prezesa pana cukrzycy - odważnie ;) Nie mówię, że to jakieś wyjątkowe, jak na szpital, frykasy - naprawdę zdrowo i smacznie karmią w nielicznych placówkach, a najczęściej... Odpowiedz Link
trusiaa Re: Polityka i moda 11.07.18, 09:07 Ksiądz z modnymi dodatkami (i wicewersja) - widok, który przyprawia o ból zębów, zeza i zlewne poty. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Polityka i moda 25.07.18, 16:22 Pan Naczelnik dba o strój bez względu na okoliczności. Jadąc na dłuższy pobyt do szpitala wybrał, oczywista oczywistość, garnitur. Obecnie co jakiś czas wyjeżdża monitorować bakterię - nie zapomina wtedy o wypastowanych butach wizytowych, nieodłącznej piżamie, co niejedno już przeszła, a nawet o gustownej kamizelce, jednak (zapewne ze względu na upalną pogodę) zakłada ją na lewą stronę. Kula wydaje się zupełnie nie przeszkadzać w raźnym marszu. Odpowiedz Link
ta Re: Polityka i moda 27.07.18, 10:26 Absolutna ściema z tym kolanem. Tak nie porusza się nikt, komu lewe kolano dolega, nie da się tak daleko PRZED kulę wysunąć chorą nogę. Poza tym ta dziwna kamizelka na lewo w niemal 40 st upał? Ona maskuje to, co pod spodem. Odpowiedz Link
scoutek Re: Polityka i moda 27.07.18, 10:28 Celowo ubrana na lewo by się tym wszyscy zajmowali, jaki niechluj i abnegat Odpowiedz Link
trusiaa Re: Polityka i moda 02.08.18, 13:32 Martusia wyprowadziła męża nr 3 na spacer. Żeby jej się nie pomylił, koszulę mu założyła z numerem, a żeby nie zwiał - twardą ręką go prowadzi. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Polityka i moda 11.08.18, 08:03 Piękna uroczystość, więc najważniejszy jej Uczestnik dołożył starań, by godnie wypaść. Przybył w historycznym garniturze, co go ślubował zdejmować tylko pod przymusem - w wyjątkowych okazjach. Słowa dotrzymał - cennej pamiątki nie śmiały tknąć wraże ręce żadnej praczki, operatorki suszarki bębnowej czy prasowaczki. Krawat zawiązany w dniu kupna garnituru w specjalny węzeł to co się da, podziel na dwa, bez namysłu dziel, zdjęty z oparcia krzesła, przyozdobił szatę. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Polityka i moda 21.08.18, 10:57 Narodowy arbiter elegantiarum łaskawie dał suwerenowi okazję do podziwiania swojej garderoby z uwzględnieniem (ach ach!) dessous. Wystawę urządził na tarasie swej willi. Dobrześ dobrześ, Jarku, zrobił, żeś chałupkę swą ozdobił. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Polityka i moda 21.08.18, 14:09 Brakuje butków i spodeńków! I jeszcze kilku rzeczy - wizytówek ubioru eleganckiego mena. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Polityka i moda 21.08.18, 14:22 Brakuje sspowodu niemania, ale widok gaci i skarpet na zardzewiałej barierce, to nie lada gratka (tyle, że odzobaczyć się już nie da... :(. Widział kto postronny niewymowne znanych przywódców? Odpowiedz Link
ta Re: Polityka i moda 23.08.18, 23:53 Trusiu, coś ty mi pokazała przed snem! Łudzę się ostatkiem sił swoich, że toto bawełenkowe przynajmniej jest i wywietrzyć się udaje. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Polityka i moda 24.08.18, 07:11 Że jak bawełenkowe to widok ten ponury wywietrzyć da się z głowy? Nie da się - za mną chodzi cały czas ta balustrada zardzewiała wraz z... O ja gupi królyk! To przecież kod sygnałowy jest! Czy jest na sali tłumacz kodu flagowego MKS? Odpowiedz Link
ta Re: Polityka i moda 24.08.18, 22:19 Rozpowszechniłam widok ów w rodzinie i wśród znajomych i oni teraz zamiarują mnie jakoś ukarać za popsucie im apetytu. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Polityka i moda 24.08.18, 07:20 Siostry Karnowskie rzecz całą widzą po swojemu: To musi być szok dla totalnej opozycji! Dyktator Kaczyński jak zwykły Polak zrobił pranie i wywiesił je na balkonie Pisia logika: każdą wpadkę, obciach, porażkę nazwą wielkim sukcesem. Odpowiedz Link
m_y_q Re: Polityka i moda 22.11.20, 10:02 Nadanie numeru trzeciego uważam za znakomity pomysł - żelazna i żylasta rączka, zwłaszcza zaś - paluszki, mogą mieć trudności z policzeniem do trzech! A tak chop podpisany, zewidencjonowany i spoczko! Łukasz Rybarski niedawno wyjaśnił sprawę łupieżu na świętym garniturze - nawet zobrazował ją odpowiednimi ruchami! Ekspozycja wystawy Martylologia na Tarasie, pomogła mi zrozumieć, jak rodzi się fetyszyzm! Lekcja samogwałtu czyli polski interes narodowy#odcinek 145 Odpowiedz Link
trusiaa Re: Polityka i moda 23.08.18, 07:42 Prezes Kaczyński podobnie jak Obama i Zuckerberg czy wcześniej Einstein i Jobs ma ważniejsze sprawy na głowie niż zastanawianie się nad codzienną garderobą. Skupia się na tym co istotne - Bernadetta Krynicka. Sama Betka ciężko pracuje, ale znajduje czas na wybór, stosownej do wykonywanego zawodu, garderoby. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Polityka i moda 17.09.18, 12:55 Piłem w Spale, spałem w Pile i to, jak na razie, tyle. Dożynki to kolejna okazja by zabłysnąć w towarzystwie i wzbudzić zachwyt specjalistek od mody: "Podczas spotkania z rolnikami Agata Kornhauser-Duda zachwycała stylizacją. Pierwsza dama postawiła na kreację nawiązującą kolorem do barw narodowych." "Agata Duda postawiła na jasny komplet w kratę złożony z płaszcza oraz sukienki, który połączyła z czerwonymi dodatkami - cienkim paskiem oraz czółenkami." "(...) cienki pasek podkreślił talię, a buty na obcasie wydłużyły nogi żony prezydenta. Wyszło modnie i stylowo!" Każde odzienie Pierwszej Kreacji niesie ze sobą jakiś przekaz, zwykle też nawiązuje do barw narodowych: Zagadki zagadki - rozwiązania wpisz w kratki czy raczej przyleciał zza kraty gołąbek skrzydlaty, a do tego czerwony pas - fiu fiu. Tą razą inspiracją była flaga Sao Paulo? Do mazura stanęła wesoło ta wiara wraz z działaczem Gabrielem Janowskim. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Polityka i moda 09.10.18, 11:06 Tu raczej: wnętrzarstwo. Patryś chciał mieć ładne zdjęcie jak bawi się w intelektualistę/męża stanu. Przydałoby się biurko i półki z jaki.miś książkami. Tylko gdzie znaleźć tyle książek naraz? Od czego filmowa scenografia! Teraz Jaki może się spokojnie tłumaczyć, że akurat przechodził tamtędy z tragarzami i całkiem przypadkiem miał ze sobą wyprasowane flagi na stojakach. Odpowiedz Link
ta Re: Polityka i moda 03.12.18, 00:17 Pan Andrzej wymyślił : bi.im-g.pl/im/fb/1c/17/z24236027IH,Andrzej-Duda-i-Antonio-Guterres.jpg Już lepiej wdziałby oryginalny strój górali podhalańskich z ciupaską, niż takie cóś. Odjechany po andrzejkach, czy jak? Odpowiedz Link
trusiaa Re: Polityka i moda 03.12.18, 08:00 Ze smutkiem stwierdzam, że oboje z koleżanką małżonką nie ubierają się, ale przebierają. Strój wolski podChalański przypomina górniczy mundur galowy upstrzony przez gołąbeczka skrzydlatego, któren akurat przelatywał był i kurteczkę ozdobił. To, że jakaś kompletna niemota projektuje te halołinowe stroje, to jedno, ale że par excellence para prezydencka tak ochoczo w nie wskakuje, no to już matkojedyna! Odpowiedz Link
trusiaa Re: Polityka i moda 03.12.18, 15:05 Olśniło mię! PAD to Zelig. Wystąpił już jako góral na Zimowych Igrzyskach Olimpijskich w Seulu, tu jako górnik/lokaj? na Szczycie Klimatycznym ONZ w Katowicach. Na ludowo nosił się już wcześniej - na Węgrzech idealnie wcielił się w rolę dojarza, ale tym razem nie trafił ze stylizacją, gdyż oczekiwano winiarza. Ponieważ robił przymiarki do sutanny, można się spodziewać, że z okazji najbliższego synodu czy konklawe znów założy wytworną cuchę, a do niej żoniną balową spódnicę. A co tam, mogło być gorzej. Odpowiedz Link
ave.duce K. Jarosław nadanża za modo!!! 12.12.18, 08:16 www.pudelek.pl/artykul/137439/jaroslaw_kaczynski_zalozyl_modna_czapke_na_czubek_glowy_zdjecia/ Odpowiedz Link
trusiaa Re: K. Jarosław nadanża za modo!!! 12.12.18, 08:30 Nie mogłaś, Pani, uprzedzić?! Tak mi się zobaczyło. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Polityka i moda 09.01.19, 09:04 Znajdź różnice. Dwie. Glapiński bank swój widzi ogromny. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Polityka i moda 12.01.19, 18:28 Na drugi oka rzut: a co, jeśli to... tatuś? Tata? Odpowiedz Link
ta Re: Polityka i moda 14.01.19, 23:30 A wiesz Trusiu, że trzy osoby z mojego otoczenia, całkiem od siebie niezależnie zobaczyły podobieństwo i nabrały podejrzeń? Odpowiedz Link
trusiaa Re: Polityka i moda 12.01.19, 10:03 Wiecznie z siebie zadowolony Suski. Jakim jest politykiem, każdy widzi, ale czy musi tak manifestować, że i techniki teatralne, które studiował w szkole zawodowej, są mu całkowicie obce? Co on na głowie ma, Jezusmariarokita?! I pomyśleć, że szlachetny jego przodek nosił dumne nazwisko Chebda de Grabie. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Polityka i moda 12.01.19, 11:30 Sugerujesz, że Suski powinien nosić na pustej głowie grabie?! Odpowiedz Link
ave.duce Re: Polityka i moda 24.01.19, 17:22 Czy to reklama firmy cośtamcośtam Vision? Makabryczna wizja. Na szczęście - bez fonii. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Polityka i moda 06.03.19, 08:53 Ile razy widzę Zalewską, myślę: Bodo. A teraz nasza urodziwa, krajowego wyrobu: Mae West. Minister Edukacji Anna Zalewska w Mysłowicach Eugeniusz Bodo - Sex appeal Odpowiedz Link