ave.duce 04.11.11, 12:03 jeżeli ktoś ceni tego artystę > Zdzisław Beksiński 50 obrazów, 100 rysunków i 100 zdjęć www.owzpap.pl/content/view/326/1/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dupetek Re: Polecam... 04.11.11, 13:07 Lubię prace Beksińskiego, ale w najbliższym czasie nie przewiduję zaszczycać W-wy swoją skromną osobą. Odpowiedz Link
filut Re: Polecam... 04.11.11, 14:50 dupetek napisał: > ...w najbliższym czasie nie przewiduję zaszczycać W-wy swoją skromną osobą. Nie bądź aż tak okrutny, zaszczyć:O Odpowiedz Link
dupetek Re: Polecam... 04.11.11, 16:30 Oj, oj nawet mnie nie błagajcie! Zacięłem siem:) Odpowiedz Link
dupetek Re: Polecam... 06.11.11, 18:42 Nigdzie się nie ruszam bez swojej skromnej osoby! A nieskromna, to ciiichoo..., bo to tajna broń. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Polecam... 04.11.11, 13:37 To jeden z moich ulubionych współczesnych malarzy polskich. Niesamowita wyobraźnia. Odpowiedz Link
iza.bella.iza Re: Polecam... 06.11.11, 23:55 Ja nie pójdę, choć cenię wielce. Po jednym obrazie miałam trudności z zasypianiem przez tydzień. Wyobraźnia Beksińskiego za bardzo mnie boli:( Odpowiedz Link
ave.duce Polecam... "Hollywood Marilyn Monroe" 04.08.12, 00:43 ... wg Miltona Greena ... Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: Polecam... "Hollywood Marilyn Monroe" 04.08.12, 00:54 dzięki. na pewno pójdę. jutrzejszej nocy - z 4. na 5. sierpnia minie 50. rocznica śmierci Marilyn. Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: Polecam... "Hollywood Marilyn Monroe" 15.08.12, 12:50 więc byłam ja na wystawie tej. Hollywood Marilyn Monroe w obiektywie Mitona Greene to także nieco zdjęć innych aktorów : m.in. Betty Davis, Jane Fondy, Cary Granta, Audrey Hepburn. tu Marlena Dietrich : ale przede wszystkim 27 fotografii Marilyn Monroe. tu z Marlonem Brando Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: Polecam... "Hollywood Marilyn Monroe" 15.08.12, 13:03 mam albumy ze zdjęciami MM wydane w Polsce, wydane w Stanach. wczoraj dotarł do mnie jako ta nagroda w konkursie album z fotografiami Brunona Bernarda znanego jako Bernard of Hollywood. jest to pozycja przewspaniała, tym dla mnie cenniejsza, iż zaopatrzona przez córkę fotografa w jego notatki na temat MM czynione na bieżąco w czasie trwania znajomości - są liczne zdjęcia rękopisów, wypowiedzi samej Marilyn. ale, jednak chyba żaden fotograf, tak, jak Milton Greene nie umiał uchwycić sedna, gdy idzie o MM. mam na myśli to, o czym mówi też Catherine Deneuve w jednym z licznych filmów dokumentalnych o Marilyn, a mianowicie o tym jej zwracaniu się zawsze ku światłu, półprzymkniętych oczach, a ja dodam jeszcze - smutku. Milton Greene wychwytywał to perfekcyjnie. na wystawie sfotografowałam też same oczy /niestety komórką tylko, ale widać i tak/ i, wg mnie, prawda o Marilyn, to jest tu : Odpowiedz Link
ave.duce Re: Polecam... "Hollywood Marilyn Monroe" 15.08.12, 19:51 Wspaniała jest Twoja ocena, pasyjna. Odpowiedz Link