blind_as_a_bat 22.12.11, 07:37 Niech sie wiedzie jak najlepiej, niech zawsze bedzie slonce i dobre mysli. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gat45 Uśmiechajmy się do siebie wzajemnie 22.12.11, 08:31 i każdy do środka. Od rana do wieczora i na odwrót, od wieczora do rana. Cały, calutki rok ! Odpowiedz Link
witekjs Uśmiechajmy się do siebie wzajemnie 22.12.11, 08:53 Uśmiechajmy się do siebie wzajemnie i rozmawiajmy przyjaźnie nie tylko w czasie Świąt. Życzę Nam Wszystkim. Witek :-) Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Uśmiechajmy się do siebie wzajemnie 22.12.11, 09:01 Się pod tym zdrowo podpiszę ;) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Uśmiechajmy się do siebie wzajemnie i ... 22.12.11, 12:52 do siebie.siebie też! Odpowiedz Link
kanciasta Re: Uśmiechajmy się do siebie wzajemnie i ... 22.12.11, 23:16 Te Święta to dobry czas, żeby zacząć pewne sprawy od nowa, żeby naprawić jakieś niezbyt udane, trudne relacje z bliskimi (a przynajmniej próbować - kolejny raz ;-) I - oczywiście - żeby podtrzymać/wzmocnić relacje dobre :-)) Pobyć razem, przy wspólnym stole. Prawdziwych Świąt! Żeby każdy miał takie, o jakich każdy marzy, takie, do jakich tęskni :-)) mjuzik :-)) Odpowiedz Link
inna57 Re: Wszystkim /z X. na czele/ => zyczenia 22.12.11, 09:44 Życzę Wam wszystkim uśmiechów, radości i wiary w to że zawsze może być lepiej Odpowiedz Link
trusiaa Re: Wszystkim /z X. na czele/ => zyczenia 22.12.11, 10:56 Skoro mamy jemiołę to :) Pięknych, Słodkich Świąt i wszystkich marzeń spełnienia Odpowiedz Link
ave.duce Nasza SOSNA pełna radości, życzeń i gości :))) 22.12.11, 11:13 www.care2.com/send/card/6953 Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Wszystkim /z X. na czele/ => zyczenia 22.12.11, 16:13 Jak w poście założycielskim /żeby nie pisać off-typic/ Wszystkim gwiazdki z nieba i choć odrobinę śniegu. Radosnych Świąt i smacznego opłatka. M. Odpowiedz Link
ave.duce We wish you a Merry Christmas by Sclavus☺ 22.12.11, 20:06 and a Happy New Year :):):) Odpowiedz Link
gat45 Czy to jest zdjęcie Ancusia ze Sclavusem ? 23.12.11, 11:08 Bardzo przystojna para, nie ma dwóch zdań. Odpowiedz Link
czan-dra Re: Wszystkim /z X. na czele/ => zyczenia 22.12.11, 20:37 Również chciałbym złożyć życzenia, Spokojnych Świąt, i oby obyło się bez polityki... Odpowiedz Link
czan-dra Re: Wszystkim /z X. na czele/ => zyczenia 22.12.11, 20:41 Jak już mnie nauczyliście, to w nagrodę wklejam to, Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Wszystkim /z X. na czele/ => zyczenia 22.12.11, 21:26 Wszyscy mnie życzą forumowiczom na święta :)))) Oprócz Trusii, która jak wiadomo króliczy. No to ja też, a co Niech Wam kocica pomyślności na święta i ten nowy rok! o rzadko." made by człowiek radziecki Odpowiedz Link
ave.duce Re: Wszystkim /z X. na czele/ => zyczenia 22.12.11, 21:34 Wszyscy? Bez przesady ;) Odpowiedz Link
ta Re: Wszystkim /z X. na czele/ => zyczenia 22.12.11, 22:50 Wszystkim tutaj zaglądającym i piszącym, dziękując za tworzenie miejsca przyjaznego i ciepłego, życzę pięknych, spokojnych, dobrych dni świątecznych, radości i miłości najbliższych. Niech Wam, mili, ten czas upłynie najpiękniej, podług życzeń i potrzeb. Odpowiedz Link
panidemonka Re: Wszystkim /z X. na czele/ => zyczenia 23.12.11, 00:25 Ja też, ja też! Wszystkim wszystkiego najlepszego i wesołego:) Oczywiście uwzględniłam:) Odpowiedz Link
magdolot Re: Wszystkim /z X. na czele/ => zyczenia 23.12.11, 00:45 Ciepłych. Jasnych. Przytulnych. Smakowitych. Woniejących szczęśliwym dzieciństwem. Ciut myszką trącących, wiktoriańskich troszku. Smacznych. Buzi! Odpowiedz Link
dziewica_konsystorska Wszyscy zdrowi!!! 23.12.11, 07:36 ??? Dziś anioły latają po niebie i ogłaszają Boże Narodzenie. A gdy gwiazdka betlejemska zabłyśnie, to życzenia spełni wszystkie. Ojca Dyrektora bogatego, śniegu bielutkiego, choinki pachnącej i gwiazdki błyszczącej. Bach!!! Odpowiedz Link
absztyfikant Re: Wszystkim /z X. na czele/ => zyczenia 23.12.11, 09:22 Wesolych Swiat dla wszystkich uczestnikow tego forum, teledysk niestety nie moj, ale za to tlumaczenie moje: izrael.org.il/fotoreportae/1937-ilanot.html Odpowiedz Link
ave.duce Re: Wszystkim /z X. na czele/ => zyczenia 23.12.11, 11:01 Dzięki ... niech Ci się wiedzie jak najlepiej. I podsyłaj swoje tłumaczenia i fot., jeżeli znajdziesz tylko czas i ochotę. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Wszystkim /z X. na czele/ => zyczenia 23.12.11, 16:09 Piękna piosenka, i polskie słowa wzruszające - Absztyfikancie, dzięki wielkie! Najlepszego Ci wszystkiego :) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Na FK :) link ... :))))))) 23.12.11, 17:46 forum.gazeta.pl/forum/w,28,131798648,131798648,Spokojnych_pogodnych_i_zgodnych_swiat.html Odpowiedz Link
wanda43 Re: Wszystkim /z X. na czele/ => zyczenia 23.12.11, 17:57 A ja, wzorem takiego jednego z FK i w zgodzie z wierzeniami przodkow - Wszystkim zycze, aby to Przybywajace Slonce rozjasnilo umysly nasze i aby w nadchodzacym roku Smoka poczyli przyplyw pozytywnych mocy oraz ma sie rozumiec - gotowki! Odpowiedz Link
ave.duce Re: Wszystkim /z X. na czele/ => zyczenia 23.12.11, 18:29 Najlepiej wrócić do epoki kamienia. Odpowiedz Link
wanda43 Re: Wszystkim /z X. na czele/ => zyczenia 23.12.11, 18:40 Moze? No ale jak bez telefonow komorkowych? Bez tv, bez radiow? No i bez samochodow? I bez marketow! Sie nie da. Ale Nadchodzące Slonce daje nadzieje, chocby na fiosne :) Odpowiedz Link
erte2 Re: Wszystkim /z X. na czele/ => zyczenia 31.12.11, 09:09 wanda43 Ależ to wszystko trzeba po prostu zrobić z kamienia ! Odpowiedz Link
inna57 Re: Wszystkim /z X. na czele/ => zyczenia 23.12.11, 18:47 Łupanego czy gładzonego ? Jest różnica. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Wszystkim /z X. na czele/ => zyczenia 23.12.11, 22:04 Jeżeli chcesz mieć dowody, to neolit. Odpowiedz Link
omamiony.wiedzmin Re: Wszystkim /z X. na czele/ => zyczenia 24.12.11, 00:28 Rzadko tu piszę ale niekiedy podczytuję bo Was lubię :) Dużo miłości i mało trosk z okazji świąt lub tylko pięknej sobotniej nocy życzą omamieni. Hallelujah i do przodu :) www.youtube.com/watch?v=iIgzw8_fe94&feature=related Odpowiedz Link
leniwa_lady Re: Wszystkim /z X. na czele/ => zyczenia 24.12.11, 01:41 wszystkim i wszystkiego naj......... radosnych Świąt i szczodrego Mikołaja całusy kochani i wracam do kuchni, bo to jedyne dni w roku gdy się nie lenię! Odpowiedz Link
damakier1 Re: Wszystkim /z X. na czele/ => zyczenia 24.12.11, 01:52 Całemu Dworowi, z najlepszymi życzeniami : www.youtube.com/watch?v=yMCOsiG8Wg4&feature=related Odpowiedz Link
dziwka_marchewka Re: Wszystkim /z X. na czele/ => zyczenia 24.12.11, 08:35 * ZIELONYCH *, siostry i bracia! www.forum.haszysz.com/solarr/albums/userpics/39159/normal_k1~2.JPG www.tapeciarnia.pl/tapety/normalne/64374_absynt_elf.jpg t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRxU7CWBfnskvISElKU1WEGdZ9WIF978xj4UgPAjStWqXRksPmB5M18BpBEdw Odpowiedz Link
wlodekbar Re: Ewom i Adamom... 24.12.11, 21:35 I Wlodkom tez.;):) A swoja droga nie mialem zielonego pojecia, ze Adas i Ewcia napisali pamietnik:) Mile to:)) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Ewom i Adamom... 25.12.11, 17:34 To co się wcinasz w życzenia dla solenizantów?! ;) Odpowiedz Link
wlodekbar Re: Ewom i Adamom... 25.12.11, 17:37 Oj, przepraszam, rozczapierzenie mnie dopadlo, juz sie nie wcinam...:(:) Odpowiedz Link
nihilyst Re: Wszystkim /z X. na czele/ => zyczenia 24.12.11, 13:28 świątecznych potworności w pełnej okazałości Odpowiedz Link
ave.duce Re: Wszystkim /z X. na czele/ => zyczenia 24.12.11, 13:32 Ja nicht szperechen. Tłumaczenie się należy :) Odpowiedz Link
nihilyst Re: Wszystkim /z X. na czele/ => zyczenia 24.12.11, 14:01 - oh, oh - powinniśmy wyjechać wcześniej - dużo, dużo wcześniej Odpowiedz Link
ave.duce Re: Wszystkim /z X. na czele/ => zyczenia 24.12.11, 14:03 Czyli, po prostu, spóźnialscy. Odpowiedz Link
nihilyst Re: Wszystkim /z X. na czele/ => zyczenia 24.12.11, 14:12 czyli benzyna na próżno Odpowiedz Link
ave.duce Re: Wszystkim /z X. na czele/ => zyczenia 24.12.11, 14:30 A propos benzyny - za chwilę i ja będę spóźniona. Wszystkiego dobrego ... i do jutra :) Odpowiedz Link
iza.bella.iza Re: Wszystkim /z X. na czele/ => zyczenia 24.12.11, 14:47 Spóźniona jestem mocna z życzeniami, ale jeszcze przed pierwszą gwiazdką zdążyłam:) I życzę: - podróżnikom szerokiej i wygodnej drogi, - gospodyniom i gospodarzom gotującym, coby się wszystko uwarzyło i wypiekło znakomicie, - gościom, coby smakowało - Mikołajowi, coby dobre prezenty przyniósł - a Wszystkim spokojnych, radosnych, kolędowych, pogodnych Świąt. Oby to była najlepsza Wasza Gwiazdka! Odpowiedz Link
ave.duce Re: Wszystkim /z X. na czele/ => zyczenia 25.12.11, 08:59 Nie "Wasza" ino "Nasza"! ps. a komunikaty nt. Franka gdzie? Nie leń się, do roboty! Odpowiedz Link
iza.bella.iza Re: Wszystkim /z X. na czele/ => zyczenia 27.12.11, 01:49 Ach, Ave kochana i wszyscy pozostali Dworzanie! Życie jest okrutne i bogate, bardziej niż byśmy chcieli :( Franuś rośnie nad podziw, ale obok ktoś gaśnie i to nieodwołalnie:( Nie umiem się odnaleźć pomiędzy jednym a drugim. Przepraszam, że akurat w tym wątku się rozkleiłam... Odpowiedz Link
blind_as_a_bat Re: Wszystkim /z X. na czele/ => zyczenia 27.12.11, 03:05 Kazdy watek jest dobry, aby,,, byc. Energia krazy w przestrzeni. Pozdrowienia. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Wszystkim /z X. na czele/ => zyczenia 27.12.11, 13:11 Taki lajf :((( ale ... Serdeczne myśli są z Tobą. Odpowiedz Link
mala200333 Re: Wszystkim /z X. na czele/ => zyczenia 25.12.11, 17:01 ˛.°★。˛ °.★** *★* *˛. ˛ °_██_*。*./ \ .˛* .˛.*.★*MERRY CHRISTMAS*★ 。* ˛. (´• ̮•*˛°*/.♫.♫\*˛.* ˛_Π_____. * ˛* .°( . • . ) ˛°./• '♫ ' •\.˛*./______/ \*. ˛*.。˛* ˛. *。 *(...'•'.. ) *˛╬╬╬╬╬˛°. |田田 |門 ╬╬╬╬ . ¯˜"*°••°*"˜¯`´¯˜"*°••°*"˜¯`¬´¯˜"*°´¯˜"*°••°*" Odpowiedz Link
trusiaa Re: Wszystkim /z X. na czele/ => zyczenia 30.12.11, 11:41 Niech będzie dla nas wszystkich dobry, wspominany kiedyś z przyjemnością :) Odpowiedz Link
wlodekbar Re: Wszystkim /z X. na czele/ => zyczenia 30.12.11, 13:26 I ja skladam zyczenia Dosiego Roku:) Odpowiedz Link
ave.duce Powróżyć, powróżyć ;) 30.12.11, 15:31 horoskop.wp.pl/cid,4,title,Horoskopy-roczne,horoskopylista2.html Odpowiedz Link
wlodekbar Re: Powróżyć, powróżyć ;) 30.12.11, 16:25 Ave, na mnie czeka praca w administracji panstwowej. Ale nie wiem, czy sprzatacza, czy ministra:) Odpowiedz Link
gat45 Re: Powróżyć, powróżyć ;) 30.12.11, 16:58 A na mnie od kwietnia ogromne piiiiiniądze będą lecieć Niagarą, a i uroda w tymże okresie taka mnie dopadnie olśniewająca, że chyba już powinnam zaopatrzyć się w najbliższym arabskim sklepie w gustowny kwef, coby wypadków drogowych nie powodować. Urodą mam lśnić do października, o pieniądzach nie mówią, do kiedy. W każdym razie już sobie ćwiczę moralny kręgosłup na bycie bogatą i piękną, żeby mi to charakteru nie zepsłuło. Odpowiedz Link
wlodekbar Re: Powróżyć, powróżyć ;) 30.12.11, 17:03 To jesli ja zostane sprzataczem NA ministgerstwie, to mnie - mama nadzieje - zasponsorujesz. Pojade do Ciebie, ale Niagare omine. Odpowiedz Link
wlodekbar Re: Powróżyć, powróżyć ;) 30.12.11, 17:06 PS Kiedys zadzwonilem do Ministerstwa Kultury i Dziecictwa Narodowego. Zapytalem, czy zastalem dyrektora departamentu Jana Kowalskiego, a sekretarka mi odpowiedziala: Pana dyrektora nie ma, jest na gmachu. Ja zapytalem, czy kieruje moze robotami kominiarskimi albo podlaczeniem zbiorczej anteny, ale nie zrozumiala.;) Odpowiedz Link
gat45 Re: Powróżyć, powróżyć ;) 30.12.11, 17:14 Ja tam już często nie wiem, co jest poprawne, a co nie. Kiedy opuszczałam Polskę, powiedzenie "duże pieniądze" uważano za niewłaściwe. "Zagłosować' zamiast "oddać głos na" już mnie razi, a pleniące się ostatnio "coś się zadziało" przyprawia mnie o dreszcze z obrzydzenia. Jakby mi takie Dziedzictwo Narodowe walnęło tekstem, że ktoś jest "na gmachu" to by się zdziwiła i odnotowała jako kolejną ewolucję językową, za którą nie nadążam :( Odpowiedz Link
wlodekbar Re: Powróżyć, powróżyć ;) 30.12.11, 17:18 No to ja zapodaje, ze na gmachu sa kominy i insze ustrostwa. Ale dyrektor departamentu tam nie siega. No, co najwyzej z-ca ministra ds. Odpowiedz Link
wlodekbar Tak z ciekawosci... 30.12.11, 17:28 ... wyguglalem slowo zapodawac. I oto wynik: www.sjp.pl/zapodawa%E6 Jednak jest, a myslalem, ze nie ma;) Odpowiedz Link
gat45 Re: Tak z ciekawosci... 30.12.11, 17:33 Osoby uczone, których opinię szanuję, odradzały mi korzystanie z sjp.pl. Następnym razem zapytam o powody. Odpowiedz Link
gat45 Re: Tak z ciekawosci... 30.12.11, 17:46 Tak jest, zapytam o powody. (z boku sceny, do publiczności, sotto voce) : Ciekawe, co on teraz wymyśli, żeby pociągnąc ten diałog ? (odwraca się do interlokutora i patrzy nań wyczekująco) Odpowiedz Link
wlodekbar Re: Tak z ciekawosci... 30.12.11, 17:49 Nihil novi:)) Ukracvajac samowole wlasna, zycze raz jeszcze Wszystkiego Naj- Naj w Nowym Roku, i jeszcze wiecej:)) Odpowiedz Link
gat45 Re: Kowalski, wy to zrobicie! ... 30.12.11, 18:53 (na scenę wchodzi łysy osobnik odziany w dres i adisasy) : - Kowalski Tymoteusz, melduję gotowość do wykonania zadania, panie pułkowniku ! Odpowiedz Link
gat45 Re: Kowalski, wy to zrobicie! ... 30.12.11, 19:09 (kurtyna coté jardin powiewa z zażenowaniem ; młody człowiek w dresie, wciąż w pozycji na baczność, niepewnie) - Kreseczka ? Odpowiedz Link
wlodekbar Re: Kowalski, wy to zrobicie! ... 30.12.11, 19:20 Ano ja sie nie wyznaje, panie, ale pytalem uczonego menza, i un powiedzial: W tym przypadku kreseczce mowimy NIE! :) Odpowiedz Link
gat45 Re: Kowalski, wy to zrobicie! ... 30.12.11, 19:28 To weź się zdecyduj : chcesz tę kreseczkę czy nie chcesz ? Mnie tam za jedno... Odpowiedz Link
wlodekbar Re: Kowalski, wy to zrobicie! ... 30.12.11, 19:33 Serio: Moze byc i przecinek, i kreseczka. PS Kreseczke zawsze stawiaja wojacy, strazacy, zeglarze etc. w rozkazach. Na przyklad: gat45, na moja komende - bacznosc! albo: wlodekbar, na moja komende - padnij! :DDD:))) Odpowiedz Link
gat45 Re: Kowalski, wy to zrobicie! ... 30.12.11, 19:36 (na twarzy młodego człowieka w dresie maluje się głebokie niezrozumienie ; niepewnie pada w pozycji na baczność ; kurtyna po obu stronach powiewa wściekle) ................ Odpowiedz Link
wlodekbar Re: Kowalski, wy to zrobicie! ... 30.12.11, 19:59 Wsciekla kurtyna.Dramat w trzech aktach. :) Odpowiedz Link
gat45 Re: Kowalski, wy to zrobicie! ... 30.12.11, 20:52 Raczej : sjp.pl czyli wsciekla kurtyna. Dramat w trzech aktach. Dozwolone do IQ max 85 Odpowiedz Link
wlodekbar Re: Kowalski, wy to zrobicie! ... 30.12.11, 21:15 Gat, ja sie nie wyznaji na Iku. Ja mam prblem z Pawliakiem, sasiadem, co kole plota stoi i mi na nerwach gra, aaa??? A serio. Nie przejmuj sie ta raptem kreseczka. Po co? Ot, tak sobie napisalem, bo mi ciutke bardziej pasowala niz przecinek. W tamtej chwili. Teraz egzekwo stawiam: przecinek - kreseczka. Tire. TY troszeczke zateskilas za krajem, i masz taki nastroj, jaki masz. Ja patrze sercem i sie raczej nie myle. A ja ledwo koniec z koncem wiaze, i wolalbym byc gdzie indziej. Odpowiedz Link
gat45 Re: Powróżyć, powróżyć ;) 30.12.11, 17:30 A my z Szefową i tak najbardziej lubimy "dojaśniać". Ze względu na taką jedną. Naszą ulubienicę. Hej, Ave, dojaśnij Włodkowibar, w czom dieło ! Odpowiedz Link
wlodekbar Re: Powróżyć, powróżyć ;) 30.12.11, 17:33 A Po russki dobawliat' - tam mi sie skojarzylo. ... Dokladac:) To tak gwoli dojasnienia:DDD :) Odpowiedz Link
gat45 Re: po russki; cus zem dzis nie w formnie:) bt 30.12.11, 17:41 Nie przejmuj się, ja mam na okrągło problemy z polską transkrypcją rosyjskiego. Zauważyłam, że takie rozmaite "światowce" na FK często stosują transkrypcję dla anglofonów (ni wić dlaczego) ; ja znam tę dla frankofonów (starą i nową). Polskiej nie umiem. Odpowiedz Link
wlodekbar Re: po russki; cus zem dzis nie w formnie:) bt 30.12.11, 17:45 Ja mam kolege w Petrersburgu, jest profesorem lingwistyki matematycznej. Gdy piszemy do siebie, stosuje te pierwsza. Na przyklad Wlodzik (czyli ja, bo moja Matka zarazila ta forma wszystkich) pisze Wlodschik:) No, lece do sklepiku, cos kupic, zeby wszamac:D Odpowiedz Link
gat45 Re: Powróżyć, powróżyć ;) 30.12.11, 17:36 Ale nas zaraz Szefowa pogoni za śmiecenie w wątku życzeniowym ...:( Ja już mam uszy po sobie i się trzęsę ze strachu Odpowiedz Link
wlodekbar Re: Powróżyć, powróżyć ;) 30.12.11, 17:39 Zmieknie Jej serca - i tak ma dobre - gdy poslucha pieknej piosenki, takiej na Nowy Rok: www.youtube.com/watch?v=TdzlYOp9c2g Ja na przyklad bardzo ja lubie.:) Odpowiedz Link
gat45 Re: Powróżyć, powróżyć ;) 30.12.11, 17:10 Niagara ma u mnie przechlapane. Dosłownie. Raz tam byłam i zwiedzałam ją od spodu. A ona przez takie okienko w skale na mnie napluła. I hałaśliwa jest do tego. Precz z Niagarą ! Odpowiedz Link
tw_wielgus 2012 30.12.11, 19:04 Ja może trochę nie na temat, bo w temacie Niagary nie mam zdania ale chciałbym z okazji nadchodzącego wielkimi krokami roku 2012 naszej ery (jak to dumnie brzmi) życzyć wszystkim dwórkom, dworzanom, dźwierzynianom i odźwiernym dobrego Nowego Roku. Niech przynajmniej nie będzie gorszy niż ten. Dużo zdrówka, radości i życiowej satysfakcji. I na pohybel kryzysowi. A tak wracając do Świąt Bożego Narodzenia, które już mamy za sobą, ponieważ pewnie podobnie jak mnie intrygowała was ta sprawa: Pewnego Bożego Narodzenia, bardzo dawno temu, Święty Mikołaj przygotował się do swojej corocznej podróży. Jednak wszędzie piętrzyły się problemy... Czterech z jego elfów zachorowało, a zastępcy nie produkowali zabawek tak szybko, jak elfy, więc Mikołaj zaczął podejrzewać, że może nie zdążyć... Następnie pani Mikołajowa oświadczyła mu, że jej mama ma zamiar wkrótce ich odwiedzić, co bardzo zdenerwowało Mikołaja. Na domiar złego, kiedy poszedł zaprzęgać renifery, okazało się, że trzy z nich są w zaawansowanej ciąży, a dwa inne przeskoczyły przez płot i zwiały. Mikołaj zdenerwował się jeszcze bardziej... Kiedy zaczął pakować sanie, jedna z płóz złamała się. Worek runął na ziemię, a zabawki rozsypały się dookoła. Wkurzony postanowił wrócić do domu na kawę i szklaneczkę whisky. Kiedy jednak otworzył barek, okazało się, że elfy wypiły mu cały alkohol i nic nie zostało... Roztrzęsiony upuścił dzbanek do kawy, który roztrzaskał się na kawałeczki na podłodze w kuchni. Poszedł więc po szczotkę, ale okazało się, że myszy zjadły włosie, z którego była zrobiona... I właśnie wtedy usłyszał dzwonek do drzwi... Poszedł otworzyć. Za drzwiami stał mały aniołek z piękną wielką choinką. Aniołek radośnie zawołał: - Wesołych Świąt, Mikołaju! Czyż nie piękny mamy dziś dzień? Przyniosłem dla ciebie choinkę. Prawda, że jest wspaniała? Gdzie chciałbyś, żebym ją wsadził I stąd wzięła się tradycja sadzania aniołka na czubku choinki... Tytułem wyjaśnienia. Odpowiedz Link
gat45 Dzię - ku - je - my !!!! 30.12.11, 19:12 tw_wielgus napisał: > Ja może trochę nie na temat, bo w temacie Niagary nie mam zdania [...] Ale lizus ! WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO FFFFFFFFFFFFFSZYSTKIM Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Dzię - ku - je - my !!!! 30.12.11, 19:15 Nie daleko pada lizus od podnóżka - No proszę i naprędce przysłowie wymyśliłem! Alleluja. Odpowiedz Link
gat45 Re: Dzię - ku - je - my !!!! 30.12.11, 19:34 Wystaw sobie, ze w kolędach maronitów z Libanu co drugie słowo to "alleluja". Chcą paskudy zmylić co do charakteru świąt prawdziwego Polaka-katolika. Usłyszy taki i na dwór wyjdzie bez czapki, bo wiosna przecież. Na to się nie powinno pozwolić. Odpowiedz Link
wlodekbar Re: Dzię - ku - je - my !!!! 30.12.11, 19:48 Od wiekow ci z Poludnia mieszali nastojaszczim Polakom. W zwiazku z tym wstawie link do pieknej koledy, rodem z Niemiec, w wykonaniu mej ulubionej polromki (polowicznej Romki) Edyty Gorniak:): www.youtube.com/watch?v=6MT-_hRYkvY i, nie wytrzymam, jeszcze inna koleda w arcywspanialym wykonaniu Ewy Bem: www.youtube.com/watch?v=JIMGTZMLkpk Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Dzię - ku - je - my !!!! 30.12.11, 19:54 A co po ichniejszemu oznacza słowo "alleluja"? Bo mam jakieś takie niejasne podejrzenia a nie chciałbym zgrzeszyć.... To znaczy nieprawda, chciałbym, ale nie w ten sposób. Odpowiedz Link
magdolot Re: 2012 30.12.11, 23:20 DOPSIEGO ROKU!!! Już dziś, bo Szatanek jutro robi pszyjęcie i doprawdy nie wiem, co się jutro będzie działo... I już nic nie rozumiem, bo oni wg. publikatoruf powinni się bawić w słoneczko, a zastanawiają się, czy zrobią babeczki z bananem, nutellą, czy lepiej z budyniem. Leciutko wieje mi grozą... Nienormalni są, czy coś?! Odpowiedz Link
ave.duce One szatankowe 31.12.11, 09:44 mają najwyraźniej za wysokie ajkju. Czy to się da leczyć? Odpowiedz Link
panidemonka Re: Wszystkim /z X. na czele/ => zyczenia 31.12.11, 09:25 Szczęśliwego Nowego Roku Wszystkim :) Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: Wszystkim /z X. na czele/ => zyczenia 31.12.11, 05:28 życzę Wszystkim, by w Nowym Roku było tak, jak być powinno. a nawet jeszcze milej. Odpowiedz Link
leniwa_lady Re: Wszystkim /z X. na czele/ => zyczenia 31.12.11, 09:07 W Nowym Roku aby było jeszcze lepiej niż w 2011 :* Odpowiedz Link
witekjs Wszystkim/z X. na czele/-życzenia noworoczne2012 01.01.12, 14:13 Życzę Nam wszystkim pięknego, szczęśliwego Nowego Roku 2012 Jesteśmy pod wrażeniem pięknego, Noworocznego Koncertu w Wiedniu. forum.gazeta.pl/forum/w,89226,131760227,131979490,The_Vienna_Philharmonic_New_Year_s_Concert.html Odpowiedz Link
dupetek Re: Wszystkim /z X. na czele/ => zyczenia 31.12.11, 12:18 Udanego Sylwestra i wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Odpowiedz Link
trusiaa Re: Wszystkim /z X. na czele/ => zyczenia 31.12.11, 12:58 O! Doniesiono mi życzliwie, że Dupetek oto nam się objawił i gdzież on? Odpowiedz Link
ave.duce Oby nam się :) 01.01.12, 01:34 Niech się stanie, dixi! Freedom ps. Wielgus wypuścił Dupetka z lochu tylko na jeden post ;) Odpowiedz Link