Dodaj do ulubionych

dzień dobry Państwu

18.02.12, 14:27
ostatnio od dwóch osób usłyszałam, jakie to fajne forum tu macie. wydawało mi się, że matką załozycielką miała być Ave_duce, która po pewnym wątku na forum kraj zaprosiła mnie na swoje własne. to nie było jednak forum ze dworum, tylko jakaś knajpa czy karczma z kaczkami w nazwie. nieważne. chciałam się pani Ave przypomnieć, wkleję więc tylko dla niej stary link.
nie jestem w tym momencie całkiem bezinteresowna. przydałoby mi się paru (parę) inteligentnych komentatorów do mojego bloga. na razie komentuje go przepysznie jedna z Pań
z fzd, ale to nie ona mnie tu skierowała. naturalnie nie mam zamiaru się napraszać. kupił nie kupił, potargować można. jeśli więc pani Ave, lub ktokolwiek z Państwa zechce tam zajrzeć będzie mi bardzo miło. jeśli nie to, jak mawiają w takich razach Włosi: come non detto

link dla Ave

forum.gazeta.pl/forum/w,28,39694867,39694867,Plujmy_plujmy_a_nuz_jakis_cud_sie_stanie.html
link dla wszystkich

poddabie4poryroku.blox.pl/html
dziękuję za uwagę, jeśli ktoś mój apel przeczytał
udanej soboty życzę
Obserwuj wątek
    • ave.duce ŁOmatko! Pani Emma! 18.02.12, 14:31
      Zlata tu do nas wprost znad letniego morza muminków.
      Witam, potem więcej, bo pędzę do Szklarskiej biegać po śniegu.
      • olga_w_ogrodzie Re: ŁOmatko! Pani Emma! 18.02.12, 15:47
        nieco tu absencjonowałam, więc może już było zeznanie Twe, Ave, w sprawie Szklarskiej, a ja nie wiem co i jak - czy Ty znad Narwi parę kroków popędzisz i już będzie bieganie w Szklarskiej, którą zrąbano ?
        jesteś Ty Ave-Pędziwichura i to obuta w siedmiomilaki ?
        • ave.duce Do Szklarskiej w tv - ale nie TRWAM. 18.02.12, 17:44
          Za mnie biegała Justyna K. ;)
          Wygrała, no!
          • olga_w_ogrodzie Re: Do Szklarskiej w tv - ale nie TRWAM. 18.02.12, 17:50
            acha.
            no nie mogłam wiedzieć, bo nie jestem fanką jej.
            ani biegactwa.
            chyba, że sama biegałabym.
    • olga_w_ogrodzie Re: dzień dobry Państwu 18.02.12, 14:42
      bardzo się cieszę, że jesteś.
      • olga_w_ogrodzie Re: dzień dobry Państwu 18.02.12, 14:52
        jeśli ktoś ma prawdziwą do morza miłość,
        tęskni sobie, a pojechać nie może, oraz, gdy kto lubi poczytać, popisać o zwierzakach,
        na wieś zajrzeć, do lasu, a wszystko z tym, co my tu lubimy bardzo - inteligentnym dowcipem - to na Klifie, jest to podane z urokiem wielkim.
        really.
        no i zdjęcia tworzą klimat, relaksują bardzo.
        i pełno tajemnic też pojawia się tam.
        ten batyskaf na przykład...
        • magdolot Re: dzień dobry Państwu 18.02.12, 15:06
          Dzień dobry!
          Się zaczytałam :)))
          M
          • ploniekocica Re: dzień dobry Państwu 18.02.12, 15:16
            Się zaczytałaś w blogu? Czy w wątku? Bo ja blog pobieżnie póki co, a przy wątku ryczę rykiem donośnych. Chciałam napisać "Ach, gdzie są niegdysiejsze śniegi", ale zaraz ktoś by się odezwał "Kocica nie p...l , nie było cię tam" i miałby rację.

Witam pani Emmo!
    • damakier1 Re: dzień dobry Państwu 18.02.12, 16:16
      Zajrzałam na bloga tego i mam pytania dwa:
      pierwsze do Emmy - czy jest jakis myk, żeby w niego kliknąc i od razu na samiutki początek wskoczyć, bo ja chcę to wszystko od początku, po kolei poczytac i pooglądać?
      drugie do forumiczostwa ze dworodtwa - dlaczego, skoro ja widzę, że tu blog Emmy wielu znany jest, nikjt mi wczesniej nie powiedział, że cos takiego fajnego, w dodatku z psami istnieje?
      Poza tym chciałam powiedzieć, że po raz pierwszy coś mnie pikło i pomyślałam sobie, że może szkoda, że ja o Wronie i całej reszcie właśnie bloga nie założyłam?

Bardzo sie cieszę, Emmo, że się tu pokazałaś.
      • olga_w_ogrodzie Re: dzień dobry Państwu 18.02.12, 16:29
        Damo Kochana,
        ja zamiarowałam, w przysiędze masz to mej, zapytać Emmy czy mogę rozgadać o blogu, to tu, to znów ówdzie.
        i, gdybym rozgadywała, to byłabyś wiedziała jako pierwsza z szeregu zaprzyjaźnionych ludzi.
        ale wiesz, że ostatnio nieco nieczynna byłam, to nie mogłam, a dziś już Emma sama powiedziała co i gdzie.
        no i dobrze.

a z blogiem Twym nie jest nic straconego - można to, co dotąd, w formie bloga umieścić, choć ja liczyłam na książkę, i dalej kontynuować jako już typowy blog.
        ja na pewno będę czytać, jak dotąd Twe teksty wszystkie, z zaciekawieniem.
        • damakier1 Re: dzień dobry Państwu 18.02.12, 17:03
          Jesteś usprawiedliwiona. Choć mnie się wydaje, że jak ktoś bloga pisze, to i bez pytania można założyć, że chce mieć czytelników jak najwięcej.

> a z blogiem Twym nie jest nic straconego - można to, co dotąd, w formie bloga u
          > mieścić,

Też mi sie marzyło, że z tego jaka książczyna wyjdzie, ale widzę, że nie widzę szansy, bo raz że to za malutkie na książkę, a dwa, że to trzeba po wydawnictwie mozolnie stukać na co ja serca nie mam.
          A z tym blogiem to nie wiem, czy to w porządku by było, gdybym ja nagle zabrała stąd swoje zabawki i na swoje poszła. Bo mi sie wydaje, że Wrona i Czwarty kot to juz raczej własnością DDD I FzD są, a nie moją. Nie wiem co by sobie o mnie, kto pomyślał, czy nie byłabym świntuchą ja?
          • olga_w_ogrodzie Re: dzień dobry Państwu 18.02.12, 17:48
            damakier1 napisała:

> Jesteś usprawiedliwiona. Choć mnie się wydaje, że jak ktoś bloga pisze, to i b
            > ez pytania można założyć, że chce mieć czytelników jak najwięcej.

no ja się bym z tym nie zgodziła w ogóle.
            licznik wskazujący na ilość czytaczy, to ok. - niech stuka do oporu.
            ależ już komentatorzy....
            to jednak idzie o jakość, a nie ilość pisanych komentarzy.
            pamiętasz jak było na Wilka blogu ?
            dopiero tam był spokój komentatorski, no bo blog był tajny w sumie.
            Ty, pisząc bloga, miałabyś ochotę, gdyby wlazł ktoś i jego komentarze byłby w stylu :
            - To Twój pies wciąż żyje ? Łeee, szkoda.

ubiłabym takiego, gdybym na Twoim akurat blogu chama zobaczyła.

bym miała wyrzuty sumienia, gdybym bez zgody Emmy coś obwieszczała.
            i na pewno na FK, bym obwieszczać nie polazła.
            o ludziach stąd, DDD, zsp pomyślałam za to.

co do książek, to jest tak, że juz teraz, to i najlepszym się trudno w papier przyoblec.
            taka jest prawda.
            Twój materiał, jak dla mnie, jest kapitalnym.
            fotki go pięknie uzupełniły.
            w niczym nie jest to gorsze, niż opowieści pana Jana Grabowskiego.
            W NICZYM.
            pewno nawet lepsze albo po prostu inne.

ja Twoje teksty zwierzakowe ale i więzienne, to chyba tak bardzo na papierze zobaczyć chciałam, bo jestem z tych, które, gdy nie mają na papierze, to pewności i poczucia bezpieczeństwa co do długowiecznego istnienia opowieści, mieć nie będę.

nie uważam, by teksty Twe były własnością forów.
            my je tu mamy, komentowaliśmy, a, skoro, na razie, trudno znaleźć wydawcę w formie książki, to dajmy to na blog.
            Scoutek bloguje z filmami, a Ty będziesz blogować zwierzakowo.
            przeniesiesz w część bloga teksty stąd i już.
            one z FzD i DDD przez to nie znikną.
            zawsze też możesz na blogu dodać, iż po raz pierwszy teksty te czytali ludzie z FzD i DDD.

naprawdę w to wierzysz, że ktokolwiek z nas z obu tych forów, kto Cię szanuje, ceni, kocha i we fogóle tkwi w uwielbieniu dla Twej osoby i talentu, uzna za świntuchę Cię, bo blogujesz zwierzakowo ?
            wszakże nas nie porzucisz przez to Ty.

dalej, Damo, dziś wygibasy imrezkowe, ale jutro bo boju !
            • damakier1 Re: dzień dobry Państwu 18.02.12, 18:41

> no ja się bym z tym nie zgodziła w ogóle.

No, jak przeczytałam, co napisałaś, to tez sie z tym nie zgadzam w ogóle. Nic o tym nie pomyślałam, że różne frustraty tez mogą na takiego bloga przychodzić i chamstwem kompleksy leczyć.

To, co mi piszesz to miód na me serce...
              Może i założę tego bloga, tylko szkoda, że nie mam pojęcia, gdzie i jak to sie zakłada.
              • olga_w_ogrodzie Re: dzień dobry Państwu 18.02.12, 19:23
                Damo, ja też jestem w komputerowaniu mało kumata, ale się już rozglądałam - nie jest trudno blog założyć.
                nawet ja bym umiała, no to Ty tym bardziej.
                ale, skoro możesz liczyć na koleżankę oblataną, to super.
              • illmatar Re: dzień dobry Państwu 20.02.12, 18:03
                Damo, kliknij tu i prosto przed siebie, ale zgodnie z instrukcją :-)

www.blox.pl/html?page=HowToStartInfo&parentPage=readWebLogs
                • trusiaa Re: dzień dobry Państwu 20.02.12, 18:12
                  Niechcący przeczytałam: Damo, KLNIJ tu i prosto przed siebie, ale zgodnie z instrukcją :-)

Tak bym chciała to zobaczyć.
                • ave.duce Damo, go, go, go! :))) 20.02.12, 18:56
      • ploniekocica Re: dzień dobry Państwu 18.02.12, 16:37
        Damo, dyżurny doradca z poDFornym katarem melduje się.
        Otóż zjeżdżasz na sam dół strony (tej, która Ci się otwiera) i ta ma na samym dole masz cyferki - w tym wypadku 1,2,3,4. Klikasz na 4, bo to ostatnia (a zarazem pierwsza) strona jest. I tam Ci się pojawia wpisy ostatnie (czyli pierwsze). Zjeżdzasz w dól na wpis: Są takie chwile w życiu żółwia, klikasz na tytuł i wtedy już masz jeden wpis na jednej stronie. I jak się przyjrzysz to na górze takiego wpisu jest po lewej: Poprzedni wpis, a po prawej: następny wpis. I tak klikając za każdym razem następny wpis poruszasz się po blogu chronologicznie.
        Jasne czy dojaśnić?
        • damakier1 Re: dzień dobry Państwu 18.02.12, 16:49
          Dzięki Ci Dyżurna Kocico. Teraz juz nie mam czasu się w to bawić, bo się uślicznić muszę na wieczorne wyjście. Jutro zobaczę, jak to działa, choć na czuja to mi się nie wydaje, żebym tym sposobem za jednym mykiem na najpierwszy wpis wylazła. Się zobaczy.
          • ploniekocica Re: dzień dobry Państwu 18.02.12, 16:54
            No jak nie, skoro tak. Czy ja Cię kiedyś oszukałam, Damo? To jest nowy blog i pierwszy wpis jest na czwartej stronie i ma ten tytuł z żółwiem.
            ZaFsze się idzie na ostatnią stronę i na dół - tylko, jak blog ma miliony stron to czasami trzeba troszkę poklikać. A ten świeżynka więc nie ma
      • ave.duce A ja zrobiłabym tak > 18.02.12, 18:05
        założyłabym blog, na nim umieściła najpierw fszystko z DDD i z FzD, a potem pisałabym na bieżąco, co by mi się zechciało. A głupie komentarze - won!

Na jedno zgody nie ma i nie będzie: żeby Cię na forach, Damo, zabrakło, bo Cię ten blog wciągnie! Na szczęście jest DRABINA gatowa, dobra do ratowania.

ps. no i nie zapominaj o piersi swej, bo ja w dalszym ciągu na boczku coś tam, coś tam notuję i się zbieram.
        • ave.duce I jeszcze uważka mała > 18.02.12, 18:08
          chętnie czytałabym na FzD takie "zajawki" o tym, co u Ciebie na blogu - jak wymyśliła Scoutek o filmach.
        • damakier1 Re: A ja zrobiłabym tak > 18.02.12, 18:48
          No, jeszcze jak i Ty mi błogosławieństwo dajesz, to już prawie postanowione.
          Oczywiście, że z Fzd i z innych bym nie znikła. Co do zajawek, to bym była zachwycona, gdybym tak, jak Scoutek zajawiać się mogła.
          Ale sie podochociłam! Mam jedną koleżankę, która jest komputerowo niesamowicie oblatana, to zaraz w poniedziałek do niej zadzwonię, czy mi pomoże.

A pierś dziarsko wyprężę na każde Twe zawezwanie.
    • ave.duce Re: dzień dobry Państwu 18.02.12, 17:42
      emma_b napisała:

> ostatnio od dwóch osób usłyszałam, jakie to fajne forum tu macie.

Mamy fajne, bez wątpliwości.

Założycielem jest Xenofant - od pewnego czasu w dwóch osobach:
      Pani Gat45 vel Pani Prezydent (albo Pani Prezydentka Kochana), czyli 1/2 X. - ta dobra
      oraz ja, czyli Ave_duce, czyli ta zła 1/2 X., postrach po prostu.

> wydawało mi się, że matką załozycielką miała być Ave_duce, która po pewnym wątku na
      > forum kraj zaprosiła mnie na swoje własne. to nie było jednak forum ze dworum, tylko ja
      > kaś knajpa czy karczma z kaczkami w nazwie. nieważne. chciałam się pani Ave prz
      > ypomnieć, wkleję więc tylko dla niej stary link.

"Knajpa pod zdechłą kaczką" to była. Miłe (bardzo!) złego początki, więc wspominać nie będę.

> nie jestem w tym momencie całkiem bezinteresowna. przydałoby mi się paru (parę)
      > inteligentnych komentatorów do mojego bloga.

Sorki, ale z mety się przyznam, że mam IQ rozwielitki i jestem blond-trollem, na co mam twarde papiery, więc sama rozumiesz, nic dodać, nic ująć.

> na razie komentuje go przepysznie
      > jedna z Pań z fzd, ale to nie ona mnie tu skierowała.

Niech zgadnę: jej nick zaczyna się na literę, na literę... O!

> naturalnie nie mam zamiaru się napraszać. kupił nie kupił, potargować można.

Też tak myślę, więc może jakiś barterek (nie mylić z porterkiem, bo tego nie pijam)?

> jeśli więc pani Ave, lub ktokolwiek z Państwa zechce tam zajrzeć będzie mi bardzo miło.
      > jeśli nie to, jak mawiają w takich razach Włosi: come non detto

Tak się tylko mówi, a myśli

www.youtube.com/watch?v=LU9akPRODyY
      Ale zaglądam, zaglądam. I zechcę.

> link dla Ave
      >
      > forum.gazeta.pl/forum/w,28,39694867,39694867,Plujmy_plujmy_a_nuz_jakis_cud_sie_stanie.html

Boszsz, ale bywały jazdy na FK ;)

> link dla wszystkich
      >
      > poddabie4poryroku.blox.pl/html
      > dziękuję za uwagę, jeśli ktoś mój apel przeczytał
      > udanej soboty życzę

A jeżeli nie przeczytał, to kiep i niech się goni i nie ma soboty, żadnej!
      • magdolot Re: dzień dobry Państwu 18.02.12, 23:37
        Blog żem doczytał. I fajnie. I problem mam, szczególnie że Olga Damę podpuszcza też, bo w ile miejsc latać można?! No, kurna, sie nie rozpięciorzę i nawet nie rozczapierzę...
        Czuję się bezradna. Noc przynosi radę. Idę spać. Aaać.
      • scoutek Re: dzień dobry Państwu 20.02.12, 09:14
        ave.duce napisała:
        > Założycielem jest Xenofant - od pewnego czasu w dwóch osobach:
        > Pani Gat45 vel Pani Prezydent (albo Pani Prezydentka Kochana), czyli 1/2 X. - t
        > a dobra
        > oraz ja, czyli Ave_duce, czyli ta zła 1/2 X., postrach po prostu.

znaczy dobry i zły policjant;))
        • ave.duce Jakiś przykład z 20.02.12, 09:58
          filmu wzięty, hę? ;)
          • scoutek Re: Jakiś przykład z 20.02.12, 11:18
            ave.duce napisała:

> filmu wzięty, hę? ;)

Sobie wybierz;)))
            • ave.duce Re: Jakiś przykład z 20.02.12, 13:59
              Phi, żaden wybór. Po prostu się wykpiłaś beleczem.
              • scoutek Re: Jakiś przykład z 20.02.12, 14:08
                jak Gajos, Keitel i Eastwood dla Ciebie to beleco to ja wychodzę
                (scoutek się nadęła i wyszła)
    • nihilyst Re: dzień dobry Państwu 19.02.12, 00:00
      ciągnie wilka do lasu
      • ave.duce Dama ma wilcze ślepia?! 19.02.12, 09:50
        • emma_b Re: Dama ma wilcze ślepia?! 19.02.12, 12:41
          droga Ave i wszystkie Miłe Panie,
          dziekuję bardzo za życzliwe przyjęcie, tak życzliwe, że wielce zażenowana pozostaję. forum macie super. kłopot mój polega jednak na tym, że życie wsiowe całkiem innym rytmem się toczy niż miastowe. trzeba obrządek zrobić, no różne takie czynności w polu i zagrodzie wykonać. do lasu też trzeba pójść chrustu na opał sobie trochę skołować. no i nad morze sprawdzić jakie wiatry wieją. czemuż ach czemuż nikt mnie na to forum nie zaprosił jak wegetowałam w stolycy? ale obiecuję wpadać na miarę moich skromnych możliwości. żebym się tylko nie uzależniła od fzd (nazwa wprost genialna), bo wtedy to już dupa blada. mogę wracać do bloku, będzie mi wygodniej forumować.

tak mi się właśnie Ave wydawało, że tytułowa kaczka zdechła była. zważywszy, że rok był to 2006 jakiś on profetyczny on był ten tytuł... jezu, zaczynam się Ciebie bać. ale teledysk z panem Żabczyńskim śliczny wstawiłaś. dzięki

Kocico Płonąca, wydaje się, że w odróżnieniu ode mnie masz sporą wiedzę o blogach. mam nadzieję, że wyjaśnisz tu jeszcze to i owo jak Dama zacznie pisać.

Damo, edycja bloga jest dziecinnie prosta, nie musisz czekać do poniedziałku, dasz radę sama.
          Są oczywiście jakieś tam niuanse, ale chyba można tę wiedzę posiąść na raty. mnie najbardziej gnębi kursor: często po wklejeniu zdjęcia przepada, albo pojawia się u góry. ale rozmawiałam z jedną Panią blogerką (również z fzd, może nie dała tu linka więc nie będę jej sypać) i ona nie ma z kursorem żadnego problemu, czego i Tobie życzę.

Magdolot, czy z Ciebie transseksualna osoba może, bo mylisz się jak poseł Grodzka? nie żebym broń boże coś przeciwko miała, taka ludzka ciekawość mnie wzięła

z Olgą to już sobie mailowo pogaworzę, dodam tylko, że to nie ona tajemniczą blogerką jest, chociaż predyspozycje w tym kierunku ma niesamowite, jak chyba wszyscy tutaj piszący.

• maniasza Re: Dama ma wilcze ślepia?! 19.02.12, 12:48
            Ale fajnie by było, gdybyś używała wielkich liter, kiedy zaczynasz nowe zdanie :)
            • emma_b Re: Dama ma wilcze ślepia?! 19.02.12, 13:04
              przykro mi, manierą tą zaraził mnie dawno temu pewien przystojny mlody informatyk, więc dla Twojego osobistego komfortu z niej nie zrezygnuję. musi Ci wystarczyć, że czasem w środku zdania używam wielkich liter, kiedyś nawet tego nie robiłam. i znaków diakrytycznych nie używałam wcale. przystojny nauczał, że te znaki w niektórych komputerach powodują nieczytelność tekstu i coś tam jeszcze, a litera wielka i mała to jedna cholera. on potem wielką światową karierę informatyczną zrobił zakładam zatem , że jego nauki całkiem od czapy nie były.
              • maniasza Re: Dama ma wilcze ślepia?! 19.02.12, 13:13
                Nie dla mnie. Dla większej poczytności Twojego bloga ewentualnie. :)
                Bo to raz, że źle się czyta, dwa z p. widzenia zasad składniowych jest niepoprawne.

Miałam kolegę w pracy, uważał się za informatyka, pracował z niemieckojęzycznymi klientami, i nagminnie, dla zasady chyba, pisał wszystkie rzeczowniki po niemiecku z małej litery. Mnie to nie przeszkadzało, bo nie znam niemieckiego. Ale dostał kilka warning letter od managera z Niemiec i musiał się pożegnac z pracą.
                Tak tylko mówię :)
          • maniasza Re: Dama ma wilcze ślepia?! 19.02.12, 12:54
            Co do Magdolota, nie przesadzaj :)
            Mam przyjaciółkę, z czasów studiów (w sensie - pokoju akademickiego), to tej pory mówi o sobie żartując "zrobiłem, nawaliłem, powiedziałem" - z doktoratem z nagrodą od ministra, po IFJ. Uwielbiam jak o sobie mówi "no wiesz, mały się zdenerwował i tak przyp.dolił.." :) Magdolot mi się kojarzy z tą moją małą, wybitnie inteligentną i energiczną przyjaciółką.
            • emma_b Re: Dama ma wilcze ślepia?! 19.02.12, 13:05
              ależ ja tylko zadałam pytanie!

idę sobie, bo juz się wkręcam
              dobrej niedzieli!
              • maniasza Re: Dama ma wilcze ślepia?! 19.02.12, 13:14
                Również dobrej!
          • trusiaa Re: Dama ma wilcze ślepia?! 19.02.12, 13:11
            Do powitań się serdecznie dołączam - na końcu, jak to zwykle gapom bywa.

emma_b napisała: > kłopot mój polega jednak na tym, że życie wsiowe całkiem innym rytmem się toczy niż miastowe. trzeba obrządek zrobić, no różne takie czynności w polu i zagrodzie wykonać.(...) ale obiecuję wpadać na miarę moich skromnych możliwości.

To żaden kłopot wpadać, gdy się już człowiek wciągnie :) my som na ogół ze wsi, a nawet z WSI, ale na wpadnięcie zawsze znajdzie się czas. Może dlatego, żeśmy wszyscy Bronisławami W. (wszyscy z wyjątkiem Damy).
            • emma_b Re: Dama ma wilcze ślepia?! 20.02.12, 00:19
              dzień dobry:)
              jasne.jak sie człowiek wciongnie, to obornika nie rozrzuci a na forum przyleci
          • nihilyst Re: Dama ma wilcze ślepia?! 19.02.12, 13:57
            emma_b napisała:

> droga Ave i wszystkie Miłe Panie,
            > dziekuję bardzo za życzliwe przyjęcie, tak życzliwe, że wielce zażenowana

fakt, się zleciały ciotki po piórze i dziobkami kłapią
            • ave.duce Re: Dama ma wilcze ślepia?! 20.02.12, 09:36
              O, odezwała się ta, co nie niby nie umie piórem kłapać.
              • scoutek Re: Dama ma wilcze ślepia?! 20.02.12, 09:45
                ave.duce napisała:

> O, odezwała się ta, co nie niby nie umie piórem kłapać.

a jednak bardzo zły
                ;))
          • witekjs Do Pani na Włościach, Emmy_b 19.02.12, 16:48
            Miła Pani Emmo. Z zachwytem przeglądałem Pani fotografie i dużą przyjemnością czytałem, to co Pani pisze w swoim, jeszcze jak Pani pisze, wciąż dziewiczym rejsie, blogerki.
            Gratuluję odwagi w podjęciu się pisania blogu.
            Miło mi, ze może będziemy się czasami spotykać, również w FzD, gdzie próbują nie dać się zdominować, nieliczni mężczyźni :-)

Pozdrawiam serdecznie. Witek }:-})=
            • nihilyst Re: Do Pani na Włościach, Emmy_b 19.02.12, 17:09
              witekjs napisał:

> Miło mi, ze może będziemy się czasami spotykać, również w FzD, gdzie próbują ni
              > e dać się zdominować, nieliczni mężczyźni :-)

daremnie, choć zauważalnie
            • emma_b Re: Do Pani na Włościach, Emmy_b 20.02.12, 00:22
              Panie Witku,
              a Pan to aby nie niegdysiejszy witek.bis, co to się w nim durzyła niejaka micaela?

wielkie dzięki za miłe słowa
              • witekjs Re: Do Pani na Włościach, Emmy_b 20.02.12, 09:26
                emma_b napisała:

> Panie Witku,
                > a Pan to aby nie niegdysiejszy witek.bis, co to się w nim durzyła niejaka micae
                > la?
                >
                > wielkie dzięki za miłe słowa

Dzień Dobry Pani Emmo :-)

Nie jestem Witkiem.bis i niestety, nikt się we mnie, w Internecie nie durzył.

Pozdrawiam. Witek
                • scoutek Re: Do Pani na Włościach, Emmy_b 20.02.12, 09:44
                  witekjs napisał:
                  > nikt się we mnie, w Internecie nie durzył.

a nie byłabym tego taka pewna;))
                • emma_b Re: Do Pani na Włościach, Emmy_b 20.02.12, 13:31
                  jeśli wszystkie Ryśki itd, to wszystkie Witki to wytworne chłopaki. zapytałam, bo tamten też był taki mocno uprzejmy i elegancko się zwracał nawet do tej durnej micaeli
    • dupetek Re: dzień dobry Państwu 19.02.12, 17:01
      Dzień dobry Pani!
      • dupetek Acha! 19.02.12, 17:07
        Z Magdolotem, to nie radziłbym zaczepek, bo dziewczę to jest bystre niemożliwie i oTpysknąć potrafi!
        Fajne fotki i Pani foto/narracyjne zdolności! Może czas kamery się uwiesić?
        • emma_b Re: Acha! 20.02.12, 00:28
          jezu, co za nick niesamowity, Dupetek :):):)
          witaj!

Magdolot pokochałam szczerą miłością za jej opowieść o nornicy i lwich paszczach
      • magdolot Re: dzień dobry Państwu 19.02.12, 17:35
        Emma:
        Magdolot, czy z Ciebie transseksualna osoba może, bo mylisz się jak poseł Grodzka? nie żebym broń boże coś przeciwko miała, taka ludzka ciekawość mnie wzięła
        -----------------------------------------------------------------------------------------------------------
        Po wielekroć pomawiany o schłopienie i nie zachowywanie się jak na dziefczynkę przystało, że zgoła i w ubraniu nie fspomnę o damie, krytykowany za maestrię w używaniu siekiery, złośliwie wyśmiewany za brak koronek, sukieneczki, igiełki i chęci do szycia tudzież trzymania rączek w ciupie i buzi w małdrzyku...
        używam se treści i form na które mam ochotę, a resztę serdecznie pierdolę, ze szczególnym uwzględnieniem stereotypów.

Kiedyś pewna siła fachowa zadała mi pytanie, czy nie boję się zwracać per Pusiek do czteroletniej córeczki, co przecie straszne będzie miała problemy od tego z płciową identyfikacją. Odrzekłam bezczelnie, że fcale się nie boję, bo dość rozgarnięta jest, aby się zorientować, że cipkę ma, nie siusiaka, a do tamborka w ramach jakiejś pieprzonej identyfikacji przyszywać jej nie będę [Inny nie obrażając, bo mniemam że Inna przyszyła się z wyboru, nie z musu płciowego]. Ponadto było to w czasach, kiedy gawiedź, usłyszawszy romantyczne imię mojego dziecięcia, natychmiast rżała mu nad głowiną ordynarnym śmiechem i to dopiero było obrzydliwe i stygmatyzujące.

Inne moje dziecko miało świnkę morskiego płci męskiej i nazwało go Katarzyna Ryjek-Kwik Zamieszkały w Ogonie od Latawca. I co? I nic. I to w czasach, kiedy nie żyliśmy w wolnym kraju.
        • magdolot Re: dzień dobry Państwu 19.02.12, 17:39
          PEES. Fcale się nie odpyskłam, bo po lekturze bloga wiem, że mam do czynienia z duszą z gatunku bratnich, co też wkurwiona czasem być potrafi i dać wyraz na piśmie owemu wkurwieniu na koronki u kiecki nie bacząc.
        • damakier1 Re: dzień dobry Państwu 19.02.12, 17:44
          > Inne moje dziecko miało świnkę morskiego płci męskiej i nazwało go Katarzyna Ry
          > jek-Kwik Zamieszkały w Ogonie od Latawca. I co? I nic.

Tu chciałam douzupełnić, że jeden nasz kot nazywa się Zima, a drugi Dynia. Ale zaraz sobie uprzytomniłam, że one obydwa są byłe samce, więc może to nie jest najlepszy przykład.

---------------
          "Dama ma - jak zwykle rację. I nie może być inaczej, skoro jest Damą."
          (aut.: ToJaJurek)
          • maniasza Re: dzień dobry Państwu 19.02.12, 17:51
            Patrz, a ja do swojego mopa Dionizego mówię Dynia, i już nie wiem, czy on z tego powodu nie zatraca orientacji seksualnej przypadkiem...
            A do syna jak był mały mówiłam per kruszynka i kropelka... wyrodna matka :/
            • ploniekocica Re: dzień dobry Państwu 20.02.12, 15:02
              OOOO ja jestem w takim razie prekursorką bezpłciowości u swych dzieci albowiem ponieważ od wielu wielu lat nazywamy ze starszym dzieckiem dziecko młodsze po prostu DZIECKO, odmieniając je w rodzaju nijakim. "Dziecko przyszło, dziecko jest chore, dziecko,zrobiłoś to?"itd.
              Żeby było śmieszniej dziecko ma 192(albo i już więcej) centymetrów wzrostu i waży z 90 kilogramów, a my z drugim, znaczy pierwszym, dzieckiem wprost przeciwnie:)
        • emma_b Re: dzień dobry Państwu 20.02.12, 00:36
          śliczny eseik o transgresji płciowej

zzuwam gumofilce i lece spać bo na pysk już padam
          • magdolot Re: dzień dobry Państwu 20.02.12, 01:45
            Pani domysły, Szanowna Pani Emmo, skłoniły mnie do bliższego przyjrzenia się sobie i niniejszym oświadczam z mocą, że jestem TRANSWESTYTEM. Howgh.
    • scoutek Re: dzień dobry Państwu 20.02.12, 09:14
      emma_b napisała:

a ja po chamsku się jakoś do tej pory nie przywitałam, za co przepraszam, ale filmy do przyszłych notek oglądałam ;))

więc teraz nadrabiam: witaj i miło, że jesteś z nami, fajnie tu jest.... poza Forum Kraj, od którego jestem chyba uzależniona, to jedyne forum na którym bywam codziennie i także stało się moim nałogiem
      ale w odróżnieniu od FK tego nałogu nie chcę się pozbywać
      • emma_b Re: dzień dobry Państwu 20.02.12, 13:37
        witaj Scoutku! Twoja sygnaturka cieszyła me oko wiele lat temu, kiedy to pod różnymi nickami, najczęściej jako gość portalu błąkałam się po FK. raz na nicku: gość portalu eva wywołałam jakąś wielodniową awanturę ze słynną kataryną, która miała mi za złe, że taki mam marny forumowy dorobek a pyskuję.

będę Twój blog filmowy odwiedzać
        • scoutek Re: dzień dobry Państwu 20.02.12, 13:39
          miło mi z kilku powodów, podam dwa: że będziesz odwiedzać mój blog i że pyskowałaś katarynie:))))
    • gat45 Dzię dobry 20.02.12, 10:08
      Witam i forumowozedworowe obejście ogarniam na cześć tak znakomitego gościa ### Fanfary i fajerwerki już były ? Coś mnie ominęło ?
      Bo to było tak : zacytowany wątek z 3.4.2006 ma dwa bardzo ważne dla mnie znaczenia :
      1] zaczął się w dzień urodzin FzD (z wyprzedzeniem, ale 3 kwietnia to 3 kwietnia i już)
      2] był jednym z najpierwszych watków - a chyba nawet pierwszych - jakie z uwagą śledziłam na FK. Kto potrafi sprawdzać takie rzeczy w wyszukiwarkach zobaczy łacnie, że 3 kwietnia 2006 już to tuż obok tej daty Gat45 pojawił się na forumowym świecie. Jak ja wtedy zazdrościłam bywalcom swady i swobody ! Teraz zresztą też zazdroszczę :(

A teraz : czy ja mogę zadać jedno niedyskretne pytanie ? Bo Flaubert to ja....
      • magdolot Re: Dzię dobry 20.02.12, 13:30
        To ja pytanie Gat dopełnię o zgoła inną postać literacką o tym pięknym imieniu. Postać co zamiatała pod górkę na mieliźnie, kradła cukier na potęgę i krzyczała zza kulis "prorocza to noc"...
        • emma_b Re: Dzię dobry 20.02.12, 13:45
          o kurwa, taka barwna postać, a ja jej nie kojarzę!
          napisz kto zacz, bo umieram z ciekawości
          • scoutek Re: Dzię dobry 20.02.12, 13:52
            kataryna
            • ave.duce Re: Dzię dobry 20.02.12, 14:08
              Emma

"Trzeba zacząć rzecz od końca"

Szczurzyca. Teatralna.
          • magdolot Re: Dzię dobry 20.02.12, 13:55
            "Lato muminków" szczurzyca Emma, wdowa po inspicjencie Filifionku, ekspertka od białego wiersza, co bezlitośnie wyegzekwowała zakaz gwizdania w teatrze wyrywając laskę Tatusia Muminka z dachu spiżarni, co była budką suflera... a bidny Muminek wraz z Panną Migotką ostali się sami w buszu na noc świętojańską.
            To Emma z jajami jak jamnik szorstkowłosy, Cliff by nabrał respektu natychmiast.
        • ave.duce Re: Dzię dobry 20.02.12, 13:47
          Ach, uwaga, co się dzieje?
          Zamiast płakać to się śmieję.
          Zło przeminie, mam nadzieję,
          Jakie piękne zakończenie!
          Prorocza to noc!
      • emma_b Re: Dzię dobry 20.02.12, 13:44
        onieśmielił mnie Twój post i najchętniej bym się pod łózko schowała. niestety nie mam tu łózka tylko jakąś postkomunistyczną wersalkę, pod którą nie da rady wleźć

czy ja mogę zadać jedno niedyskretne pytanie ? Bo Flaubert to ja....

no przyznam się, że nie rozumiem. wiem, pan Flaubert wyznał był Madame Bovery c'est moi,
        tylko jak to się ma do Ciebie? Jak Ty Flaubert, to ja już nie mogę być Emma? mam zmienić nick czy wypierdalać? poproszę o wykładnię
        • gat45 Re: Dzię dobry 20.02.12, 14:06
          Ależ jak najbardziej możesz być Emma. A ja po prostu chciałam wiedzieć, czy "B" to od Bovary. Przepraszam za zamieszanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka