Dodaj do ulubionych

Będę marudzić

21.06.13, 13:59
Albo lepiej nie ;)

https://4.bp.blogspot.com/_0qtj4GxXAoA/Sh1vezBppxI/AAAAAAAAAog/PtSJU5PZPHQ/s400/tatt.9.jpg

Temat znacie. Moje zdanie z którym się nie do końca zgadzacie też.

A może by tak dorosnąć i powiedzieć nam głośno - "Już mi się znudziło, przegrałbym, można by było nareszcie odpocząć po tym pozoranctwie."
Obserwuj wątek
    • gat45 Re: Będę marudzić 21.06.13, 14:36
      Kogo chciałabyś widzieć na tym miejscu ?
      Który z poprzedników był lepszy ?
      Osobiście mam typy, ale jestem ciekawa, czy takie same.
      • inna57 Re: Będę marudzić 21.06.13, 14:56
        Z poprzedników ? Buzek - miał klasę, no i Mazowiecki - miał odwagę i to w czasie gdy nie do końca było wiadomo jak to się skończy.

Kogoś innego na to miejsce ? Ktoś mi tam świta ale jak przykład obecny wskazuje trzeba jeszcze zbadać przyległości.

Profilersko - człowiek wykształcony, z dużą kulturą osobistą, pro państwowiec, obeznany z prawem, nieuwikłany w rozgrywki, ambitny, pracowity, majętny.
        • 1zorro-bis Re: Będę marudzić 21.06.13, 15:05
          sa tacy??!:D
          inna57 napisała:

> Z poprzedników ? Buzek - miał klasę, no i Mazowiecki - miał odwagę i to w czasi
          > e gdy nie do końca było wiadomo jak to się skończy.
          >
          > Kogoś innego na to miejsce ? Ktoś mi tam świta ale jak przykład obecny wskazuje
          > trzeba jeszcze zbadać przyległości.
          >
          > Profilersko - człowiek wykształcony, z dużą kulturą osobistą, pro państwowiec,
          > obeznany z prawem, nieuwikłany w rozgrywki, ambitny, pracowity, majętny.
          • magdolot Re: Będę marudzić 21.06.13, 15:21
            Obława? Od lewa do prawa?

Ras, dwa, czy, Thusek pąkł.
            Gdzie mowa, gdzie trawa, gdzie zonk?

Na kogo wypadnie, na tego bęc! - odliczała dziefczynka z toporem za pleckami. {Dudi?}
          • inna57 Re: Będę marudzić 21.06.13, 15:30
            No, marzenia są w gratisie ;)
        • gat45 Re: Będę marudzić 21.06.13, 15:35
          inna57 napisała:

[...]
          >
          > Profilersko - człowiek wykształcony, z dużą kulturą osobistą, pro państwowiec,
          > obeznany z prawem, nieuwikłany w rozgrywki, ambitny, pracowity

Bardzo to miłe z Twojej strony, że o mnie pomyślałaś. Niestety nie mam w planie kandydowania. Przykro mi, że Cię muszę rozczarować.

• damakier1 Re: Będę marudzić 21.06.13, 15:51
            Wychodzi na to, że poza Mazowieckim i Buzkiem, którzy już poza konkurencją są wszak, Ty jedna, Gatu, na placu boju pozostałaś. To może zastanów się jeszcze, bo się okaże, że z braku laku trzecią kadencję będziemy musieli się z tym Tuskiem męczyć.
          • inna57 Re: Będę marudzić 21.06.13, 16:29
            No nie wiem... Alians z Szopem Papraczem jednak jest jakąś skazą wizerunkową ;)
            • tojajurek Jakby co... 21.06.13, 16:53
              To ja na wszelki wypadek z góry odmawiam.
              Choćby się wszyscy prosili.
            • gat45 Re: Będę marudzić 21.06.13, 17:23
              inna57 napisała:

> No nie wiem... Alians z Szopem Papraczem jednak jest jakąś skazą wizerunkową ;)

W takim razie nie widzę wyjścia : musisz kandydować sama. Ja się z Szopem nie rozstanę
              • inna57 Re: Będę marudzić 21.06.13, 19:28
                Ja się nie nadaję. Stworzyłabym Wam legalistyczne piekło na ziemi. Wystarczy że Kolega M. musi się z tym męczyć.

A Szopa jak każdego futrzaka darzę atencją.
                • damakier1 Re: Będę marudzić 21.06.13, 19:46
                  No, jak to się nie nadajesz: Profilersko - człowiek wykształcony, z dużą kulturą osobistą, pro państwowiec, obeznany z prawem, nieuwikłany w rozgrywki, ambitny, pracowity, majętny.
                  Wszystko gra!
                  • ploniekocica Re: Będę marudzić 21.06.13, 19:51
                    Ja się niestety nie nadaję. Jestem leniowata. I niebogata. Oraz wewogle nieambitna. Uffff :))))
                    • ave.duce Re: Będę marudzić 21.06.13, 20:04
                      Za to się dobrze zapowiadasz i jesteś uparta w dążeniu do celu.
                      • ploniekocica Re: Będę marudzić 21.06.13, 20:12
                        Bosh, ile lat się można dobrze zapowiadać?

A poza tym, gdzie tu masz o dobrym zapowiadaniu się?
                        Profilersko - człowiek wykształcony, z dużą kulturą osobistą, pro państwowiec, obeznany z prawem, nieuwikłany w rozgrywki, ambitny, pracowity, majętny.
                        Jako nie Naród i nieprawdziwy Polak jestem prawdopodobnie także ukrytym antypaństwowcem. Wrednym. Oraz bywam uwikłana w najrozmaitsze rozgrywki. Szczególnie mi się to zdarza w weekendy. Oraz podczas wakacji.

A wewogle to jak się Tusek tej władzy zrzeknie to będziemy kolejnego premiera wybierać bezpośrednio?
                        • ave.duce Re: Będę marudzić 21.06.13, 20:20
                          ploniekocica napisała:

> Bosh, ile lat się można dobrze zapowiadać?

Bo co?

> A poza tym, gdzie tu masz o dobrym zapowiadaniu się?

Sama napisałam.
                          Sądzisz, że powinnam odpowiadać opisowi podwładnego aut. Piotra I?

> Jako nie Naród i nieprawdziwy Polak jestem prawdopodobnie także ukrytym antypań
                          > stwowcem. Wrednym. Oraz bywam uwikłana w najrozmaitsze rozgrywki. Szczególnie m
                          > i się to zdarza w weekendy. Oraz podczas wakacji.

Takich potrzeba!
                          • damakier1 Re: Będę marudzić 21.06.13, 20:51
                            Jestem oburzona, że do tej pory nikt nie zauważył, że ja sie nadaję: Profilersko - człowiek wykształcony, z dużą kulturą osobistą, pro państwowiec, obeznany z prawem, nieuwikłany w rozgrywki, ambitny, pracowity, majętny. Od kiedy spędzam wakacje POD PALMOM, spełniam nawet ostatni warunek.
                            • ave.duce Re: Będę marudzić 21.06.13, 20:57
                              I masz co obiecywać: kokosy!
                              • ave.duce ps. o co 21.06.13, 21:01
                                chodziło z tą jakąś (kto zacz?) Baczyńską?
                                • scoutek Re: ps. o co 21.06.13, 21:18
                                  Oj, Ave, to PROJEKTANTKA, która cieszy się w Polsce światową sławą
                                  GOSIA BACZYŃSKA, no
                                  • damakier1 Re: ps. o co 21.06.13, 21:20
                                    projektowała te suknie, co to je Tuskowa za naszą krwawicę przywdziewała.
                                    • ave.duce aaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! Dzięki ;) 21.06.13, 21:32
                                      Widziałam wątek na FK, ale nie zajrzałam. Mea culpa, idę do kąćka odpokutować.
                                      • damakier1 Re: aaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! Dzięki ;) 21.06.13, 21:47
                                        Coś mi się zdaje, że fiK i zniK. Albo ślepa jestem.
                                        • ave.duce O to chodzi? 21.06.13, 22:07
                                          forum.gazeta.pl/forum/w,28,145273206,145273206,spolecznica_nie_ma_sie_w_co_ubrac_.html
                                          • damakier1 Re: O to chodzi? 21.06.13, 22:23
                                            Nie, ja w tym wątku nie pisałam.
                                            Załozyłam wątek "Gratuluję pani Gosi Baczyńskiej" / świetnej kampanii reklamowej.

Wisiał chwilunię i znikł nie doczekawszy się dalszych wpisów. Ale nie szukałam specjalnie, bo nie byłam do niego zbyt przywiązana.
                                            • ave.duce Re: O to chodzi? 21.06.13, 22:26
                                              Jest na "Oślej". Dopisałam się, ale wyleciał, dlatego tutaj zapytałam.
                                        • gat45 Re: aaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! Dzięki ;) 22.06.13, 08:41
                                          Twój wątek został wprawdzie fiknięty i zniknięty, ale Ex-mila w swoim doń nawiązała :

forum.gazeta.pl/forum/w,28,145287443,145287443,Nawet_gdyby_w_glebi_serca_kibicowalo_sie_PO.html
                  • inna57 Re: Będę marudzić 22.06.13, 19:14
                    Przepraszam za krótką nieobecność i nie pilnowanie wątku ale sami rozumiecie dwie mamuśki w wieku słusznym czasami potrafią zaabsorbować.

Muszę przyznać jednak że pod moją nieobecność wątek świetnie sam się rozwinął w dobrą bo bardziej humorystyczną stronę. I tak trzymać.

Nadal twierdzę że ja się nie nadaję bo:
                    -po pierwsze primo jestem totalnym legalistą a z takim to raczej nikt nie chciałby współpracować, Kolega M. musi bo papier podpisał ;)
                    - co do kultury osobistej to i owszem kindersztuba zaliczona na 5+, jednak jak coś mnie totalnie wkurzy to potrafię jak woźnica...

Tu mała dykteryjka ;)
                    Jak wiecie jestem taką kobietą w miniaturze, znów rozmiar 34 i 150 na obcasach w kapeluszu (ale nie jestem "człowiekiem malutkim" tylko miniaturą). Pewnego wieczoru szłam ze znajomą przez dość ponury zaułek. Nagle z ciemnej bramy wyszedł podchmielony osiłek i zapragnął abyśmy wspomogły spragnionego. Znajoma była gotowa sięgnąć do portfela ja tym czasem swoim scenicznym głosem zaaplikowałam osiłkowi taką wiązankę że rzeczonemu oczy zaczęły zmieniać się w spodki a kopara mu opadała, opadała i mało co o trotuar nie dźwięknęła. Gdy zakończyłam swą tyradę osiłek cofnął się trzy kroki a następnie odwrócił się na pięcie i zawrócił do swojej bramy. Była to najgłupsza rzecz jaką zrobiłam w życiu.

- kwestię wykształcenia pomijam bo jest Wam ogólnie znana tyle tylko że 90% mojej wiedzy jest mało przydatna w rządzeniu państwem.

- ambicji i pracowitości i owszem mi nie brakuje ale ja to wszystko robię dla pieniędzy ;)

- czy jestem majętna, duchem i owszem ale majętność to rzecz bardzo względna jak mawiał ten który wymyślił ten sprytny numer z różnicą między majętnością i bogactwem.

- jedyne co się zgadza to poszanowanie prawa i pro państwowość.
                    • magdolot Re: Będę marudzić 22.06.13, 21:22
                      motto:

odpowiedź:
                      NIE DOTYCZY

rozwinięcie: wykształcenie mam la debili, kulturę osobistą w dużym poważaniu. Propaństwowiec? Za skromnym by rzec "Panistfo to ja!", więc się chyba nie kwalifikuję. Z prawem nieobeznany i w życiu się nie obeznam, bo jestem w stanie przeczytać góra 3 paragrafy statutu lub innego prawniczego badziewia z powykrencanym jenzykiem, bo potem to jusz mam mdłości. Nie tylko jestem jak najbardziej uwikłany, ale wręcz nie do rozwikłania, ha! Ambicje niedodeptane czasem mi jeszcze wyłażą, ale rzadko. Pracowity to jestem, ale na ogół mi się nie chce zabrać, więc rzadko. Majętny nie jestem, chyba że w popyrtanie. Nie umiem smalltalkować i nie fcę, uśmiecham się jak mam ochotę i nie znoszę udawać. Bym miał wygłosić cokolwiek wzniośle na tle flagi, to bym umar nad kartką ze śmiechu. A w dodatku nie lubię się fotografować, więc na mnie nie licz-cie. Do tego trzeba być famą, a ja żem skrzyżowaniem nadziei z kronopiem, rozpierducha by z tego wyszła pierwsza klasa, a nie o to chodzi.

Ale i tak mamy dobrze. Taki dżygit S. ponoć zdefraudował państwowe kase na botoks.
                    • gat45 Re: Będę marudzić 23.06.13, 09:09
                      Ależ nadajesz się wprost idealnie !

Ponieważ na ogół człowiek publicznie ocenia się nieco niżej niż sam siebie w cichości ducha (patrz punt o kindersztubie), to w ogóle nie widzę, kto inny mógłby się nadać na tak odpowiedzialne i eksponowane stanowisko.

Kandyduj ! Inna57 na premiera ! Albo na prezydenta !

• ave.duce Kocica się bardziej nadaje - 23.06.13, 09:46
                        i tego się będę 3mać.
                        • gat45 Re: Kocica się bardziej nadaje - 23.06.13, 09:52
                          Zrobimy prawybory.

Ale cholernie trudno będzie, bo sama widzę tu kilkanaście osób, które się świetnie nadają według definicji podanej przez Innę. Ale tylko ona jedna (i Dama, o ile jej palma się uchowa) spełniają warunek najtrudniejszy : majętność.

A propos - moja ulubiona definicja bogactwa : różnica między bogatymi i biednymi nie polega na tym, że ci pierwsi mają pieniądze, a drudzy nie. I jednym, i drugim brakuje pieniędzy. Po prostu kwoty, których brakuje bogatym są o wiele, wiele większe niż te, których brakuje biednym.
                          • gat45 Re: Kocica się bardziej nadaje - 23.06.13, 10:06
                            PS Ja stawiam na Trusięę.

• ave.duce Bo majętna? 23.06.13, 10:30
                              gat45 napisała:

> PS Ja stawiam na Trusięę.
                              >

Futro już ma, fakt.
                          • damakier1 Re: Kocica się bardziej nadaje - 23.06.13, 10:24
                            Ale tylko ona jedna (i Dama, o ile jej palma się uchowa) spełniają warunek najtrudniejszy : majętność.

Co się ma nie uchować? Załóżcie mnie fundusz reprezentacyjny na palmę i się uchowa.
                            Bo chyba nie chcecie żebym medale w lombardzie zastawiła?
                          • ave.duce Albo nawet praprawybory, co tam sobie żałować! 23.06.13, 10:29
                            gat45 napisała:

> Zrobimy prawybory.

Ty tu rządzisz w tandemie z ToNimJurkiem, coś mi się wydaje.
                      • damakier1 Re: Będę marudzić 23.06.13, 10:18
                        Ponieważ na ogół człowiek publicznie ocenia się nieco niżej niż sam siebie w cichości ducha (patrz punt o kindersztubie)

Oj, Gatu, Gatu.... Ty niepoprawna idealistko!
                        • gat45 Re: Będę marudzić 23.06.13, 10:41
                          Przybiłaś miĘ :(
                          To co oni mi w domu rodzinnym wpoili ? Byłam przekonana, że to dobrej klasy kindersztuba, a okazuje się, że jakieś zwietrzałe nieprzydatności życiowe mi dali w posagu... I nawet nie mam już komu nawrzucać reklamacyjnie, oboje nie żyją !

Koooooooooooooooocica ! Dawaj tu te zabijnie, ale juszszszszsz ! Gat cierpi !
                          • tojajurek Re: Będę marudzić 23.06.13, 16:10
                            Anons dnia:
                            Jeśli jesteś bogaty i łatwowierny - pomożemy ci zmienić ten stan rzeczy. Ekspresowo.
                            Oferty pod: Jurek-da-sznurek.
                          • damakier1 Re: Będę marudzić 23.06.13, 16:48
                            gat45 napisała:

> Przybiłaś miĘ :(

Się nie zabijaj. Wpoili Ci dobrze. Z Tobą wszystko w porządku. To tylko ogół na ogół jest do dupy.
                      • dystans4 Re: Będę marudzić 23.06.13, 17:04
                        Fakt. Prezes PiS powiedział, że to przecież Jemu Naród śpiewa Jarosław Polskę*) zbaw!
                        Zatem kim on czuje się naprawdę?

--
                        Pozdrowienia, Basiu Y.
                        buldog.

*) Polskę, albo Polske, albo polskę, albo wolskę (wybraną wersję podkreślić).
    • buldog2 Re: Będę marudzić 23.06.13, 17:19
      Nie Buzek. Na ten temat potrafię długo i konkretnie, ale starczy powiedzieć, że kompletnie nie miał charakteru i był nie premierem, ale cieniem Krzaklewskiego. I nie przeciwstawiał się niczemu - rozdrobnieniu władzy (zresztą, nie własnej), korupcji (na konferencji w Mierkach mówili tylko, że trzeba głośno i bez końca powtarzać, że z korupcją należy walczyć. I tak też zrobili) etc. etc.
      W końcu AWS padł w niesławie, jak żadna inna formacja przed i po nim. Zresztą, że tak się stanie, wiadomo było już w 2007, ale to całkiem inna historia. Więcej, niż niezwyczajna.
      Inną twarz pokazał Buzek w 2004 w Kijowie. Tam przestał się bać, co by się nie było. Za późno.

Zupełnie co innego Mazowiecki. Ten, ostatecznie, mógłby być. Rządził w niezwykłych warunkach, coś robiono źle, co innego dobrze. Reforma Balcerowicza została położona przez jej autora, ale w tamtych warunkach... wola polityczna.

Nie tak dawno na FK Dama założyła wątek o tym, co robić, zanim będzie za późno.
      Odpowiadam: jest za późno, robić nie ma co. Robić (mówić o tym) należało w 2008/2009. Dla porządku spróbowałem. 2-3 razy - bez odzewu. Na FK nie miejsce dziś, by rozmawiać o takich sprawach.
      Wątek o tym założę tu.
      Jeszcze coś, o konotacjach zagranicznych, też się znajdzie. Ale może już nie tu.
      --
      buldog.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka